Ülkemizdeki Mülteci sorunu

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Ümit Özdağ'ın söylemleri kulağa hoş geliyorda bir gerçekliği yok bana göre. Hayal satıyor resmen. Oy toplamak için güzel bir taktik halktanda karşılık buluyor ama gerçeklemesi olanaksız. Bana Ümit Özdağın görüşlerine destek çıkan bir tane aydın veya Akademisyen yada gazeteci gösterebilir misin ? Azcık yasaları bilen azcık insak hakkından anlayacan azcık dünyayı bile birisi zorla gönderilemiyeceğini anlar zater.

Birleşmiş milletler 2019 Verilerine göre dünyada ki Göçmen rakamları. Bu ülkeler sizce Ümit Özdağ kadar düşünemiyor mu ? Bu ülkesine gelmiş gerek kaçak yollarla gerekse savaştan kaçıp sığınan insanları ülkesine postalamıyor ! Tekrar söylüyorum ne yazık ki büyük bir sorun bu mülteci sığınmacı kaçak göçmen sorunu dünyada.
Dünyanın en güçlü devleti diyoz dimi ABD'ye o bile Meksika dan kaçak geçişleri veya ülkeye giren göçmenleri engelleyemiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 170135
Komik adamlar vasıflıları alıyor bu kadar basit.

EwoksEndor

Doçent
Reaksiyon puanı
138
Ümit Özdağ'ın söylemleri kulağa hoş geliyorda bir gerçekliği yok bana göre. Hayal satıyor resmen. Oy toplamak için güzel bir taktik halktanda karşılık buluyor ama gerçeklemesi olanaksız. Bana Ümit Özdağın görüşlerine destek çıkan bir tane aydın veya Akademisyen yada gazeteci gösterebilir misin ? Azcık yasaları bilen azcık insak hakkından anlayacan azcık dünyayı bile birisi zorla gönderilemiyeceğini anlar zater.

Birleşmiş milletler 2019 Verilerine göre dünyada ki Göçmen rakamları. Bu ülkeler sizce Ümit Özdağ kadar düşünemiyor mu ? Bu ülkesine gelmiş gerek kaçak yollarla gerekse savaştan kaçıp sığınan insanları ülkesine postalamıyor ! Tekrar söylüyorum ne yazık ki büyük bir sorun bu mülteci sığınmacı kaçak göçmen sorunu dünyada.
Dünyanın en güçlü devleti diyoz dimi ABD'ye o bile Meksika dan kaçak geçişleri veya ülkeye giren göçmenleri engelleyemiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 170135
Göçmen,mülteci sığınmacı arasındaki farkı ayırt edemeyen sen ve bunu sana anlatmaya çalışan bizler
Göçmen: Ben Amerikaya gidicem evraklarım ve başvurularım ile banka hesabımdaki paraya mal varlığıma hatta radikal islamcı mıyım neyi herşeyimi araştırıyorlar

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Göçmen,mülteci sığınmacı arasındaki farkı ayırt edemeyen sen ve bunu sana anlatmaya çalışan bizler
Göçmen: Ben Amerikaya gidicem evraklarım ve başvurularım ile banka hesabımdaki paraya mal varlığıma hatta radikal islamcı mıyım neyi herşeyimi araştırıyorlar

Arkadaşım merak etme Göçmen nedir sığınmacı nedir geçici koruma nedir Mülteci nedir hepsini biliyorum. Ama siz ZORLA GİDEMİYECEKLERİNİ bir türlü öğrenemediniz.

Keşke yollayabilsen ama yok öyle olmuyor işte.

Ömer Kalkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Düzensiz ve kontrolsüz göç politakası ülkeyi bu hale getirdi bence.. Yani ekonomiyi de ülkenin demokratif kültürel yapısını da bozan buydu maalesef.. Bu saatten sonra yapacak tek şey nitelikli ve kültüre entegre olabilecekleri burada tutup diğerlerini göndermek ama maalesef ki hükümet politikası bunun tam tersi şeklinde ilerliyor, Vatandaşlık verilmiş birini ülkeden gönderemezsin, onlara ev yapıp kalıcı istihdam sağlayamazsın bu şekilde kendi vatandaşını da mağdur edersin.. Devlete olan güven sarsılınca yani kendi öz yurttaşın devletine küserse o zaman yıkılman kaçınılmaz olur.. Bakın gerileme veya bozulma değil yıkılman kaçınılmaz olur.. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Irak veya Suriye’ye benzemez onları dış oyunlarla yıkabilirsin ama bu devleti asla.. Bunu dış mihraklar çok iyi biliyor bu yüzden sözde sığınmacı, mülteci kisvesi adı altında ( çünkü Avrupa, Türkiye’nin her bir sığınmacı barındırması karşılığında nakdi para veriyor) bizi Iraka Suriye’ye dönüştürüyorlar ve farkındaysanız git gide benziyoruz çünkü bu durum ülke birlik ve beraberliğini bozuyor.. İşte bu şekilde devletleri tek bir mermi bile sıkmadan işgal ediyorlar.. İşgalden kasıt toprağı almak değil o ülkeyi istediği gibi yönetmek.. Bizi ekonomik olarak çökerttikten sonra ne isterlerse yapacak hükümeti seçtirecekler.. İşte bu şekilde işgal edecekler.. Şu an ki mollalardan önceki İran’a bakın Iraka bakın Pakistan’a bakın bizim şu an ki halimizden bile çok modern ve öndeydiler.. Önce onların bu yapısını bozdular mollara destek olup taraftar toplamasını sağladılar silah yardımı ile de yönetime getirdiler ve istediklerini yaptırdılar ve bugün ki hallerine getirdiler.. Halkları devlete küstürdükten sonra da işgale başladılar.. Bize de benzer yöntemi deniyorlar ve git gide de başarılı oluyorlar.. İranlı bit bayan gazeteci diyor ki “ İlk mollalar geldiği zaman, İran’da başı açık dolaşmak serbestti.. Yok canım bu kadarını yapmazlar dediğimiz her şeyi yaptılar ve başı açık yürümeyi bırakın, bugün İran’da kadınların topuklu ayakkabı gitmesi, sakız çiğnemesi ve erkeği olmadan akşam dışarı çıkması yasak.. Türkiye Cumhuriyeti Devletini tabiki bu hale getiremezler seçimlerle ama ekonomik olarak çökünce bizim de inandığımız tüm değerleri silebilirler.. Bu altın kural tüm ülkeler için geçerli bu yüzden gelişmiş ülkeler mülteci veya sığınmacılara karşılar veya çok sert politikalar yürütüyorlar..

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Adamlar zaten Esad tan kaçmış :D Geri döner mi sence Esad'a güvenip !

Şöyle bir mantık çerçevesinde düşün tart ve kendini onların yerine koy. Esad evine bomba atıyor senin kardeşin karın belki annen baban ölmüş Esad yüzünden. Suriye'den kendi ülkenden kaçmak zorunda kalmışın. 10 yıl başka ülkelerde sığıntı gibi yaşamıyon olmadık hakaretler görmüşün yokluk çekmişin. 10 yıl sonra gel hadi Esad sizi haffetti yakılmıl yıkılmış evine geri dön deseler sen döner miydin ?

Esad daha kendi topraklarını koruyamıyor bu insanları nasıl koruyacak. YPG orada Rusya orada ABD orada hatta İran milisleri orada. Esad'ı takan var mı ayrıca ? Türkiye girip vurmasa düne kadar İŞİD ve DEAŞ ta kol geziyordu Suriye topraklarında.

Açıkçası ben Esad iktidarda iken çözüm göremiyorum Suriye meselesinde.
Aynen vallahi. Esat'tan bayağı korkuyorlar.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Adamlar zaten Esad tan kaçmış :D Geri döner mi sence Esad'a güvenip !
Şöyle bir mantık çerçevesinde düşün tart ve kendini onların yerine koy. Esad evine bomba atıyor senin kardeşin karın belki annen baban ölmüş Esad yüzünden. Suriye'den kendi ülkenden kaçmak zorunda kalmışın. 10 yıl başka ülkelerde sığıntı gibi yaşamıyon olmadık hakaretler görmüşün yokluk çekmişin. 10 yıl sonra gel hadi Esad sizi haffetti yakılmıl yıkılmış evine geri dön deseler sen döner miydin ?

Esad daha kendi topraklarını koruyamıyor bu insanları nasıl koruyacak. YPG orada Rusya orada ABD orada hatta İran milisleri orada. Esad'ı takan var mı ayrıca ? Türkiye girip vurmasa düne kadar İŞİD ve DEAŞ ta kol geziyordu Suriye topraklarında.

Açıkçası ben Esad iktidarda iken çözüm göremiyorum Suriye meselesinde.
o zaman gundi onlara orada ev yapacağız okul hastane yapacağız ve davulla zurnayla göndereceğiz derken neyine muhalefet oldunuz adamın?

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Bunca olay oldu halk hala nasıl sessiz kalmış olaylara çok garip.
Din kardeşi dediğiniz adamlara anladığı dilde konuşmak gerek.

Keko felan kalmadı mı ülkede? onları ailecek yolda rahatsız etcek felan?
Bir ıslıkla 50 adam toplayanlar nerede?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
o zaman gundi onlara orada ev yapacağız okul hastane yapacağız ve davulla zurnayla göndereceğiz derken neyine muhalefet oldunuz adamın?

Gandi mi demek istiyon ?

Ben Türkçe yazıyom farkındaysan. Ve Esad varken yönetimi başında iiken bu adamlar gitmez diyorum.

Esad ile barışmak anlaşmak hemen davulla zurnayla Suriyelileri yollamak onlara üstüne üstlük kendi cebinden para verip yol köprü iş yeri ev yapmak flan olacak iş değil Hayal ürünü resmen.

Reaksiyon puanı
994
Bunca olay oldu halk hala nasıl sessiz kalmış olaylara çok garip.
Din kardeşi dediğiniz adamlara anladığı dilde konuşmak gerek.

Keko felan kalmadı mı ülkede? onları ailecek yolda rahatsız etcek felan?
Bir ıslıkla 50 adam toplayanlar nerede?
Ülke komple kekoya döndü zaten ?

Reaksiyon puanı
994
Şu an hangi ülkedesin bilmiyorum ama Türk vatandaşı olmak demek 3.sınıf insan muamelesi göruyorsun suriyedekiler bile vatandaşlık alınca muayene oldukdan sonra para ödeyince sövmeye başladılar.

Bizimde derdimiz herkesin artık kendi ülkesine gitmesi bizim yeterince derdimiz var kalkınma ve üretime geçmemiz lazım.
Gardaşımız Azerbaycan dan ?
Ben bir ara araştırdım da baktım gidemiyorum oraya da baya şart vardı o iş de yattı

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Azerbeycan ise zaten Türk tür damarlarındaki kan aynı kandır.
1 kumanyayı bölüp yemişligim vardır ırk ayrımı yapıyorsun diyen varsada çok yanılır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 Manat 9.65 tl Allahım kafayı yiyecegim Azerbeycan nın durumu bizden daha iyi buraya gelipte ne yapacak.

10dk geçmedi başka bi taciz bitmiyor bitmiyor.

Destekliyorum hatta africa ya gitsinler medeniyet kursunlar orda hepsi

Bu arada Azerbeycan nın kendisi 10 milyon bizdeki sıgınmacılar kayıtsız toplam 10 milyondan fazla
Para değerli olabilir ama 1000 manat maaş zor verirler adama.
Yani genelde 300 dolar maaş veriyorlar.