Ülkeyi seven akpye oy vermesin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
8,009
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
9,384
Puanları
1,708
Ekonomi büyüyor, kişi başı milli gelir artıyor.
Kurumları satmaya ve özelleştirmeye tam yol devam, nasıl olsa zarar ediyorlar.

qv1WWZ.jpg

görsel için kaynak

Sanayi ve tarımda reformlar yapılmadıkça, üretken ve verimli olamayız. Belki bunun meyvesini 3-5 sene sonra almaya başlarız ama aksi durumda ise bu gidişat iyi değil, hazıra dağlar dayanmaz.
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
1600tl asgari ücret diyoruz ben bugün evlensem 800 lira en az aylık mutfak masrafı desen 300tl kira desen elektrik su 150 desek geriye aylık 350tl kalıyor bunun da 200 lirası diğer ufak tefek ihtiyaçlar olsa geriye aylık 150tl gibi bir para kalıyor bununla millet ev araba nasıl alıyor anlamıyorum şahin alsam bile 8 yılda falan anca alırım.Tabi bunlar asgarî değerler yani 300 liralık kira verdiğin evde kalorifer olmaz sobalı olur 800 lira mutfak masrafı içinde meyve veya kuruyemiş yoktur.
Pek anlamam bu işlerden ama ne bileyim Ev ile mutfak hesabı ters olmuş gibi yahu. Mutfak 800 tutar mı?
 

HARBİKIZ

Müdavim
Müdavim
Katılım
25 Eylül 2008
Mesajlar
1,287
Reaksiyon puanı
135
Puanları
243
Bir milletvekili yaşamını yitirdiğinde yakınlarına cenaze yardımı olarak 12.374 lira ödenirken, aynı rakam emekli milletvekili için 6.187 lira, SGK’lı işçi için 594 lira.
2018 yılında bir asgari ücretlinin 25 yıllık çalışması karşılığında alacağı toplam tazminat bir milletvekilinin yaklaşık üç aylık maaşına denk gelmektedir. Bu tazminat, aynı zamanda Süper Lig’deki bir orta hakemin bir buçuk aylık, teknik direktörün ise ortalama 5 günlük maaşıdır.
2018 yılında bekar bir asgari ücretli 365 günün 108 gününde SGK, gelir vergisi ve damga vergisi için; harcama vergileri dikkate alındığında ise yaklaşık 201 gün vergiler için çalışmaktadır.
Bir paket sigaranın yüzde 82’si, bir şişe rakının yüzde 71’i, bir şişe biranın yüzde 60’ı, bir litre benzinin yüzde 53’ü, bir cep telefonunun yüzde 41’i vergilerden oluşuyor.
100 liralık bir cep telefonu faturasının 43 lirasının vergi olduğunu biliyor muydunuz?
Gümrük girişi 1.500 lira olan akıllı telefonunuz için 150 lira TRT payı, 412 lira ÖTV, 371 lira KDV olmak üzere toplamda 933 lira vergi ödüyorsunuz ve telefonu 2.433 liraya satın alabiliyorsunuz.
Sinemaya ödediğiniz yüzde 18 KDV’ye karşılık Hermes çantaya, Prada ayakkabıya ve Gucci gözlüğe yalnızca yüzde 8 KDV ödüyorsunuz.
lüks bir tekne için ÖTV olmadan mazot alabilirsiniz ancak çiftçi olarak bunu yapamazsınız.
2014 yılında 50 lira olan ALES kayıt ücreti, 2018 yılı için 100 lira olmuştur. Söyleyecek sözü olan?
1.6 motor sıfır otomobil almak isteyen asgari ücretli işçi Almanya’da araç için 17 ay, vergisi için 2 ay; Türkiye’de ise araç için 58 ay, vergisi için 53 ay çalışmalıdır.
Almanya’da asgari ücretle çalışan biri 1.085 litre benzin alabiliyorken, Türkiye’de aynı işçi 274 litre benzin alabiliyor.
 

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Katılım
1 Mayıs 2017
Mesajlar
5,996
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
10,567
Puanları
2,958
Arkadaşlar dolar yükselmesini kabul etsekte Euro için aynı şey söz konusu olamaz. Avrupada değer kaybeden Euro ülkemizde istikrarlı şekilde yükseliyor. Bunları örnek gösterebilirsiniz. Veya ufak bir aramayla çay simit hesabı videolarını izleyebilirsiniz. Avmler arabalar arttı zenginiz demekle öyle olmuyor. Bir çoğumuz özentilikten dolayı pahalı eşyalar alıp aylarca taksitini ödemekle uğraşıyor.
Reklama girip girmeyeceğini bilmediğim için link vermeyeceğim. (Haberlerine çoğu insanın itimat ettiği bir haber kanalının internet sitesi)
IMF'nin 2010 Ülkelerin kişi başına düşen milli gelirlerine göre Türkiye'de kişi başına yıllık 13,464 Dolar gelir gözüküyor.
Doların ozamanlar 1.5 tl olduğunu baz alalım. Kişi başı yıllık 20,196 TL yapar. Aylık 1,683 TL'dir.
Normal gözükebilir ancak farketmeyenler olabilir. Ülkede ailedeki kişi sayıları farklılık göstersede ortalama 3-4 kişidir. Hane başına 5,049-6,732 TL düştüğü gözükmekte. Net Asgari ücret 629.96 TL olduğuna göre ve ülkede çoğu hanede aylık bu kadar kazanç olmadığına göre ülkede zengin fakir arasındaki fark ortaya çıkar.
Bardağın her zaman dolu tarafıda vardır boş tarafıda. Önemli olan ne kadarının dolu veya boş olduğudur. Vatandaşlık görevi olarakta buna göre oy kullanmamız gerekir.
*** Gelir hesabı yaparken dikkat etmenizi isteyeceğim bir diğer nokta ise ülke ortalamasına göre aileleri 3-4 kişi ele aldım. Ve aileler anne baba 2 çocuktan oluşan çekirdek aile olup en fazla 2 kişinin çalışma imkanını göz önünde bulundurursanız sevinirim. Asgari ücret ise kesintilerin çıkarılıp çalışanın hesabına yatırılan değer olan 16 yaş ve üzeri net asgari ücreti internetten bir çok siteden aldığım değerlere göre yazdım.
En başta dediğim gibi bardağın neresinden bakacağımız şahsi meselemizdir :)
Eğer örnek vermek istediğim rakamlarda veya anlatımımda bir hatam olduysa affola.
 

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4,764
Reaksiyon puanı
2,554
Puanları
293
Yaş
124
Pek anlamam bu işlerden ama ne bileyim Ev ile mutfak hesabı ters olmuş gibi yahu. Mutfak 800 tutar mı?
Çok rahat tutar pirincinden tut yumurtası olsun çayı falan derken herşey çok pahalı olmuş eskiden ucuz dediğimiz patates bile artık çok pahalı olmuş tüpün fiyatı uçmuş zaten ha dersin ben günde 2 öğün kahvaltı 1 öğünde makarna ile öğrenci tarzı idare ederim o zaman farklı tabi :)
 

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
293
Kimse kusura bakmasın.
Ekonomi herkesi ilgilendiren çok ciddi bir kalem.
AkParti’den önce iktidarda olan DSP-MHP-Anap koalisyonunu millet bir seçimde hepsini baraj altı yaptı.
AkParti ve CHP’yi meclise taşıdı.

Neden?
Çünkü AkParti umut vaad etti.
Sol kesim ise CHP altında birleşti.

Bugün AkParti gidecek ise yerine gelecek olan bu halka UMUT vermeli.

Peki Muhalefet halka umut mu veriyor?
Elbette hayır.

Tek dertleri Erdoğan nefretinden nemalanarak iktidara gelmek.

Ben Erdoğan’dan daha çok nefret ediyorum, hayır ben daha çok nefret ediyorum yarışındalar.

Erdoğan nefreti ile seçim kazanıldı diyelim, ya sonrası?

Bunu sorduğunuzda iki slogan karşılıyor sizi.

1 Erdoğan gitsin de gerisi ne olursa olsun.
2 Erdoğan’dan sonra daha kötüsü olamaz zaten.

Tamamen safsata içi boş argümanlar.

Ekonomi şöyle olmuş böyle olmuş, dolar şuraya yükselmiş buraya yükselmiş.

Bunlar laf salatası.

Seçim resmen Erdoğan’dan nefret edenler ile Erdoğan’ı destekleyenler arasında.

Erdoğan’ı sevenler çoğunlukla geçmiş dönemlere bakılınca elde edilen kazanımlara bakarak seviyor.

Ne kadar inkar edilirse edilsin ülkede yapılan bir çok dev projenin altında Erdoğan imzası var.

Erdoğan’ın geçmiş dönemlerin aksine dış dünyada pısırık bir devlet adamı değil, bu ülkeyi, ve bu ülkenin binlerce yıllık tarihi geçmişini ve büyüklüğünü temsil ettiğini layıkıyla gösteren bir tavır segilemekte. Sevenleri bu tavra hayran.

Dünya 5’ten büyüktür derken, etkili olup olmaması bir yana bu gerçeği her türlü uluslararası platformda dile getirebilen tek devlet adamı olması seviliyor.

28 Şubat döneminde zirve yapan ve daha önceki dönemlerde de kendini gösteren, laikliği dindar halkı dövme aracı olarak kullanan zihniyeti tarihin çöp kutusuna attığı için Erdoğan seviliyor.

Erdoğan, bir kuşak ötesi yine fakir köylü olan sonradan görme bir kuşağın halkı aşağılaması, hor görmesi karşısında, halkın yanında olduğu için, rol yapmadan samimi bir şekilde halkın içinde sırıtmadan kendisine yer bulabildiği için seviliyor.

Halktan görünmek için şunu yapın bunu yapın reçetlerine ihtiyaç duyulmadığı için seviliyor.

Peki Erdoğan’dan nefret edenler neden nefret ediyor?

Devleti ele geçirmek isteyen FETÖnün nefreti malum. Hedeflerine ulaştıklarını, sahte mehdilerini Türkiye’ye getirip kendi sapık inançları çerçevesinde yeniden kuracakları devletlerine ulaşmaya ramak kaldığını düşündükler bir dönemde Erdoğan’ın kendilerine dur demesinden dolayı nefret ediyorlar.

Laikist kesim kendilerine zorla karaçarşaf giydirileceğine inanıyor 16 yıldır bunu birbirlerine unuttırmadan telkin ediyor ve korkmaya devam ediyor. Erdoğan gelirse şort, mini etek giyemezsin arkadaş!

Hürriyetlerinin elinden gideceğine inanan bir kesim var. 16 yılda hangi hürriyetlerine kısıtlama olmuş bir türlü net şekilde ortaya koyamadıkları halde sürekli her şey yasaklanıyor yalanını üst üste yılmadan usanmadan tekrar edip herkesi inandırmaya çalışan bu kitle hangi hürriyeti istediklererini bile söylemeden hürriyet elden gidiyor diyerek Erdoğan’dan nefret ediyor.

Bir kesim siyasetten pirenin bacağı kadar anlamıyor ama İMAJ yapma derdinde. Halkın karşısında kendini konumlandırdığında aydın olduğunu zannediyor. Hepim topu toplasan hayatında 10 kitap okumadan SOL sloganlar attığında aydın olduğuna ciddi ciddi inanıyor.
Bu kitle aynı zamanda ÇOMAR, KOYUN, MAKARNACI, KÖMÜRCÜ olarak yaftalanmamak için daha popüler görünen karşı tarafta yer alıyor. tüm olayı İMAJ.
Bilgi yok, fikir yok.

Bir kesim mezhepçi. İran etkisi altında hareket ediyor. Bu kesimin temsilciler mecliste Türkiye ile İran savaşa girse İran’dan yana olurum diyor.

Erdoğan’dan nefret edenler temel başlıkta bunlar gerisini siz yazın.
 

metinali

Doçent
Katılım
9 Aralık 2008
Mesajlar
526
Reaksiyon puanı
49
Puanları
28
Ekonomi yerlerde, bugun markete girdim 5 parça şeye 80 tl verdim.

TL nin degeri yok

Ülkesini seven akpye oy vermesin
Sence kime verelim?
Bence bu ülkenin sorunu iktidar partisi değil, etkisiz muhalefet. Herkes yerinden memnun maşallah. İktidar iktidar kalayım, muhalefet muhalefet kalayım bana yeter derdinde.
Siyasilerin çoğunun tuzu kuru olan bize oluyor.
Şu anki durumdan memnun olan arkadaşlara da sorum şudur; Biz daha iyisini hak etmiyor muyuz? Az mı vergi veriyoruz, yoksa az mı çalışıyoruz?
İktidarın bizi ileriye taşıdığı aşikar, ancak gelmek istediğimiz noktanın ne kadar gerisindeyiz?
Bizi tekrar şahlandıracak biri lazım ama ben adaylar arasında böyle birini göremiyorum.
 

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
293
Government debt as share of GDP. (Dış borç stokunun GSYH’ya oranı)

US

2008: 73.7%
2018: 108%

France

2008: 68.7%
2018: 96.3%

UK

2008: 49.9%
2018: 86.3%

Germany

2008: 65.1%
2018: 59.8%

China

2008: 27%
2018: 51.2%

India

2008: 74.5%
2018: 68.9%

Japan

2008: 183%
2018: 236%

Indonesia

2008: 30%
2018: 29%

Turkey

2008: 38.6%
2018: 46.4%

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ülkemizde vergiler yüksek diyenler incelesin.
Gelir vergisi oranları.

Personal income tax rate.

Sweden: 61%
Japan: 56%
Netherlands: 52%
Israel: 50%
Germany: 47%
Australia: 45%
China: 45%
France: 45%
UK: 45%
Italy: 43%
Norway: 38%
US: 37%
India: 35%
Mexico: 35%
Turkey: 35%
Canada: 33%
Indonesia: 30%
Brazil: 27%
Pakistan: 20%
Russia: 13%
Saudi: 0%
 
Son düzenleme:
M

Murat Burç

SDN Okuru
Kimse kusura bakmasın.
Ekonomi herkesi ilgilendiren çok ciddi bir kalem.
AkParti’den önce iktidarda olan DSP-MHP-Anap koalisyonunu millet bir seçimde hepsini baraj altı yaptı.
AkParti ve CHP’yi meclise taşıdı.

Neden?
Çünkü AkParti umut vaad etti.
Sol kesim ise CHP altında birleşti.

Bugün AkParti gidecek ise yerine gelecek olan bu halka UMUT vermeli.

Peki Muhalefet halka umut mu veriyor?
Elbette hayır.

Tek dertleri Erdoğan nefretinden nemalanarak iktidara gelmek.

Ben Erdoğan’dan daha çok nefret ediyorum, hayır ben daha çok nefret ediyorum yarışındalar.

Erdoğan nefreti ile seçim kazanıldı diyelim, ya sonrası?

Bunu sorduğunuzda iki slogan karşılıyor sizi.

1 Erdoğan gitsin de gerisi ne olursa olsun.
2 Erdoğan’dan sonra daha kötüsü olamaz zaten.

Tamamen safsata içi boş argümanlar.

Ekonomi şöyle olmuş böyle olmuş, dolar şuraya yükselmiş buraya yükselmiş.

Bunlar laf salatası.

Seçim resmen Erdoğan’dan nefret edenler ile Erdoğan’ı destekleyenler arasında.

Erdoğan’ı sevenler çoğunlukla geçmiş dönemlere bakılınca elde edilen kazanımlara bakarak seviyor.

Ne kadar inkar edilirse edilsin ülkede yapılan bir çok dev projenin altında Erdoğan imzası var.

Erdoğan’ın geçmiş dönemlerin aksine dış dünyada pısırık bir devlet adamı değil, bu ülkeyi, ve bu ülkenin binlerce yıllık tarihi geçmişini ve büyüklüğünü temsil ettiğini layıkıyla gösteren bir tavır segilemekte. Sevenleri bu tavra hayran.

Dünya 5’ten büyüktür derken, etkili olup olmaması bir yana bu gerçeği her türlü uluslararası platformda dile getirebilen tek devlet adamı olması seviliyor.

28 Şubat döneminde zirve yapan ve daha önceki dönemlerde de kendini gösteren, laikliği dindar halkı dövme aracı olarak kullanan zihniyeti tarihin çöp kutusuna attığı için Erdoğan seviliyor.

Erdoğan, bir kuşak ötesi yine fakir köylü olan sonradan görme bir kuşağın halkı aşağılaması, hor görmesi karşısında, halkın yanında olduğu için, rol yapmadan samimi bir şekilde halkın içinde sırıtmadan kendisine yer bulabildiği için seviliyor.

Halktan görünmek için şunu yapın bunu yapın reçetlerine ihtiyaç duyulmadığı için seviliyor.

Peki Erdoğan’dan nefret edenler neden nefret ediyor?

Devleti ele geçirmek isteyen FETÖnün nefreti malum. Hedeflerine ulaştıklarını, sahte mehdilerini Türkiye’ye getirip kendi sapık inançları çerçevesinde yeniden kuracakları devletlerine ulaşmaya ramak kaldığını düşündükler bir dönemde Erdoğan’ın kendilerine dur demesinden dolayı nefret ediyorlar.

Laikist kesim kendilerine zorla karaçarşaf giydirileceğine inanıyor 16 yıldır bunu birbirlerine unuttırmadan telkin ediyor ve korkmaya devam ediyor. Erdoğan gelirse şort, mini etek giyemezsin arkadaş!

Hürriyetlerinin elinden gideceğine inanan bir kesim var. 16 yılda hangi hürriyetlerine kısıtlama olmuş bir türlü net şekilde ortaya koyamadıkları halde sürekli her şey yasaklanıyor yalanını üst üste yılmadan usanmadan tekrar edip herkesi inandırmaya çalışan bu kitle hangi hürriyeti istediklererini bile söylemeden hürriyet elden gidiyor diyerek Erdoğan’dan nefret ediyor.

Bir kesim siyasetten pirenin bacağı kadar anlamıyor ama İMAJ yapma derdinde. Halkın karşısında kendini konumlandırdığında aydın olduğunu zannediyor. Hepim topu toplasan hayatında 10 kitap okumadan SOL sloganlar attığında aydın olduğuna ciddi ciddi inanıyor.
Bu kitle aynı zamanda ÇOMAR, KOYUN, MAKARNACI, KÖMÜRCÜ olarak yaftalanmamak için daha popüler görünen karşı tarafta yer alıyor. tüm olayı İMAJ.
Bilgi yok, fikir yok.

Bir kesim mezhepçi. İran etkisi altında hareket ediyor. Bu kesimin temsilciler mecliste Türkiye ile İran savaşa girse İran’dan yana olurum diyor.

Erdoğan’dan nefret edenler temel başlıkta bunlar gerisini siz yazın.
Aynı tavır. Erdoğan'a oy vermeyenler ya şerefsiz ya da Fetöcü size göre.
Muharrem İnce bana umut veriyor çünkü üniversiteleri boldurmeyecegim diyor. Birilerinin faydası için AKP benim üniversitemi bölüyor.
Benim oy vermeme sebebim basit yukarida acıkladım artık nasıl çevirip de bana vatana haini dersiniz bilemem. Kolay gelmesin.
 

İsyankar97

Asistan
Katılım
12 Şubat 2018
Mesajlar
261
Reaksiyon puanı
61
Puanları
28
Yaş
27
Peygamber efendimiz tek odalı evde yaşamış, rte sözde islamı savunuyor ama maşallah 500 odalı sarayda oturuyor, 20 tane mercedesle geziyor
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
Peygamber efendimiz tek odalı evde yaşamış, rte sözde islamı savunuyor ama maşallah 500 odalı sarayda oturuyor, 20 tane mercedesle geziyor
Buna istinaden eklemek istiyorum (kelimeyi doğru yerde mi kullandım acaba? :D)
Diyenler olacak orası sonraki Cumhurbaşkanlarına kalacak. RTE'nin orada vefat edene kadar olanı var hissi veriyor. Bunun yanında dünya malı kimseye kalmayacak olsa da gününü gün ediyor mu ediyor.
Çankaya köşkü gayet iyi bir köşktü.
israf saraya verilen devasa para ile ülkede açlar doyurulabilir. Fabrika açılabilir vb. İşler yapilabilirdi. Tamamıyle israf.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Sence kime verelim?
Bence bu ülkenin sorunu iktidar partisi değil, etkisiz muhalefet. Herkes yerinden memnun maşallah. İktidar iktidar kalayım, muhalefet muhalefet kalayım bana yeter derdinde.
Siyasilerin çoğunun tuzu kuru olan bize oluyor.
Şu anki durumdan memnun olan arkadaşlara da sorum şudur; Biz daha iyisini hak etmiyor muyuz? Az mı vergi veriyoruz, yoksa az mı çalışıyoruz?
İktidarın bizi ileriye taşıdığı aşikar, ancak gelmek istediğimiz noktanın ne kadar gerisindeyiz?
Bizi tekrar şahlandıracak biri lazım ama ben adaylar arasında böyle birini göremiyorum.
Ben görüyorum. Muharrem İnce'nin seçim vaatlerini okuyun gayet uçuk olmayan ve hepsi bizim işimize yarayacak vaatler ve hepsi rahatlıkla yapılabilir Türkiye Cumhuriyeti'nin potansiyeli var.
RTE ise büyük oyunu bozacağız diye vaat vermez inşallah
 
Son düzenleyen moderatör:

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
3,513
Reaksiyon puanı
1,972
Puanları
358
Peki dış güçlerin etkisi yok gibi bir anlam çıkardım dediğin laftan dolayı. Peki sen bir ülke baskanisin ve halkına A ülkesine gitmeyin diyorsun peki turist gelirmi sence ayrıca terör den bahsederek bu olayı süslüyorlar sen bu A ülkesine gidermisin

---- Mesajlar birleştirildi ----


Peki dış güçlerin etkisi yok gibi bir anlam çıkardım dediğin laftan dolayı. Peki sen bir ülke baskanisin ve halkına A ülkesine gitmeyin diyorsun peki turist gelirmi sence ayrıca terör den bahsederek bu olayı süslüyorlar sen bu A ülkesine gidermisin

Hangi dış güç senin ülkende yatırım yapmana fabrika kurmana engel, hangi dış güç senin tam bağımsız yargı ve özgürlükçü demokratik anayasa yapmana engel ve hangi dış güç senin ekonomik yapısal reformları yapmana engel?
 

BeyazBoğa

Öğrenci
Katılım
20 Mayıs 2018
Mesajlar
19
Reaksiyon puanı
9
Puanları
3
Yaş
22
Peygamber efendimiz tek odalı evde yaşamış, rte sözde islamı savunuyor ama maşallah 500 odalı sarayda oturuyor, 20 tane mercedesle geziyor
Sen peygamber efendimiz (sav) zamanı ile bu zamanı karşılaştıran bir akıl ile gelirsen çok yanlış yaparsin. Sen de o kadar üst kademelere ciksan emin ol sende öyle bir yerde oturursun. Ayrıca o sarayda sadece Tayyip yaşamıyor bir çok iş yapılıyor bir araştır istersen.
 

metinali

Doçent
Katılım
9 Aralık 2008
Mesajlar
526
Reaksiyon puanı
49
Puanları
28
Buna istinaden eklemek istiyorum (kelimeyi doğru yerde mi kullandım acaba? :D)
Diyenler olacak orası sonraki Cumhurbaşkanlarına kalacak. RTE'nin orada vefat edene kadar olanı var hissi veriyor. Bunun yanında dünya malı kimseye kalmayacak olsa da gününü gün ediyor mu ediyor.
Çankaya köşkü gayet iyi bir köşktü.
israf saraya verilen devasa para ile ülkede açlar doyurulabilir. Fabrika açılabilir vb. İşler yapilabilirdi. Tamamıyle israf.

---- Mesajlar birleştirildi ----


Ben görüyorum. Muharrem İnce'nin seçim vaatlerini okuyun gayet uçuk olmayan ve hepsi bizim işimize yarayacak vaatler ve hepsi rahatlıkla yapılabilir Türkiye Cumhuriyeti'nin potansiyeli var.
RTE ise büyük oyunu bozacağız diye vaat vermez inşallah
Babamın bir lafı var: "Vaat etmekle mal tükenmez."
Elbette şunu yapacağım, bunu yapacağım diyecek. Mesele bu sözlerin arkasını doldurabilmek. Bu işler vaatte bulunmakla olsa Cem Uzan şimdi cumhurbaşkanıydı.
İnsanların kalplerini de kazanmak lazım. Partiler üstü olmak lazım. Örnek: Yılmaz Büyükerşen, Rafet Vergili. Yoksa sonuç zaten belli. Bir de bu işlerde reklam çok önemli. CHP kurultayındaki durumun Muharrem İnce'yi yıprattığını düşünüyorum. Madem Cumhurbaşkanı adayı olacaktı hiç genel başkanlık yarışına girmeyecekti. Bu kadar köklü bir parti bunu nasıl planlamaz ve son dakikaya bırakır inanın aklım almıyor. Şimdi derler ki baskın seçim oldu. Ben seçimlerin erken olacağını CHP lilerden öğrendim. Kendileri boy boy televizyonlara çıkıp baskın seçim olacak diye açıklama üzerine açıklama yapıyorlardı.
 

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
293
Devlet sarayını lojman zanneden zihniyete ne denir?

Orası geçmekte olduğumuz Başkanlık Sisteminin devleti yöneteceği ana bina.

Cumhurbaşkanının uyuduğu yer değil.

Zavallı zihniyet 500 odayı oturma odası, salon, yemek odası falan zannediyor olsa gerek.

Saray israfmış, bu “israf saray” terimini kimlerin kullandığını bu millet çok iyi tanıyor.

Çünkü papağan gibi talimatla sürekli tek tip benzer kelimeler hergün hergün karşımıza getiriliyor.

Saray israf ise sarayı yukacağım demek ne oluyor?
Tepki gelince yıkmayacağım üniversiteye vereceğim deniyor.

Tepki gelmese akıldan geçen popülist zihniyet yıkmak.

Çünkü yapmak zordur yıkmak ise kolay.
 

Gökçe Asena

Profesör
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
1,462
Reaksiyon puanı
2,127
Puanları
293
Daha parti genel başkanlığı koltuğunu İnce'ye vermeyen biri çıkıp yine İnce'yi cumhurbaşkanı adayı göstermesini anlayamıyorum. koltuğunu vermeyecek kadar güvenmediği, istemediği birini Cumhurbaşkanı adayı gösteriyor?
Çok ilginç.
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,127
Puanları
8,958
hdpye oy verenler vatan haini akpye oy verenler de hain.
 

baca42

Öğrenci
Katılım
10 Mayıs 2018
Mesajlar
30
Reaksiyon puanı
21
Puanları
8
Yaş
46
Ekonomi yerlerde, bugun markete girdim 5 parça şeye 80 tl verdim.

TL nin degeri yok

Ülkesini seven akpye oy vermesin
şimdi pazardan geldim, ortlama 60 tl ile eve zar zor geldim. iki elimde ağzına kadar doluydu. asgari ücret 1700 tl olmuş. ekonomi gayet iyi. herkesin elinde iphonlar evinde internet marka giyinmeler ıvır zıvır say say bitmez.
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,127
Puanları
8,958
tuzu kurular basıcak ekonomi çöktü o kaçak saray gereksiz israf israil ile olan alış verişi niye kesmiyor?
 

Bakisar

Asistan
Katılım
18 Haziran 2009
Mesajlar
152
Reaksiyon puanı
12
Puanları
18
Yaş 40.Ne hökümetler geldi geçti. Malesef en iyisi bu.Ekonomi hükümetin suçu değil genel insan profilimizin ürünü, devlet elinden gelen teşviki sunuyor ama insanımız napıyor üretmek yerine parayı çıtır çıtır yemekle kalmıyor üstüne borç bile yapıyor. Yoksa maddi manevi anlamda cumhuriyet tarihi görmedi böyle hizmeti emin olun,eskiden dolar 1 gecede 2 katına çıkardı hey gidi günler hey..
 

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
8,009
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
9,384
Puanları
1,708
06.05.2018 (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçim manifestosu)
2IKIfB.png

bkz.

Çok değil sadece iki hafta sonra, yani bugün:
20.05.2018 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyareti
N35BGa.png

bkz.

18.05.2018 TBMM’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba bir grup gazeteciyle yaptığı sohbetten:
Gb9OdW.png

AM52ba.png

bkz.

Şimdi;

hangisinin(?) hangi sözüne(?) nasıl(?) inanalım?

Aslında bu vb. o kadar çok örnek var ki, artık şaşırmıyorum ve diyecek de bir şey bulamıyorum.
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
Devlet sarayını lojman zanneden zihniyete ne denir?

Orası geçmekte olduğumuz Başkanlık Sisteminin devleti yöneteceği ana bina.

Cumhurbaşkanının uyuduğu yer değil.

Zavallı zihniyet 500 odayı oturma odası, salon, yemek odası falan zannediyor olsa gerek.

Saray israfmış, bu “israf saray” terimini kimlerin kullandığını bu millet çok iyi tanıyor.

Çünkü papağan gibi talimatla sürekli tek tip benzer kelimeler hergün hergün karşımıza getiriliyor.

Saray israf ise sarayı yukacağım demek ne oluyor?
Tepki gelince yıkmayacağım üniversiteye vereceğim deniyor.

Tepki gelmese akıldan geçen popülist zihniyet yıkmak.

Çünkü yapmak zordur yıkmak ise kolay.
Çankaya'nın neyi eksik? İsraf Saray'ın neyi gerekliydi? Ben bilmiyorum. Cevabı olan cevaplasın.
İSRAF SARAY ANLADINIZ İSRAF SARAY.
Millet sokaklarda aç gezinirken bunlar saray yapıyor. Bariz bir israftır saray. Çok daha iyi işlere harcanabilirdi bu paralar.

06.05.2018 (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçim manifestosu)
2IKIfB.png

bkz.

Çok değil sadece iki hafta sonra, yani bugün:
20.05.2018 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyareti
N35BGa.png

bkz.

18.05.2018 TBMM’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba bir grup gazeteciyle yaptığı sohbetten:
Gb9OdW.png

AM52ba.png

bkz.

Şimdi;

hangisinin(?) hangi sözüne(?) nasıl(?) inanalım?

Aslında bu vb. o kadar çok örnek var ki, artık şaşırmıyorum ve diyecek de bir şey bulamıyorum.
Şaka gibi ya valla şaka gibi sözde gıda ülkesi Türkiyeydik.
 

Gökçe Asena

Profesör
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
1,462
Reaksiyon puanı
2,127
Puanları
293
Herhangi bir ideolojiyi bir partiyi tuttuğunuz zaman onlara göre siz gerici oluyorsunuz ve türlü hakaretlere maruz kalıyorsunuz. Fikirlere saygı bir türlü oluşmadı şu toplumda.
 
Katılım
20 Temmuz 2017
Mesajlar
6,858
Reaksiyon puanı
5,173
Puanları
293
Biz nasıl bir yere düştük böyle ya...


Resmen oy verecek birini bulamıyorum ya. Bi tarafta erdoğan diğer tarafta (chp iyi parti saadet). Bu koalisyon bana eski koalisyonları hatırlattı. Sağ parti ile sol parti hiçbir zaman yan yana olamaz (en azından Türkiyede çok zor) çunkü bunlar bi kere ekonomi politikası olarak birbirleri ile çakışıyorlar..

Sağ görüş liberal ekonomiyi (özelleştirmeyi) sol görüş ise devletleştirmeyi savunur. Ben bu yüzden millet ittifakının başa gelmesinden korkuyorum ve bu yüzden sanırım oyumu 3 hilal gördüğüm yere basacağım...

---- Mesajlar birleştirildi ----

Yaş 40.Ne hökümetler geldi geçti. Malesef en iyisi bu.Ekonomi hükümetin suçu değil genel insan profilimizin ürünü, devlet elinden gelen teşviki sunuyor ama insanımız napıyor üretmek yerine parayı çıtır çıtır yemekle kalmıyor üstüne borç bile yapıyor. Yoksa maddi manevi anlamda cumhuriyet tarihi görmedi böyle hizmeti emin olun,eskiden dolar 1 gecede 2 katına çıkardı hey gidi günler hey..

Madem suç halkın o zaman neden her şeyi özelleştiriyoruz. Madem halk beceremiyor neden istihdamımızı devlet yaratmıyorda zorla halka dayatıyor...


Yani yapma şimdi halkdan iyi iş çıkaran herkes şuan yurt dışındaise bununda mı sorumlusu devlet değilde biziz:(
 
Son düzenleme:

Gökçe Asena

Profesör
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
1,462
Reaksiyon puanı
2,127
Puanları
293
Şimdiki düzeni sevmeyebilirsiniz eleştirebilirsiniz de ama bu ülke için yapılan icraatları inkar edemezsiniz.
 

Bakisar

Asistan
Katılım
18 Haziran 2009
Mesajlar
152
Reaksiyon puanı
12
Puanları
18
Biz nasıl bir yere düştük böyle ya...


Resmen oy verecek birini bulamıyorum ya. Bi tarafta erdoğan diğer tarafta (chp iyi parti saadet). Bu koalisyon bana eski koalisyonları hatırlattı. Sağ parti ile sol parti hiçbir zaman yan yana olamaz (en azından Türkiyede çok zor) çunkü bunlar bi kere ekonomi politikası olarak birbirleri ile çakışıyorlar..

Sağ görüş liberal ekonomiyi (özelleştirmeyi) sol görüş ise devletleştirmeyi savunur. Ben bu yüzden millet ittifakının başa gelmesinden korkuyorum ve bu yüzden sanırım oyumu 3 hilal gördüğüm yere basacağım...

---- Mesajlar birleştirildi ----



Madem suç halkın o zaman neden her şeyi özelleştiriyoruz. Madem halk beceremiyor neden istihdamımızı devlet yaratmıyorda zorla halka dayatıyor...


Yani yapma şimdi halkdan iyi iş çıkaran herkes şuan yurt dışındaise bununda mı sorumlusu devlet değilde biziz:(
Devlette bizim insanlarımızdan oluşuyor sonuçta:).Devlet işe el attımı 1 kişinin yapacağı işi 20 kişi yapmaya başlıyor ve zarar.Malum seçimler, siyaset vaat...Aşağısı sakal yukarısı bıyık..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst