"Uçuşan Üyeler"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
"Rüzgar eken fırtına biçer"

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Hiçte öyle olmadı bu kadar tepki varsa demekki birşerler yanlış gidiyor.

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın SDN üyeleri,

Ben buraya yeni geldim ve açıkcası o başlığıda gördüm. Ne işe yaradığına sonradan kafam çalıştı. Açıkcası pek te hoş bulmadım. Bu yazılan çizilen bence "forum seviyesini düşüren" bir durum. Ban mı aldı, ceza mı aldı sadece onu yazın.

Bu duruma insani yönden bakarsak sizi banlayan, ceza veren adam arkanızdan dalga geçerse ne hissedersiniz. Yöneticiler ban-ceza(yada tatil kazanmış!) yemiş biri yerine kendilerini koyarlarsa ne kadar hatalı olduklarını anlayacaklardır. Kendileri az bile düşünüyor olabilirler; fakat karşıdaki de makina değil insan. Canı var gururu var. Hatalı olsa bile bu insanlığı yapmaları gerekir bence. Herkesin düşüncesine saygılıyım. Umarım benimkine de aynı şekilde bir muamele görür.

Saygılar. Hasan.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Demek istediklerime tercüme olmuşsun, teşekkürler. [MENTION=260877]Hasan70[/MENTION]

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
...fakat karşıdaki de makina değil insan. Canı var gururu var.
Saygılar. Hasan.

Hakarete, küfre maruz kalanlar da robot değiller, canı ve gururları var... Sokakta durduk yere biri size yahut annenize-bacınıza küfür ettiğinde de bu kadar anlayışlı mısınız onu çok merak ediyorum...

Forum kuralları gayet basit, insanlar kuralları yıkmaya çalışmasınlar "insan" olsunlar...

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=254339]WebNick[/MENTION]

Üslübumda bir saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. ( Ortama göre konuşursun bkz Devlet dairesi örneği o zaman sayın vs. cümleler kullanılabilir. )
Hırs yaptığımı düşünmüyorum. Madem bir konu açıyorsun eleştirilere açık olmalısın her zaman.
Türkiye'nin yönetim şekli demokrasidir. Eğer bir konunun düzeltilmesini istiyorsan çoğunluğun görüşlerini almak en mantıklısı olacaktır. (Anket aç dememin sebebi bu)
Anladığım kadarıyla banlanan bir yakının var ondandır sanırım bu konuyu açış sebebin.
Gereksiz polemik yaratmanın anlamı yok bence.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
@WebNick

Üslübumda bir saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. ( Ortama göre konuşursun bkz Devlet dairesi örneği o zaman sayın vs. cümleler kullanılabilir. )
Hırs yaptığımı düşünmüyorum. Madem bir konu açıyorsun eleştirilere açık olmalısın her zaman.
Türkiye'nin yönetim şekli demokrasidir. Eğer bir konunun düzeltilmesini istiyorsan çoğunluğun görüşlerini almak en mantıklısı olacaktır. (Anket aç dememin sebebi bu)
Anladığım kadarıyla banlanan bir yakının var ondandır sanırım bu konuyu açış sebebin.
Gereksiz polemik yaratmanın anlamı yok bence.

1) uslubunuzda saygısızlık var demedim benim cümlemi örnek göstererek bu cümlenin nesi yalnış dedim. Ayrıca insanlara "siz, sayın vb" ifadelerle seslenmek için illaki devlet dairesinde veya resmi biyerde olmak şartı yoktur.

2) Konuyu ben açmadım, konuyu iyi takip ediniz. Eleştirilerede saygı ve seviye muhafaza olduğu sürece açığımdır. Kaldıki eleştriye gelemediğim kanısı hangi cümlenden ortaya çıktı.

3) Şimdi sizinle demokrasi nedir ne değildir gibi bir tartışmaya hiç girmeyeceğim ama Türkiyenin yönetim şeklinin demokrasi olmasıyla benim anlatmak istediğimin alakası yoktur. Farklı mecraya çekmeyin. Ben beşeri ilişkilerde çoğunluğun değil haklı olanın haklı olması gerektiğine inanıyorum. Siz inanmazsınız o da sizin görüşünüzdür. Saygım var. Ama inanmıyorsanızda açık açık yazın benim için sayılar önemli diye o zaman eyvallah size lafım yoktur.

4) Amacım polemik yaratmak değil, aksine benim yazdıklarımı doğru anlamnızı sağlamaktır. Kendimi size daha iyi ifade etmeye çalışıyorum. Lütfen cevap yazmadan önce 30 sn bile olsa bir düşünün ve söylediklerimi akıl ve vicdan mahkemenizde tartınız.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Bu foruma üye olurken herkes forum kurallarını kabul ederek üye oluyor, sonuçta uyulması gereken kurallar eğer çiğnenirse üye uyarı ya da ceza alıyor. Forumdan uzaklaştırılma işlemine ister atılmak, ister şutlanmak, isterseniz de uçmak deyin sonuçta hepsi bir anlam ifade ediyor. Aralarında kulağa en hoş gelen uçmak kelimesi olduğu için bizde de bu kelime tercih edilmiş. Sonrasındaki tatile çıkarmak gibi laflar ise uçmadan türeyen şeyler. Buradaki ifade resmi bir ifade değil ama zaten bence de bu kadar resmiyete gerek yok. Kimin neden dolayı ceza aldığı o başlıkta belirtildiği için böyle bir başlığa gerek vardı, resmi bir açıklama olup olmaması ise yönetime kalmış bir olay. Eğer tüm üyeler resmi bir açıklama isterlerse ona göre düzenleme yapılabilir ama ben birçok kişinin illa da resmiyet isteyeceğini düşünmüyorum. Forumu her anlamda resmiyete dökmek forumun eğlenceli olma kısmını bozacaktır ki birçok kişi de bu ortamdan dolayı forumda bulunuyordur. Bu söylediklerim moderatör olduğum için değil, bu şekilde düşündüğüm için böyle.

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hakarete, küfre maruz kalanlar da robot değiller, canı ve gururları var... Sokakta durduk yere biri size yahut annenize-bacınıza küfür ettiğinde de bu kadar anlayışlı mısınız onu çok merak ediyorum...

Forum kuralları gayet basit, insanlar kuralları yıkmaya çalışmasınlar "insan" olsunlar...

Sayın HRNKC,

Bakınız ben burada yeniyim kimin anasına bacısına küfredilmiş veya başka bir olay olmuş bilemem. Dediğiniz gibi benim anama bacıma saydıran olsa sanıyorum bende pek durmazdım.

Konuya dönecek olursak bende halen bir sitenin yöneticisi konumundayım. Biz kimsenin anasına bacısına küfredilecek konuma getirmeyiz. Olayın büyümesine izin vermeden ipleri elimize alırız. Heralde ceza alan üye saydırma konumuna geçmeden önce birçok laf dönmüştür. Olaya mantıklı yaklaşırsanız burada yöneticilerin eksikliği ortaya çıkmış olur. -Kimse yanlış anlamasın benim bu laftan gördüğüm yöneticilerin olaya çok sonra müdahil olmaları sonucunda kötü tablolar oluşmuş.-

Bence bu yapılan yanlış, seviye düşüren hareket. Gerektiği yerde herkes gülmeli; fakat bu konular dalgaya alınacak bir konu mu artık ona da siz karar verin.

Bu arada bu tarz bir üsluba sahip olmam "Devlet dairesi mi burası!" dedirtmiş. Kusura bakmayın ama konunun içeriği güzel ve eğlenceli olsaydı bizde ona göre bir üslup takınırdık.

Bu mesajlarım sadece yapıcı olmak adınadır. Yönetim ister uygular, ister böyle devam eder.

Saygılar. Hasan.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sayın HRNKC,
Dediğiniz gibi benim anama bacıma saydıran olsa sanıyorum bende pek durmazdım.

Biz duruyoruz işte, modlar küfür mü ediyor ? Yok... Hakaret mi ediyor ? Yok... Canı yananın hakkını birilerine kanat takarak almak bence en nazik yol, çok da güzel bir uygulama... O insanların gururu falanı filanı diyorsunuz, insanlıktan çıkmayı gururlarına yediriyorlar da takılan kanatları mı hazmedemiyorlar...

Sayın HRNKC,
Kimse yanlış anlamasın benim bu laftan gördüğüm yöneticilerin olaya çok sonra müdahil olmaları sonucunda kötü tablolar oluşmuş

160.000 üyesi olan bir forum burası, karaktersiz insanlar bir şeyleri baltalamak istiyorlar... Özel mesajla yahut ziyaretçi mesajları bölümünü kullanarak da hakaret edilebiliyor... Yorumlara modlar zaten müsamaha göstermiyor... Yöneticiler kahin olmadıkları için, özel mesajlara ise mesaj ihbar edildiği zaman müdahale ediyorlar...

Olaya mantıklı yaklaşmak vs. diyerek "o da şunun bunun eksiği" diyorsunuz... Bırakın Allah aşkına benimde sitem var kime yetişeceksiniz ? Densizin ne zaman nereden çıkacağını nerden bileceğiz, admin miyiz kahin miyiz biz...

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biz duruyoruz işte, modlar küfür mü ediyor ? Yok... Hakaret mi ediyor ? Yok... Canı yananın hakkını birilerine kanat takarak almak bence en nazik yol, çok da güzel bir uygulama... O insanların gururu falanı filanı diyorsunuz, insanlıktan çıkmayı gururlarına yediriyorlar da takılan kanatları mı hazmedemiyorlar...

160.000 üyesi olan bir forum burası, karaktersiz insanlar bir şeyleri baltalamak istiyorlar... Özel mesajla yahut ziyaretçi mesajları bölümünü kullanarak da hakaret edilebiliyor... Yorumlara modlar zaten müsamaha göstermiyor... Yöneticiler kahin olmadıkları için, özel mesajlara ise mesaj ihbar edildiği zaman müdahale ediyorlar...

Olaya mantıklı yaklaşmak vs. diyerek "o da şunun bunun eksiği" diyorsunuz... Bırakın Allah aşkına benimde sitem var kime yetişeceksiniz ? Densizin ne zaman nereden çıkacağını nerden bileceğiz, admin miyiz kahin miyiz biz...

Benim lafımdan kesitlerle olayı kendi doğrularınızla görmeye çalışıyorsunuz. Orada yazımı açıklamak gerekirse bu olayların aniden gelişmeyeceğini yazmıştım. Kimse niye durup dururken neden birine sövsün? Ben bilmiyorum buraya yeni geldim böyle bir örnek varsa gösterin bende görmüş olayım.

Admin dediğimiz olay tek adamdan mı ibarettir? Yanında moderatörler vs. yok mudur? Her bölümün bir bekçisi(moderatörü) vardır. Onun görevi oraya bakmak. Rapor geldikten sonra onu normal bir üye sıfatına sahip arkadaşta yapabilir.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
bu konu gereğinden fazla uzadı o konuda değişiklik yapılması söz konu değil. o sebepten bu konu kilit

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Sizin zannettiğiniz gibi bir alay yok bilgilendirme var üyenin akıbetiyle ilgili.
Şurada olsanız ne demek isteğimizi anlamanız birkaç saniyenizi alır.
Halbuki ne derin sosyal mesajlar içermekte bahsi geçen konudaki mesajlarımız..

Durumun geneli hakkında bilgi sahibi olmadan, sadece oradan gördüğünüz kadarıyla yorum yapmak ,bilgili olmadan kelam etmek yanlış.
Bu yanlışa düşmeden önce sorun cevap verelim, bilgi paylaşımı yapalım derim.

Uçuşan üyelerde hiç bir üyemizin adını görmemek dileğiyle..
Sevgiler.. Saygılar dostlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...