Chromium virüs değildir! Virüs olsa Ubuntu depolarında bulunmazdı. Virüs olsa kaynak kodundan görürdük!Merhaba ben ubuntu kullanıyorum ve terminalden basit komutları girerek google chrominum ındırdım ama internette çoğu kişi vurus diyo sizce vurusmu ben kendı rızamla indirdim ama
yav niye herkez vurus diyo ozamanChromium virüs değildir! Virüs olsa Ubuntu depolarında bulunmazdı. Virüs olsa kaynak kodundan görürdük!![]()
![]()
Sence Ubuntu, Fedora vb. dağıtımların depolarında bulunan ve tarayıcı pazarındaki en büyük tarayıcı tabanlarından biri olan Chromium tarayıcısı virüslü olabilir mi? Daha önce de SNAP'ten kurmuştum Chromium'u fakat Google'ın kısıtlamalarına gıcık olduğum ve Mozilla Firefox'u daha iyi bulduğum için ona geçmiştim. Korkmanı gerektirecek bir durum yok ortada.Merhaba ben ubuntu kullanıyorum ve terminalden basit komutları girerek google chrominum ındırdım ama internette çoğu kişi vurus diyo sizce vurusmu ben kendı rızamla indirdim ama
Saçmalık ?, onlar zaten bedava olan Chromiumu korsan indirmeye çalışan üstün zekalılar.yav niye herkez vurus diyo ozaman
üstün değil olağanüstü ultra zekàSaçmalık ?, onlar zaten bedava olan Chromiumu korsan indirmeye çalışan üstün zekalılar.
sorun şu silmeye çeliştım silinmiyo nasıl sılebilirimüstün değil olağanüstü ultra zekà
pc kullanmayı bilmeyip hackerim diye gezenler gibi
sorunda o sılınmıyovirüslü değildir kendi deposundan indirmişinizdir büyük ihtimalle içiniz rahat edecekse silin mağazadan indirin yada brave kullanabilirsiniz bu benim önerim
Microsoft Edge, Steam, Visual Studio Code vb. bir sürü program var. Bunlar kapalı kaynak programlar ama GNU/Linux dağıtımlarında kullanabilirsiniz. Yanlış yönlendirme oluyor bu.linuxtaki herşek açık kaynak koduna sahip olduğu için
sorun şu silmeye çeliştım silinmiyo nasıl sılebilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:
sorunda o sılınmıyo
sudo apt purge chromium*
12 gb ramım var halem kasıyo fire fox hosuma gıttıMicrosoft Edge, Steam, Visual Studio Code vb. bir sürü program var. Bunlar kapalı kaynak programlar ama GNU/Linux dağıtımlarında kullanabilirsiniz. Yanlış yönlendirme oluyor bu.
Depodan indirdiysen bu komut sorunu çözer ama Chromium'u niye siliyorsun? Onu anlamadım. Her neyse, senin tercihin.Bash:sudo apt purge chromium*![]()
Firefox güzeldir.12 gb ramım var halem kasıyo fire fox hosuma gıttı
Tamamdır. İstersen şu konuma da bakabilirsin. İşine yarayabilir:12 gb ramım var halem kasıyo fire fox hosuma gıttı
forum.shiftdelete.net
hocam girdim ama halem gitmiyoMicrosoft Edge, Steam, Visual Studio Code vb. bir sürü program var. Bunlar kapalı kaynak programlar ama GNU/Linux dağıtımlarında kullanabilirsiniz. Yanlış yönlendirme oluyor bu.
Depodan indirdiysen bu komut sorunu çözer ama Chromium'u niye siliyorsun? Onu anlamadım. Her neyse, senin tercihin.Bash:sudo apt purge chromium*![]()
Ubuntu Software veya Synaptic ile silmeyi dene madem.hocam girdim ama halem gitmiyo![]()
ordanda sıldım ılk onu denedım oyuzden olmadı orda sılınık gozukuyo ama yuklu oyuzden form açtımUbuntu Software veya Synaptic ile silmeyi dene madem.
sudo apt-get install chromium-browser
hocam terminalden sudo su yazın şifrenizi girinsorun şu silmeye çeliştım silinmiyo nasıl sılebilirim
sorunda o sılınmıyo
bu komut kullandım yanlış hatırlamıyorsam ama 12gb ram olmasına rağmen kasıyo bide hocam ben et işareti yapamıyorum klavyeden neden yardım edermısınızD-dostum. Chromium virüs değil. Chromium aslında Google Chrome denen browser'ın
açık kaynaklı versiyonu. Ne dediğimi anlamakta zorlanır isen özetle; açık kaynaklı yazılımlar'ın github sayfası bulunur, program yazılır yazılırken kullanılan kod'lar github sayfalarında paylaşılır ve bunun sayedinde başka proje sahipleri onu kullanarak bambaşka projeler yapabilir. Ama Chrome kapalı kaynak kodlu yani github sayfası yok.
O chromium virüslü muhabbetini aydınlatayım, Birkaç sene önce benimde Windows 7 kullanıyorken başıma gelmişti. internette bilmediğim,etmediğim bir yerden dosya indirdim, durduk yere chromium indi internetten araştırmam ile chromium browser'ı kullanan bir virüs olduğunu anladım. Yani kısacası Chromium bir virüs değil bir açık kaynak kodlu internet tarayıcısıdır. Ayrıca Linux distrolarına virüs bulaşabilir. Ama tabiki bu olasılık windowsdakinin 4de 1inden daha azdır. Ayrıca terminalde indirdim dediğinize göreyazdınız. Bu yazdığınız komut Ubuntu'nun kendi resmi deposundan paketleri ilk önce indirir ve ardından kurar. Depodaki bir paketde virüs olma olasılığı %1 oranındadır.Bash:sudo apt-get install chromium-browser
ordanda sıldım ılk onu denedım oyuzden olmadı orda sılınık gozukuyo ama yuklu oyuzden form açtım
sudo apt-get remove chromium-browser && sudo apt-get remove chromium
1. de yok sayılıyor falan dıyor(2.komut silindiğinden emin olmak için.)Bash:sudo apt-get remove chromium-browser && sudo apt-get remove chromium
Klavyeden AltGr ve Q harfine aynı anda basın.bu komut kullandım yanlış hatırlamıyorsam ama 12gb ram olmasına rağmen kasıyo bide hocam ben et işareti yapamıyorum klavyeden neden yardım edermısınız
komutu yazdıktan sonra yazan herşeyi kopyalayın buraya bakalım silinmişmi?1. de yok sayılıyor falan dıyor
abi bide işikları yanmıyo klavyenın bunun çözumu varmıdır gece kullanamıyomKlavyeden AltGr ve Q harfine aynı anda basın.![]()
OpenRGB kur.abi bide işikları yanmıyo klavyenın bunun çözumu varmıdır gece kullanamıyom
Teşekkurler terminal üzerinden kuruluyo gene dimiOpenRGB kur.
O konu hakkında pek bilgim yok ancakabi bide işikları yanmıyo klavyenın bunun çözumu varmıdır gece kullanamıyom
Teşekkurler terminal üzerinden kuruluyo gene dimi
abi oldu allah senden razı gelsin abiO konu hakkında pek bilgim yok ancak
Senden de Razı olsun Allah. Sağlıcakla kal.abi oldu allah senden razı gelsin abi
merhaba ilgilendin için saol biri xmodmap -e 'add mod3 = Scroll_Lock' komutu terminale yazdıran bi video attı denedım oldu saol bana vakıt ayırdınız için
- git clone Adam Honse / OpenRGB
- cd OpenRGB
- qmake OpenRGB.pro
- make -j8
- ./openrgb
Sende abi kendine iyi bakSenden de Razı olsun Allah. Sağlıcakla kal.![]()