ülkemizde üretilen ürünler neden yurtdışına ucuz da ülkemizde pahalı ?

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
bilen varsa yazabilirmi ne düşünüyorsunuz ?

örnek veriyorum ülkemizde üretilen yeni rakı 70 lik olan 100 liradan fazla fiyata satılırken yurt dışında çok daha ucuza 30 dolar ve altına satılıyor

şimdi diyeceksiniz orası gelişmiş ülke e kktc de bizden ucuza satıyor orası çokmu zengin ve gelişmiş

kıbrıs burası

vatandaşa zulüm değilmidir bu ?

bu fiyatlara nasıl yerli kullanacaz ?

rakı sadece örnek rakı yerine istediğiniz şeyi koyabilirsiniz

bakın vergilere gelelim

rakının ham satış fiyatı aynı yurt dışındaki gibi 31 lira 30 lira falan ama vergiler gelince

Aracı Karı Dahil Net Satış Fiyatı – 31.60 TL

ÖTV Oranı – 76,10 TL

KDV – 17.30 TL

Toplam Vergi – 93.40 TL

Vergiler Sonrası Satış Fiyatı – 125.00 TL

şakk 125 lira geliyor böyle adaletsizlik olurmu ?

tekrar yazıyorum rakı yerine ister salça koyun ister sigara koyun

böyle vergi düzeni olurmu ? üretici kazanamıyor devlet çekiyor bütün kazancı

vatandaşa üreticiye zulüm ? yani vergi değil haraç resmen

buyrun rakı yerine başka örnek

ülkemizde üretilen tat salça ve konserve fasulye bakın 3 euro ya satılıyor

hadi rakı sigara zararlı salçadamı zararlı ?

Son düzenleme:

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Zorunlu gıdalar 8%
Sarf ürünler 18%
Alkol ?%

Byilmaz91

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Çok basit açıklaması var, yaranmaya çalışıyoruz. Aynı küçük bir çocuk gibi ortama bizden farklı biri geldiği zaman kendimizi yüceltmeye, övünmeye çalışıyoruz. Başkalarının gözüne girmek için benliğimizden fedakarlık yapıyoruz. Başkalarına ucuz mal satıp gözlerine gireceğiz diye, vatandaşımızı yerle bir ediyor ve bu olayı başkalarının gözünün içine sokuyoruz.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Çok basit açıklaması var, yaranmaya çalışıyoruz. Aynı küçük bir çocuk gibi ortama bizden farklı biri geldiği zaman kendimizi yüceltmeye, övünmeye çalışıyoruz. Başkalarının gözüne girmek için benliğimizden fedakarlık yapıyoruz. Başkalarına ucuz mal satıp gözlerine gireceğiz diye, vatandaşımızı yerle bir ediyor ve bu olayı başkalarının gözünün içine sokuyoruz.
anlam veremiyorum sonuçta ülkende üretilenler sende daha ucuz olmalıki yerli kullan dimi

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Tamamen vergi kaynaklı.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Gene elma ile armut kıyaslıyorsun.
Kıbrıs'ın nufusu 1 milyon kişi anca vardır ama Türkiye'de 90 milyon insan var.
Ve Kıbrıs'ta yaşayanlar senin gibi değil görmüş geçirmiş insanlar. Alkol 30 TL'de olsa aç gibi almaz ihtiyacı kadar alır. Türkiye'de o fiyatlara olsun kıtlıktan çıkmış gibi dükkanları yağmalarlar rakı almak için. Su içmezler sabah akşam rakı içerler gider stok yaparlar koli koli toprağa gömerler ilerde değerlenir diye. Ticarette Arz talep diye birşey vardır.
Talebi çok olan ürünede devlet vergi koyar hem devlet kazansın hemde talep bir nebzede olsun düşsün diye.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Herşey bence vergi ile alakalı. Vergiler düşse bu kadar olmaz.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Gene elma ile armut kıyaslıyorsun.
Kıbrıs'ın nufusu 1 milyon kişi anca vardır ama Türkiye'de 90 milyon insan var.
Ve Kıbrıs'ta yaşayanlar senin gibi değil görmüş geçirmiş insanlar. Alkol 30 TL'de olsa aç gibi almaz ihtiyacı kadar alır. Türkiye'de o fiyatlara olsun kıtlıktan çıkmış gibi dükkanları yağmalarlar rakı almak için. Su içmezler sabah akşam rakı içerler gider stok yaparlar koli koli toprağa gömerler ilerde değerlenir diye. Ticarette Arz talep diye birşey vardır.
Talebi çok olan ürünede devlet vergi koyar hem devlet kazansın hemde talep bir nebzede olsun düşsün diye.
30 lira satış fiyatı olan bir ürüne 93 lira vergi koymak çok adaletliymiş 93 lira arkadaşım çokmu adaletli ? hemde ülkenin yüzde 46 sı asgari ücretle çalışırken

hadi kıbrısı geç su gibi alkol tüketilen diğer ülkelerdede bizden ucuz

sadece alkolde değil al attım üste salça
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herşey bence vergi ile alakalı. Vergiler düşse bu kadar olmaz.
vergi politikası çok yanlış üretici bile üretemez bu politikayla

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
30 lira satış fiyatı olan bir ürüne 93 lira vergi koymak çok adaletliymiş 93 lira arkadaşım çokmu adaletli ? hemde ülkenin yüzde 46 sı asgari ücretle çalışırken

hadi kıbrısı geç su gibi alkol tüketilen diğer ülkelerdede bizden ucuz

sadece alkolde değil al attım üste salça
Asgari ücretlinin derdide oydu 70 lik rakı nasıl alacam diye düşünüyordu. Asgari ücretli geçim derdine düşmüş sen Özel tüketim veya Zevki ürün söylüyon. Alkollü ürünler ve Sigara özel tüketime giriyor devlet üstüne ekstra ÖTV ekliyor. Sıfır araçta aynı şekilde ekstra ÖTV ekleniyor.
KDV değerleri ortalama şu aşağıda ki gibi.
1577645674111.png

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Asgari ücretlinin derdide oydu 70 lik rakı nasıl alacam diye düşünüyordu. Asgari ücretli geçim derdine düşmüş sen Özel tüketim veya Zevki ürün söylüyon. Alkollü ürünler ve Sigara özel tüketime giriyor devlet üstüne ekstra ÖTV ekliyor. Sıfır araçta aynı şekilde ekstra ÖTV ekleniyor.
KDV değerleri ortalama şu aşağıda ki gibi.
Ekli dosyayı görüntüle 84138
bak gazoz meyve suyu maden suyundan ötv alınıyor

bunlar nesi özel tüketim ?

ne alkolü tüm yazıdan sadece alkolümü çıkarttın al gazozdanda ötv alınıyor meyve suyundanda bunlardamı özel tüketim ?

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903

Bu durumdan benim haberim yoktu.
yok abicim torba yasayla sessizce çıkartıyor daha nelerde ötv ve kdv vardır bize gösterilmeyen

kaldıki ötv nin lüks şeylerden alınması lazım kürk gibi elmas gibi, gıda ürünlerinden meşrubatlardan alkolden değil

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
yok abicim torba yasayla sessizce çıkartıyor daha nelerde ötv ve kdv vardır bize gösterilmeyen

kaldıki ötv nin lüks şeylerden alınması lazım kürk gibi elmas gibi, gıda ürünlerinden meşrubatlardan alkolden değil
Arada 2-3 örnek bulunabilir anlamsız olan ve ÖTV olan ama Alkolden kesinlikle alınması gerekir akıl karı değildir onlardan ÖTV'yi sıfırlamak ve en yüksek Alkol Sigara (Sağlığa zararlı olduğu için hemde tüketimi azaltmak için ) Telefon ve Sıfır araçtan ( Dışa bağımlı olduğun için ) alınır.
Yoksa Limonatadan yüzde 10 ÖTV alınması çok ağım şahım bir şey değil. 1 TL olan soda 1.1 TL olur. Ama 100 bin TL olan arabadan yüzde 18 KDV üstüne yüzde 15-20 ÖTV aldımı fiyatı çok fark ediyor. Temel tüketim ve 1. derece ihtiyaç ürünlerden yüzde 1 ile yüzde 8 arası KDV üstünde vergi alınmasına bende karşıyım. Lüx ve ekstrem ürünlerden alınan vergileri destekliyorum.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Arada 2-3 örnek bulunabilir anlamsız olan ve ÖTV olan ama Alkolden kesinlikle alınması gerekir akıl karı değildir onlardan ÖTV'yi sıfırlamak ve en yüksek Alkol Sigara (Sağlığa zararlı olduğu için hemde tüketimi azaltmak için ) Telefon ve Sıfır araçtan ( Dışa bağımlı olduğun için ) alınır.
Yoksa Limonatadan yüzde 10 ÖTV alınması çok ağım şahım bir şey değil. 1 TL olan soda 1.1 TL olur. Ama 100 bin TL olan arabadan yüzde 18 KDV üstüne yüzde 15-20 ÖTV aldımı fiyatı çok fark ediyor. Temel tüketim ve 1. derece ihtiyaç ürünlerden yüzde 1 ile yüzde 8 arası KDV üstünde vergi alınmasına bende karşıyım. Lüx ve ekstrem ürünlerden alınan vergileri destekliyorum.
Alkol sağlık olarak bakma yerli üretim iş olarak bak

Kaldı ki isteyenler içer senin yüksek fahiş vergilerle yıldırmaman gerekir ucuza en kaliteli yi sunman gerekir yoksa kaçak patlar gider durduramazsın

Amerika yasakladı fahiş vergiler koydu kara borsa cennetine döndü abd