Adigeottoman77
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 19
68 GB'lık bölüm büyük ihtimal ile Ubuntu'yu kurduğunuz alandır,orayı biçimlendirirseniz Ubuntu'yu kaldırabileceğinizi düşünüyorum.İyi günler dilerim.Dualboot olarak windows10 a ubuntu kurmuştum.Silmek istiyorum ama yanlış bir şeyler yapmaktan korkuyorum.Disk 1(flash belleğe) e şuan windows kurtarma sürücüsü kuruyorum ne olur olmaz diye.
Hangi disk bölümlerini silmem gerek?
aynen windows a geçib ubuntunun kurulu olduğu diski biçimlendirirseniz ubuntu gider68 GB'lık bölüm büyük ihtimal ile Ubuntu'yu kurduğunuz alandır,orayı biçimlendirirseniz Ubuntu'yu kaldırabilirsiniz.İyi günler dilerim.
O 100MB ve 900MB kısımlara sakın dokunmayın,bir sıkıntı yaşarsanız bilgisayarınızı kurtarabilmenizi sağlayacak o kısımdakiler.68GB kısımı biçimlendirebilirsiniz diye düşünüyorum.Ekli dosyayı görüntüle 131504
Daha yakın gözükür belki bir de şöyle atıyım.Diğer disk bölümleri neler?Mesela disk 0 bölüm 1, disk 0 bölüm 5 filan diyor.100 mb efi denen bölümle 900 mb lık bölüm nedir?Ubuntu kurarken 68 gb civarı bir ayarlama yaptığımı hatırlıyorum (iki bölüm vardı programlar+ubuntu diye galiba,ubuntuya 68 gb filan yer ayırmıştım)
BIOS'tan Windows'un önceliğini arttırsan GRUB ekranını hiç görmeyeceğini düşünüyorum.Şimdi ben de hata yapmıştım burda ubuntu 68 gb olduğu yerdir muhtemelen ama ben burayı sildiğimde grub hatası almıştım ve bu grub rescue modundan çıkmak çok zor. Dikkat edin.
Bu grub denilen olay sanırım windows açılırken çıkan boot menüsü.Ben ubuntuyu kurduğumda da o ekran hiç karşıma çıkmıyordu f11'e filan basınca geliyordu sadece.Yani ubuntuyu başlatırken seçsem dahi ubuntuyu kullanırken yeniden başlat dediğimde windows açılıyordu.Boot önceliği windowsta sabit gibi birşeydi yani.Ama normalde otomatik çıkıyor herkese heralde.Şimdi ben de hata yapmıştım burda ubuntu 68 gb olduğu yerdir muhtemelen ama ben burayı sildiğimde grub hatası almıştım ve bu grub rescue modundan çıkmak çok zor. Dikkat edin.
aynen benim biosta hep windows gözüküyordu.Grub ekranı hiç görmedim.Anca f11 filan yaparak seçiyordumO 100MB ve 900MB kısımlara sakın dokunmayın,bir sıkıntı yaşarsanız bilgisayarınızı kurtarabilmenizi sağlayacak o kısımdakiler.68GB kısımı biçimlendirebilirsiniz diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
BIOS'tan Windows'un önceliğini arttırsan GRUB ekranını hiç görmeyeceğini düşünüyorum.
Doğrudur hocam ama siz yine de dikkat edin ben çok sorun yaşamıştım.Bu grub denilen olay sanırım windows açılırken çıkan boot menüsü.Ben ubuntuyu kurduğumda da o ekran hiç karşıma çıkmıyordu f11'e filan basınca geliyordu sadece.Yani ubuntuyu başlatırken seçsem dahi ubuntuyu kullanırken yeniden başlat dediğimde windows açılıyordu.Boot önceliği windowsta sabit gibi birşeydi yani.Ama normalde otomatik çıkıyor herkese heralde.
GRUB dediğimiz şey bir GNU/Linux paketi aslında bu paket işletim sistemleri arasında geçiş yapmayı kolaylaştırmak için yapılmıştır.Windows ile bir alakası yok bunun.Bu grub denilen olay sanırım windows açılırken çıkan boot menüsü.Ben ubuntuyu kurduğumda da o ekran hiç karşıma çıkmıyordu f11'e filan basınca geliyordu sadece.Yani ubuntuyu başlatırken seçsem dahi ubuntuyu kullanırken yeniden başlat dediğimde windows açılıyordu.Boot önceliği windowsta sabit gibi birşeydi yani.Ama normalde otomatik çıkıyor herkese heralde.
evet öyle yapıyorsunuzsonuç olarak 68 gblık bölüme direk sağtık biçimlendir diyorum.Yani bu 100 mb ve 900 mblık bölümler herkeste aynı sabit?
evet sabitsonuç olarak 68 gblık bölüme direk sağtık biçimlendir diyorum.Yani bu 100 mb ve 900 mblık bölümler herkeste aynı sabit?
Evet,bu bölümler acil durumlar için varlar ve bunların herkeste olacağını düşünüyorum.sonuç olarak 68 gblık bölüme direk sağtık biçimlendir diyorum.Yani bu 100 mb ve 900 mblık bölümler herkeste aynı sabit?
grub ekranın yaradığı başka işler de var mı, açılımı neGRUB dediğimiz şey bir GNU/Linux paketi aslında bu paket işletim sistemleri arasında geçiş yapmayı kolaylaştırmak için yapılmıştır aslında.Windows ile bir alakası yok bunun.
evet bende 4 tane varEvet,bu bölümler acil durumlar için varlar ve bunların herkeste olacağını düşünüyorum.
Açılımı Grand Unified Bootloader'dır işletim sisteminin nasıl başlatabileceğinizi seçebilirsiniz veya GRUB ekranı üzerinden BIOS menüsüne girebilirsiniz.grub ekranın yaradığı başka işler de var mı, açılımı ne
hmm teşekkürlerAçılımı Grand Unified Bootloader'dır işletim sisteminin nasıl başlatabileceğinizi seçebilirsiniz veya GRUB ekranı üzerinden BIOS menüsüne girebilirsiniz.
Önemli değil,iyi günler dilerim.hmm teşekkürler
Minti de denedim usbye yükleyip.(cinnamon 5 yıllık destek sunanı ulysaydı heralde) Ubuntuya göre windowsa yakın ama bu kod yazma olaylarına ve yılların alışkanlığına yenildim.Açılımı Grand Unified Bootloader'dır işletim sisteminin nasıl başlatabileceğinizi seçebilirsiniz veya GRUB ekranı üzerinden BIOS menüsüne girebilirsiniz.
Açıkçası son kullanıcı dağıtımlarında bu kod şikayeti gittikçe azalıyor,Uygulama marketi vb. ile zaten gayet kolay bir uygulama kurulumu vb. sunabiliyor,zaten bu işi bilmiyorsanız ve terminale ihtiyacınız varsa yaptığınız tek şey forumlarda yazan kodları kopyalayıp terminale yapıştırmak oluyor genelde.Minti de denedim usbye yükleyip.(cinnamon 5 yıllık destek sunanı ulysaydı heralde) Ubuntuya göre windowsa yakın ama bu kod yazma olaylarına ve yılların alışkanlığına yenildim.
Anladığım şu genel olarak az çok genel kodları öğrenmek gerekiyor.Hanggi distroyu kullanırsam kullanıyım bu değişmeyecek gibi.
İnsanın zoruna giden kısım biraz da o.Her kaşılantığın sorundaveya yapacağın yeni şeyde kod arama olayı.Ben hali hazırda windows gibi birşey bekliyordum.Arayüzü filan farklıdır,program kurarken farklılıklar olur ama nihayetinde linux daha iyi diye geçtiydim ama şimdilik sonraya erteledim çözme olayınıAçıkçası son kullanıcı dağıtımlarında bu kod şikayeti gittikçe azalıyor,Uygulama marketi vb. ile zaten gayet kolay bir uygulama kurulumu vb. sunabiliyor,zaten bu işi bilmiyorsanız ve terminale ihtiyacınız varsa yaptığınız tek şey forumlarda yazan kodları kopyalayıp terminale yapıştırmak oluyor genelde.
Genel olarak GNU/Linux dağıtımlarına kendi gözlemlerime göre bir kullanıcı 1 ay süre geçirdikten sonra alışıyor,biraz zaman tanırsanız bence sizde alışabilirsiniz,ilk başta biraz zor gibi gözükse de gerçekten eğlenceli ve kullanımı kolaydır.Minti de denedim usbye yükleyip.(cinnamon 5 yıllık destek sunanı ulysaydı heralde) Ubuntuya göre windowsa yakın ama bu kod yazma olaylarına ve yılların alışkanlığına yenildim.
Anladığım şu genel olarak az çok genel kodları öğrenmek gerekiyor.Hanggi distroyu kullanırsam kullanıyım bu değişmeyecek gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ubuntuyu kurarken kafamdaki şey aynı windows gibi ama linux tabanlı bir işletim sistemiydi. bir baktım terminal açmalar subu şubu obu diye şeyler yazmalar aman didim.
Linux genelde bu konuda biraz dha araştırmacı heyecanı olanlara hitap ediyor.Normalde öyleyim aslında öğrenerek yeni şeyler bulmak...Biraz erteledim.Bi bakarsın seneye QubesOS kullanıyorumGenel olarak GNU/Linux dağıtımlarına kendi gözlemlerime göre 1 ay süre geçirdikten sonra alışıyor,biraz zaman tanırsanız bence sizde alışabilirsiniz,ilk başta biraz zor gibi gözükse de gerçekten eğlenceli ve kullanımı kolaydır.