Ürün Anahtarı Aktif Etme Penceresi Açılmıyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,989
Selamlar.

Windows 7 kullanıyorum ve güncelleştirme almayıp güvenli bir işletim sistemi olmadığı için Windows 8.1'e geçme kararı aldım. Ürün anahtarını etkinleştirmek için ''Windows'u etkinleştir'' programına tıklıyorum fakat bir pencere açılmıyor, görev yöneticisinde de bir işlem başlamıyor. Denetim masasına girip ''Sistem''den ''Ürün anahtarını değiştir''e tıklıyorum, aynı dert. Kısacası ürün anahtarını etkinleştireceğim pencere açılmıyor, ne yapabilirim?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Selamlar.

Windows 7 kullanıyorum ve güncelleştirme almayıp güvenli bir işletim sistemi olmadığı için Windows 8.1'e geçme kararı aldım. Ürün anahtarını etkinleştirmek için ''Windows'u etkinleştir'' programına tıklıyorum fakat bir pencere açılmıyor, görev yöneticisinde de bir işlem başlamıyor. Denetim masasına girip ''Sistem''den ''Ürün anahtarını değiştir''e tıklıyorum, aynı dert. Kısacası ürün anahtarını etkinleştireceğim pencere açılmıyor, ne yapabilirim?
CMD (Komut İstemi)'ni yönetici olarak açın ve SFC /SCANNOW yazıp entera basın. Bitmesini bekleyin. Bitince yeniden başlatın ve sonucu yazın. Bu arada sistem özelliklerinizide yazar mısınız?

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,989
CMD (Komut İstemi)'ni yönetici olarak açın ve SFC /SCANNOW yazıp entera basın. Bitmesini bekleyin. Bitince yeniden başlatın ve sonucu yazın. Bu arada sistem özelliklerinizide yazar mısınız?
Şu anda taramasını devam ettiriyor, sistem özelliklerimi yazayım. Tarama bittiğinde yeniden başlatıp sonucu da yazacağım.

Ekran Kartı: ATI Radeon X1200 Series
RAM: 2 GB
Windows 7 Ultimate 64 Bit
İşlemci: AMD Athlon(tm) II X2 220 Processor 2.80 GHz

Arada hemen bir şey soracağım. Normalde benim bilgisayarım 32 bit olarak çalışıyordu. Bilgisayarcıya götürüp format attırmıştım, 64 bit yapmış herhalde. Yeni fark ettim. Bir sorun çıkartır mı?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Şu anda taramasını devam ettiriyor, sistem özelliklerimi yazayım. Tarama bittiğinde yeniden başlatıp sonucu da yazacağım.

Arada hemen bir şey soracağım. Normalde benim bilgisayarım 32 bit olarak çalışıyordu. Bilgisayarcıya götürüp format attırmıştım, 64 bit yapmış herhalde. Yeni fark ettim. Bir sorun çıkartır mı?
Hayır, çıkmaz. Zaten 64 bit kurulması daha iyi bir şey. :)

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,989
Evet, tarama bitti. Canım bilgisayarım birkaç bozuk dosya saptamış fakat bazılarını onaramamış. Hangilerini onaramadı bilmiyorum ama Windows'un orijinal olmadığını söyleyip ürün anahtarı etkinleştirmemi istedi. Ve anahtarı etkinleştirebileceğim pencereler artık açılıyor. Teşekkürler!
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve başka bir sorun belirdi. :( Ürün anahtarını giriyorum fakat benden Windows 7 Ultimate için bir ürün anahtarı istiyor. Windows 8.1 ürün anahtarını kabul etmiyor. Ben Windows'u yükseltmek istiyorum, olduğum sürümü etkinleştirmek değil. :(

Son düzenleme:

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Evet, tarama bitti. Canım bilgisayarım birkaç bozuk dosya saptamış fakat bazılarını onaramamış. Hangilerini onaramadı bilmiyorum ama Windows'un orijinal olmadığını söyleyip ürün anahtarı etkinleştirmemi istedi. Ve anahtarı etkinleştirebileceğim pencereler artık açılıyor. Teşekkürler!

Ve başka bir sorun belirdi. :( Ürün anahtarını giriyorum fakat benden Windows 7 Ultimate için bir ürün anahtarı istiyor. Windows 8.1 ürün anahtarını kabul etmiyor. Ben Windows'u yükseltmek istiyorum, olduğum sürümü etkinleştirmek değil. :(
Yükseltme yaptığınız için 7 Ultimate keyi istemesi normal. :)

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,815

Tarama çoğu zaman işe yarar. Upgrade'den ötürü Windows 7 ürün anahtarı istiyor.

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,870

Sisteminizde bulunan işlemci 64 bit destekliyor ancak, RAM miktarınız 4 GB+ olması lazım performans almanız için.

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,989
E bende Windows 7 Ultimate anahtarı yok ki. :(

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Windows 7 kullanıyorum ve güncelleştirme almayıp güvenli bir işletim sistemi olmadığı için Windows 8.1'e geçme kararı aldım.
Windows 7'de iken 8.1'e ürün anahtarı girerek yükseltme yapamazsınız. Bunun için ayrıca ürün anahtarları var ve sadece yükseltme yaparken kullanılabilir. Windows 8.1 ürün anahtarını temiz kurulum yaptığınızda kullanabilirsiniz veya 8.1 medyasının içindeki setup.exe'yi çalıştırır ve (sürüm yükseltme) işlem yapabilirsiniz.