Ukrayna Tetikte, Rusya Ordusunu Geri Çekiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wittroc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Bir bu eksikti zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne kadar meraklılar savaşmaya ya ne gerek var?
Biribirlerine atarlanan K*kolar gibi xd

Bu süreç kolay atlatılacak gibi durmuyor. İki taraf da uzun zamandır operasyon hazırlıklarını sürdürürken Ukrayna defalarca SİHA'ları yakın zamanda operasyonlarda kullanacağını belirtti. Şu anda Rusya-Ukrayna gerilimi bir yana, Belarus da ateşi körüklüyor. NATO birlikleri alarmdayken ABD de olası bir savaşa hazır. İki taraf da bütün anlaşmalardan çekilirken ihracatlar da durduruldu. Bu durum birkaç günde çözülecek gibi durmuyor.
İt iti ısırdığını ben hiç görmedim.zate ısırsa bile kendi çöplüklerinde ısırmazlar birbirlerini.masumların yerinde gösterirler o ulu güçlerini(!)

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,234
Son gelişmelere göre Romanya ve Polonya'da bulunan NATO birliklerinde kırmızı alarm verildi.

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
929
Ukrayna Rusya'yı vurmuş, olacak şeyler bize dokunmaz umarım.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Ukrayna Rusya'yı vurmuş, olacak şeyler bize dokunmaz umarım.
Bize dokunacak. Dokunması iyi bile olabilir.

Mesela büyük devletler gibi silah satabiliriz vs. Amerika ambargoyu kaldırıp, F35'leri verebilir. (Rusya'ya saldırtmak amacıyla.)

Zaten NATO üyesiyiz. NATO yardım kararı alırsa, yardım etmek zorundayız. Başka çaremiz yok.

Ve Ukrayna'ya Siha sattık diye biliyorum.

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
929
Bize dokunacak. Dokunması iyi bile olabilir.

Mesela büyük devletler gibi silah satabiliriz vs. Amerika ambargoyu kaldırıp, F35'leri verebilir. (Rusya'ya saldırtmak amacıyla.)

Zaten NATO üyesiyiz. NATO yardım kararı alırsa, yardım etmek zorundayız. Başka çaremiz yok.

Ve Ukrayna'ya Siha sattık diye biliyorum.
Dibindeki gayet güçlü bir ülkeye karşı savaşta seni tampon bölge olarak kullanacaklar, biz Rusya'ya saldırırsak zaten garip ilişkimizi iyice düşman konumuna getiririz. Ekonominin öyle bi içinden geçerler ki Reise saray yapacak parayı bile bulamayabiliriz. Amerika falan destek verir dersen vereceği destek çok yüksek bir miktar olmadığı sürece bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Dibindeki gayet güçlü bir ülkeye karşı savaşta seni tampon bölge olarak kullanacaklar, biz Rusya'ya saldırırsak zaten garip ilişkimizi iyice düşman konumuna getiririz. Ekonominin öyle bi içinden geçerler ki Reise saray yapacak parayı bile bulamayabiliriz. Amerika falan destek verir dersen vereceği destek çok yüksek bir miktar olmadığı sürece bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum.
Ekonomimiz Rusya'ya bağlı değil. Aşırı derecede etkileyemez. En fazla domates almaz bizden :D

Amerika bize yardım etmek zorunda. Yoksa olası bir savaşta sıkıntı yaşarlar. Yakın zamanda İran ve Çin bir anlaşma imzaladı. İran'da üs kuracak. Amerika bizle uzlaşamazsa, kendileri için sorun olur.

Ancak biz sadece haberlere yansıyan kısmı görüyoruz. Devletler arası neler döndüğü hakkında pek fikrimiz yok.

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
929
Ekonomimiz Rusya'ya bağlı değil. Aşırı derecede etkileyemez. En fazla domates almaz bizden :D

Amerika bize yardım etmek zorunda. Yoksa olası bir savaşta sıkıntı yaşarlar. Yakın zamanda İran ve Çin bir anlaşma imzaladı. İran'da üs kuracak. Amerika bizle uzlaşamazsa, kendileri için sorun olur.

Ancak biz sadece haberlere yansıyan kısmı görüyoruz. Devletler arası neler döndüğü hakkında pek fikrimiz yok.
Turizm de var, bir de savaş olduğu sürece yabancı yatırımlar azalır.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bir şey olacağı yok boş beleş muhabbetler. Rusya Kırım'ı 2014'te ilhak etti üstünde 7 yıl geçmiş yeni mi aklın başın a geldi derler adama...

Ukranya'da biliyor bir şey olmayacağını kimsenin arkasında durmayacağını. Kırımda Yaşayan insanlar tekrar biz Ukraynaya bağlanmak istiyoruz demedikçe adam akıllı çatışma bile olmaz Orada Referandumda yapıldı özerk bölge zaten halkta Rusya'yı seçti üstüne Ukrayna ordusu kendi çekildi oradan. ( Toprak vermek istemeyen ülke sonuna kadar savaşırdı yenileceğini bilse bile. Tüm birliklerini ve Ukrayna yanlılarını alıp kaçtılar resmen.) Ukrayna kendi kendine gelin güvey oluyor bu saatten sonra. Çatışmalar direniş şeklinde ufak tefek olsa bile bize bir zararı olmaz. Taşıma suyu ile Rusya ile savaşamazlar orada.

Not: Kırımda yapılan referandumda çıkan sonuç yüzde 96.8 RUSYAYA BAĞLANMAK İSTİYORUZ...

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,234
Gelen son haberlere göre İran da olası bir savaşta Rusya tarafında olacak. İran, Soumar balistik füzesi ile Ukrayna ve birçok NATO ülkesini vurabileceğini söylüyor.

berke0007777

Doçent
Reaksiyon puanı
654
Olası bir savaşta kim ne tarafta olacak bunu öğreniyorlar. Rusya füzeleriyle tüm dünyanın feriştahını şey yapar ama işin sonunda karşısında amerika ve yaptırımlar olacak.
Neyse işte savaş olmaz.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Gelen son haberlere göre İran da olası bir savaşta Rusya tarafında olacak. İran, Soumar balistik füzesi ile Ukrayna ve birçok NATO ülkesini vurabileceğini söylüyor.
Herhangi bir NATO ülkesine füze atamaz. Atarsa, sonuçları çok ağır olur.

Eğer atarsa, ilk bize atar diye tahmin ediyorum ama atamaz.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,234
Herhangi bir NATO ülkesine füze atamaz. Atarsa, sonuçları çok ağır olur.

Eğer atarsa, ilk bize atar diye tahmin ediyorum ama atamaz.
Evet, biraz sıkar. İntikam çağrılarıyla gezerler anca.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,234
Yaşanan gelişmeleri uzmanlar savaşın yaklaştığını söyleyerek yorumluyor:
  • Ukrayna Cumhurbaşkanı dün Katar'a gitti, 10 Nisan'da Türkiye'ye gelecek.
  • NATO, Ukrayna ve doğu sınırına sevkiyat yapıyor.
  • Rusya, bölgeye S-400 sistemlerini gönderiyor.
  • Türkiye, Karadeniz'e radar üssü kuruyor.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Yaşanan gelişmeleri uzmanlar savaşın yaklaştığını söyleyerek yorumluyor:
  • Ukrayna Cumhurbaşkanı dün Katar'a gitti, 10 Nisan'da Türkiye'ye gelecek.
  • NATO, Ukrayna ve doğu sınırına sevkiyat yapıyor.
  • Rusya, bölgeye S-400 sistemlerini gönderiyor.
  • Türkiye, Karadeniz'e radar üssü kuruyor.
Ne kadar zor olabilir ki yeniden ateşkes imzalamak? Korktum ben bu işten.

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
Bu rus ayısına dur denmezse topraklarını genişletmeye devam eder.Eeeey putin zamanında hitlerin ordusu rus topraklarına girdiğinde büyüklerin ne hissetmiştir???

berke0007777

Doçent
Reaksiyon puanı
654
Bu rus ayısına dur denmezse topraklarını genişletmeye devam eder.Eeeey putin zamanında hitlerin ordusu rus topraklarına girdiğinde büyüklerin ne hissetmiştir???
Belarus ve ukrayna gibi ülkelerin topraklarının gerçekte rusya'ya ait olduğunu ve bu toprakların düşmanlara peşkeş çekildiğini düşünüyor.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Bu rusların her zamanki hali her zaman dış politikaları böyle tehdit etmek bence yapmazlar yaparlarsa dünya savaşı olur