Ülkeden gitmek için geçerli sebepler

GOLDEN GOLD

Asistan
Reaksiyon puanı
11
80.000 euroya alacağın ferrariyi
Türkiye'de 300.000liraya almak
bi de bunun vergisi+benzin parası var.

bi de genelleme yapmadan yazıyorum bazı kızların kendini bir şey sanması
paraya mı tipe mi baktıklarının belli olmaması ve kezban hareketleriyle sanki manken gibi kasılıp..
"Trip atması"

eğitim sisteminin ilginç olması. günde 9saat+dershane=belki üniversite
hadi kazandın diyelim iş yok :D

tv programları, müzikler, youtuberlar, adalet kavramı vs vs. aklınıza gelen varsa ekleyin :)

-yanlış anlaşılmasın amacım ülkeyi kötülemek değil çok güzel bir vatan, benim sözüm sisteme-

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Bunların hiç biri geçerli bir sebep değil, geçerli tek sebep para. Paran varsa gidersin sadece.

Ayrıca gideceğin ülkelerde kızlar kollarını açmış seni bekliyor falan da değiller, gittim oradan biliyorum :)
--- Gönderi Güncellendi ---
Vatanınızı oturup çalışıp o özendiğiniz ülkelerin seviyesine çekmezseniz dünyanın hiç bir yerinde rahat edemezsiniz. Çünkü başka ülkelerde de sana burdaki suriyelilere baktığın gibi bakıyorlar.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Haklının suçlu, suçlunun haklı olması. Bi b..tan anlmayan torpillinin en yüksek mevkilerde dahil her işi yapabilmesi, işin uzmanının mal yerine konması. Hatta doğruyu söyleyenin sırf kişinin işine gelmiyor diye kolayca yalancı din düşmanı ve vatan haini ilan edilmesi.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Biri okul saatlerine laf mı attı?:)
Gelişmenin sırrı;)
Ülkeden gitmek için en geçerli sebep: işsizlik ve cahil bir halktır...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ülkeden gitmek için en geçerli sebep: işsizlik ve cahil bir halktır...

Herkes cahil bir siz akıllısınız kardeşim. Duyan da sizi elit kişilerden oluşan bir topluluk sanacak. Seçilmiş kişiler siz olmalısınız.

Yola çıkmadan önce bir kendini sorgula. Atatürk demiş ki; Türk, öğün, çalış, güven. Şimdiki gençler gibi yan gel yat, beleşçilik yap, hazıra kon, milletini hor gör ve aşağıla dememiş.

Madem hoşuna gitmeyen şeyler var, çalışıp o sistemi düzene sokmaya gayret göster.

Yabancı ülkelerin çoğunda gençler 16-18 ile meslek yapıp işini eline alırken bizim ülkede 30-40'ına kadar ailesinden otlanan adamlar var. Sorsan iş yok der ama gerçekte iş aradığı da yoktur.

Özendiğiniz ülkeler durduk yere bu hale gelmedi. Çalışıp çabalamadıktan sonra hiç kimse önünüze bir şey koymaz.

Armut piş ağzıma düş mantığına sahipsen, gittiğin ülkede sana beş kuruş para vermezler. Ha verdikleri zaman da karşılığında bedava çalıştırırlar. Her ne iş olursa olsun.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Eleştirmek ve yıkıcı olmak her zaman kolaydır. Zor olan ise yapıcı olmaktır.
Damarlarımızdaki asil kanın, sol yanımızdaki imanlı yüreğimiz ve bizi ''YA İSTİKLAL YA ÖLÜM'' sözü ile bağımsızlığımızı kazandığımız ve nice Şanlı Türk tarihindeki yaşadıklarımız...
Ben aç kalsamda bu ülkeyi terk etmem. Yapıcı olmak içinde elimden geleni yaparım.
Ve bu konuyu açan arkaşa şunu demek isterim. Bu ülke parayla değil kanla kazanıldı.

paraya mı tipe mi baktıklarının belli olmaması ve kezban hareketleriyle sanki manken gibi kasılıp..
"Trip atması"

tv programları, müzikler, youtuberlar, adalet kavramı vs vs. aklınıza gelen varsa ekleyin :)

-yanlış anlaşılmasın amacım ülkeyi kötülemek değil çok güzel bir vatan, benim sözüm sisteme-

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
benim de memnun olmadığım çok şey var ama;
saka-saka-siktir-git-yigit-ozgur.jpg

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
İnsanlar özünden uzaklaşmış, herkes yaşama gayesini unutmuş, aldatıcı metaya kaptırıp gidiyor kendini.. Adamın derdine bak be.. Ne denir ki?

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Ülkeden gitmek için geçerli sebep değil bunlar. Önemli olan kendi ülkende birşeyler başarmaktır. Gidecekseniz de Avrupaya değil, Filipinlere, Avustralyaya falan gidin. :D O ırkçılarla yaşanmaz :)

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Giden gitsin beyler para için ülke satılmaz.

TheMaho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Atalarımız sen "Sıkıldım ya gidicem bu ülkeden" diyesin diye canlarını feda etmedi bu vatan için.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545

"Trip atması"

80 bine alacağın ferrai için güzel bi maaşın olması gerek birikim için bu 1

O ferrariyi dolaştırmak için sadece türkiyede benzinle çalışmıyor bu 2

Yine o ferrarinin sahibiysen en az aylık 1.500.2000 arası vergi ve sigorta ödersin bu 3

Türkiye dışında birkaç ülke hariç yabancı erkeklerden haz etmez kolay kolay çıkmazları geç tipine bakmazlar
evet kendilerini birşey sanmazlar ama %95 i yabancıları sevmezler evliliğe gidecek bir ilişki yaşamazlar bu 4

Yine o kızların trip atmadığınımı sanıyorsun neticede onlarda beşer ve yabancı biriyle evlilik kolay değildir bu 5

Eğitim sistemi söylediğin saat düzenlemesine göre avrupanın neredeyse heryerinde aynıdır türkleri uğraştırırlar ilerlemesin diye sabah bi koştururlar ders diye akşamı görürler ve eğitim formstı ile müfredatı türkiyedeki kadar dolu değildir. Özellikle matematik hususunda türkiyenin 100 yıl gerisindedirler ve dersane olayıda yoktur bu 6

Tv müzik adalet vs kısaca avrupada adalet sadece kendi vatandaşları kendi dindaşlarına vardır öyle büyük bir açık vermddiği sürece süründürürler müslümanları yabancıları gık ını dahi çıkaramayıp oturup 1 bardak su içersin
ingilizce dışında kalan dillerin hiçbirinde kafiyeli müzik yapamazsın sözlere anlam katmak güçtür tarz olacak kavram durumları çok dardır ki operaya ihtşyaçlarıda bundandır, tv programları tamamen devlet komtrolünde olup kişi komtrol işlevli olup medyaları taraflılığın nirvanasındadır kişinin ufkunu açacak sorgulayacak bir bakış açısı sunmazlar diğer envai programları neredeyse hepsi izlenim kalitesi açısından yerin dibini görmüş olmakta ve ahlaki düzeyi bizim bakış açımıza göre tera düşmektedir bu 7

ve son olarak eleştirmiyorum diyerek üstü kapalı ülkeyi kötüleme gayesiyle yazmış olduğun düşüncesindeyim
Zira beğenmiyor olabilirsin ama bilip bilmeden karşılaştırma yaptğın yetmediği gibi tarafsız bir bakış açısıyla birlikte karşıt görüşlerin düşüncelerine tecavüz etme. Çünkü 80 milyon insan var herkes sana katılsaydı çeker giderdi. Kaldıki avrupadaki türklerin %70-80 i dönüş planlı düşüncelerle o günü beklemekte.

Kısaca davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Ülkemi karalarken sistem adı altında düşüncelerine kılıflama yapamazsın.
Sevmediğim ama kullanmak zorunda bıraktığın bir cümle var;
Seviyorsan sev, sevmiyorsan terket ...
reklama karalamaya destekçi aramaya gerek yok
Ve başka türkiyede yok!

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Karanlığın en yoğun olduğu an, şafağın doğmasına en yakın andır.
Bu düzen böyle devam etmeyecek, Atatürk'ün yoluna geri döneceğiz ve yüce Türk Milleti var oluş amacına tekrar ulaşacak.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Nijeryamı bu ülke ?
Nijeryanın müfredatını bildiğine göre oralısın ve oradan başka ülkede bilmediğini çok güzel özetlemişsin.
Ülkeni çokta güzel yerin dibine koymuşsun :)

Not: Onca yazıdan geri kalanına birşey demiyorsan konuyu açan kişiye birkaç laf etmeniz gerekirdi.

Büyüteç kullanıp acaba nasıl bir karşıtlık oluşturabilirimle bilmediğiniz dünyalar hakkında yorumlama yapmanız birikiminizi ortaya koymakta!

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Nijeryanın müfredatını bildiğine göre oralısın ve oradan başka ülkede bilmediğini çok güzel özetlemişsin.
Ülkeni çokta güzel yerin dibine koymuşsun :)

Not: Onca yazıdan geri kalanına birşey demiyorsan konuyu açan kişiye birkaç laf etmeniz gerekirdi.

Büyüteç kullanıp acaba nasıl bir karşıtlık oluşturabilirimle bilmediğiniz dünyalar hakkında yorumlama yapmanız birikiminizi ortaya koymakta!
Diğer dediklerinize lafım yok ama şu eğitim sistemini savunuyorsanız bence kör olan sizsiniz. Çocukların deney faresinden farkı kalmadı.

Reaksiyon puanı
16,128
güle güle yolun açık olsun mutlu olursun inşAllah.

Mustafa Kiraz

Asistan
Reaksiyon puanı
80
Hadi hepimiz sırtımızı dönelim ne olucak düzeltmeye çalışmayalım düzene küfredelim oh mis. Hep şikayet edelim. Yukarda hadsizin biri cahil halk demiş. Ülken için ne yaptın diye sorsan, telefondan sdn foruma girip halka cahil dedimden başka birşey diyemez. Hangi kesime cahil dediğinide biliyorum ben cahil dediği kesimde onu bilgisiyle silecek adamlar olduğunu bilmez. Cahil halk öylemi. Dedim ya hadsizlik işte böyleleri için yorum yapmamak gerekiyor da yapıyoruz işte.
Anasını satayım biz daha birlik olamıyoruz birimiz öbürümüze cahil diyoruz başkalarını yerde sürünen mahluklar olarak görürken kendimizi dev sanıyoruz ama cücenin tekiyiz. Birbirimizi ateşliyoruz başkasının uğraşmasına gerek yok biz kendimizi bölüyoruz. Bir insan halkına nasıl cahil deyip nasıl aşağılayabilir sen halkına sevgi göstermezsen halkını sevmez aşağılarsan başkası acır mı ? Benim aklım almıyor cahil nedir ya nedir ? Farkında mısınız bilmiyorum ama ülke olarak kutuplaştık ve bielik olmayı kardeş olmayı unuttuk böl yönet politikasına kurban gidiyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

karşılık olsun veya germek için söylemiyorum ama duyanda ülkemiz kendi arabasını , uçağını üretiyor zannedecek. Matematikte o kadar ileriyiz ki üniversitelerimizden mezun olanlar matematik, fizik ve diğer bilim dallarında harikalar yaratıyor ve dünya onları takip ediyor.

Evet ülkemiz gibisi tabii yok. Diğer ülkelerde gıkınızı zor çıkarırsınız orasına da katılıyorum. Ama gel gelelim dışardaki ünümüz de süper.. Bizi Türk derneklerinde çay , sigara ve okey üçlüsü ile bilen bir yurtdışımız var. Kimse sorsanız cahil ve o üçlüyü sayan bir görüş ile karşılaşırsınız, onlar gibi olmadığınızı kanıtlayabilmeniz için yıllar geçer.

Evet okul var memlekette doğru da yurtdışındaki gibi okulunuzu okuduktan sonra sizi bekleyen staj yerleri, iş ve bu ikisinden birini bulsanız bile karşılığını adaletli bir şekilde verebilecek yerler var da biz mi bilmiyoruz bunu da merak ettim.. Memleketse bende Türküm ve benim ülkem laf ettirmem. Ama eleştirmekse o da benim hakkım.. Sınavlarını kendi evinde yapan üniversite öğretmenleri, kız öğrencilerin ağzından duyabileceğiniz yüzlerce se! şantajları.. Matematik dersinde bir üçgenin uç noktalarının harfini bir parti adı yapıp sonra da defterleri tek tek kontrol eden bir matematik öğretmeni ki bu öğretmen de yapmayanları sınıfta bırakabilecek kadar ... biridir. Matematikse buyrun.

Evet heryerde aynı değilde ülkemizde çoğu yerde olunca insan düşünmeden edemiyor. İşsizlik kol geziyor, üretmeden harcamak almış başını gidiyor. Hem sistem taraflı hem de halk taraflı kötü bir yolun içerisine girdik maalesef. Ben yurtdışını savunmasamda, bir sistemleri var, adaleti işletiyorlar ve ırkçılığı en aza indirgeyip hukukun üstlünlüğünü konuşturuyorlar. Bize ırkçılık kendi içimizde bile varken.. Yok sen Kürtsün, sen Türksün, sen Alevisin vs vs.. Irkçılığın babası var ülkemizde, kimse gıkını çıkarmasın.

Bu yazdıklarımı sinirlendiğim için değil, üzüldüğüm için yazdım değerli arkadaşlarım. Kimi düzeltelim, neresinden başlayalım ? Birine dokunsan hemen amca, dayı ilişkisi ile tereyağından kıl çeker gibi kurtuluyorlar. Hemen bir adam kayırmaca.. Veya güçlü ise bittiniz.. vs. vs.

Saygılarımla

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Evet, belki mükemmel bir durum da değiliz, belki para saçamıyoruz her yana doğru.. Ama şunu unutmayın, Çanakkale'de şehitlerimiz öleceğini bildiği halde bu ülkeden, bu topraklardan kaçmadı. Burada s..tir boktan sorunlarımız var diye ülkeyi terk etmek ne kadar saçma bir şeydir. Söylemesi bile anlamsız ve gereksiz!

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Böyle düşünenler yüzünden değil mi bu ülkenin senelerce gelişmemesi zaten.
Herkes kolaya kaçsın armut piş ağzıma düş hesabı. Bir şey üretmek, kazanmak, çalışmak insanlara zor geliyor. Biraz zoru gördü mü hemen kaçıyor.
Bence gitmeyi değil ülkeme vatanıma nasıl faydalı olabilirim diye düşünmeli. Önüne çıkan engelleri bir basamak gibi düşünüp hareket etmeli.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
ülkeden gitmek için bir çok sebep olabilir ve bunu isteyenler görmezden gelebilir, ancak ülkemiz nihayetinde dört dörtlük değil ve gelişmesi için de alın teri döken insan sayısı bence çok az ki olanın da önüne geçilen bir haldeyiz şuan. bu güne kadar gelişememiş bir ülke, (herhangi bir ülke olabilir) bu günden sonra çok zor gelişir arkadaşlar bu çok açık ve net. imkanlar; akıl almaz. ancak iyilik kadar kötülüğünü isteyenler de çok fazla şuan bu ülkenin.

eğitim konusunda da şöyle bir cümle kurayım; bir kaç özgün üniversite dışında hiç bir eğitim alanında eğitim, gerek lise gerek ilkokullar, olması gerektiği gibi değil ve asla olamayacak gibi nedeni ise eğitimden anlamayan insanların bakan olup nitekim iyi olduklarını düşündükleri yardımcıları ile eğitim sistemini yine iyi olacağını düşündükleri şekilde değiştirmeleri...

bu ülke bizim ile gelişecekse önce torpil kalksın.. hak eden HAK ETTİĞİ YERE gelir ve ülke güzelce gelişir.

saygılarımla..

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu konuyu trol olsun diye mi açtınız? Milleti birbirine kırdırmak için mi? Açanın umurunda bile değil yorumlar.. Adam(!), açmış ve çıkış yapmış gitmiş..

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918

"Trip atması"

- 80.000 Euro günümüz kurundan 320.000 tl eder.
- Bizim kızlarımız namuslu. Avrupada kavat olursun.
- Almanya da Üniversite öncesi öğretim 12 sene + 2 yıl hazırlık + 2 yıl staj ve 4 sene Üniversite. 30 yaşından önce Üniversite bitiren yok. Türkleri de sevmiyorlar.
- Yunanistan da insanlar ekmek alacak para bulamıyorlar ve Türkleri de hiç sevmiyorlar.
- Suriyedekiler bize kaçıyorlar.
- Amerikada göçmen istemiyorlar. Müslüman sa hiç istemiyorlar.
Geriye bir tek Avusturalya kalıyor.

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
Sistemi veya ülkeyi beğenmeyen çeker gider

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
Kardeşim gidebilirsin bir sebeb aramaya gerek yok. Ha bak şöyle bir şey de var yok ben gitmem ülkem için vatana millete hayırlı bir insan olucam deyip te kalmak için de bir çok sebeb bulabilirsin.
Bizim bizden başka dostumuz yok başka da bir şey demem. Canım TÜRKİYEmin güzel insanı

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Gidebilirsiniz sıkıntı yok hatta belki bu sebeplerden dolayı gidince bu vatan daha da bir güzelleşebilir. Doğduğun toprakları güzelleştirmek yerine saydığın sebeplerle ülkeyi terketmek için sebep üretmek aslında bizim adımıza olumlu sonuç olur. iyisiyle, kötüsüyle bu vatan bizim gerek sistemsel, gerek coğrafi, gerek toplumsal. bloother'la birçok konuda ters düşsek bile bu konuda sonuna kadar yanındayım.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Gitmek istiyorsan gidebilirsin yazmana gerek yok ki seni isteyen de yok :) istersen amerikaya istersen lağıma gir ne yapayım ben :)

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Sömürgeci , Hırsız , katil devletler ile benim güzel Tarihli , Onurlu şerefli , Çalmamış , çırpmamış , katletmemiş atalarımın topraklarını kıyaslama.
Onlar şuanda bizden kat ve kat öndeler ve rahatlar doğru ama onların rahat olmalarının sebebi sömürdükleri ve mazlumların akıttıkları kanlardan dolayı öyleler.

Gün gelecek ve onlar mazlumların akan kanında boğulacaklar er yada geç. Sen ise şimdi onlara köpeklik yapabilirsin bizden daha rahat bir yaşam sürmek isteyebilirsin senin tercihin. Biz inşallah dayanıcaz ve torunlarımıza helal , onurlu şerefli topraklar bırakıcaz.. !