Ubuntu Macerası

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Pardus 2011 maceramın ardından Ubuntu 10.10 maceramı başlattım. :) Pardusun kurulu olduğu bölümü silip Ubuntu'yu kurdum. Şimdi Wus-300 ü tanıtmam gerekiyor. Pardusta iken aşağıdaki adımları izlemiştim:

ekrangrnts1am.png

Pardusta ndiswrapper olduğu için kolay olmuştu yüklemek. Ubuntu'da bunun olmadığını kurulumdan önce biliyordum ve o yüzden

ndisgtk_0.8.5-1_i386.deb
ndiswrapper-common_1.56-3_all.deb
ndiswrapper-utils-1.9_1.56-3_i386.deb

bu üç dosyayı indirip - ubuntu açık iken sırayla üstlerine çift tıklayarak peşine pardustaki paket yöneticisi gibi bir ekran çıktı ve hepsinde sırayla "install" dedim ve yükledi.

Şimdi bu yaptığım şekilde ndiswrapper kurulmuştur herhalde değil mi?

Bunun peşine ise

# sudo ndiswrapper -i TUSB1150.INF (Driverı kuralım)
# sudo ndiswrapper -l (Driver yüklenmiş mi?)
# sudo ndiswrapper -ma
# sudo depmod -a
# sudo modprobe -r ndiswrapper
# sudo modprobe ndiswrapper

komutlarının girilmesi gerekiyormuş. Bakın Burada Yazıyor

Şimdi ben Pardus'ta kurarken BURADAKİ adımları izleyerek yapmıştım ve ilk adımda dediği gibi driverın kurulu olduğu yerde TUSB1150.INF'in üzerindeyken F4 e basmıştım ve terminal açılmıştı direk.

Sorunum şu ki Ubuntu'da dosya üzerinde iken F4 e basmam bir işe yaramıyor. Ayrıyeten terminali açıp "sudo ndiswrapper -i TUSB1150.INF" komutunu verince /usr/.../ndiswrapper -I da böyle bir dosya yok diye hata veriyor. Ee doğru söylüyor çünkü TUSB1150'nin yeri başka bir yer.

Bu sorunu nasıl halledebilirim? Bu dosyanın üzerinde iken terminalı açmanın bir yolu var mı? Bu kurulumu nasıl yaparım? Yardım edin lütfen. :clover:

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Yazının tamamın okumadım ama ndiswapper olmadığını yazmışsın, yanlış bilgi! Ubuntuda ndiswapeer vardır, hatta grafik tabanlıdır.

Ubuntu yazılım merkezini açarsan ve ndiswapeer(windows kablosuz sürücüler) diye aratıp kurarsan, grafik tabanlı olarak airties'ın ".inf " uzantılı sürücü dosyasını göstermen durumunda usb wireless alıcını kullanabilirsin.

Ndiswapper'ı yüklediğinde "Sistem>>> Yönetim>>Windows Kablosuz ağ Sürücüler" olarak bulabilirsin.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Yazılım merkezini açmasına açarım ama kuramam - inmez çünkü zaten bağlantım olmadığı için ndiswrapper'a ihtiyacım var :D

Sistem>>> Yönetim>>Windows Kablosuz ağ Sürücüler - buraya girip sürücü olarak .inf uzantılı şeyi seçersem yukarıda yazan kodlardaki ile aynı şey mi olmuş oluyor?

Ya şurada 2 dakika okumaya üşenmeyin de bilenler yardım etsin çözeyim şunu. Yazı uzun gibi duruyor çünkü ortasında kocaman bir resim var. Okumanız 2 dakikanızı almayacaktır - lütfen bilenler cevap yazsın...

----------------------------
Edit: Sistem>>> Yönetim>>Windows Kablosuz ağ Sürücüler buradan sürücüyü yükle dedim ve .inf uzantılı sürücüyü seçtim ama kabul etmedi ama doğal tabi ki çünkü windowsla uyumlu. Sanırsam yukarıdaki kodlar onu linux için uyumlu hale gelmesini sağlıyor. Pardus'ta kurdum ama burada F4 basınca terminal dizini gelmediğinden yapamadım. Ayrıyeten terminali açınca da olmuyor...

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
İşte o dizine nasıl ulaşacağımı bilmiyordum neyse kendim araştırıp öğrendim. Sen de şimdi benim bulduğum yeri yazmışsın :D Ama cevap yazma zahmeti gösterdiğin için teşekkürler...:flowers:

İlk terminalde "sudo su" ile başlıyoruz ve sonrasında "cd klasör adı" şeklinde ilerliyormuşuz...

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
7/24 internette değiliz @erenberk. Neyse zaten sorunun çözülmüş, aramıza hoş geldin. :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Sağolasın, hoşbuldum :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
İnsanları Mint OS ye çekmekten yoruldum; Artık ubuntu candır deyip geçicem :D

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
kowalskii her yerde Mint'i övdüğünün farkındayım ve Ubuntu ile birlikte onu da indirdim ama ilk Ubuntu'yu denemek istedim. Şimdilik Ubuntu'da takılayım sonra bir ara Mint'i de deneyeceğim... :wink:

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
İlk kullanım için her zaman ubuntu diyoruz..Daha sonra kendiniz diğer dağıtımları kurdukca size esnek geleni ortaya çıkaracaksınız..

Kolay gelsin..

Not:Bi ara sana wireless şifrelerini kırmayı öğretelim :D

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
İlk kullanım için her zaman ubuntu diyoruz..Daha sonra kendiniz diğer dağıtımları kurdukca size esnek geleni ortaya çıkaracaksınız..

Kolay gelsin..

Not:Bi ara sana wireless şifrelerini kırmayı öğretelim :D

Benle başlayabilirsin ? Lazım okuldaki bölüm netine girmek lazım :D