Ulusalcı Mitingte Sahnede Bir Kaçakçı

intibah

Asistan
Reaksiyon puanı
6
gonulcil.jpg

Ulusalcı örgütlerin Ankara Tandoğan'daki mitinginde sahneye tarihi eser kaçakçısı bir isim çıkartıldı. O isim sahneye başörtülü çıkıp, başörtüsüz indi...

Başta Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) olmak üzere, Çeşitli sivil toplum örgütlerince "Ulusal Egemenlik Buluşması" adı altında Ankara Tandoğan Meydanı'nda miting düzenlendi.

Mitingde sahneye, oynadığı bir reklam filminden dolayı "Evin Ana" olarak anılan ancak daha sonra tarihi eser kaçakçılığından hapse atılan Gönül Çil çıkarıldı.

Başörtüsüyle sahneye çıkıp kalabalığı coşturan 'Evin Ana' bir konuşma da yaptı. Gönül Çil, konuşma bitiminde başörtüsünü çıkarttı.

Siyaset Meydanı'ndan Tarihi Eser Kaçakçılığı'na

Kamuoyu Gönül Çil'i ilk olarak katıldığı Siyaset Meydanı programında tanıdı. Gönül Çil, 28 Şubat süreci öncesinde defalarca Ali Kırca yönetimindeki Siyaset Meydanı Programına çıkmıştı. Daha sonra ise reklam filmleri ve diğer programlarla ününe ün katmıştı. Reklam filmlerinden dolayı ismi “Evin Ana”ya çıkmıştı.

Ancak ismi daha sonra kriminal olaylara karıştı.

Gönül Çil, 2001 yılında Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 6 kişiyle birlikte tarihi eser kaçakçılığı suçundan tutuklanmıştı. Çil kendini “kaçakçıları polise yakalatmak için şebekeye girdim” şeklinde savunmuş ama mahkeme tarafından inandırıcı bulunmamıştı.

Gönül Çil, mahkeme tarafından 200 milyon lira kefaletle serbest bırakılmasına rağmen icra yoluyla taahütü ihlal suçundan dolayı 30 günlük kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için cezaevinden çıkamamıştı..

Tarihi eser kaçakçılığından ceza alan 'Evin Ana'yı Radikal Yazarı Perihan Mağden'de köşesine taşımıştı. İşte Mağden'in o yazısından bazı bölümler:

“Geçenlerde bahtiyar yurdumuz minik bir şoka daha maruz kaldı: 'Evin Ana' lakabıyla ünlenen, hayallerimizdeki bilgiç köylü teyzemiz Gönül Çil, kıskıvrak yakalanmıştı!
Ne mi yaparken?
Roma dönemine ait 4 bin 317 sikkeyi almak üzre, diğer elemanlarla birlikte
yol alırken.
Evet! bizim şirinella, uluğ bildimcik önder, şahsiyet fazlalığından mustarip kırsal teyzemiz, meğer işi tarihi eser kaçakçılığı yapma tutkusuna kadar, geliştirmiş.
Öyle bir durumda yakalandı ki Gönülşen Çil (bu arada adının sonunda bir ŞEN varmış: onu da bizden gizlemişti, daha kolay hafızalarımıza yer etsin diye herhalde) tarihi eser kaçakçılığına sıvanıyor ve üstelik sahte dolarlarla!
Yani 'malları' aldığı adamları da dolandıracak, o ve ekip arkadaşları.
Kat kat kat. sahtecilik.
Olacak iş değil! Bizim en şekerrr köylü teyzemiz…”

Gönül Çil, CHP'den milletvekili adayı olmuştu fakat seçilememişti.

Aktifhaber
http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=164638

metalok

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ulusalcı nedemek?
??

Vatanını, milletini seven alın teriyle çalışan herkes ulusalcıdır.
Bir ulusalcıdır gidiyor...

Demek ki diğerleri vatan haini oluyor!
Demek ki onlar vatanı bölmek için uğraşanlar, rejimi değiştirmek için uğraşanlar grubu oluyor!

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Orada tarihi eser kaçakçılığı falan bahsediliyor, En büyük kaçakçı maliye bakanlığının başında, ona kimse ses çıkarmıyor.

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
metalok dedi ki:
Ulusalcı nedemek?
??

Vatanını, milletini seven alın teriyle çalışan herkes ulusalcıdır.
Bir ulusalcıdır gidiyor...

Demek ki diğerleri vatan haini oluyor!
Demek ki onlar vatanı bölmek için uğraşanlar, rejimi değiştirmek için uğraşanlar grubu oluyor!

+1 katılıyorum sana..

AnArChist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın İntibah.

Seni araştırmacı yayıncılığın için kutluyorum

intibah

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Hırsız bizim hırsımız öyle mi :D
Tamam o zaman laf yok :D

metalok

Asistan
Reaksiyon puanı
2
AnArChist dedi ki:
Sayın İntibah.

Yaptığı araştırmalar dikkat ederseniz tek yanlıdır.
Belli bir görüşü karalayan diğer görüşü savunan bir araştırma çabası içinde arkadaş...

Karıştırmacı yayıncılık...

AnArChist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
metalok dedi ki:
AnArChist dedi ki:
Sayın İntibah.

Yaptığı araştırmalar dikkat ederseniz tek yanlıdır.
Belli bir görüşü karalayan diğer görüşü savunan bir araştırma çabası içinde arkadaş...

Arkadaşım burada kimse tarafsız değil herkes BİR TARAF

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ulusalcı, hem milliyetçi hem orta solda olan anlamına gelir.Yani milliyetçinin hafif sol görüşlü olanı.
Milliyetçilerden tek farkı laikliğe biraz daha duyarlı bir grup olması.

intibah

Asistan
Reaksiyon puanı
6
tabiki tarafım
türkiyedeki uyduruk laikliğin tarafında ulusalcılar var
inanmadığım bir şeye taraf olmam mümkün değil tabiki mücadele edeceğim
en demokratik hakkım

intibah

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Uyduruk laiklik: Devlet'in laik olması gerektiği halde bireye laikliği yani dinsizliği dayatması, onun kafasıyla, inançlarıyla, kıyafetiyle uğraşması.
Birey laik olamaz ancak devlet laik olur. Türkiye'de laiklik bir din haline getiriliyor. Çünkü inanç sahipleri ancak devletin izin verdiği kadar inançlarını yaşayabiliyor.
Gerçek laiklikte böyle birşey olamaz.
Şiddete başvurmadıkça, başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadıkça her insan istediğine inanmakta ve konuşmakta özgürdür...
Bu benim tanımım değil evrensel bir laiklik anlayışıdır. Bu yüzden Türkiyedeki laiklik uyduruk bir laikliktir. Tek parti döneminin darbeci çağdışı kafalarının başımıza bela ettiği bir sistemdir.

metalok

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kişi laik olur mu?
Radikal/Gündüz Aktan

Sn. Erdoğan, Cumhuriyet'in kurucu ilkelerine karşı olduğunu kendi üstü örtülü üslubuyla söylemeye devam ediyor. Canlı bombanın Ankara'da patlamasından iki hafta kadar önce, Türkiye'de 36 etnik grup olduğu görüşünü tekrarladı ve tabii Türkleri de etnik grup saydığından, Türk üst kimliğini bir kez daha reddetmiş oldu. Ardından da 'Devlet laik olur, kişiler laik olmaz' 'özdeyişini' yineledi. İyi ki bazı AKP'liler gibi daha da ileri gidip, 'Laiklik dinsizliktir' demedi.
Türkiye'de biri bir laf eder, kulağa hoş gelir, içi dolu mu boş mu diye bakmadan birçok insan tekrarlamaya başlar. Bir de bakarsın tutmuş, bedahet gibi kullanılıyor.
Laiklik gibi bir ilkeye ilişkin farklı yorumlar bu kadar istikrarsızlık yaratıyorsa, sorumluluk duygusu olan bir siyasetçinin görüşlerini Anayasa'nın 24. maddesine, yani sorunun hukuki kaynağına inerek açıklaması gerekmez mi?
Bu maddenin 1. unsuru herkesin 'dini inanç' hürriyetine sahip olduğunu söylüyor. Yani neymiş? Laiklik, dinsizlik demek değilmiş.
2. unsur, 14. maddede yer alan bazı yasaklar hariç, 'ibadet, dini ayin ve törenlerin serbest olduğunu' belirtiyor. Bu yasaklarsa, ülkenin bütünlüğünü bozmak; Cumhuriyet'in varlığını tehlikeye düşürmek; temel hak ve hürriyetleri yok etmek; dil, ırk, din ve mezhep ayırımı (ayırımcılık olmalıydı) yaratmak; bu kavram ve görüşlere dayalı bir devlet düzeni kurmaktan oluşuyor. Diğer hak ve özgürlüklerin kullanımında da aynı yasaklar geçerli.
Kişinin (devletin değil), laiklik gereği, 'ibadet, dini ayin ve tören' yaparken bu yasaklara riayet etmesi gerekiyor. Dikkat edilirse bu yasakların dinin özüyle bir ilişkisi yok. Yani kişi bu yasaklar dolayısıyla dini vecibesini yerine getirmekten alıkonmuş olmuyor.
Sn. Erdoğan, 'Kişi laik olmaz' derken, bu yasaklara riayet etmek zorunda olmasın mı demek istiyor?
24. maddenin 3. unsuru, 'Kimsenin ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamayacağını; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamayacağını' hükme bağlıyor. Maddedeki bu unsurun amacı, toplumun birey üzerinde din temelli baskı yapmasını önlenmek.
Burada da, laiklik gereği, bir grup bireyin toplum olarak, diğer bireyler üzerinde baskı yapmaması öngörülüyor. Yani söz konusu olan yine kişilerin laikliği. Sn. Erdoğan, kişinin laik olmayacağı tezinden hareketle, bireylerin daha dindar olması yolunda toplumun baskı yapmasını mı istiyor?
Dini eğitimi bir yana bırakırsak, 24. maddenin 4. unsurunu 'Kimsenin, devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini, kısmen de olsa, din kurallarına dayandıramayacağı' oluşturuyor. Burada mevcut devlet düzeninin din kurallarına yani şeriata dayanmadığı kabulü var. Laiklik gereği, 'kimsenin' yani kişilerin, bu düzeni din kurallarına dayandırmak amacıyla faaliyette bulunamayacağı hükme bağlanıyor. Sn. Erdoğan, kişinin laik olamayacağı teziyle, devlet düzeninin din kurallarına dayandırılması yolunda çaba sarf edebileceğini mi söylemek istiyor?
Nihayet bu maddenin 5. unsuru, yine kimsenin, 'Siyasi veya kişisel çıkar sağlamak amacıyla dini ve din duygularını istismar edemeyeceğini' vurguluyor. Burada da, laiklik, günlük dilimizde kişinin dini siyasete karıştırmamasıyla ilgili. Sn. Erdoğan, 'kişi laik olamaz' tezine göre, kişinin siyasi amaçları için dini kullanabileceğini mi söylemek istiyor?
Bu soruların hepsinin cevabı 'hayır' ise, ki öyle olması lazım, devletten çok kişinin laik olduğunu kabul etmek gerekiyor.
Laiklik 'Dini inancına sahip ol! Din amacı dışında ibadet etme! Toplum olarak bireye dini baskı yapma! Devlet düzenini dini kurallara dayamaya çalışma!
Dini siyasi amacın için kullanma!' anlamına geliyor.
Sn. Erdoğan ve Sn. Arınç veya AKP bu maddenin neresine itiraz ediyor?
Cumhuriyet laikliğinin başlangıçtaki dini içeriği ihmal edilmeseydi, örneğin İmam Maturidi halka öğretilseydi, Arap kökenli, din dışı, ilkel Selefi-Milli Görüş böylesine güç kazanmaz, laiklik çok daha kolay anlaşılır ve benimsenebilirdi.

zaferyörük

Doçent
Reaksiyon puanı
1
400 milyon piril piril cumhuriyet cocugunun

katiliminin soz konusu oldugu miting.

dosta du$mana uniterlik ve laiklik mesaji verilmektedir.

$u anda tandogan'in uzerindeki google earth uydusunun uzerindeyim,

oradan yaziyorum, tek tek elimle saydim.

gobegini ka$iyan pis kisa bacakli kokan cobana kar$i caresiz olmadigimizi gordum............

bu duygu seli ve cumhuriyet co$kusu ile $u anda agliyorum.....................

$urasi kesindir ki, chp %1000 ile iktidar olacaktir ilk secimlerde..

piril piril baykal, adam gibi adam yani, ba$bakan olacaktir..

cok guzel gunler gorecegiz...............Alıntıdırr:::::::::::DDd

metalok

Asistan
Reaksiyon puanı
2
zaferyörük dedi ki:
400 milyon piril piril cumhuriyet cocugunun

katiliminin soz konusu oldugu miting.

dosta du$mana uniterlik ve laiklik mesaji verilmektedir.

$u anda tandogan'in uzerindeki google earth uydusunun uzerindeyim,

oradan yaziyorum, tek tek elimle saydim.

gobegini ka$iyan pis kisa bacakli kokan cobana kar$i caresiz olmadigimizi gordum............

bu duygu seli ve cumhuriyet co$kusu ile $u anda agliyorum.....................

$urasi kesindir ki, chp %1000 ile iktidar olacaktir ilk secimlerde..

piril piril baykal, adam gibi adam yani, ba$bakan olacaktir..

cok guzel gunler gorecegiz...............Alıntıdırr:::::::::::DDd

Merak ettim şimdi bunlar pırıl pırıl cumhuriyet çocuğu ise diğerleri ne çocuğu?

metalok

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Biliyorum canım yaa.. ben o dediğinden yapıyorum:)

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ayın intibah siz laikliğin tanımını biliyor musunuz? Birey laik olmaz devlet laik olur diyorsunuz. Bu durumdan laikliğin tanımını bilmiyorsunuz diye çıkarıyorum.

Düzenleme:

Laiklik, devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensiptir.

Fransızca'dan Türkçe'ye geçmiş olan "laik" sözcüğü, "din adamı olmayan kimse; din adamı dışında kalan halk" anlamına gelir.

Soru: Siz din adamı mısınız?

intibah

Asistan
Reaksiyon puanı
6
sevgili kullanıcı yapma gözünü seveyim en az 10 kere laiklik tanımı yaptım 100 mesajda kendi bireysel tanımım değil evrensel olan laiklik.
gerçi o da ayrı bir hikaye
koskoca dünya da 180 ülke içinde bir fransa bir de biz laikiz ya...

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yorumuma bir soru ekledim cevaplarsanız sevinirim. ^^

intibah

Asistan
Reaksiyon puanı
6
intibah dedi ki:
Uyduruk laiklik: Devlet'in laik olması gerektiği halde bireye laikliği yani dinsizliği dayatması, onun kafasıyla, inançlarıyla, kıyafetiyle uğraşması.
Birey laik olamaz ancak devlet laik olur. Türkiye'de laiklik bir din haline getiriliyor. Çünkü inanç sahipleri ancak devletin izin verdiği kadar inançlarını yaşayabiliyor.
Gerçek laiklikte böyle birşey olamaz.
Şiddete başvurmadıkça, başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadıkça her insan istediğine inanmakta ve konuşmakta özgürdür...
Bu benim tanımım değil evrensel bir laiklik anlayışıdır. Bu yüzden Türkiyedeki laiklik uyduruk bir laikliktir. Tek parti döneminin darbeci çağdışı kafalarının başımıza bela ettiği bir sistemdir.

Bu konunun 12. mesajında yazmışım. Galiba konuyu baştan okumadan yazıyorsun bu kadar hazırcı olma istersen...

Sorunu şimdi gördüm:
El cevap : Din adamı filan değilim.
Lakin Türkiye ile Fransa'daki laiklik aynı laiklik değil.Uygulamalar çok farklı. Bunu da öğrende gel...

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Soruma cevap alamadığımı sanıyorum. :^)

Verdiğim tanımlamalardan sonra "Siz din adamı mısınız?" diye sordum. Siz okumadığımı iddia ediyorsunuz ama siz benim yazdığımı okumamış gibi havadasınız. Siz din adamı değilseniz kaldı ki siz de laik olduğunuz için oluşturduğunuz toplumsal kurumun da laik olması kaçınılmazdır.

Düzenleme: Şimdi cevap vermişsiniz. Teşekkür ederim.

Not: Bazı sebepler yüzünden bir türlü gerçek anlamda uygulanamıyor kanısındayım. Siz de iyi öğrendiniz mi?

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Fransa'daki laiklik kavramı, Din ile devlet işleri birbirinden ayrı tutulur, herhangi birisi diğerinden üstün değildir.
iken...
Laikçilerin uydurduğu laiklik kavramında "sözde" Din ile devlet işleri birbirinden ayrı tutulur ama laiklik ezici biçimde herşeyin üzerindedir, dininde!

doğal olarak bende sözde laikçilerin belirlediği seviyede inanmaya mecbur tutulmaya karşı taraftayım. bay kal ve kackisiliksiziz ve sözde Atatürkçü ADD tipindeki dayatmacılara da karşıyım. sen kafana göre laikliği çarpıt, dinden ayrı tutuyorum deyip dine baskı yap, sonra da başörtüsü deyince rejim tehdidi deyip kapatalım de... yemez ya, o kadar da değil. şu davayı cari açıktan dolayı açsalardı çok daha inandırıcı olurdu.

neyse, bu arada ulusalcı kimdir dediğinizde Apo'nun sözde askerlerini ve sözde birliğini denetleyen, kutlayan, ziyaret eden, kaba etlerini yalayan meşhur bir örnek var şu memlekette o da zaten ergenekondan içeride: perinç ??? k