Exploit Coder
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 26
Arkadaşlar benim uzun süre aradığım ararken başıma gelmeyen kalmadığı için lanet ettiğim programı henüz buldum ve live cd yapmak isteyen arkadaşlar içinde bu konuyu açtım.
Nedir bu live cd ?
Live CD bilgisayar ve cd üzerinde değişiklik yapmadan, bilgisayara kurmadan ubuntuyu kullanma imkanı sağlayan ve aynı zamanda kullanırkende bilgisayara kurma imkanı sağlayan halk dilinde yükleme cd sidir
Bu program ne işe yarar ?
Bu programı şuan kullandığınız , temaları değiştirdiğiniz, programlar yüklediğiniz sisteminizi live cd yapmanızı sağlar. kısacası nereye giderseniz gidin başka bilgisayarda bu cd yi çalıştırdığınızda yüklediğiniz programlar kurduğunuz paketlere kadar herşeyi cd içinde olacaktır ve kurduğunuz zamanda kendi bilgisayarınızdan farksız olacaktır. Bazı arkadaşlar bunu sistem yedeği almak içinde kullanıyor ! Bencede mantıklı.
link : SourceForge.net: Ubuntu Customization Kit: Files
buradaki deb paketini indirip kurunuz...
Ubuntu Customization Kit Programını açalım...
Cd ye hangi dilleri yerleştireceğinizi seçiniz ( bundan önce bir pencere çıkıyor kapat diyin)..
Cd başlatıldığında hangi dil olacak ..
Cd ye hangi masaüstlerini yüklemek istediğinizi seçin..
Orjinal ubuntu .iso muzu gösterelim.
Cd niz için isim girin..
...
Wine veya benzer programlar yüklü ise içine yüklediğiniz windows programlarının silinmesini (cd den ) istiyormusunuz. no derseniz kalacaktır..
Yönetim şifremizi girelim.. Biraz bekleyeceğiz 15 - 20 dk sürebilir..
işlemler bittikten sonra /home/.../tmp/remaster-new-files/ klasörünün içindeki iso dosyasını cd ye yazalım..
yazdırma işlemi bittiğinde live cd miz hazır demektir güle güle kullanın
Emeğe Saygı..
Nedir bu live cd ?
Live CD bilgisayar ve cd üzerinde değişiklik yapmadan, bilgisayara kurmadan ubuntuyu kullanma imkanı sağlayan ve aynı zamanda kullanırkende bilgisayara kurma imkanı sağlayan halk dilinde yükleme cd sidir
Bu program ne işe yarar ?
Bu programı şuan kullandığınız , temaları değiştirdiğiniz, programlar yüklediğiniz sisteminizi live cd yapmanızı sağlar. kısacası nereye giderseniz gidin başka bilgisayarda bu cd yi çalıştırdığınızda yüklediğiniz programlar kurduğunuz paketlere kadar herşeyi cd içinde olacaktır ve kurduğunuz zamanda kendi bilgisayarınızdan farksız olacaktır. Bazı arkadaşlar bunu sistem yedeği almak içinde kullanıyor ! Bencede mantıklı.
link : SourceForge.net: Ubuntu Customization Kit: Files
buradaki deb paketini indirip kurunuz...
Ubuntu Customization Kit Programını açalım...
Cd ye hangi dilleri yerleştireceğinizi seçiniz ( bundan önce bir pencere çıkıyor kapat diyin)..
Cd başlatıldığında hangi dil olacak ..
Cd ye hangi masaüstlerini yüklemek istediğinizi seçin..
Orjinal ubuntu .iso muzu gösterelim.
Cd niz için isim girin..
...
Wine veya benzer programlar yüklü ise içine yüklediğiniz windows programlarının silinmesini (cd den ) istiyormusunuz. no derseniz kalacaktır..
Yönetim şifremizi girelim.. Biraz bekleyeceğiz 15 - 20 dk sürebilir..
işlemler bittikten sonra /home/.../tmp/remaster-new-files/ klasörünün içindeki iso dosyasını cd ye yazalım..
yazdırma işlemi bittiğinde live cd miz hazır demektir güle güle kullanın
Emeğe Saygı..