Ubuntu vs Pardus

crazyturtle

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar pardus çalışan cd mi yoksa ubuntu çalışan cd mi flashıma kurcam hangisi daha kolay acaba daha önce linux türevi olarak bir tek slax kullandım

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Hız için pardus ancak ubuntu daha işlevsel

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Hız için pardus ancak ubuntu daha işlevsel

Sanırım arkadaş Flash Diskine kurmak istiyor. FD kurduğu için USB 2.0 ile bilgisayarına bağlanacak 480 Mbit/sn (60 MBayt/sn) hızda bağlanacağı için Pardusun veya Ubuntunun çalışma hızlarının bu durumda değişeceğini sanmıyorum ama hangisi diyorsanız Ubuntu...

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Pardusu bilmiyorum ki bişey söyliyim ama ben ubuntuyu çok sevdim valla çok hoş bişi

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Usb için slax!

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı. Pardus süper bir işletim sistemi. Kur dene ve keyfini çıkar.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Pardustan çok ubuntu öneririm.Yeterse openSUSE

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Büyüklerimiz söylemiş ama ben bir ara irc'de sormuştum slax demişlerdi flash için.

cakabuba

Asistan
Reaksiyon puanı
0
boşver aga ubuntuyu pardusu dene. Aksiliklerde internette özgürlükiçin.com'dan vs. forumlardan ubuntuya göre daha çok Türkçe yardım bulursun...

patlicanmusakka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nerede hangi amaçla kullanacaksın ki üstadım? Pardus kurarsan KDE arayüze sahip olacaksın. Ubuntu kurarsan Gnome ara yüzü ile kullanacaksın. Slax daha fazla bilgi birikimi gerektiren bir işletim sistemi. Açıkcası Flash diskinden çalışatıracağın işletim sistemi için kaygılanmana hiç gerek yok. Altı üstü windows işletim sistemlerine müdahale edeceksin. Önce Ubuntu kur baktın sevmedin Pardus kur. Nedir?.. Ha sen kişisel masaüstü ortamını flash diskinde taşımak istiyorsan ayrı tavsiyelerde bulunulur.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Kubuntu kurabilirsin, ubuntunun KDE arayüzüne sahip sürümüne Kubuntu denir, pardusla aynı KDE arayüzüne sahiptir, fakat pardus 64 bit işlemci desteklemez, yeni bir işlemcin varsa (şu son 2 yılda çıkanlardan), büyük ihtimal işlemcin 64bit'dir, bu nedenle Kubuntu öneririm. Ubuntu forumlarından her türlü teknik desteği alabilirsin.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Kubuntu kurabilirsin, ubuntunun KDE arayüzüne sahip sürümüne Kubuntu denir, pardusla aynı KDE arayüzüne sahiptir, fakat pardus 64 bit işlemci desteklemez, yeni bir işlemcin varsa (şu son 2 yılda çıkanlardan), büyük ihtimal işlemcin 64bit'dir, bu nedenle Kubuntu öneririm. Ubuntu forumlarından her türlü teknik desteği alabilirsin.

Nasıl desteklemez? Bende çalışıyor paşalar gibi :)

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Nasıl desteklemez? Bende çalışıyor paşalar gibi :)

64 bit işlemciyle çalışır. Heralde arkadaş 64 bit işlemcinin özelliklerini destekleyemez demek istedi. 64 Bit işlemcinin özelliklerini desteklemesi için pardusun 64 bit sürüm çıkarması lazım paket depolarındaki programlarınında 64 bite göre ayarlanması lazım. Pardus 64 bit çıkmayacağını söylemeye gerek yok geliştiriciler bir çok yerde düşünmüyoruz böyle birşey demişlerdir.

Sorunun cevabı; Ubuntuyu tavsiye ederim.

Gimp Uzmanı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
64 bit destekleyen birçok dağıtım var. İstediğinizi kullanabilirsiniz.

Naturel37

Asistan
Reaksiyon puanı
0
en iyisi bu araları ve devamlı pardus bir kurun kurduktan sonra vazgecemiyceksiniz eminim
calışan ve kurulan iki sürümüde var yüzde yüz türkçe ve en kolay kurulan linux pardus

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
windows beta demesin şimdi :D şu aralar HapS virüsü foruma bulaştı :mrgreen:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Karatina açılmaz linuxcular anti-virüs var :mrgreen: geçici olarak durduruyor :D

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ubuntu diyenleri anlayamıyorum
bu gerzek işletim sistemi ne mp3 tanıyor ne resim ne video
masaüstü yetersiz sürekli komut satırı kullanmak zorunda kalıyorsun
babalar gibi pardus varken
siz devam edin ubuntuya