tartısılcak konu arıyormussunuz sizde, ilk duymada insanın aklına hadi canım falan dedirte biliyor , benim kafama takıldı ve burada sorup danısmak teorimin dogruluk payı varmı yokmu bunu ögrenmek istemiştim ve cevabımı fazlasıyla aldım , suanlık imkansız fakat böyle bir geminin yapılması gerekir sonucda illa ihtiyac olacaktır
![]()
Acil durumda inilmesi için gemi yapılacağına o uçağın suya vs. ortamlara inmesi için güvenlik önlemlerinin artırılması daha mantıklı olur.
Eğer ille de gemiye inecem diye bir fanteziniz yoksa kimse uğraşmaz o gemiyle.
Şu an ki uçak gemileri bile milyarlarca dolar maliyetinde gemiler.
Bu yorumları okuyunca bir 747 almayı düşünüyorum şöyle ikinci el temizini nereden bulurum![]()
Sahibinden comda vardı bi ara şaka değil gerçekten vardı![]()
İyi olur şöyle arada bir turlarızsen 747 i al güvenlik ekipmanların benden![]()
kim sorun cıkarcak ya takma bosverİyi olur şöyle arada bir turlarızpark edicek yer sıkıntı apartmanın garajına biraz açıkta kalacak şekilde park etsem sorun çıkarırlar mı
tartısılcak konu arıyormussunuz sizde, ilk duymada insanın aklına hadi canım falan dedirte biliyor , benim kafama takıldı ve burada sorup danısmak teorimin dogruluk payı varmı yokmu bunu ögrenmek istemiştim ve cevabımı fazlasıyla aldım , suanlık imkansız fakat böyle bir geminin yapılması gerekir sonucda illa ihtiyac olacaktır
![]()
Air Force One'ın okyanus üstünde acil bir durumda ne yapacağıyla ilgili senaryolarda konuşulur bu genelde.
Şöyle bir iddia var ki bana pek gerçekçi gelmiyor. Deniz kuvvetlerine ait bir tane, 747'nin inebileceği özel bir gemi olduğu ve lokasyonunun da çok gizli olduğu söyleniyor. Ama onun da Air Force One'ı takip etme şansı yok. Adam 5 saatte 6 saatte Atlantik'i geçiyor neredeyse. Önlem olsun diye ortasına yakın yerde konuşlandırıp ileri yönlendirsen, gene para etmez. O nedenle, Dünya'da "içindeki adam korunmalı" denilen tek 747 olan Air Force One'ın acil durumlar için kaçış kapsüllerine sahip olduğu söyleniyor.
Air Force One dediğim de ABD Başkanı'nın uçağı.
sende iyice kör cahil yaptınair force one i biliyorum aslında onu dusunerek sadece onemsenecek tek ucak diye bahsettim
, bence bu holywoodluk bir film olur bizde izleriz onun dısında baska turlu gerceklesme ihtimali bir milyonda % 0,00001 gibi
![]()
Estafurullah
Ama Air Force One aslında o 747'nin adı değilABD başkanın üzerinde olduğu orduya ait herhangi bir uçan taşıt Air Force One ünvanını alır. Gemiye binerse Navy One olur, sivil bir uçaksa da Air One olur.
Valla senaryo keyifli gibi geliyor, ama gerçekten bir yüzen taşıta indirmeye kalkarlarsa filmde, tüm Hollywood benim verdiğimin 10 katı bir tepki vereceğinden kimse yapmaya kalkmaz sanırım.![]()