Ürün değişimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Agca17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Agca17

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Iyi akşamlar herkese,
Nisan ayında aldığım Asus marka notebooku arıza sebebiyle servise verdim onlar bana ürünün yasal süre içinde tamir olamayacağı için iade veya değişim olacağını söylediler. Ben de ürünü aldığım Vatan bilgisayara durumu bildirdim onlar da bana ürünün stokta olmadığı için teşhir ürün veya para iadesi teklif ettiler ben ürünü aldığımda 7200 TL idi ürün şu an 15000 TL ve onların bana 7200 TL vereceği için para iadesinin mantıksız olduğunu söyledim. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor yani ürünün aynı özelliklerinde bir ürün veya daha üst seviyede bir ürün alma hakkım yok mu? Yarın gidip tüketici hakem heyetine başvuracağım herhangi bir tavsiyeniz veya yapmam gereken bir şey varsa veya daha önce böyle bir şey yaşamış birisi varsa bu konu hakkında bana yardımcı olursa sevinirim. Bu arada ürünün aynı model aynı özelliklerde sadece ssd veri paylaşımı Farklı olan bir modeli mevcut ve o model stokta var o modeli alma şansım yok mu Hem o model sitede diğerinden daha ucuz bir fiyata sahip. Şimdiden teşekkürler

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Elinizdeki bilgisayarın donanımsal özellikleri nedir?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Tüketici haklarına başvurmaktan başka çare yok gibi. Ürünün şuan ki değeri karşısında para iadesi ve dediğiniz ürünün size verilmesini talep edebilirsiniz. Para iadesi almak çok çok zarara sokacaktır sizi. Olmadı ürünün yasal süresinin dışında süre verilmesi ile tamir edilmesini bile talep edebilirsiniz.

Agca17

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tüketici haklarına başvurmaktan başka çare yok gibi. Ürünün şuan ki değeri karşısında para iadesi ve dediğiniz ürünün size verilmesini talep edebilirsiniz. Para iadesi almak çok çok zarara sokacaktır sizi. Olmadı ürünün yasal süresinin dışında süre verilmesi ile tamir edilmesini bile talep edebilirsiniz.
Vatan bilgisayar bunu kendilerinin değil de Asusun yapabileceğini söyledi bunu satın aldığım firmanın yapması gerekmez mi?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Vatan bilgisayar bunu kendilerinin değil de Asusun yapabileceğini söyledi bunu satın aldığım firmanın yapması gerekmez mi?
İşin teknik kısımlarını bek pek bilmiyorum tüketici hakları daha iyi bilir. Dediğim gibi ilk olarak şimdiki değerinin iadesi için zorlayın olmazda dediğiniz ürün veya yasal süre dışı tamir şanslarını deneyin. Para iadesi almanız durumunda o fiyata veya yakınına daha iyi cihazlar var onları alabilirsiniz.

Agca17

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İşin teknik kısımlarını bek pek bilmiyorum tüketici hakları daha iyi bilir. Dediğim gibi ilk olarak şimdiki değerinin iadesi için zorlayın olmazda dediğiniz ürün veya yasal süre dışı tamir şanslarını deneyin. Para iadesi almanız durumunda o fiyata veya yakınına daha iyi cihazlar var onları alabilirsiniz.

Şu anki değere göre bir ücret vereceklerini hic sanmiyorum verirlerse tabiki direk ücreti isterim ama umudum yok açıkçası o konuda o yüzden aynı özelliklerde bir model istemeyi düşünüyorum Vatan'da da en ucuz 1070'li model ssdsi farklı olan olduğu için onu isteyeceğim diğer 1070'li model msi o da 18 bin tl verceklerini sanmıyorum yasal süre dışı son ihtimal benim için o kadar beklemek istemiyorum.