Ülke Başkanı Olsaydınız..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Talha_03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Ülke başkanı olmanız için bir fırsatınız olsaydı ve bu fırsatı değerlendirip ülkenin başına geçseydiniz ülkeyi nasıl yönetirdiniz ve neler yapardınız ? (yenilikler ve kısaca fikirleriniz) lütfen..

MoMoLa

Asistan
Reaksiyon puanı
50
İlk olarak diyaneti, rtüğü, trtyi kapardım.

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
İlk olarak anakart,işlemci,ram,hdd,e.kartı üretimini entegresini chipini vs.
Herşeyini Türkiyenin üreteceği sistemler.
Sonrasında bilim adamlarına öncelik verirdim.
ilk başkta dediğim gibi anakart üretecez tabi personel lazım işsizleri işe alırdım.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Bir başkan; halkın beklentilerine cevap versin ki Halkta ona ihtiyacı olan desteğini versin.

Emir Timur

Doçent
Reaksiyon puanı
445
Sanayide Almanya, Tarımda Hollanda, bilimde ABD'nin düzeyine yetişmeye çalışırdım. Tam da cennetmekan Gazi Mustafa Kemâl Paşa'nın ülkenin başında olduğu dönemdeki Türkiye gibi.

gencfenerliler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Polise katil diyenleri yalancı çıkarmamak için elimden geleni yapar, Polise bu arkadaşları vurma yetkisini verirdim.
2002 den önce apolet sökmeyi dile getirmeye maçası yemeyen, şimdi ağzına geleni söyleyenlerin ağzına günde 3 defa meksika biberi sürme yasası çıkarırdım.
İran, suriye vs ülkelerle savaşa girdiğimizde diğer ülkelerin tarafını tutacak olanları vatandaşlıktan çıkarıp o ülkelerin sınır kapılarına bırakırdım.
Siyasi ideolojilerini ülkenin bölünmez bütünlüğü, birliği ve gelişmesinin önünde görenlere siyaseti yasaklardım
Her ilde, semtte ve mahallede, hangi ev türünün maksimum ne kadara kiraya verileceğini belirleyen bir komisyon kurdurup, öğrenciyi söğüşleyen ev sahiplerine kira almama ceza yasası çıkarırdım.
Nasılsa anam babam yolluyor devlette kredi veriyor diye yüksek kira vermeyi kabullenen öğrencileri yurtlara doldururdum.
Öğrenci mahalleleri yapar, ulaşım eğlence vb bütün aktiviteleri de oraya götürür, askeriye gibi min kar marjı ile işletilmesini sağlardım (Öğrenciyi düşündüğümden değil yazık anne babaların çektiklerini bildiğimden, kendileri benim kadar anne babalarını düşünseler zaten buna gerek kalmazdı)
Ülke içindeki terör örgütlerini besleyen ülkelerde kendi terör örgütlerimizi kurar, onların yaptığı her eyleme aynı şiddetle cevap verirdim.
Proje, yenilik vb ülke ekonomisine katkısı olacak şeyleri değerlendiren kurumlarda (Tübitak, Kosgeb vb) değerlendirme kurullarındakilerin memur kafasında maaşla çalışan bireyler değil de, yenilik, inovasyon, pazarlama, mucitlik gibi konularda birikim sahibi kişilerden olmasını sağlardım.
Din kültürü ders saatlerini daha da yükseltir, karşılaştırmalı ders yapardım, dünya üzerinde kabul gören tüm dinleri ve ateizm, deizim gibi akımları öğretir, gençlerin hangi din ile yaşamak istediklerini kendileri belirlemesi için fırsat verirdim.
Anne babasını maaşa bağlandığında huzurevine yatıran çocukların ellerinden evlerini ve maaşlarının yarısını alır, anne babalarına bakacak kişilere o maaşı bağlar, evlerine de anne babasını yerleştirirdim.
Keller için berber tarifesini düzenler, kellerden de aynı parayı alan berberlere ceza keserdim.
.
.
.
Başka bir başlıkta benim yorumumu kendi fikirlerine yakın olmadığı için silen o moderatörü bulur, aynısını bir daha yazdırırdım.
Devamı gelir belki :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...