Ubuntu yüklesem nasıl olur ?

Witcher

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle merhaba arkadaşlar eski pc'me ubuntu yüklemek istiyorum pc'nin özellikleri şöyle:

Pentium 4 3.20 GHz
2 gb 800 MHz ram
1.7gb ATi Radeon 4650 128 bit
150 gb'lıkta bir HDD var.
Windows 7 Ultimate 32 bit yüklü.

1-) Bu Pc'ye ubuntu ya da başka bir işletim sistemi yüklemek istiyorum nasıl yaparım uğraştırır mı ?
2-) Cd-Rom bozuk usb bellek ile olur mu ?
3-) Windows'tan daha kararlı çalışır mı ?
4-) Windows'u silmeden kullanabilir miyim ?
5-) Ve son olarak bu sisteme hangi işletim sistemini tercih etmeliyim ?

Biraz uzun oldu ama yardım ederseniz sevinirim :)

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
ben mageia yada linux mint öneririm sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum bu sistemle hiç bir linux dağıtımında usb ile yükleyebilirsiniz windows ile yanyana kurabilirsiniz sorun olmaz windows kararlı diyorsanız linux kararlılıkta çağ açmış derim bende

fakasupi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cok rahat kaldirir sorun olmaz.
USB ye atip yükleyebilirsin.
Windowstan daha stabil calistigi kesin.
Windowsu silmeden kurmak istiyorsan sana wubi programiyla kurmani tavsiye ederim.
Ben bu sekilde hem windows hem ubuntu kullanabiliyorum.
Silmek istediginde sadece program ekle kaldirdan silebiliyorsun ubuntuyu.

Ben sahsen Ubuntuyu kullanmani tavsiye ederim daha seri ve stabil calisir senin sisteminde.
Program indirme merkezinden istedigin programi indirip kullanabilirsin. En güzel yanida antivirüs kurmana gerek kalmaz ve bu sayede arka planda cpu yu yoran bi program calismis olmaz.

wubi programini burdan indirip kurabilirsin, kendisi otomatik indiriyor ubuntuyu ve kurduktan sonra pc acilirken sana hangi isletim sistemini secmek istedigini soruyor

http://www.tamindir.com/wubi/

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
ben mageia yada linux mint öneririm. sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum bu sistemle hiç bir linux dağıtımında. usb ile yükleyebilirsiniz windows ile yanyana kurabilirsiniz sorun olmaz. windows kararlı diyorsanız linux kararlılıkta çağ açmış derim bende

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Wubi ile Windows açıkken indirmiş olduğunuz Ubuntu' yu sisteme 2. işletim sistemi olarak kurabilirsiniz... Pc açılış esnasında bot ekranı ile size hangi işletim sistemini açmak istediğinizi soracaktır artık... Beğenmezseniz sıradan bir program kaldırır gibi Ubuntu' yu kaldırabilirsiniz... Birçok donanımı otomatik tanır Ubuntu, sorun yaşayacağınızı sanmıyorum...

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Wubi önermiyorum tam performans vermiyor.

Witcher

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ne yapsam kararsız kaldım, Wubi'yi bi deneyeyim olmazsa diğer türlü yaparım :D
Wubi ile kurarsam Driver sorunu yaşar mıyım ?
Ve ne kadar boş yer ister ?

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ne yapsam kararsız kaldım, Wubi'yi bi deneyeyim olmazsa diğer türlü yaparım :D
Wubi ile kurarsam Driver sorunu yaşar mıyım ?
Ve ne kadar boş yer ister ?

Fazla yer kaplamaz, zaten Wubi de siz Ubuntu' ya ne kadar GB verirseniz Ubuntu o kadarına razı olmak zorunda... Driver konusunda zaten ön izlenim edinin, çalışma mantığını, uyumluluk durumlarını detaylı inceleyebilin ve bunu Windows' unuzu bozmadan yapın diye size Wubi' yi önerdim... Uyumluluk açısından sorun görmemiştim ben, fakat herkesin donanımı bir değil net bir yargıya varmak yanıltıcı olur... Kurun deneyin, ben kurduğumda hiçbir driver vs. kurmadan internete girmiştim :D Youtube da cirit atıyordum...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Driver sorunu yaşamazsın, güncellemelerden sonra sana ati'nin driver'ini önerir onu kurduğunda sistemin kararlılığı artar :wink:

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
wubi ile kurulum yaparken disk alanı için ekstra bir partition oluşturmak gerekiyor mu? yoksa D'den kendi otomatik bölüm ayrıyor mu program?

fakasupi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
gerek yok partisyona ister c ye ister d ye nereye istersen "Ubuntu" klasörü olusturup kendi kuruyor.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
wubi ile kurulum yaparken disk alanı için ekstra bir partition oluşturmak gerekiyor mu? yoksa D'den kendi otomatik bölüm ayrıyor mu program?

gerek yok partisyona ister c ye ister d ye nereye istersen "Ubuntu" klasörü olusturup kendi kuruyor.

Aynen... Ayrıca Ubuntu için oluşturulan bu bölümün büyüklüğünü istediğiniz oranda kendiniz belirleyebilirsiniz...

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeni ubuntu yu beğendim Ubuntu 12.04 sürümünü. Unity yi biraz daha esnek ve hızlı hale getirmişler.
Linux Mİnt in cinnamonu yükleyince daha güzel oluyor.

Tavsiye ederim.

Witcher

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ubuntu 11.10 yükledim çok karıştıramadım ama şimdiden windowstan daha iyi diyebilirim yarın daha fazla inceleyeceğim herkese teşekkürler :)