Ubuntu Kurulumu Sorunu

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
250 gb harddisk var bende.c,d,e ve f olarak bölümlenmiş durumda.ben f bölümüne (yaklaşık 50gb lık bir alan) ubuntu kurmak istiyorum.fakat hala kurabilmiş değilim.bunu nasıl yapacam bilen var mı ayrıntılı olarak anlatabilecek.hem xp hem ubuntu kullanmak istiyorum.kuracağım 50gb f alanında iki farklı(ubuntu için gerekli olan) bölümlendirme daha yapmam gerekiyormuş ama bir türlü yapamadım onları.biri ram kullanımıyla alakalı galiba diğeri de sistemin kurulacağı alanla alakalı.iki saattir uğraşıyorum yapamadım.artı f'de yapmam gereken bölümlendirme işlemlerinde hangi dosya sistemlerini kullanacam.bide diğer diskleri mi de görmek istiyorum ubuntu üzerinden burdaki xp de görünmesin önemli değil.son sürüm 9.04 galiba onu kurmaya çalışıyorum.biliyorum çok şey istiyorum. :) yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
fresponun verdiği link çok iyi açıklıyor kurulumu..
ama bişey ekliyim 50 gb çok ubuntu için 10gb filan yeterlidir ;)

mhtarhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardes, verilen link gayet guzel acıklıyor. Bolumlendirme icin de evet ubuntu icin 2 farklı alan gerekiyor biiri swap digeri ana kısım.
aslında kurmak o kadar da komplike degil.
ubuntu cd sini tak, indirmeye basla.. zaten kurmaya baslarken hardiskin durumunu goreceksin orada kurmak istedigin yeri sec. ubuntu kuracagın yerde swap alanı olustur. genelde ram ın 2 katı ya da ram kadar. sonrası kucuk ayarlar..
arkadasın dedigi gibi 50 gb gereginden fazla yer cunku sen ubuntu kullanırken windowsun dosyalarına ulasabiliyorsun. yani ubuntu kullanırken tum harddisk senin.
ama windows da ubuntunun kısmını goremiyorsun.

linux denemey deger

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
hepinize bilgiler için teşekkürler.şimdi benim yapacağım kurulacak alana sadece bir swap alanı oluşturmak başka bi alan oluşturmaya gerek yok yani.kök dosyası filan yok diyodu.deneyim bi.

ya 2048 mb lık bir swap alanı oluşturdum.onun üzerine tıkladım forward dedim.ama kök dosyası filan yok diyo.niye öyle oldu.ben nerde yanlış yaptım. :)

şu anda kuruyorum sistemi frespo verdiğin sayfada bir ayrıntıyı atlamışım onu yaptım şu anda sorun yok bakalım.ya bu pencereler sallanıyo mallanıyo deli bi şey ya.compise mi neydi güzel bi şeymiş.

hobelek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bir diski master olarak en fazla 4 böüme ayırabilirsiniz. F bölümünü silip extended yapın. Sonra bu bölümde swap, home, root bölümleri oluşturabilirsiniz. Kolay gelsin.

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
evet şu anda sistemi kurdum hepinize çok teşekkür ederim tekrar.merhaba ubuntu. :)

ya ne zormuş ne karışıkmış bu ubuntu çıkamadım işin içinden :(