Ubuntu tr forum onarımda

superjax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bilen var mı ubuntu tr forum ne zaman aktif hale gelecek?neredeyse üç gündür onarımda

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Evet valla bilen zor bulunur. Ara sıra açıyorum ama boş.

İnşallah en kısa zamanda açılır.

superjax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bi tane site administor yok mu etrafta acaba?

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Hayrola bir sorun mu var? Yoksa benim gibi forumu mu özledin?

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Ya kaç gündür soru soracağım onarımda ya açılmıyor. İhtiyacım olduğu zaman kapalı ihtiyacım olmadığı zaman açık yahu.

superjax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende yaklaşık 3 saattir win msn kullanan bi arkadaşımla kamera ile konuşmak istiyorum.araştırıyorum tabi türkçe tek kaynak orası

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ubuntu tr ya sorunlardan bıkmıştır, ya da forumu onarıma atıp açacak zaman bulamamışlardır. Bunu onarıma değilde adminlerin ilgisizliğine bağlıyorum. Teknik destek sitesiysen sürekli alternatifini bulunduracaksın. En azından başka bir foruma yönlendirip kısa bir süre için sorunları orda çözebilirdiler. Databaseleri göçtüyse bilemem artık :D

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
bende yaklaşık 3 saattir win msn kullanan bi arkadaşımla kamera ile konuşmak istiyorum.araştırıyorum tabi türkçe tek kaynak orası

Amsn kullanıyorsan kullandığı porta dışarıdan erişime izin ver.

Sorunlar için sadece forumlardan yararlanmayın e-dergilerde çok işe yarar.

http://sudo.ubuntu-tr.org/ belkide sormak istediğiniz sorunun cevabı çoktan verilmiştir.

superjax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet çözümler ve alternatifler ne kadar fazla olursa açık kaynak kod yazılımları daha fazla tercih edilir.sudo takip ettiğim bir e-dergi.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ubuntu-Tr'yi kullanmıyorum. Genel forumu daha güzel.

Ama ben de birkaç gündür 2-3 kez rast geldim. Kapalıydı.

superjax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ubuntu forum anasayfadan;
Sunucu hizmeti aldığımız firmanın hatasından dolayı veritabanımız ve yedeklerimiz zarar görmüştür. Şu an yoğun bir şekilde çalışmalar devam etmektedir. Sunucu firmada görevli arkadaşlar forumu düzeltmeye çalışırken ana sayfanında veritabanına zarar vermişlerdir. Otomatik alınan yedeklerimizde aynı durumda olduğu için şu an forumu aktif hale getiremiyoruz. Veritabanı onarım konusunda uzman bir ekipten yardım alıyoruz ve 1 hafta içerisinde konunun çözümlenmesini umut ediyoruz. Gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

fazlaca bekleyeceğiz gibi.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
amaan zaten bisi yazıyorsun cevap veremeyince siliyorlar bosverin siz onları genel forumda takılın en iyisi onlar...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ubuntu tr ya sorunlardan bıkmıştır, ya da forumu onarıma atıp açacak zaman bulamamışlardır. Bunu onarıma değilde adminlerin ilgisizliğine bağlıyorum. Teknik destek sitesiysen sürekli alternatifini bulunduracaksın. En azından başka bir foruma yönlendirip kısa bir süre için sorunları orda çözebilirdiler. Databaseleri göçtüyse bilemem artık :D

Ağzına geleni söylemek bu olsa gerek... :thumbdown: Burada büyük bir forumdan bahsediyoruz biraz ciddiyet lütfen!

amaan zaten bisi yazıyorsun cevap veremeyince siliyorlar bosverin siz onları genel forumda takılın en iyisi onlar...

Neden böyle söylüyorsun ki? Hiç alakası yok. Cevap vermek için ellerinden geleni yapıyorlar üstelik cevaplamadıkları hiçbir konuyu da silmiyorlar.

Genel forumda o kadar bilgili insanı nerden bulacaksın. Hem ben tüm sorunlarımı orda çözdüm irc'den bile daha hızlı cevap aldım.

Lütfen bilip bilmeden birilerini karalamayalım. Sonunda olan bize olur.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Bende mesaj silindiğini fln görmedim. Sadece uygun olan yerlere taşıyabiliyorlar.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Sürekli çalışıyorlarmış veri kaybı olmasın diye. Sunucu firmadan kaynaklı bir sorun varmış galiba.

Onların emeğine bakıyorsun bir de böyle sorumsuzca yazılmış mesajlara bakıyorsun...

Yazık çok yazık...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
@yusufsan21 bizim bastığımız forum burası mıydı ? :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ağzına geleni söylemek bu olsa gerek... :thumbdown: Burada büyük bir forumdan bahsediyoruz biraz ciddiyet lütfen!

Neden böyle söylüyorsun ki? Hiç alakası yok. Cevap vermek için ellerinden geleni yapıyorlar üstelik cevaplamadıkları hiçbir konuyu da silmiyorlar.

Genel forumda o kadar bilgili insanı nerden bulacaksın. Hem ben tüm sorunlarımı orda çözdüm irc'den bile daha hızlı cevap aldım.

Lütfen bilip bilmeden birilerini karalamayalım. Sonunda olan bize olur.

yahu bu da senin babanın forumumu anlamadım gitti be kardeşim orada da 100küsür cevabım var 2 defa konum çözümsüz kaldı, ikisinde de cevap veremeyince konuyu sildiler, bunu da defalarca yazdım, tekrar da yazarım sizin de nicklerinizi görüyorum orada kimin kim oldugunu 3 asagı 5 yukarı biliyorum, basit sorularınıza tabiki cevap veriyorlar.. Çokta iyi birşey türkçe kaynak olmasından ötürü... Bir zamanlar bende onları savunuyordum, ama 2 defa konumu silmeleri ciddi anlamda beni kırdı, aynı konuya elbette ki genel forum sayesinde çözüm getirdim, beni developer mail listine yönlendirdiler ve çözüme ulaştım. Bir konuyu bilmiyor, cevap veremiyor olabilirsin, ancak konuyu silmek çözüm değil, ben orada da en azından yönlendirmelerini rica etmiştim, onlar konuyu sildi... Neyse ingilizce bilen arkadaşlara genel forumu öneriyorum. Bilip bilmeden yorum yapan sensin son durumda yusuf bey, derdimi biliyor musun da sataşıyorsun... Kaç yıldır bu forumdayım bilmeden kaç defa yorum yazdığımı gördün?..

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Seninle tartışmaya girmek istemiyorum ama kimin bilip kimin bilmediği apaçık ortada.

Binlerce insanın sorunu orda çözülüyor, senin iki mesajın silindi diye genelleme yapıyorsun.
Ben sana sataşmadım. Sen birilerine sataştın ben de kendime göre cevap verdim.

Bırak biz basit sorularımızla mutlu yaşıyalım. Sen yüksek seviyenle ingilizce forumlarda dolaş ama kimsenin arkasında konuşma.

Kaç yıl bu forumda olduğunla ilgilenmiyorum. Hiçbir üyeyi de takip etmiyorum. Ama soruna gelince şimdi gördüm.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Valla böyle açık alexa sıralaması 4,496 olan bir sitede alenen yazarak nasıl arkadan konuşmuş olduğumu anlayamadım :S ayrıca ben orada da soyledim konumu sildiklerini kalkıp yine sildiler...

Sen huku falan okuyorsun ya da mesleğin o alanda birşey sanırım, var bi avukatlığa yatkınlık, eminim onların modlarından, yöneticilerinden takip eden birileri vardır, gayet kendileri cevap verebilirler, gerek duyarlarsa, sana düşeceğini hiç sanmıyorum ;)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Valla böyle açık alexa sıralaması 4,496 olan bir sitede alenen yazarak nasıl arkadan konuşmuş olduğumu anlayamadım :S ayrıca ben orada da soyledim konumu sildiklerini kalkıp yine sildiler...

Sen huku falan okuyorsun ya da mesleğin o alanda birşey sanırım, var bi avukatlığa yatkınlık, eminim onların modlarından, yöneticilerinden takip eden birileri vardır, gayet kendileri cevap verebilirler, gerek duyarlarsa, sana düşeceğini hiç sanmıyorum ;)

Debiandan çalınmış bir ubuntu ve onun tr forumu:D:D:D:thumbdown::thumbdown:
Tartışmaya hiç gerek yok ....

Boş ver ve değişim için Mandriva yada Gentoo....
Olmadı BSD ler....

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Debiandan çalınmış bir ubuntu ve onun tr forumu:D:D:D:thumbdown::thumbdown:
Tartışmaya hiç gerek yok ....

Boş ver ve değişim için Mandriva yada Gentoo....
Olmadı BSD ler....

Aslında Fedora kullanmak lazım, tabi mandriva da güzel ama fedora öncelikli tercihim. :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bahsettiğiniz site local çalışma grupları arasında hemen hemen en iyi hizmet veren site ve ekip Türkiye ekibinden önce belki almanya ekibi vardır ama hizmet noktasından hangisinin daha iyi olduğu tartışılabilir ama mesele bu değil

@keyloger
ne sordun da cevap vermediler ? açtığın konuyu sildiler merak ettim

@karcx
debiandan çalınmış derken ? ne saçmaladığının farkındasın heralde ama benim sende gördüğüm hiçbir ekibe dahil olamamanın verdiği derin hüzün var sende : )

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
@keyloger
ne sordun da cevap vermediler ? açtığın konuyu sildiler merak ettim

şimdi kalkıpta yok oyle birşey silmedik diye iddaa edilse tabi ki de kanıtlayamam ancak sorunu acıklamaktan bi çekincem olsa yazmazdım. Konunun genel anlatımı Ubuntu'da Fazla RAM Sorunu | dark in the sunlight
ayrıntılı olarak istersen aklımda kalanları aktarabilirim, ama sanırım yukardaki anlatım sana yeter, üstünden 2ay geçti en az tam olarak ayrıntıları bende hatırlamıyor olabilirim bile...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
yukarıdaki anlatım bana yetti ama doğru cevabı almak için doğru soru sormak lazım gelir.

senin yaşadığın sorunu bir başkası yaşamamış demekki tecrübe eden olmamış o yuzden de cevap alamamışsın bunda bişey yok bu yüzden ordaki insanları bilmedikleri konuları siliyorlar diye suçlayamazsın. şuy an sen biliyorsun mesela böyle bir problemin olduğunu bunu foruma yazıp başınıza şöyle böyle bir hal gelirse nedeni budur diye belirttin mi ? eminim ki hayır sadece kendi bloğunda yazdın senden başka bu sorunu yaşayacak başka birisini düşünmedin bile.