Ubuntu'yu (Resimli) Tanıyalım...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Krazky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Ubuntu'yu içerdiği yazılımlar ve özellikleriyle tanıtmak istedim. Sadece bunlarla değil, vaktim oldukça ekleme yapacağım. Sizlerde ekleme yapmak isterseniz sevinirim. En azından Linux Ubuntu'ya başlamak isteyen arkadaşlarım böyle yüzeysel bakma imkanları olur diye düşünüyorum.

[Transmission] - Torrent dosyalarını indirme programı (Öntanımlı)

[Bilgisayar Kapıcısı] - Sistem temizliği yapan program (Öntanımlı)

[Brasero] - CD/DVD Yazma Programı (Öntanımlı)

Ekran Görüntüsü Alma Programı

Evolution Posta Programı

F-Spot Fotograf Yöneticisi

gedit Metin Düzenleyici

Gimp Görüntü Düzenleyici

Hesap Makinesi

JDownloader - Dosya Paylaşım Siteleri İçin İndirme Yöneticisi

Empati Anlık Mesajlaşma İstemcisi

Mozilla Firefox - İnternet Tarayıcısı

Rhythmbox Müzik Çalar

Tomboy Notları - Not Alın, Fikirleri Bağlayın ve Düzenli Olun

Open Office Programı

Pitivi Video Düzenleyici

recordMyDestktop Video Kayıt Progamı - Ekran Görüntünüzü Video Olarak Kaydedebilirsiniz.

Ses Kaydedici Programı

Sözlük

Ubuntu Yazılım Merkezi - Tek Tıkla İstediğiniz Programı Kurabilirsiniz.

WinFF Video Dönüştürme Programı

Bluetooth - Bilgisayarınızdan Telefonunuza Mp3 Gönderebilirsiniz.

Güncelleme Yöneticisi - Sisteminizi Buradan Güncelleyebilirsiniz.

Ekran Koruyucu

Quadrapassel - Düşen Blokları Bir Araya Oturtma Oyunu

Mayınlar Oyunu

AisleRiot İskambil Oyunu

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Cheese - Kameranızdan Fotograf, Çoklu Fotograf ve Videonuzu çekebilirsiniz. Efekt Uygulaması yapabilirsiniz.

Trash

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hoca o Cd/Dvd yazma programının adını nedir ? Brasero ve ya kendi dahili programı olmadığı kesin? K3b mi?

Birde çok yavan eklemişsin ya. Şahsen bu görüntüler ile ben bile kullanmam :P Ayrıca Tomboy yerine "Yapışkan not" görüntüsü eklesen daha iyi olurdu. Tomboy kullanışlı değil.

Chrome'u eklememişsin :) Liste eksik. Belirtmişsin zaten, ama sen önce güzel bir ara yüz seç, ondan sonra ekleme işlemlerine devam et. Mesela Jdownload'ırı bile kuru eklemişsin. Yine Firefox Aynı şekil :D

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Ubuntu ya bakınca windows 7 nin ne kadar muazzam bi işletim sistemi olduğunu görüyorum...
>>Uzun sürede arada ki makas kapanacak gibi durmuyor...

Trash

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Hoca o Cd/Dvd yazma programının adını nedir ? Brasero ve ya kendi dahili programı olmadığı kesin? K3b mi?

Birde çok yavan eklemişsin ya. Şahsen bu görüntüler ile ben bile kullanmam :P Ayrıca Tomboy yerine "Yapışkan not" görüntüsü eklesen daha iyi olurdu. Tomboy kullanışlı değil.

Chrome'u eklememişsin :) Liste eksik. Belirtmişsin zaten, ama sen önce güzel bir ara yüz seç, ondan sonra ekleme işlemlerine devam et. Mesela Jdownload'ırı bile kuru eklemişsin. Yine Firefox Aynı şekil :D

CD/DVD yazma programı Brasero'dur.

Ben bu temayı kullandığım için sistemimden resimler ekledim. Ne görüntüler yaratılabilir istenilse ama ben bu şekilde sade yayınlamak istedim. Sende eklemek istediğin birşey olursa ekleyebilirsin. Değişiklik olur. Liste eksik diye belirttim. Fırsat bulukça ekleyeceğim ve sizlerdende eklemenizi bekleyeceğim.

---------- saat 18:15 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:12 eklenmişti ----------

>>Ubuntu ya bakınca windows 7 nin ne kadar muazzam bi işletim sistemi olduğunu görüyorum...
Windows 7 gerçek anlamda çok güzel ama eklediğim resimlere bakıp aldanmayasın. Çünkü ben Ubuntu'yu görsel değil Ubuntu'daki program ve özellikleri göstermek istedim.

Windows 7' de bu yazılımlara para vererek sahip olabiliyorsun ve ya korsan kullanarak. Ama Linux Ubuntu'da eş değer programlar her daim ücretsiz.

Trash

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
CD/DVD yazma programı Brasero'dur.

Ben bu temayı kullandığım için sistemimden resimler ekledim. Ne görüntüler yaratılabilir istenilse ama ben bu şekilde sade yayınlamak istedim. Sende eklemek istediğin birşey olursa ekleyebilirsin. Değişiklik olur. Liste eksik diye belirttim. Fırsat bulukça ekleyeceğim ve sizlerdende eklemenizi bekleyeceğim.

---------- saat 18:15 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:12 eklenmişti ----------

Windows 7 gerçek anlamda çok güzel ama eklediğim resimlere bakıp aldanmayasın. Çünkü ben Ubuntu'yu görsel değil Ubuntu'daki program ve özellikleri göstermek istedim.

Windows 7' de bu yazılımlara para vererek sahip olabiliyorsun ve ya korsan kullanarak. Ama Linux Ubuntu'da eş değer programlar her daim ücretsiz.

Hay bana :D Bende Brasero niyetine donatılar da ki Cd/DvD yazma aracını açıyorum 2 de 1 :D Diyorum yahu ben niye göremiyorum yan menüyü. Ses/Video menüsüne atmış braseroyu :D

Bir tanede benden gelsin;
http://www.skype.com/intl/tr/download/skype/linux/choose/

skype_linux.png

Google_Earth_Linux.png

---------- saat 18:39 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:24 eklenmişti ----------

JD.png

Dikkat: Buraya eklediğimiz programların Linux sürümleridir bunlar arkadaşlar. WİNE ile kurulmuş olanlar değil

Trash

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Smplayer.png

---------- saat 18:43 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:41 eklenmişti ----------

RipperX.png

İsaBeL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
krazky bişi sorucam sana ama küçük biişi bana 2 dk baksan:)

Trash

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
DvDstyler.png

Arkası yarın :P Tüm programları ve daha fazlasını görmek için ubuntu kurun ;)

akin33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben ubuntuya gecmek istiyorum da şu hdd sorunu canımı sıkıyor biraz yoksa şimdiye kadar kaç kere geçmiştim sizde sorun olmadı mı arkadaşlar ?

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
güzel konu eline sağlık
Teşekkür ederim. Herkesin katkılarını bekleriz.

---------- saat 22:16 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:57 eklenmişti ----------

Arşiv Yöneticisi - Sıkıştırılmış Dosyaları Açabilirsiniz

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Fıstık gibi işletim sistemi, hem de ücretsiz..Hadi millet, ne bekliyorsunuz!

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Fıstık gibi işletim sistemi, hem de ücretsiz..Hadi millet, ne bekliyorsunuz!
Bilenler biliyor ama bilmeyenler ne yazık ki bu güzellikten mahrum kalıyor. Kimisi de kodlarla uğraşacam diye korkuyor. Halbuki bu yazılımlar sistemle birlikte geliyor ve ücretsiz hepsi. Üstelik depoda bir sürü program bekliyor. İhtiyaca göre tek tıkla kurabiliyor.

Windows'da bu programların %90'ı ücretli. Linux kullanmaktan çekinmeyin, bir şans verin derim.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35

Resimlere bakarak karar vermek nasıl bir mantıktır?

Böyleleri Compiz'i görünce bir şey sormadan, danışmadan hemen balıklama Linux kurarlar, verilerini kaybedince de "Ah Linux vah Linux" yanarlar.

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=35590&p=9&rid=4369

netbooklarda windows mu linux mu kullanılmalı diye hürriyet fotoanalizde bir yorum, paylaşmak istedim :)

Hangisi iyi: Windows mu, Linux mu?
Eğer yepyeni bir Windows’unuz varsa bile, kabul etmeli ki üzerinde oynanmış bir Linux, Windows XP’ye kıyasla daha az kaynak kullanıyor. Üstelik Linux’ta karşılığı olmayan ve birbirine tıpatıp benzemeyen hiçbir Windows aracı kalmadı desek yeridir. Eğer sisteminiz yavaş ve zayıfsa, o zaman Windows’a değil de Linux’a yönelmeniz daha hayırlı olur. Zira Windows’u USB bellek ya da harici disk üzerinden kurmak bir hayli zor. Hem Linux’lu sistemler Windows’lu olanlardan ucuz. Linux’un kullanımının güç olduğuna dair şikayetler ise bu durumda geçerli değil.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
[Kdenlive] Videolarınızı düzenlemeye, resimlerinizle müzikli slayt videolar videolar yapmanızı sağlayan çok güzel bir program

---------- saat 06:16 eklendi ---------- önceki mesaj saat 06:06 eklenmişti ----------

[Totem Film Oynatıcı] Film, video izlemenize ve mp3 dinlemenizi sağlayan program (Öntanımlı)

---------- saat 06:27 eklendi ---------- önceki mesaj saat 06:16 eklenmişti ----------

[aMSN] MSN Messeger progamı

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
[FrostWire] LimeWire bilirsiniz. İşte bu kardeşi... :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Ancak bunlar tüm dağıtımlarda mevcut:D:D:D
Ayrıca ubuntu iyi bir dağıtım değil:):)
Eğer kendini geliştirmek istriyorsan özgün dağıtımları denemelisin:):)
debian;gentoo;slackware....pardus v.b.

Ayrıca görsellikte PCBSD 1 numaradır:D:D

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Aklıma takılan bir soru var. Şimdi bildiğimiz gibi Pardus .pisi paket sistemini* kullanıyor. Bu uygulamaları depolarda bulamaz isek yüklemede bir sıkıntı çeker miyiz?

*O kavram yanlış olabilir. Ne deniyorsa artık :D

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Ancak bunlar tüm dağıtımlarda mevcut:D:D:D
Ayrıca ubuntu çok iyi bir dağıtım :tt2:
Eğer insanlar kendini geliştirmek isterse başka özgün dağıtımları deneyebilme şansları var.:):)

Üstelik ücretsiz...
debian;gentoo;slackware....pardus v.b.

Bunun dışında görsellikte PCBSD 1 numaradır:D:D
Arkadaşım önerin için teşekkürler. Ama aradan çık bi, parazit oluşuyor. :D

Burda amaç ben değil hep Ubuntu'yu duyan ama ne olduğunu bilmeyen hatta kullanmak isteyipte çekinen insanlara kendimizce tanıtmak.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Yapabilirsin.Sıkıntı bağımlılıklarda olur.Onlarıda araştırarak halledersin.Tabi ki bu işlem biraz can sıkıcı olabiliyor:D:D

---------- saat 23:36 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:33 eklenmişti ----------

Arkadaşım önerin için teşekkürler. Ama aradan çık bi, parazit oluşuyor. :D

Burda amaç ben değil hep Ubuntu'yu duyan ama ne olduğunu bilmeyen hatta kullanmak isteyipte çekinen insanlara kendimizce tanıtmak.
One minute;(Tayyipten çaldım:D:D):clap:
Bir çok dağıtım var;neden inatla ubuntu?
Bana sebebini açıklayın; bende kullanayım:D:D:4::4:
Aslada parazit oluşmasın:):):mad::mad:

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Resimlere bakarak karar vermek nasıl bir mantıktır?

Böyleleri Compiz'i görünce bir şey sormadan, danışmadan hemen balıklama Linux kurarlar, verilerini kaybedince de "Ah Linux vah Linux" yanarlar.
>>Gerçekten çok komik resimlere bakıp karar verdiğimi nerden çıkardınız ki...
>>Kurarak denemek varken niye resimlerle uğraşayım ki....
>>Win-7 şuan kesinlikle linux dan kat be kat öndedir..
>>Bu benim şahsi görüşüm katılırsınız yada katılmazsın hiç önemli değil.
>>Dünyanın %65-70 oranında neden win-xp rağbet gördüğü burdan bellidir.