Under The Dome

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
under-the-dome-art.jpg

under-the-dome-stephen-king.jpg

Güzel, güneşli ve tamamen sakin bir bahar gününde, Maine’deki Chester’s Mills isimli küçük kasabanın dünyayla olan bütün bağlantısı, açıklanamayan görünmez bir güç alanı tarafından aniden kesilir. Uçaklar görünmez bir kalkana çarpar, şiddetli bir yağmur önüne geleni yıkıp yerle bir eder. Havadan kasabaya düşen, yanan uçak parçaları vardır. Kubbe yavaş yavaş alçalırken bahçıvanın eli kopar. Arabalar infilak eder. Aileler birbirinden kaçar, herkes panik içindedir. Hiç kimse bu kalkanın nedenini, neden, ne zaman geldiğini ve ne zaman ortadan kalkacağını bilemez.

Bir Irak savaşı gazisi Dale "Barbie" Barbara, kasabada birkaç vatandaş ile gruplaşır: Kasabanın The Democrat isimli yerel gazetesinin sahibi Julia Shumway, fizik terapi uzmanının hastanedeki asistanı, seçilmiş bir kadın ve üç cesur çocuk. Bunların karşısındaysa, her şeyi göze almış -cinayete bile bulaşabilecek- politikacı James "Big Jim" Rennie vardır. Big Jim, gücünü elinde tutmak istemektedir ve oğlu da korkunç bir sırra sahiptir. Fakat herkesin asıl düşmanı, aslında Kubbe'nin kendisidir. Çünkü zaman gittikçe azalmaktadır.

[video=youtube;StdpKu50sZg]http://www.youtube.com/watch?v=StdpKu50sZg[/video]​

Not: Şu an iki bölümü yayınlanmış durumda ve ben oldukça beğendim. Zaten Stephen King gibi bir isimden çıkmışken ve kadro da iyi seçilmişken kötü olması beklenemezdi :)

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Fringe tarzı bir şeye benziyor.
Ama paylaşım sitelerinde hiç rastlamadım bu diziye.

nihat21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk bölümü izledim ikinciyi daha izleme fırsatım olmadı. Pilot bölüm güzeldi ancak daha başlangıç olduğu için biraz acemilik v.s. vardı ama zamanla geçeceğini düşünüyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
13 bölümden oluşacak olan mini bir dizi, divxplanette altyazıları her iki bölümün de mevcut ve dosya arayanlar için sharebus'a bi bakmanız yeterli

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Dizi yorumları oldukça tatmin edici,
Bütün sitelerde de varmış meğersem benim gözüme çarpmamış..

Şöyle biriksin biraz, toplu olarak indirip izlerim :)

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Stephen King'in romanı diziye uyarlandı

stephen_kingin_romani_diziye_uyarlandi13729418180_h1045768.jpg

Stephen King‘in romanı “Kubbenin Altında” diziye uyarlandı. FX'te 1 Temmuz akşamı saat 20:30′da başlayan dizinin yapımcılığını Stephen Spielberg üstleniyor

Stephen King'in romanı “Kubbenin Altında” diziye uyarlandı

Geçilmesi imkânsız, şeffaf bir kubbe tarafından kuşatılan bir kasabanın hikâyesinin anlatıldığı dizinin konusu şöyle: “c geçilmesi imkansız, şeffaf bir kubbe tarafından kuşatılan bir kasabanın hikâyesini anlatıyor.

Kaçmanın imkânsız olduğu Chester's Mill kasabasında oturanlar süresiz olarak kapana kısıldıklarını fark eder ve yeni bir toplum oluşturmaya çalışırlar. Kasaba sakinleri bir yandan kıyamet sonrası koşullarıyla baş etmeye çalışırken diğer yandan da kubbeyle ilgili cevap arayışına çıkarlar. Kubbe nereden, nasıl geldi, neden burada, ne zaman yok olacak ya da yok olacak mı?”

Kaynak

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
İlk paragrafı okurken "Maine’deki" kısmını gördüm aha dedim Stephen King ustanın işi bu :) Yanılmamışım.
Gözü kapalı izletir bu kendini. Tabi yönetmenin kim olduğu da önemli.

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İlk 2 bölümü izledim muhteşem bir dizi karşımızda. Umarım 2-3 sezon devam eder :)

Kaç sezon Lost'da adada kaldık. Bir 6 sezonda kürenin içinde kalsak fena olmaz :D

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Dizi sadece 13 bölümden oluşacak...
Bitsin 6 + 7 şeklinde 2 seans izleme yaparım.. :)
Seviyorum ardı ardına izlemeyi..

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bölüm 1-2 iniyor bakalım gece izleyeyim hemen :)

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Konu Simpsons lar sinema filminden alıntı :D

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
İlk bölümünü izlerken aynı yorumu bir arkadaşım yapmıştı. Spoiler gibi olacak ama ikinci bölümde bunu deniyorlar, işe yarayıp yaramadığını söylemiyorum :D
İşe yarasa zaten dizi devam etmezdi sanırım. O küre tam küre şeklindedir, toprağın altınıda kapsıyordur. :)

Bu arada dizimag her zamanki gibi koymuş siteye. İzleyelim bakalım. :D

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
2 bölüm bitti. Kitabını alıp almama konusunda düşünüyorum şu an. :)

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
6.bölüm bitti 7çıkacak. dizi gayet sağlam. net tavsiye ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kaç bölüm geçti bi cacık yok. Neyine sağlam diyorsunuz şu dizinin? Flashforward, The Event gibi dizilerin yayından kaldırıldığı yerde bu kadar sönük bir dizi nasıl olur da bu kadar iyi yorum alır aklım almıyor!

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Kaç bölüm geçti bi cacık yok. Neyine sağlam diyorsunuz şu dizinin? Flashforward, The Event gibi dizilerin yayından kaldırıldığı yerde bu kadar sönük bir dizi nasıl olur da bu kadar iyi yorum alır aklım almıyor!
the event gerçekten çok iyiydi bu arada.. flashforward da ise konu sağlamdı ama dizi yaramazdı (bence).

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
S. King yine psikolijk savaşı es geçmemiş.
1 oturuşta 6 bölümü de izledim. Daha doğrusu izlettirdi.

Oyunculuk ve başrol biraz daha iyi olabilirdi ama olsun.

2 gencin gizem meselesi ise ayrı bir ilgi çekici başlık. Neyse.
Konu hakkında ipucu vermeyin sakın

under-the-dome-joe-shhh.jpg

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
S. King yine psikolijk savaşı es geçmemiş.
1 oturuşta 6 bölümü de izledim. Daha doğrusu izlettirdi.

Oyunculuk ve başrol biraz daha iyi olabilirdi ama olsun.

2 gencin gizem meselesi ise ayrı bir ilgi çekici başlık. Neyse.
Konu hakkında ipucu vermeyin sakın

Ben sağda solda aradım ipucu ama bulamadım zaten. Sözlüklerde son baktığımda yazan yoktu. :)
İpucu:Pembe yıldızlar sadece. :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
under.the.dome.107.hdtv-lol

7. bölüm çıkmış dostlar.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben sağda solda aradım ipucu ama bulamadım zaten. Sözlüklerde son baktığımda yazan yoktu. :)
İpucu:Pembe yıldızlar sadece. :D

kubbenin yavaş yavaş alçalmasıyla ilgili olabilir. Romanda böyle geçiyormuş. Bakalım dizi de kaçıncı bölümde bunun farkına varacaklar.