erenberk
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 100
Pardus 2011 maceramın ardından Ubuntu 10.10 maceramı başlattım.
Pardusun kurulu olduğu bölümü silip Ubuntu'yu kurdum. Şimdi Wus-300 ü tanıtmam gerekiyor. Pardusta iken aşağıdaki adımları izlemiştim:
Pardusta ndiswrapper olduğu için kolay olmuştu yüklemek. Ubuntu'da bunun olmadığını kurulumdan önce biliyordum ve o yüzden
ndisgtk_0.8.5-1_i386.deb
ndiswrapper-common_1.56-3_all.deb
ndiswrapper-utils-1.9_1.56-3_i386.deb
bu üç dosyayı indirip - ubuntu açık iken sırayla üstlerine çift tıklayarak peşine pardustaki paket yöneticisi gibi bir ekran çıktı ve hepsinde sırayla "install" dedim ve yükledi.
Şimdi bu yaptığım şekilde ndiswrapper kurulmuştur herhalde değil mi?
Bunun peşine ise
# sudo ndiswrapper -i TUSB1150.INF (Driverı kuralım)
# sudo ndiswrapper -l (Driver yüklenmiş mi?)
# sudo ndiswrapper -ma
# sudo depmod -a
# sudo modprobe -r ndiswrapper
# sudo modprobe ndiswrapper
komutlarının girilmesi gerekiyormuş. Bakın Burada Yazıyor
Şimdi ben Pardus'ta kurarken BURADAKİ adımları izleyerek yapmıştım ve ilk adımda dediği gibi driverın kurulu olduğu yerde TUSB1150.INF'in üzerindeyken F4 e basmıştım ve terminal açılmıştı direk.
Sorunum şu ki Ubuntu'da dosya üzerinde iken F4 e basmam bir işe yaramıyor. Ayrıyeten terminali açıp "sudo ndiswrapper -i TUSB1150.INF" komutunu verince /usr/.../ndiswrapper -I da böyle bir dosya yok diye hata veriyor. Ee doğru söylüyor çünkü TUSB1150'nin yeri başka bir yer.
Bu sorunu nasıl halledebilirim? Bu dosyanın üzerinde iken terminalı açmanın bir yolu var mı? Bu kurulumu nasıl yaparım? Yardım edin lütfen. :clover:
Pardusta ndiswrapper olduğu için kolay olmuştu yüklemek. Ubuntu'da bunun olmadığını kurulumdan önce biliyordum ve o yüzden
ndisgtk_0.8.5-1_i386.deb
ndiswrapper-common_1.56-3_all.deb
ndiswrapper-utils-1.9_1.56-3_i386.deb
bu üç dosyayı indirip - ubuntu açık iken sırayla üstlerine çift tıklayarak peşine pardustaki paket yöneticisi gibi bir ekran çıktı ve hepsinde sırayla "install" dedim ve yükledi.
Şimdi bu yaptığım şekilde ndiswrapper kurulmuştur herhalde değil mi?
Bunun peşine ise
# sudo ndiswrapper -i TUSB1150.INF (Driverı kuralım)
# sudo ndiswrapper -l (Driver yüklenmiş mi?)
# sudo ndiswrapper -ma
# sudo depmod -a
# sudo modprobe -r ndiswrapper
# sudo modprobe ndiswrapper
komutlarının girilmesi gerekiyormuş. Bakın Burada Yazıyor
Şimdi ben Pardus'ta kurarken BURADAKİ adımları izleyerek yapmıştım ve ilk adımda dediği gibi driverın kurulu olduğu yerde TUSB1150.INF'in üzerindeyken F4 e basmıştım ve terminal açılmıştı direk.
Sorunum şu ki Ubuntu'da dosya üzerinde iken F4 e basmam bir işe yaramıyor. Ayrıyeten terminali açıp "sudo ndiswrapper -i TUSB1150.INF" komutunu verince /usr/.../ndiswrapper -I da böyle bir dosya yok diye hata veriyor. Ee doğru söylüyor çünkü TUSB1150'nin yeri başka bir yer.
Bu sorunu nasıl halledebilirim? Bu dosyanın üzerinde iken terminalı açmanın bir yolu var mı? Bu kurulumu nasıl yaparım? Yardım edin lütfen. :clover: