Unlocker 1.9.0 Türkçe

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
2vw7ct3.jpg

Tanıtım:
Unlocker, silinemeyen dosyaları silmek amacıyla hazırlanmış ücretsiz bir yazılımdır. Yazılımın Türkçe desteği de bulunmaktadır. Çalışma mantığı ise şudur: Silinmeyen dosyanın hangi uygulamalar tarafından kulanıldığını denetlemek ve bu uygulamalara son vererek dosyanın silinmesini sağlamak. Zaman zaman her kullanıcının başına bu tür sorunlar gelebilir. Yani siz bir dosyayı silmek istediğinizde dosyanın kullanımda olduğu ve silinemeyeceğine dair uyarı iletileri alabilirsiniz. Bu gibi tüm problemlerde Unlocker, işinize yarayacak en iyi sağ tuş yardımcınız olacaktır.

Yazılımın Kullanımı

Silmeye çalıştığınızda uyarı iletisi almış olduğunuz bir dosyayı Unlocker yardımıyla silmek için silemediğiniz dosyaya sağ fare tuşuyla tıklayın. Unlocker programı kendisini zaten sağ tıklama menüsüne yerleştirmiştir. "Unlocker" ifadesine tıklayın, karşınıza o dosyanın hangi uygulamalar tarafından kullanıldığını gösteren bir pencere çıkacaktır. Burada yapmanız gereken tek şey seçim menüsünden "Sil" komutunu kullanıp, "Bütün kilitleri aç" tuşuna tıklamak olacaktır. Daha sonra dosyayı rahatlıkla silebilirsiniz. (Özellikle dosyanın Explorer.exe uygulaması tarafından kullanıldığı için silinemediği ve bir sonraki sistem açılışında temizlenmesi gerektiği yazılı bir uyarı mesajı alırsanız, bu uyarıyı gözardı edebilirsiniz. Zira program, bir sonraki açılışta dosya silmeyi teklif etse de ekranı yenilediğinizde, tekrar başlatma zorunluluğu olmadan silindiğini görüyorsunuz)

Yazılımın Bu Sürümündeki Değişiklikler

# Bazı dillerde oluşan hatalar giderildi.
# Birden fazla dosya seçerken program işlem yapmıyordu. Bu sorun giderildi.
# Yeni diller eklendi.
# Seçilen dosyalar bazen yanlışlıkla kendi kopyasını oluşturabiliyordu. Bu sorun giderildi.
# index.dat isimli geçici internet klasöründe bulunan tanımlama dosyası silme desteği geliştirildi.
# Kopya korumalı dosyaların da silinebilmesi imkanı sunuldu

Kaynak

tutorial2.png

Üretici: Cedrick Collomb
İşletim Sistemi : Windows 2000/2003/XP/Vista/7

Unlocker 1.9.0 - 32 bit version
MD5: b432447cf8e8c7a613ff0116402b67f9
SHA1: e115ac80776d091765ed3ea022a001e0d8aa4dc9

Unlocker 1.9.0 - 64 bit version
MD5: 07b3b4e4371402adf8a04c3267cdb0e5
SHA1: c74b4f58dfa41a3d2b4cf70be2c8d773a84944f8

Change Log
Unlocker 1.9.0 for 32 and 64 bit - 5/7/2010
- New feature: Complete support for 64 bit operating systems with signed driver.
- New language: Basque thanks to Beñat Antxustegi.
- New language: Galician thanks to Delio Docampo Cordeiro.
- New language: Macedonian thanks to Nikola Trencevski.
- New language: Malaysian thanks to Arjuna Puteraz.
- Improved behavior: No false positives for 32 bit version.
- Improved behavior: Handles are now sorted by process instead of appearing in random order when launching Unlocker.
- Improved UI: Locked DLL show as DLL instead of handle number.
- Improved UI: Fixed same process appearing differently depending on cases.
- Promotional feature: Fully optional eBay shortcuts, Bing or Quickstores toolbar depending on location.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Teşekkürler.
XP ve Vistada gerekli olsa da Windows 7 de pek ihtiyaç duymadım :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Eyvallah. Eline sağlık

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Çook teşekkürler Çağatay:thumbup1:

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
teşekkürler

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Sizler yazınca farkettim. Bende gerçekten "7"de hiç ihtiyaç duymadım. Ama xp de vazgeçilmezlerdendi. Ama yapımcını tebrik etmek lazım küçük bir program olmasına rağmen 64 bit ve win 7 desteğini geç de olsa çıkardılar. Bir çok program hala 64 bit desteğini sağlamamış durumda.

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Win7 kullanıyorum. Kaç gündür silemediğim bir dosya vardı. Bu program ile hemen sildim. Win7 desteği olması çok güzel.
Programı yapanlarada paylaşanlara da teşekkürler...

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
gerçekten kaliteli bir program..Ne varsa yok ediyor :D

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Windows 7'de olsa ihtiyaç oluyor yine. Özellikle sistem dosyalarıyla çalışıyorsanız, kırk saat izin almak yerine (ki bazen işlem etkin olduğundan bu da yetmiyor) bu ufak programcıkla hemen defedebiliyorsunuz dosyaları. :)

Bonney

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Benim manuel antivirusum :) En az 5 yildir kullaniyorum herkese tavsiye etmisimdir .Win 7de gerek duymadim bende.