UEFA'dan Fenerbahçe'ye 2+1 yıl men cezası!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tesir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kimse fenerbahçe gibi büyük bir klübün bitmesini istemez gs bjk ve biz dahil ama şike yapanın yanına kar kalması akla mantığa vicdana sığmaz.

bir iki maçta değil resmen manüpile edildi ligin 2.yarısı
fenerbahçenin alması gereken ceza 2 alt ligdir bunu geçtik şikesi hem mahkemelerce hemde uefa tarafınca tescillenen bir klüp ve şampiyonluğu var.
şampiyonluk tertemiz 82 puan alan trabzonspor a verilmeli.

bir futbol sever olarak sözlerine katılıyorum bizim federasyonun yapamadıgını adamlar yaptı ne yazikki

yokur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu doğrumu yani fenerbahçe'nin cezasının düşmesi için ilk 2 ye girmesi gerekiyor gelecek sezonda giremezse cezada 2+1 devam edecek ilk 2 ye 2 kez girene kadar ?

Malesef. Buyur bu da turkce metni

- Fenerbahçe 2013/14 sezonu Şampiyonlar Ligi Kupası da dahil katılmaya hak kazandığı önümüzdeki üç UEFA kulüp müsabakasında yer alamayacak. 3. sezon için verilen ceza 5 yıl gözetim altında tutulacak takım için şartlı olarak ertelenecek.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bu kacınılmazdı ama ulke futbolu adına buyuk rezillik ....

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Gönlümden geçen fenerbahçe ve beşiktaşın bu cezalar kalksa bile rest çekip bir daha avrupaya gitmemeleridir. İyice işin suyunu çıkartıyorlar.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
bu kacınılmazdı ama ulke futbolu adına buyuk rezillik ....
rezillik 2011 yılında yaşandı malesef.

şikeyi yapanlar,koca camianın arkasına sığınanlar ve bunlara destek veren siyasi kişiler yöneticiler ve arkaçıkan taraftar utansın.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Bu doğrumu yani fenerbahçe'nin cezasının düşmesi için ilk 2 ye girmesi gerekiyor gelecek sezonda giremezse cezada 2+1 devam edecek ilk 2 ye 2 kez girene kadar ?

İlk 2 şart değil, Avrupa'da mücadele hakkı kazanması yeterli.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bu kadar adam ve ıkı kulup yargılanıyor ama demırören denen köstebek denen yargılanmıyor bı bunu anlamıs degılım arkadaş ....

metehan760

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Adaletin tecelli etmesi için Trabzonspor'a şampiyonluk kupası Şükrü Saraçoğlu stadında verilsin.

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Adaletin tecelli etmesi için Trabzonspor'a şampiyonluk kupası Şükrü Saraçoğlu stadında verilsin.

neddin yigen :) adamlar alsa dua edecek sen birde şükrü saraç oglunda istiyorsun ortalık ayaga kalkar ,

ayrıca orda kupa almak sadece galatasaraya nasip oldu başkası alamaz :P gidin kulüp binasından alın. :D

TsamV

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın düştüğü bu durma üzgünüm, inanın böyle olmasından mutluluk duymuyorum. Sonuç olarak Türk futbolunun marka değeri zedeleniyor. Keşke olaylar buralara gelmeden içte çözülseydi ama futbolda ki adalet yerine getirilemediğinden UEFA cezayı kesti. Bu çok kötü bir durum. GS, FB ve BJK'nin birlikte Avrupa kupalarında mücadele etmelerini özlüyorum.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
+1 in anlamı belli oldu ama benim asıl anlamadığım, 2 yıl men istemiyle disipline giden takımın yöneticileri, nasıl bir savunma yaptı da ek olarak +1 yıl men daha aldı? :D

Buna ek olarak taraftar olaylarından dolayı ertelemeli 1 yıl men cezamız da var, gözetim altındayız. En ufak olayda ceza uygulamaya konur. Bu yönetim, yapacağı savunmayla o cezayı da 3 yıla çıkarır kesin... :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
+1 in anlamı belli oldu ama benim asıl anlamadığım, 2 yıl men istemiyle disipline giden takımın yöneticileri, nasıl bir savunma yaptı da ek olarak +1 yıl men daha aldı? :D

Buna ek olarak taraftar olaylarından dolayı ertelemeli 1 yıl men cezamız da var, gözetim altındayız. En ufak olayda ceza uygulamaya konur. Bu yönetim, yapacağı savunmayla o cezayı da 3 yıla çıkarır kesin... :D

UEFA Fifaya demiş ki, 2 yıl veriyorum.

Fifa da bunu alıntılayıp ben de böyle düşünüyorum anlamında +1. yapmış.

Olay bu :P :D

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
934934_409369525847994_1275809283_n.jpg

şu ADAM kadar,adam olamayanlar var yazık.
bu kadar köreltmiş gözlerinizi hırs, Bursa ve Kasımpaşa ülke puanı toplar artık. :)

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Aziz Yıldırım'ın acilen defolup gitmesi lazım Fenerbahçe'mizden. TFF ve Türk takımları yetmezmiş gibi UEFA ile bile ters düştü.

Bu ağır kararın arkasında Aziz Yıldrımın'ın tavrı olabilir mi arkadaşlar?

İtirazdan sonra ceza 1+1 yıla düşse bari..

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
artık uefa fenerbahçeye gıcık kaptıi :) ensesinde bekliyor en ufak ters bir harekette +1 leri ekler :P

HKKYCL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kupayı vermicekler mi ts ? uefa nın sitesinde tr şampiyonu olarak o yıl ts gözüküyor ama tr de fb gözüküyor..

atillaahmetalp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok aşırı derecede fanatik biri olmama rağmen,
31 Mayıs sonrası Beşiktaş Fenerbahçe ve galatasaray taraftarlarının omuz omuza olduğunu görünce eskiden ufak çaplı zaferlerde bile hep beraber sokaklara dökülüp milletçe sevindiğimiz günleri çok özlediğimi anladım ve bundan sonra rakiplerimizi küçük düşürücü yazılar yazmamaya karar verdim.
Bu sebeple şu an yazdıklarımın tamamen objektif olduğunu her arkadaşın bilmesini isterim.
Bu işi yapanlar kendilerine menfaat sağlamışlardır Fenerbahçe Beşiktaş isimleri kullanılarak şöhretlerine şöhret katmışlar,Taraftarı kullanmış yaptıkları işten ceza almamak için sokaklara dökmüşlerdir ve gene Bu yüz yıllık çınarların ismi ile bu yaptıklarından sokak tabiri ile yırtmayı hedeflemişlerdir.Fenerbahçe Beşiktaş Galatasaray kulüplerinde Başkan olmadan önce memlekete ne faydası olduğunu bilmediğimiz şahıslar bu isimlerle kendilerinin sosyal statülerini arttırarak zenginleşirken bunun devamlılığı içinde taraftarları sanki din düşmanlarıymışcasına birbirine düşürmekten çekinmemişler PKK dan daha tehlikeli bölücü unsurları fişeklemişlerdir.
Bu tutumları UEFA cezası sonrası dahada agresifleşecektir ve bu oyuna devam edeceklerdir burda bizlere düşen artık bunlara paye vermemek sırtımızdan geçinmelerine izin vermemek ve bu sırtımızdan geçinenlere uşaklık yapanlara ( Taraftar grubu başları ve medyadakiler gibiler ) git işine sende çok seviyorsan onlarla ceza çek demektir.
Bu ve bu tip yöneticilerin Türk futbolundan ihracı çok zamandır gerekliydi üzücü olan Avrupalıdan tokat yemektir bir Türk çocuğu olarak bundan utanç duymaktayım bana bu utancı yaşatanların her iki cihanda elim yakalarındadır.
Bunlara paye verenlerde Dürüstlük ar namustan paye almamış demektir.
sonuç olarak mevcut Federasyon gitmeli milletin içine sinen Beşiktaşlıdır ama dürüsttür adaletsizlik yapmaz derler ya öyle birinin başkan olması gerekir ve bu zat siyaset üstü olmalı çünkü siyasetten sebep Koca çınarlar 2 yıl sonunda bu rezilliği yaşamaktadırlar oy uğruna milleti kandıranlar bu dakika itibarı ile şimdi Avrupa Birliğinide UEFA yıda tanımıyorum diyebilirler ( Ki diyemezler deselerde laf kalabalığıdır Cahili kandırırlar anca )
Gerçekten istemesemde Takımalar bir alt kümeye giderek aklanarak gelip ligimizi yeniden şekillendirmelidirler.Bu yöneticelerdende bu ülkenin temiz spor sevdalılarının kurtulmasıda şarttır.
sağ duyuyu kaybetmeden temiz taraftarı incitmeden aşağılamadan yazalım yazışalım adaletli olalım günü değil geleceği kurtaralım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
hapisane önünde bekleyen çıkışında omuzlarda taşıyanlar aziz gitsin demeye başlamış.:) şimdi siz cezaya da şaşırmışsınızdır; 2 yıldır şikenin üstü herşekilde kapatıldı bide üstüne kahraman ilan ettiniz hakkınız yeniyormuş olmayan bişeyi siz yapmışsınız hesapta. kanunu değiştirip ceza almayı kapattılar, sahaya şike yansımadı dediler, yetmedi saçma sapan playoff oynattılar ama uefa böyle çarpar işte. Aziz gitsin diyenler şimdi hiç inandırıcı değiller 2 yıl önce söyleyecektiniz bunları. birkaç mafyavari yönetici bozuntusu koskoca klüpleri yüzlerce milyon dolar zarar ettirdi, yıllarca geriye götürdü, itibarını sıfırladı...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
[h=1]Cezanın ağır olmasının nedeni savunma mı?[/h]28 Haziran 2013 Cuma, 05:01:09Güncelleme: 05:01:09
YAZMADIM. Yazamadım.
“Galatasaraylısın” derler, kızarlar diye yazamadım.
Oysa Galatasaraylıyım ama Fenerbahçe olmadan Galatasaray’ın eksik olduğunu bilecek kadar iyi bir Galatasaraylıyım.
Ama anlamazlar bunu, anlatamadım bunu diye yazmadım.
Yazmadım ama yazı işlerindeki arkadaşlara, Fenerbahçe’nin cezası açıklanmadan önce anlattım durumun vahametini.
Geçen hafta “Fenerbahçe ne ceza alabilir” diye yazmış, UEFA’yı iyi bilen bir avukat tanıdığımla yaptığım sohbeti aktarmıştım.
O avukatla hafta başında yine konuştuk.
Söylediklerini gazetede arkadaşlarıma anlattım ama yazmadım.
Ama artık yazabilirim diye umuyorum.
Fenerbahçe’nin cezası henüz açıklanmamıştı ve heyecanlı bir bekleyiş vardı.
Ben de UEFA’yı iyi bilen bu avukatı bir kez daha aradım.

* Son konuşmamızda Fenerbahçe’nin yaptığı savunmanın içeriğini bilmediğini söylemiştin. Öğrenebildin mi?
- İçeriği biraz öğrendim, ama konu içerikle ilgili olmaktan çıkmış, onu söyleyebilirim.

* O ne demek?
- Şu demek. Fenerbahçe çok müthiş bir hata yaptı ve savunma için başkanını da toplantıya getirdi.

* Başkan gelmeden savunma olur mu?
- Olmaz elbet, ama Fenerbahçe Başkanı’nın savunma sırasındaki tavrı, inanılmaz negatif bir etki yapmış. Herkesi suçlamış, ağır cümleler kurmuş. Neredeyse hakarete varan şeyler söylemiş. Bunlar kurulda şok etkisi yapmış. Fenerbahçe Başkanı’nın savunmaya değil, suçlamaya geldiğini düşünmeye başlamışlar. Sözlerine yanıt bile vermemişler. Fenerbahçeli bir avukat da varmış toplantıda. Galiba yönetici ya da profesyonel, bilmiyorum. O çok iyi götürüyormuş işi, ama ne zaman ki başkan konuşmaya başlamış, hava tersine dönmüş. Benim aldığım hava şu: Kurul üyeleri başkanın tavrını ve tarzını görünce “Bu adam her şeyi yapmış olabilir” diye düşünmeye başlamışlar.

* Yani başkanı sevmediler diye Fenerbahçe’ye ceza mı verecekler!
- Aynen öyle. Ceza zaten vereceklerdi ama başkanın tavrı yüzünden ceza daha da ağır olabilir.

* 2 yıldan da mı ağır?
- Evet, 2 yıldan da ağır bir ceza verebilirler.

* Niye Fenerbahçe’ye ceza veriyorlar, başkana ağır ceza verseler...
- Başından beri sorun bu zaten. Fenerbahçe, başkanını değiştirseydi kurumsal olarak olaydan sıyrılabilirdi. Bunu yapmadılar. Hadi Fenerbahçe bunu yapmadı, federasyonunuz Fenerbahçe’ye ve başkanına bir ceza verseydi yine daha ucuz kurtulurdu Fenerbahçe. Bu da yapılmadı. Dahası UEFA kör veya sağır değil. Türkiye’de olan biten her şeyi biliyor. Fenerbahçe’nin gücünü kullanarak Türkiye’de tüm bunların yapılmasını engellediğini UEFA görüyor. Üstüne bir de başkanın UEFA’ya karşı tavrı ve bu tavrı bir kahramanlık öyküsü gibi medyaya sızdırmaları, UEFA’yı sertleşmeye götürüyor. Ben başkana da çok ağır bir ceza verileceğini düşünüyorum.

* Peki, Pla ti ni ne diyor? O, Fenerbahçe’ye ceza verilmemesi konusunda Infantino aracılığıyla söz vermişti diye biliyoruz burada. Platini‘ye rağmen mi bunlar oluyor?
- Türkiye’de Başbakan’ınız bilmeden hükümet bir şey yapabilir mi? Fenerbahçe Başkanı’nın haberi olmadan Fenerbahçe’de bir şey yapılabilir mi? Bu sorulara vereceğin yanıt, Platini‘nin durumunu da ortaya koyar.

* Peki, dediğin ağır ceza verilirse Fenerbahçe CAS’a başvurup bu durumu düzeltebilir mi?
- Bak, yıllardır bu tür davalara baktığımı biliyorsun. Ben Fenerbahçe’nin yerinde olsam bu meseleyi daha yukarılara taşımam. Lehlerine olmaz.
Bizim bu konuşmamızdan hemen hemen 24 saat sonra Fenerbahçe’nin cezası açıklandı.

NOT: Dün öğle yemeğinde fanatik Fenerbahçeli ve Aziz Yıldırım‘a her zaman destek olmuş bir spor yazarı ile karşılaştım. Eski bir Fenerbahçe Başkanı’nın oğluyla yemek yiyordu. Ben de Faruk Süren ve Ali Dürüst‘le birlikteydim. Fenerbahçeli spor yazarı şöyle dedi: “Abi, ben şunu gördüm. Aziz Yıldırım Fenerbahçe’yi sevmiyormuş. Sevseydi çoktan gereğini yapardı.”

http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/855949-cezanin-agir-olmasinin-nedeni-savunma-mi

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bu kafayla savunmaya devam ederlerse 3+2 bile olabilir.