Usain Bolt uçtu: 9.58

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
http://www.youtube.com/watch?v=3nbjhpcZ9_g

İnsanlığın geldiği son nokta: 9.58

snrt0mkt.grid-8x3.jpg

100 metrede rekoru herkes bekliyordu ama Usain Bolt yine herkesi ters köşeye yatırdı. Jamaikalı 9.58'le spor tarihine damga vurdu.

Üç genç adam. Dünyanın en hızlı adamı olmak gibi iddiaları var. Berlin'de kendileri gibi kökenleri Afrika'ya dayanan bir adamın, Jesse Owens'ın 4 altın madalya kazandığı statta 73 yıl sonra şanslarını deneyeceklerdi.

Geçen yıl Pekin'de Usain Bolt, 9.69'la ortalığı öyle bir darmaduman etti ki! Yarı finalde kalan Gay ve vatandaşı Bolt'un gölgesinden çıkamayan Asafa Powell'ın o kötü günü hatıralarından silmesi için Berlin'i beklemesi gerekiyordu. Ama Bolt'un kendine has tavırları, yarışların son 25 metresini seyirciye selam vermek gibi, kimilerine sevimsiz geldi. Üst düzey, ağırbaşlı abilerin açıklamaları bile Bolt'un uluslararası düzeyde yarattığı sempatiyi etkilemedi. O, halkın kahramanıydı..

Tyson Gay, biraz suratsız bir atlet. Ama hiçbir zaman Bolt'u rencide edici sözler etmiyor. Galiba araları çok sıcak olmasa da yeni tip sprinterlerin güzel huyu bu. Powell ise büyük yarışlarda hayal kırıklığı yaşıyordu. Bunu kırmak istiyordu. Ama kendi federasyonuyla yaşadığı anlaşmazlık yüzünden neredeyse bu finalde yarışamayacaktı.

Yarı finalde fodepar yaptı Bolt. Bu herkesi şaşırttı. Çünkü çıkışı kötü olarak biliniyordu ve böyle denemeler yapmazdı. Şüphelenmeliydik!

Tabancanın sesini duydular. Bolt, bu kez ister şimşek deyin ister kurşun ister sadece Bolt deyin nefis çıktı. Gay ve Powell önde gidip dayanmayı bekliyordu. Ama Usain Bolt bu. Durmadı. Sadece son 20 metrede arkasına dönüp Tyson Gay'in nerede olduğuna baktı. Finişi geçtikten sonra fıldır fıldır oynayan gözleri dönüp skorbordu taciz etti. 9.58'i gördü. İnsanlığın vardığı en son noktayı.

Tyson Gay 9.71 ile ikinci oluyordu. Düşünün Pekin'e kadar bu derece yapılamaz bir dereceydi. Düşünün Bolt olmasa Gay şimdi efsaneydi. Bazıları yanlış zamanda yanlış işi yapıyor. Asafa en azından madalya aldı. 9.84'le önündeki iki adamın gerisinde sessiz sedasız finişi geçti.

Son 30 yılda insanlık büyük gelişmeler kaydetti. Ama internet, cep telefonu, 3 G hepsi yalan.

Tek bir gerçek var: Usain Bolt.

KAYNAK

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Rekorunu kıracak dedim kırdıda.Hey maşallah :)

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
rekoru daha yeni kırdı
ne ara açtın konuyu :D

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
kızdırdılar adamı gay'la guyla kıyaslarken :D

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Geçen sene bugün 9.69 yapmıştı.

Bu sene 9.58 yaptı.

Bence gelecek sene 9.47 yapıcak aynı günde :D:D

Bu adam insan olamaz.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Habere ekleyecek kaynak bulamıyorum ya. :D

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Haber açıklıyor aslında :
http://www.palhaber.com/spor/diger/bolt--100-metreyi-958-de-kosarim.html
"biliyormuş değeri, küsür dahil olmak üzere"

ekşi'den bir yorum... abi altıma ettim yaaa :))

"o değil de; tyson gay'e üzüldüm lan ben. adam 9.71'le tüm zamanların en iyi 3. derecesini yaptı. ama kimse hatırlamayacak. niye? çünkü usain bolt diye bir çita var. adnan oktar'ın peşinden koşturacaksın bu usain'i, bak gör bi daha evrim mevrim yok diyebiliyor mu.."

Not : Evrim konusuna sonuna kadar karşı olan birisi olarak sadece yorum tamamen dursun diye hepsini aldım. Allah rızası için bu mesajı alıntılamayın... Tek amacım yazardaki fantaziye bak demektir..

bunlar da diğer yorumlar :

kendisine bir akı kapasitörü bağlasak yakında zamanda yolculuk yapacak mübarek.

6 yaşımdan beri 100 metre finali seyrediyorum ulan! bu adam hakkında tek diyebileceğim... uzaylıdır.

100 metre dünya rekorunu 8.99'a çekmesinden korkuyorum.

tyson gay'e sinir krizi geçirtmiş adam. şu an kolbastı oynuyor sanki.

bir efsane izleme keyfini yaşatan adam. 9.69'luk rekoru 9.58'e çekerek 9.60'ın altına inilmez denen bir rekora imza attı.

boyu ona fuleli adımlar kazandırsa da çıkışta problem yaratıyor. çıkışını biraz düzeltse o rekor 9.45 civarına inebilir. insan değil, başka bir şey kendisi.

kendisinin bir sonraki adımı matrix'tir.

hincal uluc'un acilen kendisi hakkinda usain bolt hizli kosmuyor, rakipleri yavas kosuyor diye bir yazi yazmasi gereken adam. ya da alternatif olarak usain korkak kosuyor, 9.58 rekor degil istese 3.5 kosar ama korkak diyebilir.

öyle acayip işler yapıyor ki, bundan sonra kimse onun olduğu hiç bir organizasyona katılmaz. ikinci olmak için mi geldim buraya a....k.... diyenlerin sayısı artacaktır. hatta 100 metre yarışları iptal bile edilebilir ya da tek başına koşar, rekor kırıp durur.

veee finiş yorumu :

dalga geçiyor bizimle

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aslanım ya:D Bi buna bide -Phelp- e hastayım 2 side robot şerefsizim:D

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Bas gaza Usain bas gaza. Tyson tutamaz seni bas gaza :D Powell kimmiş aldırma :D

Hadi uçur beni uzaya :D

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bugün itibariyle , 1 yılda 2 rekor kıran atlet olmuştur, Finali izleyince ,bu rekorun bile rahatlıkla yenileneceğine inancım arttı.

BaBaA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AliA- Bolt kapışmasıı :D:D Bolt bi adım önde sanki ama AliA dan hızlısı yok forum aleminde:D:D:P

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Video eklenmiştir. :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Muahaha :D Aklıma dokunma laza basar gaza lafı geldi ama Bolt laz değil ki :D

Nightwalker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi adam dünyaya uzun boylu olupta hızlı koşulabileceğini gösterdi, ama tyson gay'e üzüldüm ama adam tüm zamanların en iyi 3. derecesini koştu ama ilk 2 derece usain bolt'a ait, bolt bi daha kıracaktır bu rekoru kesinlikle...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yanlış hatırlamıyorsam 9.45 yaparım demişti.

Hazırlıklı olalım bu rekora. :D

itsfresh

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Asıl rekoru, videonun 26. saniyesinde görünen iri yarı fotoğrafçı kırmış o cüsseyle nasıl da koşuyor :)

filtrekahve

Doçent
Emektar
Reaksiyon puanı
0
Şimdiki rekor; 9.58 Bolt
Önceki rekor; 9.69 Bolt
Ondan önceki rekor 9.74 Powell, ondan da önceki rekor 9.85 Lerroy Burrel, daha önceki rekor 9.86 Carl Lewis (gerçek bir efsanedir)

Yani ilk üçün derecelerine (Bolt 9.58, Gay 9.71, Powell 9.84) bakarsanız aslında hepsi rekor kırmış diyebiliriz. Yalnız şunu da unutmayalım, Bolt'un yanında Gay ve Powell olmasaydı rekor falan kıramazdı. Son 25 metrede Gay'le aynı hızda gidiyorlardı resmen, bakıp devam etti temposuna.

Sonuç; bunların hepsi uzaylı :D

cihanakova

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bu kadar sık rekor şaşırtıcı,

100 m. de bu kadar geliştirme tuhaf.