ubuntu mu mint mi

ibrahim bulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
ikinci işletim sistememi olarak linux kurmak istiyorum bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ama karar veremedim mint ve ubuntu arasında yardımcı ederseniz sevinirim

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
ibo bilgisayar mühendisliği öğrencisiysen ikisini de dene sonra diğerlerini de dene hatta distrowatch'daki ilk 10 dağıtımı kur dene, sonra biz sana soralım hangisini kuralım diye.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ben hem Ubuntu hem de Linux Mint Mate kullandım.Her ikisi de gayet güzel.Ama ben Linux Mint Mate'yi daha çok seviyorum.Aralarında görsellik olarak farklar var.Başka farklar var mı onu da @eronis e sorun.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
her ne kadar kullanmasamda Mint derim sorna ubuntu

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
İkiside aynı şey. Mint ile bazı kodeks ve ek yazılımlar (java, flashplayer) kurulu geldiğinden, acemiler için daha uygun.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Herkes başlangıç için Mint'i öneriyor ama sanki Ubuntu biraz daha güzel gibi geldi bana.:)
--- Gönderi Güncellendi ---
Herkes başlangıç için Mint'i öneriyor ama sanki Ubuntu biraz daha güzel gibi geldi bana.:)

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
mint in altyapısı zaten ubuntu

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
İlk kurulduğunda Mint daha cazip geliyor ama Ubuntu daha iyi sanırım :D

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Mint'in ve Ubuntunun kendi masa üstü'leri var. Onun dışında hiç bir farkları yok. Masa üstü ile birlikte bazı bileşenlerinin de adı değişiyor.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Mint ubuntu'nun GNOME 2 yi terk edip GNOME 3'ü de canonical'ın beğenmemesi üzerine GNOME SHELL in bir çatallaması olan Unity adlı kabuk arayüzü yapması ile başladı. Bazı kullanıcılar ne gnome 3 ne de Unity'i beğenmedi ve daha geleneksel bir masaüstü ortamı istediler. Böylece Mint'i geliştirdiler. Geleneksel GNOME 2 nin devamı olan MATE ve GNOME SHELL çatallaması olan Cinnamon'u tasarladılar. Mint'in sadece kendisine özel araçları var ama benim deneyimimde bu araçlar arkaplanda çalıştıkları için bilgisayarını yavaşlatıyorlar. Mint kullanıcıları bu eklentileri seviyorlar. Bugünlerde Ubuntu Mate oldukça popüler ve Cinnamon'u Ubuntu'ya rahatlıkla yükleyebilirsin. İkisi de iyi ama ben Ubuntu'ya +1 vereceğim. Özellikle Ubuntu GNOME'a.
--- Gönderi Güncellendi ---
İkiside aynı şey. Mint ile bazı kodeks ve ek yazılımlar (java, flashplayer) kurulu geldiğinden, acemiler için daha uygun.
Ubuntu ile kurulumlarından tut codec'lere kadar aynılar. Kurulum yöneticisinde codec'ler kur'u seçmen yeterli.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
Madem bilgisayar mühendisliği öğrencisisiniz direk Debian, Centos veya Slackware ile başlayın.
İlla Ubuntu mu Mint mi derseniz Mint Dünya genelinde 1 numaralı Linux dağıtımıdır bu nedenle Mint KDE derim.

Sudo

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Ben linux kullanmaya linux mint le başlamıştım . Tavsiye ederim