Ünlü TV spikeri Müslüman Oldu

ZorhaK

Rektör
24 Kasım 2008
10,757
259
243
817320090609061007390.jpg

10 Haziran 2009 09:55
MTV'nin bir çok programında ekran yüzü olan Kristiane Backer'in hayatı 1995 yılında katıldığı bir bir partide değişmişti. Dünyaca tanınmış ünlü yıldızlar Seal, Gavin Rossdale ve Elizabeth Hurley'in de bulunduğu bir partide Pakistanlı ünlü kriketçi İmran Khan'la tanışan Kristiane Backer'ın hayatı o gece değişti. İmran Khan'la birlikte olmaya başlayan Backer Pakistan'ı ziyaret etti.
Pakistan'da insanların paylaşma isteğinden etkilenmiş
Pakistan'da tüm yoksulluğa rağmen insanların paylaşma isteğinden etkilenen ünlü TV spikeri, bu sayede İslam'ı daha da yakından tanıma fırsatı buldu. Pakistanlı İmran Khan'la evlendikten sonra MTV'deki işinden ayrılan Kristiane Backer bu günlerde ayrı bir heyecan yaşıyor.
Kur'an okuduğunda rahatlıyor
Backer "MTV'den Mekke'ye" adlı kitabını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Kuran-ı Kerim okuduğunda çok rahatladığını dile getiren Backer, "Kuran'ı okuduğumda sanki Allah'la doğrudan konuşuyormuşum hissini yaşayorum" dedi. Şu anda 43 yaşında olan Kristiane Backer, İslam'ın Batı'da yanlış anlaşıldığını da vurguluyor.
'Müthiş dönüş'ünün kitabını yazdı
Müslüman Kadın sunucu Alman Kristiane Backer (43), "MTV'den Mekke'ye" adlı kitabını yayımladı.
MTV adlı müzik televizyon kanalının ilk Alman sunucusu olan ve şimdi "Travel Channel" adlı seyahat televizyon kanalında sunuculuk yapan Backer, kitabında sunuculuk yaşamını, Pakistan'da bulduğu "aydınlanmayı" ve bugünün modern Müslüman yaşamını anlatıyor.
Hamburg'da doğan ve daha önce Protestan olan Backer, bir süre birlikte olduğu tanınmış Pakistanlı politikacı İmran Han (56) dolayısıyla Pakistan'da uzun yıllar kalmış ve burada halkın misafirperverliğinden çok etkilenerek 1995 yılında Müslüman olmuştu.
Backer kitabında, Müslüman olmadan önce katıldığı tüm lüks eğlence ve partilerde her zaman, hayatında bir şeylerin eksik olduğunu düşündüğünü belirterek, aydınlanmayı İslamiyette bulduğunu vurguluyor.
Backer, "Die Welt" gazetesine yaptığı açıklamada, "Çok sayıda ilginç yaşantı ve karşılaşmalar beni etkiledi, benim bir parçam oldu. Ancak bunlar geçmişte kaldı, ben şimdiki zamanda yaşıyorum" dedi.


Haber7
 

recepivedick

Asistan
8 Haziran 2009
110
0
0
bu kadın 90'lı yıllarda almanya mtvsinde ingilizce spikerlik yapmış.
1995'te müslüman olmuş ,
96'dan sonra ara vermiş
haberinin şimdi internet sitelerine verilmesinin tek nedeni var
o da stv'nin amerika şubesi ebru tv'de çalışıyor ya da çalışacak olması orasını tam bilmiyorum.
reklam amaçlı yapılmış bir haber.
 

ATmaCA53

Profesör
21 Nisan 2009
3,993
35
0
bu kadın 90'lı yıllarda almanya mtvsinde ingilizce spikerlik yapmış.
1995'te müslüman olmuş ,
96'dan sonra ara vermiş
haberinin şimdi internet sitelerine verilmesinin tek nedeni var
o da stv'nin amerika şubesi ebru tv'de çalışıyor ya da çalışacak olması orasını tam bilmiyorum.
reklam amaçlı yapılmış bir haber.
bilmiyorsan yorum yapma bence ALLAH ile onun arasında bir şey, birilerin müslüman olması islam adına hoş karşılanır eğer reklam ise o kadın bunun bedelini çok ağır öder, ona bakarsak türkiyedeki ünlüler bir ünlü yunan hristiyan bir erkek ile evlendi müslümandı hristiyan oldu, sonra tekrar müslüman oldu sürekli oyun oynar gibi din değiştiriyor ben buna karşıyım.
 

pafter

Doçent
25 Eylül 2007
628
4
0
Hayırlı haberler çoğalıyor ne güzel, doğru yolu elin insanı/ları buluyor bizimkilerde hala çatlaklık yapabiliyor daha ileri gidip laiklik adına din bitirilmeye çalışılıyor.
 

croft

Doçent
4 Mayıs 2009
520
0
0
herkes doğruyu görmeye başlıyo ama kendi içimizdeki yanlışlar nedense kendi yanlışlarında hala ısrar edip yok reklamdı yok şuydu buydu diye konuyu değiştrmeye çalışıyo
nefark ederki olmuş mu olmuş müslüman bukadar asıl önemli olan bu
 

recepivedick

Asistan
8 Haziran 2009
110
0
0
@atmaca53
reklam olan kadının müslüman olması değil , bu haberin reklam olması.

kadın 1995'te protestanlıktan müslümanlığa geçmiş,
şimdi mi haber yapmak akıllarına gelmiş ?
Hayır şimdi gelmemiş, başka bir olay var ortada
ebru tv'nin spikeri olacak ya da oldu orasını bilemiyorum
ebru tv ise stv'nin amerikadaki türkler için yayın yapan kanalı

yani

reklamları izlediniz ;)
 
Üst