Ülkeden gitmek için geçerli sebepler

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Gelecek nasıl Türkiye'de, hangi ekonomi ile ? Tekstil ticareti ile uğraşıyoruz ailecek 10 sene öncesini mumla arıyoruz, insanlarda para yok mal satıyorsun ödeme alamıyorsun, dolar almış başını gidiyor ödemelerin hepsi dolar üzerine, mal almaktan korkuyorsun. Dolar yükseldikçe ürünlerin Türk lirası cinsinden fiyatını yüksek tutmak zorunda kalıyoruz,alıcıyı da zor buluyoruz. Yakın bir arkadaşımın babası turizm ile uğraşıyor geçen iflas ettiler, iş yaptığımız eski firmaların çoğu iflas etti. Cidden nasıl gelecek Türkiye'de diyebiliyorsunuz anlamıyorum.
Katılıyorum. Şahsen peder bey eski dericilerden, yani tekstil sektöründen ben hatırlarım 6 ay işe gider bir aylık kazandığı para bugünün 15 bin TL'lesine denk gelirdi, çanta çanta para alırlardı deri sektöründe çalışanlar. Ne günlerdi, şimdi o eser yok o günlerden, fakat Türkiye'de firmaların batmalarının en büyük nedeni iyi yönetilememe.

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Ülkeden gitmek için geçerli sebepler nedir ya? Vatanını sevmeyen insanını sevmeyen küçük gören varsa zaten durmasın bassın gitsin gidene kal denmez kalanlar en azından vatanına sahip çıkar.Gitmek için sebep arıyacağınıza vatanım için ne yapabilirin diye düşünün yoksa birgün terkedecek bir ülke bulamayacağız..

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
Gelen kızıyor, giden kızıyor. Biraz arkadaşı anlmaya çalışalım.

Reaksiyon puanı
16,128
5e29ace2e6e79cfd3bd94fa04944ee8d.jpg

örnek gerekçe bunun gibi nedenin varsa git...

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918
Gelecek neden Türkiye de ??????????????????????????

Çünkü Avrupa artık doymuş bir pazar. Herkesin herşeyi var. Ve de yaşlanan bir nüfusu var. Bunun anlamı yakında herkes emekli olacak. Emekli olanlar da para harcamaz. Yada bir tek sağlık sektörüne harcama yapar. Bizim genç bir nüfusumuz var ve bizde her piyasaya çıkan şey aynen kapışılıyor. Bu da piyasayı iyi bilen ve anlayabilen her girişimci için bir güç kaynağı. Tabii ki piyasada işi bilen de iş kuracaktır, bilmeyende. Ve tabii bir eleme sonucu sadece en iyiler kalacaktır. Tüm Dünyada bu böyledir.

Günümüzüm dev şirketleri ise artık büyümede o derece ilerlediler ki, tek bir uluslararası şirketin sermayesi, Dünyadaki bir çok ülkenin yıllık sermaye döngüsünden (Gayri safi Milli Hasıla) daha fazla. Bu durum ekonomide globalleşmeyi tetikledi ve bu dev şirketler tek bir ülkeye bağlı kalmayıp, en iyi şartları sunan ülkelere yatırım yapıyorlar.

Avrupa da hem nüfus yaşlı, hem de ücretler çok yüksek. Bundan ötürü de global (uluslar arası) şirketler, kaynaklarını daha verimli kullanabilmelerine olanak tanıyan ülkelere kayıyorlar. Biz bu global sermayaden neden pay almayalım ?
--- Gönderi Güncellendi ---
Yurt dışına gitmek için en geçerli neden, gezmek için olabilir. Farklı kültürleri tanımak, insanların ufkunu açar.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Geçmişe atıfta bulunan arkadaşlar sanki geçmişte anlatılanlarla şimdi yaşananlar farklı. Ülkede sanayı yok sanayi! Tarım bizi ne kadar geçirebilir ki tarım sistemimiz de o kadar şahane değil zaten. AR-GE yok teknolojik adımlar yok anca fabrikalarda iş gücü alalım elalem aynı işi robotlara yaptırırken.

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Katılıyorum. Şahsen peder bey eski dericilerden, yani tekstil sektöründen ben hatırlarım 6 ay işe gider bir aylık kazandığı para bugünün 15 bin TL'lesine denk gelirdi, çanta çanta para alırlardı deri sektöründe çalışanlar. Ne günlerdi, şimdi o eser yok o günlerden, fakat Türkiye'de firmaların batmalarının en büyük nedeni iyi yönetilememe.
Tekstil bir zamanlar cok iyi parası olan işti özellikle 90 lar ve 2000 ler arası

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918
Geçmişe atıfta bulunan arkadaşlar sanki geçmişte anlatılanlarla şimdi yaşananlar farklı. Ülkede sanayı yok sanayi! Tarım bizi ne kadar geçirebilir ki tarım sistemimiz de o kadar şahane değil zaten. AR-GE yok teknolojik adımlar yok anca fabrikalarda iş gücü alalım elalem aynı işi robotlara yaptırırken.

Geçmişte insanlar iş bulabilmek için yurt dışına giderlerdi. Gidenlerin bir kısmı artık o ülkelerin vatandaşı oldular. Ülkede yurt dışında akrabası olmayan kaç kişi var? Günümüzde yurt dışından çalışmak için Türkiye ye gelenler oluyor. Türkiye artık bir sanayi ülkesi, ancak ezelden beri olduğu gibi dengesiz bir yapılanma var. Bu dengesizlik Osmanlı dan bugüne gelmiş bir gelenek kaldı. Her şey İstanbul da var. Ankara memurlar ve bürokratlar şehri, geriye kalanı tarım bölgesi. Bir de güney sahillerimiz var. Oralarda Turizm tarımı geçmiş durumda.

Ne kadar çok yatırım, o kadar çok sanayi. Yatırımsız, sermayesiz sanayi olmaz. Bu nedenle sermayeyi ülkeye çekmeliyiz. Çin aynen böyle yapıyor.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Türkiye tarım ürünlerinin ve hayvanların azımsanmayacak bir kısmını dışarıdan alıyor, yanlış politikalar yüzünden Karadeniz'de balık kalmadı. Çiftçinin anasını ağlattılar, hala Türkiye sanayi ülkesi diyebiliyorsunuz, ne desem bilemiyorum. Daha halkını doyuramayan ülkenin sanayisi mi olurmuş, hangi sanayi. Kaç senedir yapıyoruz yerli otomobilleri, uçakları, otobüsleri, güya yerli silah ürettik nerede ? Askerler hala g3 m3 kullanıyor siz ülkeden bu kadar mı bihabersiniz.

batar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ülkemi seviyorum , sevmeyenlere kapılar açık, kaçmak en kolay şey zor olansa eksikleri gidermek için çalışmaktır.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918
Türkiye tarım ürünlerinin ve hayvanların azımsanmayacak bir kısmını dışarıdan alıyor, yanlış politikalar yüzünden Karadeniz'de balık kalmadı. Çiftçinin anasını ağlattılar, hala Türkiye sanayi ülkesi diyebiliyorsunuz, ne desem bilemiyorum. Daha halkını doyuramayan ülkenin sanayisi mi olurmuş, hangi sanayi. Kaç senedir yapıyoruz yerli otomobilleri, uçakları, otobüsleri, güya yerli silah ürettik nerede ? Askerler hala g3 m3 kullanıyor siz ülkeden bu kadar mı bihabersiniz.
G3 ve MG3 leri biz üretiyoruz. F16 ları da yakın pazarlar için biz üretiyoruz. Fiat modellerinin bir kısmı sadece Türkiye de üretiliyor ve Avrupa ya pazarlanıyor. Bir çok modelinin motor bıloklarını da yine bir tek Türkiye üretiyor. Türkiye nin yan sanayisi sadece iç pazar için üretmiyor. Ayakkabı ve diğer deri ürünleri için en büyük üreticilerdeniz. En kaliteli (Kimyasal içermeyen) Pamuk bir tek Türkiye de üretiliyor. Fındık pazarının 70% ve Zeytin pazarının da büyük bir bölümü Türkiye den tüm dünyaya ihraç ediliyor.

Gelişmiş ülkeler arası tarım ürünleri pazarı, bizim iç pazarımız ile kıyaslandığında, daha yaygın bir şekilde karşılıklı ithal ve ihracatla karşılanıyor. Ürün çeşitliliği yaratılıyor. Fransa nın şarabı, peyniri, Almanya da. Almanya nın şarabı peyniri İsviçre de. İsviçre nin peyniri Fransa da pazarlanıyor.

Kendi ürününü korumak ile kazanç sağlanabilseydi, tüm bakkallar satış yapmaz, kendi peynirlerini tüketir, otururlardı. Sade ihracat iş piyasada fiyatları artırır. Sade ithalat ülkeyi dışa bağımlı yapar. Aradaki dengeyi sağlamak gerekir.
Ülkemi seviyorum , sevmeyenlere kapılar açık, kaçmak en kolay şey zor olansa eksikleri gidermek için çalışmaktır.
Ben ülkemi sevmiyordum. Bir gün Turist olarak Avrupa ya gittim. Gezdik, tozduk, eğlendik. Türk olan her yerde Türk'müş, onu öğrendim. Kimse denetlemiyor diye biletsiz toplu taşıtlara bindik, yerlere çöp attık, tükürdük, yedik, içtik. Bir gece sinemadan dönerken otobüse iki Alman ve yanlarında iki kadın ile bindiler. Adamlar yanlarındaki o kadınlara hava atmak için, bizim ön sıramıda oturan başka bir Almana sataştılar ve iki de bir ona "sen yoksa Türk'müsün?" diye sordular, saldırmaya kalkıştılar. Yanlarındaki kadınlar onları zapt etmeye çalıştılar. Biz de iki kahraman Türk genci olarak cesaret edip "O Türk değil ama biz Türk'üz" diyemedik. Sustuk oturduk. Önümüzdeki esmer görünümlü Alman ise kendi durağına gelene kadar ecel terleri döktü. Bu olaydan sonra, işi Turistlikle bırakmaya karar verdim. O geceye kadar "bende buralarda kalıcı olarak kalsam" hayali kuruyordum. Bu acizliğimiz gururuma çok fena dokundu. Uzun süre üstümden atamadım. Her horoz kendi çiftliğinde ötermiş.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
'F16’dan ders aldık FX yerli olacak' alın size sizden bir kaynak.
Alın size 2010 senesinden bir haber daha. Türkiye'nin ilk yerli piyade tüfeği güya 11'de seri üretime geçip g3'lerin yerini alacakmış. g3 ve mg3'leri biz mi üretmişiz, tasarımını falan sıfırdan biz mi yapmışız... Bunların dışında lafta kalan bin tane icraat var.
Seçim öncesi yer altı kaynakları bulup duruyorlardı, seçim bitti ses seda yok:D Bildiğin milleti aptal yerine koyuyorlar, bu sadece şu anki hükümete ait bir şey değil. Bundan önce de aynı masalları senelerce dinledi bu millet.

Sizin bu mantığınıza göre en güzel yaşanabilir ülkeler Çin, Hindistan gibi ülkeler. Çünkü en çok pazarlamayı bu ülkeler yapıyor dünyada.
Bizim dünyaya yaptığımız pazarlamadan halka bir fayda gelmiyor, kaliteli ürünleri dışarı satıp dışarıdan kalitesiz ürünleri alıyoruz, halkımız kalitesiz ürünler içinde boğuluyor.

Fındık pazarının 70% ve Zeytin pazarının da büyük bir bölümü Türkiye den tüm dünyaya ihraç ediliyor demişsiniz. Bundan halka bir fayda mı var pardon da ? Brezilya dünya kahve üretiminde lider ardından Vietnam, Endonezya geliyor, o zaman buna bakarak oo Brezilya üretimde birinci o yüzden ekonomileri süper, uçuyorlar mı diyeceğiz. Fındık pazarının %100'ü bizde olsa gene değişen bir şey yok, insanların yaşam kalitesiyle tamamen alakasız.
Devlet ekonomisi, devlete yarayan ticaret başka şey halkın refahı başka şey.

Anlatmak istediğim anlaşılamıyor. Ben halkın refahından bahsediyorum, bahsettiğim refah herkesin elinde ayfon olması değil. Refah ölçütünüz araba, telefon, ev almaksa biz başka dilden konuşuyoruz demektir.

Son düzenleme:

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918
1. FX yerli olmayacak. Avrupa nın Tornado tipi uçakları benzeri, farklı parçaları, farklı ülkelerde üretilecek ve Ülkelrin birinde bir tesiste birleştirilecekler.
2. Bizim dışımızda NATO ülkelerinde 7.62 mm çaplı silah kullanan bir tek ülke var ve Alman ürünü olan 7.62 mm lik G3 leri uzun zamandır bir tek Türkiye üretiyor ve diğer ülkeyede (Norveç olsa gerek) ihraç ediyoruz. Yeni Türk Piyade tüfeğinin de şimdiye kadar geçen sene ilk partisi teslim edildi. Bir silahın (veya herhangi bir sanayii ürününün) seri olarak üretimine geçilebilmesi, günümüz şartlarında 5 - 10 sene gelişme süresini gerektiriyor. Çünkü bir çok standarda uyması gerekiyor ve üretim teknolojisini de önce sınaması gerekiyor. Sınanmayan ürünler, ileride tazminat taleplerine neden olabilirler.

Biz geleceği olan bir ülkeyiz. Bu günün refah ülkeleri arasında değiliz. Gelecek bizde.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
'F16’dan ders aldık FX yerli olacak' alın size sizden bir kaynak.
Alın size 2010 senesinden bir haber daha. Türkiye'nin ilk yerli piyade tüfeği güya 11'de seri üretime geçip g3'lerin yerini alacakmış. g3 ve mg3'leri biz mi üretmişiz, tasarımını falan sıfırdan biz mi yapmışız... Bunların dışında lafta kalan bin tane icraat var.
Seçim öncesi yer altı kaynakları bulup duruyorlardı, seçim bitti ses seda yok:D Bildiğin milleti aptal yerine koyuyorlar, bu sadece şu anki hükümete ait bir şey değil. Bundan önce de aynı masalları senelerce dinledi bu millet.

Sizin bu mantığınıza göre en güzel yaşanabilir ülkeler Çin, Hindistan gibi ülkeler. Çünkü en çok pazarlamayı bu ülkeler yapıyor dünyada.
Bizim dünyaya yaptığımız pazarlamadan halka bir fayda gelmiyor, kaliteli ürünleri dışarı satıp dışarıdan kalitesiz ürünleri alıyoruz, halkımız kalitesiz ürünler içinde boğuluyor.

Fındık pazarının 70% ve Zeytin pazarının da büyük bir bölümü Türkiye den tüm dünyaya ihraç ediliyor demişsiniz. Bundan halka bir fayda mı var pardon da ? Brezilya dünya kahve üretiminde lider ardından Vietnam, Endonezya geliyor, o zaman buna bakarak oo Brezilya üretimde birinci o yüzden ekonomileri süper, uçuyorlar mı diyeceğiz. Fındık pazarının %100'ü bizde olsa gene değişen bir şey yok, insanların yaşam kalitesiyle tamamen alakasız.
Devlet ekonomisi, devlete yarayan ticaret başka şey halkın refahı başka şey.

Anlatmak istediğim anlaşılamıyor. Ben halkın refahından bahsediyorum, bahsettiğim refah herkesin elinde ayfon olması değil. Refah ölçütünüz araba, telefon, ev almaksa biz başka dilden konuşuyoruz demektir.

F16 veya FX adı veya sanı her ne proje olursa olsun öyle bir çırpıda olup bitmiyor hiçbirşey.
Canınız yanmış bir türlü emeğinizin karşılığını alamamış bşr birey gibi durduğunuzdan muhalif görüşünüze saygı duyuyorum. Lakin zeytinleri devlet üretmiyor yine devlet ihraç etmiyor. Bunları halk ekip biçiyor yetmediği gibi devlet destekleme adı altında dönüm başına ekilen ürüne göre para desteği veriyor.

İnsanların yaşam kalitesi üretkenlikten tutunda ticarete çiftçiliğe serbest piyasaya vs tutunduğu ekonomik branşa dayalı.
Devlet fabrika kurmaz.
Devlet fabrika açmaya teşvik eder ediyorda.
Türkiyede mevcut zirilyonerlerin neden genişlemediğini yeni fabrikalar yeni istihdam alanları açmadığını sorgulamak yerine tüm suçu devlete bağlayarak muhalif görüşünüzün tutarsızlığını reklamlarsınız.
Devlet dış ülkelerle ticari anlamda antlaşmalar yapar bu da yine işverenler içindir zira siz devleti tüccar zannederek yanlış bir yol çizdiğinizin bile farkında değilsiniz.

Onca dünya devletinin yaptırımlarına rağmen ki özellikle ekonomik anlamda (içimizdeki zirilyonerlerin sessizliğini hiç konuşmayalım) devlet ve millet ayakta ve yatırımlara elinden geldiğince azami ölçüde devam edip hayata geçiriyor. Vaad sunulur veya sunulmaz sihirli değnekle vurulup herşeyi anında yapabilicek hiçbir hükümet olmadı olmayacakta buna göre imkansızlıklarla eleştirel bakış açınıza tarafsızlık bakış açısı rica ediyorum.

Türkiyede insanların %85 i ne zaman nasıl kısa yoldan zengin olacağım kaygısında.
Nasıl kendime aileme ülkeme faydalı olarak düşüncesi yok. Herşeyi devletten bekleyerek yan gelip yatarak armut piş ağzıma düş zihniyetiyle ne hiçbirkimse sonuca varmıştır nede bununla refah düzenine bir gıdım ilerleme sağlamıştır.

Devletin eksikleri vardır buna katılmamak işin körcahil olmak gerek
Ama bu eksikleri yerden yere vurarak olmadık alakasız yerlere çekerek kötüleme yoluna gidilmesi de yanlıştır.
Yapılmış hiçbirşeye destek olduğunuzu beyan ettiğiniz bir yazınız varmı varsa gerçekten paylaşın
yok ise köstek olmayalım.
Eksikleri konuşup nasıl çözüm buluruz bu çözümü yetkililere nasıl ulaştırırızı konuşalım.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
F16 veya FX adı veya sanı her ne proje olursa olsun öyle bir çırpıda olup bitmiyor hiçbirşey.
Canınız yanmış bir türlü emeğinizin karşılığını alamamış bşr birey gibi durduğunuzdan muhalif görüşünüze saygı duyuyorum. Lakin zeytinleri devlet üretmiyor yine devlet ihraç etmiyor. Bunları halk ekip biçiyor yetmediği gibi devlet destekleme adı altında dönüm başına ekilen ürüne göre para desteği veriyor.

İnsanların yaşam kalitesi üretkenlikten tutunda ticarete çiftçiliğe serbest piyasaya vs tutunduğu ekonomik branşa dayalı.
Devlet fabrika kurmaz.
Devlet fabrika açmaya teşvik eder ediyorda.
Türkiyede mevcut zirilyonerlerin neden genişlemediğini yeni fabrikalar yeni istihdam alanları açmadığını sorgulamak yerine tüm suçu devlete bağlayarak muhalif görüşünüzün tutarsızlığını reklamlarsınız.
Devlet dış ülkelerle ticari anlamda antlaşmalar yapar bu da yine işverenler içindir zira siz devleti tüccar zannederek yanlış bir yol çizdiğinizin bile farkında değilsiniz.

Onca dünya devletinin yaptırımlarına rağmen ki özellikle ekonomik anlamda (içimizdeki zirilyonerlerin sessizliğini hiç konuşmayalım) devlet ve millet ayakta ve yatırımlara elinden geldiğince azami ölçüde devam edip hayata geçiriyor. Vaad sunulur veya sunulmaz sihirli değnekle vurulup herşeyi anında yapabilicek hiçbir hükümet olmadı olmayacakta buna göre imkansızlıklarla eleştirel bakış açınıza tarafsızlık bakış açısı rica ediyorum.

Türkiyede insanların %85 i ne zaman nasıl kısa yoldan zengin olacağım kaygısında.
Nasıl kendime aileme ülkeme faydalı olarak düşüncesi yok. Herşeyi devletten bekleyerek yan gelip yatarak armut piş ağzıma düş zihniyetiyle ne hiçbirkimse sonuca varmıştır nede bununla refah düzenine bir gıdım ilerleme sağlamıştır.

Devletin eksikleri vardır buna katılmamak işin körcahil olmak gerek
Ama bu eksikleri yerden yere vurarak olmadık alakasız yerlere çekerek kötüleme yoluna gidilmesi de yanlıştır.
Yapılmış hiçbirşeye destek olduğunuzu beyan ettiğiniz bir yazınız varmı varsa gerçekten paylaşın
yok ise köstek olmayalım.
Eksikleri konuşup nasıl çözüm buluruz bu çözümü yetkililere nasıl ulaştırırızı konuşalım.
Yerli uçağımız göklerde - AKPARTİ Sizin haberiniz yok galiba, benim bildiğim uçak bir günde göklere çıkabiliyor yeter ki seçim arefesi olsun :)
Benim canımın yandığı bir durum yok, ülkenin büyük kısmından iyi durumda yaşıyorum. Devlet halkı o kadar destekliyor ki çiftçilerin kaç kez hal önünde toplandığını ben hatırlayamıyorum.
Tabii ki devletin yaptığı güzel şeyler de var, ama sebep oldukları zararın karşısında yaptıkları iyi şeyler görülmüyor bile.
En basitinden vatandaşına kimliğini bile parayla satan bir devletten vatandaşını sevdiğini, onun iyiliğini düşündüğünü zannetmek için büsbütün körleşmiş olmak gerek. İçtiğimiz sudan bastığımız toprağa kadar her karışa vergi ödüyoruz, bir kimlik bile veremiyorlar:D Demek ki bu millet bunu hak ediyor, her millet hak edildiği şekilde yönetilir.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Yerli uçağımız göklerde - AKPARTİ Sizin haberiniz yok galiba, benim bildiğim uçak bir günde göklere çıkabiliyor yeter ki seçim arefesi olsun :)
Benim canımın yandığı bir durum yok, ülkenin büyük kısmından iyi durumda yaşıyorum. Devlet halkı o kadar destekliyor ki çiftçilerin kaç kez hal önünde toplandığını ben hatırlayamıyorum.
Tabii ki devletin yaptığı güzel şeyler de var, ama sebep oldukları zararın karşısında yaptıkları iyi şeyler görülmüyor bile.
En basitinden vatandaşına kimliğini bile parayla satan bir devletten vatandaşını sevdiğini, onun iyiliğini düşündüğünü zannetmek için büsbütün körleşmiş olmak gerek. İçtiğimiz sudan bastığımız toprağa kadar her karışa vergi ödüyoruz, bir kimlik bile veremiyorlar:D Demek ki bu millet bunu hak ediyor, her millet hak edildiği şekilde yönetilir.

Devlet desteklemeyi hal de vermiyor banka hesabına yatırıyor.

Haldekiler komisyoncular olsa gerekki 50 kuruşa aldıklarını 3 liraya satamadıklarından olsa gerek toplanmaları.

Vergi vergi deyip durmuşsunuz. Siz verginin sadece türkiyede olduğunumu sanıyorsunuz.
Buyrun almanya başta olmak üzre diğer avrupa ülkelerini gezin nefes almanın bile para olduğuna kanaat getirirsiniz.
Vergiyi türkiye cumhuriyeti icat etmiş ve bunuda akparti uygulamış gibi yaygaraya dönüştürmenin hiçmi hiç anlamı yok.
Başlıca saygıdığınız su toprak vs bunlar sizin evinize ulaşan hizmetler size kalsa beleşe gelsin devlet zırnık almasın.
Kimlik olayı tartışmalı lakin ücret tutarı bazında tartışmalı. Sonuçta buda bir hizmet ve karşılığı mutlaka olmalı.

yaptığıklarıyla sebep olduklarının görülmeyeceği hiçbir hizmet yoktur. Sizinkisi sırf yazmak için yazmak sırf çekememezlikten muhalefet. Aç bak yaptıklarına milletin yaptığı yorumlara.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

burada devleti tartışmıyoruz ki, yönetimlerin başta olduğu sürece yaptıkları, yapmadıkları ve eleştirisel anlamda fikirlerimizi sunuyoruz. Devlet esas olandır, hükümetler geçicidir. Ve hükümetlerin politikaları için yeterli kaynak da var yeterli güç de var. Türkiye Cumhuriyeti Devlet'imizin gücü tartışılmaz.

Aslında burada devletin üstünlüğünün nerede olduğunu merak ediyorum. Hükümetleri denetleyen kimse yok mu pardon ? O da işte devletin ta kendisi. Eğer bir otoriteniz yoksa devletin üstünlüğü gibi, tabii ki hükümetlerin üstünlüğü olur. Burada A partisi veya B partisini değil de, ülkenin geleceğine çentik atmamış insanlar için konuşuyorum, yönetimler için konuşuyorum.

Şimdi "herşeyi devletten beklemeyin" yazmış değerli bir arkadaşım. Bir birey olarak istiyorum ki;

1) Adaletin tarafsızlığı,
2) zilyonerlerin eline bakan bir devlet, daha doğrusu devlet değilde hükümet istemiyoruz, öncülük yapan bir hükümet,
3) kılını kıpırdatmayan zilyonerleri bekleyen hükümet değil de, işi kurup öncülük yapmasını ve bu öncülükle istihdam oluşturmasını istediğimiz hükümet,
4) oluşturulan istihdama amca, dayı tanıdıklarına öncülük tanıyan sistemi sürekli denetleyen ve bunu her yerde engellenyen ve gücünü adaletin eli ile gösterip ibretlik cezalar vere hükümet,
5) üretiyoruz derken; parçaların üzerindeki menşeisinin Türkiye Cumhuriyeti yazıp da öyle "üretiyoruz" diyen hükümet. Yani parçaları dışarıdan alıp sadece Türkiye'de birleştirip sonuç almak, üretimin bir sonucu veya dalı değildir. Övünmeyelim, üzülürsünüz.
6) devletimizin kaynaklarını ülkenin ve halkının geleceği için kullanan bir hükümet, yani; yap-işlet-devret değil de, yap işlet ortak ol. Ol ki devletimiz, insanlarımız ve ülkemiz faydalansın. Ol ki gücün içeride olsun, kontrolün olsun..
7)..

Bu yazılanları hangi döneme oturtursunuz kalıp olarak bilmiyorum. Ama bu yazılanlar devletin esaslarının ufak bir kısmını oluşturuyor. Ama biz hep hükümetlerden bekliyoruz nedense ? Hükümetler gelir geçer, devletimiz bakiidir.

Saygılarımla

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Devlet desteklemeyi hal de vermiyor banka hesabına yatırıyor.

Haldekiler komisyoncular olsa gerekki 50 kuruşa aldıklarını 3 liraya satamadıklarından olsa gerek toplanmaları.

Vergi vergi deyip durmuşsunuz. Siz verginin sadece türkiyede olduğunumu sanıyorsunuz.
Buyrun almanya başta olmak üzre diğer avrupa ülkelerini gezin nefes almanın bile para olduğuna kanaat getirirsiniz.
Vergiyi türkiye cumhuriyeti icat etmiş ve bunuda akparti uygulamış gibi yaygaraya dönüştürmenin hiçmi hiç anlamı yok.
Başlıca saygıdığınız su toprak vs bunlar sizin evinize ulaşan hizmetler size kalsa beleşe gelsin devlet zırnık almasın.
Kimlik olayı tartışmalı lakin ücret tutarı bazında tartışmalı. Sonuçta buda bir hizmet ve karşılığı mutlaka olmalı.

yaptığıklarıyla sebep olduklarının görülmeyeceği hiçbir hizmet yoktur. Sizinkisi sırf yazmak için yazmak sırf çekememezlikten muhalefet. Aç bak yaptıklarına milletin yaptığı yorumlara.
Hayır komisyoncular hallerinden gayet memnun, hal önünde toplananlar çiftçiler.
Neyse dediğim gibi her millet hak ettiği şekilde yönetilir.

@errno yazıyorsunuz ama yazdıklarınızı anlayan var mı bilemiyorum.
Yukarıdaki arkadaşlardan biri beni chpli olmakla itham etti, öbür arkadaş beni muhalefet için muhalefet etmekle ihtam ediyor. Karşıdan akp düşmanı veya Erdoğan düşmanı gibi mi görünüyorum bilmiyorum ama anlatamadığım nokta bu zaten. Israrla geçmişten beri bu millet aynı şeyleri yaşadı dememe rağmen hâlâ hükümete muhalefet için yazdığımı zannediyorlar nedense. Bahsettiğiniz hükümet devlet meselesi hiç mümkün olmadı, olacağını zannetmiyorum. Bu ülkedeki hükümetler yönetimde oldukları müddetçe sadece kendi planlarını ve kendi isteklerini önemsiyorlar. 1950'de de böyleydi bu 80'de de bugün de. Devletimizin uzun vadeli planları yok, aynı amaca hizmet etmiyorlar. Bugün Erdoğan başta ve dine dayalı(siyasi İslâm) bir politika izliyor, yarın başa herhangi bir chpli geçse eminim ilk amaçları Erdoğan'ın hükümetinin getirdiği değişiklikleri yıkmak olacak. Tarihte aynısını darbe dönemlerinde de gördük. Böyle nasıl ilerlemeyi düşünüyoruz bilmiyorum, Allah sonumuzu hayır etsin.

Son düzenleme:

linuxcocuk54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Her kızın gömlek gibi sevgili değiştirmesi yurt dışındaki lerden ne farkınız kaldı şimdi sizin ...

linuxcocuk54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herşey iş para değil işte sevdiğinle beraber ken güzel herşey Yalnızken cehennem

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
@mirinkirin hak veriyorum size. Siz ne Chp'li ne de Sn. Erdoğan'ın veya Akp karşıtısınız. Bende öyleyim. Burada karşılıklı konuşma ve çözüm yolu fikirlerimizi paylaşma çabasındayız. Kimseyi kastetmiyorum ama bazı arkadaşlarımız sizi sanki sistem karşıtımışsınız gibi görebilir. Veya bir kalıba oturtmaya kalkabilir. Mesela Ak Partili olan birisi partiyi eleştiremeyecek mi ? Herkesin aynı olduğunu düşünsenize.. Herkes aynı hatayı yapar ve bir hata da biter. Bu çok olumsuz bir durum. Burada halk olarak fikirlerimizi beyan ediyoruz. Hiçbir partiyi tutmak zorunda değiliz, ve kimsede bunu başka tarafa çekmesin.

Madem beraber gelişelim deniyor; o zaman neden eleştirel fikirlere düşmanlık besleniyor ? Kimseyi burada karalamıyoruz, kimseyi küçümsemiyoruz.. Sadece fikirlerimizi üzerine konuşuyoruz.

Ben şu anki hükümetin yaptıklarını tebrik ederken bazı konularda eleştirince kötü mü oluyorum..??
İşte politikanın insanları nasıl ayırdığının çok açık bir örneğidir bu..

Saygılarımla

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918
Bizde konular hep siyasete, oradan da iddialaşmaya kayar. Aynı durum futbol'da da geçerli. Taraf tutar kavga ederiz.
Araştırmak bize göre değil. Delikanlılığı bozuyor.
İşte Türkiye'nin gerçekleri :

Markalar : 2016'nın en çok satanları (Hangi otomobil markası kaç adet sattı?)

Modeller : Türkiye'nin En Çok Satan Otomobilleri

Krizler ile geçirdiğimiz 2016 yılında 1 milyona yakın yeni üretim kişisel motorlu araç (hafif ticari ve otomobil) trafiğe kayıt edilmiş. Ama herkes açız batıyoruz diye yakınıyor.

Son düzenleme:

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Biri okul saatlerine laf mı attı?:)
Gelişmenin sırrı;)
Ülkeden gitmek için en geçerli sebep: işsizlik ve cahil bir halktır...
İşsizlik konusunda bir şey diyemem fakat Cahil halk derken orada duracaksın 1.si Herkesi cahil görmen hiç doğru değil , 2.si neye göre kime göre cahil ?
Kimseyi zorla tutan yok ,Gidenin yolu açık olsun kalan sağlar bizimdir.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
İşsizlik konusunda bir şey diyemem fakat Cahil halk derken orada duracaksın 1.si Herkesi cahil görmen hiç doğru değil , 2.si neye göre kime göre cahil ?
Kimseyi zorla tutan yok ,Gidenin yolu açık olsun kalan sağlar bizimdir.
Ben herkese cahil demedim. Fakat çoğunluk öyle. Tabii ki bizim de oldukça kültürlü ve bilimsel çalışmalarla uğraşan veya takip eden insanlarımız var. Ama azınlık. Keşke biraz daha çok olsa.

epzq

Doçent
Reaksiyon puanı
47
Kardeşim kusuruma bakma ama belliki lisedesin yada yeni bitirdin. Bu yazıyı yazma sebebin bir kızın, çıkma teklifini reddetmesi ve çıktığı kişinin arabası olması ise seni anlarım.Ama sana tavsiyem bu işlere kafa yorma.Yaşın genç önün açık takma kafana çıkar birileri elbet. Bu devirde sevgililikte parayla. Bizde sizin yaşlarınızda olduk bizde reddedildik ama hiçbir zaman ülkeden gidelim demedik.Hayır yani gittiğin ülkede seni ferrari ve içinde cillop gibi bir kızla karşılamayacak.

Hadi gittin diyelim.Bu ülke gibisini bulabilecek misin. Dünyanın en refah ülkelerinden biri Norveçtir. Ama orda da iklim sıkıntısı vardır. İngiltere sanki lanetlenmiş gibi Gri bir havası vardır insanı boğar. Dünyanın en zengin ülkelerinden biri B.A.E çöldür. yani her memleketin kendine göre sıkıntısı var. Herşey o kartpostallarda göründüğü gibi değil.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Bir Avrupa ülkesinde Türkiye'den daha iyi şartlarda yaşayabileceğin bir iş teklifi vs. aldıysan veya bulabilirsen arkana bile bakmadan git kardeş ben de aynı şeyi yapmayı düşünüyorum ama ordaki şartlarını hazırlamadıysan oraya gidince bi şekilde buluruz kafasındaysan ilk etapta zorluklarla karşılaşabilirsin.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918
Ben herkese cahil demedim. Fakat çoğunluk öyle. Tabii ki bizim de oldukça kültürlü ve bilimsel çalışmalarla uğraşan veya takip eden insanlarımız var. Ama azınlık. Keşke biraz daha çok olsa.
Onların yeşil kartları var. Bizde genelde iyiler ihracata gider, kötüler iç pazara.