Uşak Üniversitesi Kütüphanesinde Bilinçaltı Mesaj!

ahmet_dx105kmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar. Uşak Üniversitesinde okumaktayım.
Okul kütüphanesinde öğrenci kullanımına sunulan bilgisayarlarda birşey farkettim.

Benden önce bilgisayarı kullanan öğrencinin yapma ihtimali yok. Bildiğiniz üzere okul bilgisayarı olduğu için Deep freze tarzı uygulamalar ile stabil kalıyor.

Bilgisayarlar giriş seviyesi office işlerini, internet araştırma ödevlerini halledebilecek düzeyde Pentium işlemcili 4 GB ramli Stabil Windows7 li okul bilgisayarlarından.

Youtube'da video izlerken Google Chrome tarayıcısı dondu. Doğru kurlum yapılmamış olabilir veya chrome güncel olmadığı için düzgün çalışmamış olabilir dedim ve Mozilla Firefox tarayıcısını açtım. İzlediğim videoyu yine youtubedan arattım. Yüklenme aşamasında gözüme bir yazı takıldı ama çok hızlı bir şekilde kayboldu. Hemen tekrar F5 yaptım ve kendimden yani gördüğümden emin oldum arada birşey olduğu kesindi. O yüzden ekran fotoğrafı almayı denedim 5 dakika gibi bir süre sonunda o yazıyı ekranda görünürken ekran fotoğrafı alarak yakaladım.

Adsız.jpg

Bu şekilde yazıyor. Tekrar denedim ve yine aynı yazı. Sonrasında bunun doğru olup olmadığını sizlere sormayı düşündüm. Fakat ekran fotoğrafının geçerli bir kanıt olmadığını biliyorum. O yüzden bandicam kurup hemen ekran kaydına başladım.
Sonra kaydedilen videoyu Google drive a yedekledim.
İşte linki:
Önce bir inceleyin. Sonrasında karar verin. Sizce bu uyarı kötü bir amaçla yapılmamış olsa da üniversite öğrencilerinin hele ki ders çalışmak için kullandığı bilgisayarlarda bu şekilde bilinçaltı mesaj göndermek ne kadar doğru?

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
tüm videolarda mı çıkıyor bu?

ahmet_dx105kmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
tüm videolarda mı çıkıyor bu?
Dikkat etmedim. 14:30 da sınavım olduğu için sınava geç kalmamak adına elimi çabuk tutmak istedim. O ara başka videolarda veya başka platformlarda (dailymotion, izlesene) denemek aklıma gelmedi.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
denemeden böyle bir kanıya varmak abes. ayrıca kütüphane youtubedaki bir videoya bunu yapabildiyse helal olsun kendilerine.

ahmet_dx105kmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Şuan büyük bi hatanın farkına vardım. Videonun başında ekranın gelmesinin sebebi videoda olmasıymış. Tesadüfen o şekilde denkgelmiş.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ama bunu böyle düşünmemin sebebi tarayıcı yada bilgisayar kaynaklı olarak daha sayfa yüklenmeden videoya başlaması yüzünden olabilir. Çünkü videonun ilerlemesini gösteren bar daha sıfır noktasında bile değilken görünüyor.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
16,128
ilginç hala 7 kullanıyorlar taş devrindeler...