İsyankar97
Asistan
Ekonomi yerlerde, bugun markete girdim 5 parça şeye 80 tl verdim.
TL nin degeri yok
Ülkesini seven akpye oy vermesin
TL nin degeri yok
İthalat ihracat meselesi yine iyi değil.Peki dolar yükseldi diye ağlıyoz ama 2002 den önce ne ulaşım vardı ne ithalat ihracat veya marketten kaç TL ye alirdin o eşyaları internete yazınca o aldığın şeylerin eski zamandaki parası çıkıyor
Onun için mi AVM ler tıka basa müşteri dolu, insanlar evlerinde yemek yemez oldu alım gücü olmasa gidişte AVM lerden yemek yemez herhalde, yemek yeme yerlerinde yer bulmak mesele. Bak 2002 de asgari ücret 184₺ idi onunla 113 litre yakıt alabiliyorsun, bugün asgari ücret 1603₺ tam 280 litre civarında yakıt alabiliyorsun, dürüst olun boş laflara sarılmayın önce araştırın.Ekonomi yerlerde, bugun markete girdim 5 parça şeye 80 tl verdim.
TL nin degeri yok
Haklısın.ama çiftçiler konusunda değilsin çiftçiler e hayvan yardımı yapılıyor ve bu hayvanlar karnında kuzu suyla veriliyor ve çiftçi hızlı gelir elde etmek için bunları satıyor ve baytara bir kaç kurus vererek telef raporu devlete veriliyor ve devlet bu çiftçiye bu hayvanları tekrar geri veriyor.yani çiftçi kan ağlamiyor bazı şerefiyle çiftçilik yapanlar hariçİthalat ihracat meselesi yine iyi değil.
Saman ithal ediyoruz. Hayvan ve et ithal ediyoruz. Çiftçilerimiz kan ağlıyor destek çıkamıyoruz.
Bunlara karşılık bir cevabınız var mı?
Yani sence ekonomi iyi mi ? Dolar ve Euro için ne diyorsun peki ?Onun için mi AVM ler tıka basa müşteri dolu, insanlar evlerinde yemek yemez oldu alım gücü olmasa gidişte AVM lerden yemek yemez herhalde, yemek yeme yerlerinde yer bulmak mesele. Bak 2002 de asgari ücret 184₺ idi onunla 113 litre yakıt alabiliyorsun, bugün asgari ücret 1603₺ tam 280 litre civarında yakıt alabiliyorsun, dürüst olun boş laflara sarılmayın önce araştırın.
Ya iktidarda ak parti değilde eskiden olduğu gibi yine yarını belli olmayan hükümetler olsaydı dolar kaç lira olurdu siz asıl bunu düşünün.Yani sence ekonomi iyi mi ? Dolar ve Euro için ne diyorsun peki ?
Millet kimi seçeceğini başkalarına danışacak kadar aklından kaybetmedi.
Herkes mi yapıyor bu şerefsizliği? Herkes mi çoğunluk mu? Yoksa azınlık mı?Haklısın.ama çiftçiler konusunda değilsin çiftçiler e hayvan yardımı yapılıyor ve bu hayvanlar karnında kuzu suyla veriliyor ve çiftçi hızlı gelir elde etmek için bunları satıyor ve baytara bir kaç kurus vererek telef raporu devlete veriliyor ve devlet bu çiftçiye bu hayvanları tekrar geri veriyor.yani çiftçi kan ağlamiyor bazı şerefiyle çiftçilik yap
---- Mesajlar birleştirildi ----
Biraz daha halkla iç içe olmak lazım.tamam devletimizin yaptığı yanlışları var tabi ki ama bize oynanan oyunları görmezden gelmeyin üç maymunu oynamaya da gerek yok. Saldırgan bir tavırla yazmaya çalıştım fakat kalbinizi kırdıysam hakkınızı helal edin
Okuyun. 1997, 2007 ve 2017 Türkiyesinin Ahlar Vahlar İçinde Okuyacağınız Ekonomik KarşılaştırmasıOnun için mi AVM ler tıka basa müşteri dolu, insanlar evlerinde yemek yemez oldu alım gücü olmasa gidişte AVM lerden yemek yemez herhalde, yemek yeme yerlerinde yer bulmak mesele. Bak 2002 de asgari ücret 184₺ idi onunla 113 litre yakıt alabiliyorsun, bugün asgari ücret 1603₺ tam 280 litre civarında yakıt alabiliyorsun, dürüst olun boş laflara sarılmayın önce araştırın.
Bir düşün nasıl dolar bu kadar hızlı bir artış sergiledi. Düşün sence Türkiye bir iki haftada bu kadar ekonomisi çokebilirmiYani sence ekonomi iyi mi ? Dolar ve Euro için ne diyorsun peki ?
Olayı dış güçlerin bir saldırısı olarak yorumlamayın lütfen rica ediyorum. Bakın şunu deseniz tartışırız belki 3.5'dan 4.5'a çıkmasını.Bir düşün nasıl dolar bu kadar hızlı bir artış sergiledi. Düşün sence Türkiye bir iki haftada bu kadar ekonomisi çokebilirmi
Başbakanla röpörtaj yapıyorlar, böyle bir konu için "geçici bir durum" diyor...Ya iktidarda ak parti değilde eskiden olduğu gibi yine yarını belli olmayan hükümetler olsaydı dolar kaç lira olurdu siz asıl bunu düşünün.
Evet sonra ne oldu 2001 de büyük bir kriz ve iflaslar isyanlar ımf ye 23.5 milyar dolar borç, enflasyon zirvelerde, su yok elektrik yok doğalgaz yok, bu yıllarımı sizler övüyorsunuz anlamıyorum.Herkes mi yapıyor bu şerefsizliği? Herkes mi çoğunluk mu? Yoksa azınlık mı?
Peki ya çiftçilere verilmeyen vergisiz mazot meselesi?
Peki ya gün geçtikçe değersizleşen paramız ve düşen alım gücümüz. Bakın kıytırık dolar, euro ve sterlini bir kenara bırakıyorum. Gerçek para olan altın karşısında da değer kaybediyor paramız.
Dövizler meselesinde de paramız gittikçe değer kaybettiği ve bunun yanında da çok fazla şeyi ithal ettiğimiz için gittikçe pahalılaşan şeyleri ne yapacağız.
Daha çok ilgilendiğim konu üzerinden örnek vereyim. 5000-6000 TL'lik telefonlar.
Bu telefonlar yurt dışında birim olarak 800-1000 arası geziniyor. Neden paramız bu kadar değersiz?
Okuyun. 1997, 2007 ve 2017 Türkiyesinin Ahlar Vahlar İçinde Okuyacağınız Ekonomik Karşılaştırması
Bak sana kısaca şunu diyeyim her tarafa üniversite açan belediyeler bir sürü gereksiz eleman piyasaya sürülüyor. Ve aynen şöyle oluyor:Olayı dış güçlerin bir saldırısı olarak yorumlamayın lütfen rica ediyorum. Bakın şunu deseniz tartışırız belki 3.5'dan 4.5'a çıkmasını.
Ama 3.5 TL olmasını tartışamayız. Bizim ekonomizin kötü olduğuna işaret eder.
Bunun yanında koskoca Türkiye nasıl bir ekonomiye sahip ki parası bu kadar basit bir şekilde değersizleştirilebiliyor. İşin kötü TL değer kaybediyor. Herkese karşı değer kaybediyor. Ama bir kaç para birimine karşı değil. Herşeye karşı.
Üretim yapan kaynaklarımız katlediliyor. Üretmeliyiz. Bir şey üretmeliyiz. Kürdan bile olsa üretmek zorundayız. Bakıyoruz fabrikalarımız satılıyor. Türklere falan gitti diyorlar ama bakalım yarın ne olacak belirsiz.
Peki dış güçlerin etkisi yok gibi bir anlam çıkardım dediğin laftan dolayı. Peki sen bir ülke baskanisin ve halkına A ülkesine gitmeyin diyorsun peki turist gelirmi sence ayrıca terör den bahsederek bu olayı süslüyorlar sen bu A ülkesine gidermisinOlayı dış güçlerin bir saldırısı olarak yorumlamayın lütfen rica ediyorum. Bakın şunu deseniz tartışırız belki 3.5'dan 4.5'a çıkmasını.
Ama 3.5 TL olmasını tartışamayız. Bizim ekonomizin kötü olduğuna işaret eder.
Bunun yanında koskoca Türkiye nasıl bir ekonomiye sahip ki parası bu kadar basit bir şekilde değersizleştirilebiliyor. İşin kötü TL değer kaybediyor. Herkese karşı değer kaybediyor. Ama bir kaç para birimine karşı değil. Herşeye karşı.
Üretim yapan kaynaklarımız katlediliyor. Üretmeliyiz. Bir şey üretmeliyiz. Kürdan bile olsa üretmek zorundayız. Bakıyoruz fabrikalarımız satılıyor. Türklere falan gitti diyorlar ama bakalım yarın ne olacak belirsiz.
Peki dış güçlerin etkisi yok gibi bir anlam çıkardım dediğin laftan dolayı. Peki sen bir ülke baskanisin ve halkına A ülkesine gitmeyin diyorsun peki turist gelirmi sence ayrıca terör den bahsederek bu olayı süslüyorlar sen bu A ülkesine gidermisinŞu dış mihraklar lafı tam bir saçmalık ve siyasiler bunu acayip kullanıyor yahu kim bunlar açıklayın, tepki koyun ve anlatın bize
O da birşey mi.. Daha dün Pakistan 30 tane Yerli ve Milli ATAK Helikopterine 1500000000 Dolar verdi..Ekonomi yerlerde, bugun markete girdim 5 parça şeye 80 tl verdim.
Bunları göz ardı etmiyorum. Ben de bir kaç yerde dedim. 10 sene çalıştılar. 6 sene yatış. Bunlar o 10 senenin yansımaları. Bakım ciddi söylüyorum ben cebime yansımasına bakarım. Benim cebime iyi yansımıyor şuan. Ayrıca üretiyoruz dediğimiz şeylerin kaçının motorunu üretiyoruz? Doların 4.5 TL olmasını İSTEMİYORUM. Eğer güçlü ekonomimiz olsaydı ve ülkeye döviz girseydi bu kadar sert yükselmezdi bu dolar.Üretim yapan kaynaklarımız katlediliyor. Üretmeliyiz. Bir şey üretmeliyiz. Kürdan bile olsa üretmek zorundayız. Bakıyoruz fabrikalarımız satılıyor. Türklere falan gitti diyorlar ama bakalım yarın ne olacak belirsiz.
Lütfen bunu yapmayınız gençler, bakın bu ülke yerli otomobil yapmak için canını dişine takmış, yerli İHA, yerli siha, yerli tank, yerli savaş gemisi, bakın savunmada yerlilik oranı %23 lerden %65 leee çıktı inşallah daha da çıkacak,.ülkemize , insanımıza özellikle gençlerimize güvenelim o zaman daha güzel başarılar yakalarız.
Bu gurur hepimizinAbi doların yükseldiği yok Türk Lirası değer kaybediyor. Hemen hemen bütün para birimleri karşısında feci değer kayıpları oldu. Her ürün dolar ile ithal edildiği için en çok dolar konuşuluyor. Başka ülkelerin oyunu sonucu dolar artmiyor. Tayvan para birimi karşısında bile TL %15 değer kaybetti ve hala devam ediyor. Yüksek teknoloji ihracatı %3 ün altında. Güney Kore ihracatının %81 ı yüksek teknoloji ürünü. Bakın şaka gibi gelecek ama Antep fıstığı bile Irandan ithal ediliyor artık.