Ubuntu Terminal hatası

furkanilker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayarıma ubuntu 12.10 kurdum da terminali ne zaman açsam resimde ki gibi bir serial yazısı ile karşılaşıyorum. Yardım edebilecek var mı acil ?

wTKg5.png
[/URL][/IMG]

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
O senin bilgisayarının ismi.Bir problem yok yani.

furkanilker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mesela ben internetten baktığım kadarıyla kimseninkinde serial diye yazmıyor ki benim bilgisayarın ismi furkan diye yazdim. Oradaki serial yazının bir önemi var mı ? Aktiflestirme gibi birşey gerekiyor mu ?

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Kod:
[COLOR=#01557D][FONT=Courier New]gksudo gedit /etc/hostname[/FONT][/COLOR]
yaz terminalde, sonra makine adını değiştir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kod:
[COLOR=#01557D][FONT=Courier New]gksudo gedit /etc/hostnameazığp[/FONT][/COLOR]

Yazıp enter'a bastığımda bir sayfa dizini açılıyor orda adı değiştiriyorum da sonrasında nereye kaydetmem gerekiyor ?

furkanilker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kod:
[COLOR=#01557D][FONT=Courier New]gksudo gedit /etc/hostname[/FONT][/COLOR]

Yazdığımda bir sayfa dizini açılıyor orada ismi değiştirdikten sonra nereye kaydedicem acaba ?

Tamam dostum hallettim galiba saol :)

XMdnR.png
[/URL][/IMG]

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Yazdığımda bir sayfa dizini açılıyor orada ismi değiştirdikten sonra nereye kaydedicem acaba ?

Tamam dostum hallettim galiba saol :)

XMdnR.png
[/URL][/IMG]

Makine adını localhost yapma, başın ağrır. Her makinede zaten localhost kendi IP'sine tanımlıdır. Çiçek, böcek ismi koy :) Olmadı "Teneke", "Zurna", "Zabimaru" gibi isimler önerebilirim.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Kod:
[COLOR=#2f4f4f][SIZE=2][FONT=arial]sudo echo "bilgisayar_ismi" > /etc/hostname[/FONT][/SIZE][/COLOR]

furkanilker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Makine adını localhost yapma, başın ağrır. Her makinede zaten localhost kendi IP'sine tanımlıdır. Çiçek, böcek ismi koy :) Olmadı "Teneke", "Zurna", "Zabimaru" gibi isimler önerebilirim.

Ben o localhost'u nasıl yaptığımı anlamadım yalnız :) Ben sadece ismi girdim kaydettim kendi kendiliğine localhost oldu :D

Kod:
[COLOR=#2f4f4f][SIZE=2][FONT=arial]sudo echo "bilgisayar_ismi" > /etc/hostname[/FONT][/SIZE][/COLOR]

Bir örnekle gösterebilir misin ? Tam anlamadım da nasıl yazacağımı :)

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Örnek

Kod:
[COLOR=#2F4F4F][FONT=arial]sudo echo "bilgisayar_ismi" > /etc/hostname[/FONT][/COLOR]

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Kod:
[COLOR=#2F4F4F][FONT=arial][I]sudo echo "dag_basinda_gezerken_karsilastigim_ummadik_mor_cicek" > /etc/hostname
[/I][/FONT][/COLOR]

> işaretinden önce yazdığın komutun çıktısı > işaretinden sonraki dosyaya olduğu gibi yazılır.

echo "ses_ver" dersen ekrana ses_ver yazar, sudo erişim hakkı elde edip /etc/hostname dosyasına yazmış olursun...