Uploader olmak istiyorum , ama nasıl ?

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
akk yoksa oyun film müzik dizi vs.. indir dvdye fln çek öyle sat :D ama uploader işi yatar :D

Premium1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
uploaderlık çoğu kişinin dediği gibi şu sıralar çok zor. Şuan için en iyi upload dosyası mp3'tür yüklemeside kolay indirmeside ama onun için iyi bi mp3 siten veya site bulmalısın ki senin yüklediğin mp3'leri indirsinler. Bu konularda 6-7 sitem vardı sattım ve bu sitelerin hepside tutulmuştu günlük 1000 - 2000 kişi giriyodu ve ziyaretçi sayısı artıkça ücrette artıyo günlük 1 , 1,5$ kazanıyodum upload sitesinden ama artık bu iş baya zorlaştı ve bende bıraktım uploaderlığı.

undertheweeping

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
uploader max 2 sene omru var. azalarak bitiyor su anda. baska birsey bul. bol sans.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Hotfile zamanında bende yapıyordum aylık düzenli iyide para kazanıyordum sonra hesapları kapatmaya başlıyınca hotfile uploader lık hayatımın sonuoldu evlat acısı gibi koymuştu o kadar emegin birden gitmesi :)

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Uploaderlık uzun süredir üzerinde çalıştığım fikir ürettiğim ve zaman zaman bu fikirleri gerçeğe dönüştürdüğüm bir konu. Uploaderlık söyledikleri gibi azalıyor ve birkaç sene içerisinde (kazanılan paralar değişmezse) daha da azalıcak gibi görünüyor. Eğer bu konuda hiçbir projen yoksa başlamanı tavsiye etmem. Yok ben kafaya koydum uploaderlık yapıcam en azından deniycem diyorsan, birkaç bildiğimi paylaşıyım.

Öncelikle elinde bir arşiv yoksa laptop almanın, o laptopu günlerce açık bırakmanın hiçbir mantığı yok bunu unut. Hem indireceksin yavaş hızla 10mb bu iş için temel düzeyde yeterli, hemde upload edeceksin 2 kez zaman kaybetmiş olacaksın.

İlk olarak nasıl bir uploader olacağın önemli. Burada temel olarak 3 ayrı şekilde uploader olman mümkün.

1) Kendi arşivini paylaşan. Eğer herhangi bir kategoride müzik, film, dizi, oyun gibi bir kategoride güncel ve sağlam bir arşivin varsa, bunları kendi bilgisayarınla upload edersin.
2) VPS kiralarsın, birkaç mesaj önce vps hakkında bir link verilmiş, oradan araştırabilirsin. Temel olarak para verip bir bilgisayar kiralıyorsun bu bilgisayarın download/upload hızı ülkemize göre çok yüksek oluyor. Bu bilgisayara teamviewer yada türevi programlar ile bağlanıp o bilgisayardan upload yapıyorsun. (En çok tercih edileni)
3) Başkalarının upload yaptığı dosyaları kendi hesabına çekip kendi adına forumlarda paylaşman. (Rar şifreleri ve kişilerin koydukları reklamlar nedeniyle en az tercih edileni)

Bu 3 taneden hangisini seçersen seç bir kategori üzerinde yoğunlaşmalısın. Yani hem film paylaşırım hem müzik dersen ikisinide yarım yaparsın bir işe yaramaz. Ben müzik üzerine projeler üretiyorum ancak genel olarak herkes film upload ettiği için sana film uploadı hakkında düşündüklerimi söylüyeyim.

Film arşivin olduğunu varsayarsak, örneğin 1000 tane filmin var, bu filmlerin capslerini otomatik alacak bir program yazmalı yada yazdırmalısın. Öyle her filmden tek tek caps alıcam dersen 3 gün yaparsın sonrasında getirdiği parayı görünce vazgeçersin. Sonuç olarak program ile capsleri aldın, ister manuel olarak ister program ile imdb gibi büyük bir database'i olan siteden o filme ait bilgileri kopyalamalısın. (tercihen .txt) Capsleri imageshack yada photobucket tarzında bir image upload şirketine upload etmeli ve bunların linklerini gerek program gerekse manuel olarak o filmlerin bilgilerini bulunduran txt dosyalarına yazmalısın. Bu hazırlıkları bitirdikten sonra filmi rarlayacaksın ilk etapta rar şifresi koyman zararına olacaktır ancak içine reklam koyabilirsin. Upload ettiğin filmlerin linklerini txt dosyalarına yapıştırdığında elinde forumlara dağıtılacak 1000 tane sunum dosyan olacak. Bu sırada themaposter programını satın alacaksın sonra forum bilgilerini programın database'ine kayıt edeceksin ve bu program ile forumlara konu olarak yolluycaksın. Temel anlatımı bu kadar.

Ek olarak bu işi türkiyedeki internet ile yapman çok zor (elinde arşivin yoksa vps kiralaman daha mantıklı) laptop alıpta 24 saat değil aylarca açık tutsan yetmez.

İlk etapta turbobit vs gibi upload şirketlerinden premium alman gerekmez, 1-2 ay denersin kara geçiyorsan premium alırsın yoksa birde premiuma para verme.

Uploaderlık işi zor mu ? binlerce uploader var ya ismini marka yapman gerek (film için örneğin axxo), yada az bulunur bir anlamda butik şeyler paylaşmalısın.

Sorularına umarım az da olsa cevap verebilmişimdir. (Konuyu pek takip edemem pm atarsan daha da anlatırım.)

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
[MENTION=22020]justsetmefree[/MENTION] , hocam öncelikle bu uzun yazınızdan dolayı teşekkür ederim :)

sunduğunuz 3 seçenekten 3.'sünü yapmayı bugün öğrendim hatta bir siteye girerek kişinin netloaddaki dosyasını kendi turbobit hesabıma aktarmayı başardım. ancak bu ne işime yarar , bundan sonra nasıl bir yol izlersem kazanç sağlarım pek bilmiyorum . Kendi forum sitemi yada normal sitemi açarak , bu dosyaları kendi hesabıma çekip forumumda paylaşmak fikri sizce nasıl ?Hem böylelikle forum sitesi tutarsa da reklamlardan vs. gelirim olur . Zaten kendi bilgisayarımda film arşivim yok.Müzik arşivim var ama bunlar benim dinlediğim müzikler , 70 ler 80 ler rock ve metal müzik olduğu için pek indireleceğini de sanmıyorum !

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Bende rock ve metal müzik üzerine arşiv yapıyorum. Şuanda 2.5 TB'Lık bir arşivim var sunum için hazırlıyorum. Eğer bana arşivin hakkında bilgi verirsen izlediğinde işine yarayacak yolu anlatabilirim. Öncelikle arşiv boyutu, sanatçı sayısı, album sayısı, mp3'lerdeki tag'ların düzenli olup olmaması, mp3'lerin isimlerinin düzenli olup olmaması, album kapağının olup olmaması gibi bilgileri verirsen işine yarıycak bilgiler verebilirim.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Bende rock ve metal müzik üzerine arşiv yapıyorum. Şuanda 2.5 TB'Lık bir arşivim var sunum için hazırlıyorum. Eğer bana arşivin hakkında bilgi verirsen izlediğinde işine yarayacak yolu anlatabilirim. Öncelikle arşiv boyutu, sanatçı sayısı, album sayısı, mp3'lerdeki tag'ların düzenli olup olmaması, mp3'lerin isimlerinin düzenli olup olmaması, album kapağının olup olmaması gibi bilgileri verirsen işine yarıycak bilgiler verebilirim.

Öncelikle belirtmek isterim bu müzikleri hepsini kendim dinlediğim için gayet düzenlilerdir.Son zamanlarda torrent ile direkt diskoğrafi indiriyorum.

65 sanatçı var (grup dahil) . Yaklaşık 40 gb arşivim var .hepsini teker teker dinlediğim için fazla değil arşivim ki zaten her geçen gün artıyor. Müzik klasörün şöyle bir özelliği var mesela her sanatçı kendi klasörüne ayrılmış , o klasörlerde bir kaç şarkı değil , bütün diskg. yer alıyor.Ayrıca nedenini bilmiyorum ama çoğu albümdeki kapak fotoğraflarını siliyorum şuan bir çoğununki yok :)

işime yarayacak kadar arşivim yok ama eğer işime yarayacaksa arşivimi büyültmeye hazırım hem repertuarımı dahada geliştiririm fenamı olur :)

edit : bütün sanatçıların diskografileri yok . birkaç tanesi hariç diğerleri tam takır :)

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Müzikler > A > Apocalyptica > Apocalyptica - 7th Symphony şekli gayet düzgün ve güzel. Tag'ların düzenli olmasının nedeni bu albümleri paylaştığın zaman bunlar hakkında bilgi vermelisin. Örneğin şarkı isimleri çıkış yılı gibi. Arşivin açıkçası kişisel dinleme için iyi ancak bu tarz upload işi için oldukça yetersiz. Tabiki çoğaltmak mümkün. Albüm kapaklarını albüm klasörünün içine yada başka bir klasörün içine topluca atmanda fayda var, paylaşırken album kapağı şart. Forum yada site kullanımına gelecek olursak, yapacağın en iyi şey güzel bir domain ile wordpress kurup albumleri burada paylaşman, ancak sana asıl getiriyi themaposter programıyla forumlara eklediğin albumler getirecektir. Kurduğun site (wordpress) genel olarak senin albumlerini topladığın belirli bir düzen içinde koyduğun yer olur. Bu tarz bir arşivle günlük 300-600 civarı hit rahatlıkla alırsın. SEO çalışması olmasa bile. Boş zamanlarımda uğraştığım (bozup bozup yeniden yaptığım) wordpress kurulu siteme bakarsan şekil ve tarz olarak kafanda birşeyler oluşabilir. Genel olarak bu şekilde sayfalar yeterli olur.

Ek olarak hazır sanatçı sayısı az iken eksik albumleri toplaman yararına olur.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sana tek bır neden solıyım ayda 15 tlye dırek ındırme sıtelerı mevcut. Tıklıyorsun ındırıyorsun. Uyelık aldım boyle forum sıtelerınden bende. O kadar kucuk bır mebla ıken kımse artık ugrasmaz. Olmeye baslamasının ılk nedenı.