Ubuntu Kurulum Hakkında Birkaç Soru

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Flex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
HapS arada fark var.Bizde Linux'a geçenler elbet sileceğini biliyorlar ve kendi kararlarıyla siliyorlar.Yalnız sen kullanıcının bilmediği bir komut verdin:(

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
SmiLey orda ince bir mesaj var güvenlikle ilgili :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
@haps o komutu verince onay istemeden mi siliyor? Denemeye korkuyorum :D

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Evet onu da gördüm:) Ama şahsi fikrim 3-4 mesajla anlatmak yerine 1 mesajda anlatsan ceza almayabilirdin.Açıkcası 3 ay fazla gelmiş ben sadece uyarı verirler diye şikayet etmiştim özür dilerim bu cezada katkım olduğu için:(

---------- saat 22:21 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:20 eklenmişti ----------

Bak işte HapS bilmeyen arkadaşlar var benim gibi.Evet direk siliyor.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@yusufsan21

deneme onay felan istemez siler direnk :)

@SmiLey

önemli değil

ya biz bunu şaka olsun diye yapiyorduk irc ye gelen arkadaşlara kimse şikayet etmiyordu :D sdn de bi garip yahu

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
@SmiLey

ben linux düşmanı değilim ki herkes kullansın linux'u ama üfürmesin. bu arada beni sdn yöneticilerine şikayet eden şahsiyeti kınıyorum yahu işinize gelmeyince hemen şikayet ediyorsunuz ağlıyorsunuz ben hiç sizi şikayet ettim mi birisine siz windowslarını sildiriyorsunuz milletin ben linux'u sildirmişim çok görüyorsunuz ayıp yahu

Bu iletinizi ilk okuduğumda neredeyse size hak vermiştim fakat olayın aslı şimdi ortaya çıktı.
Siz ciddi ciddi yardım isteyen birisine tüm dosyalarını sildiren komut yazdırıyorsunuz. Ondan sonra pişkin pişkin neler diyorsunuz. Bu ana kadar sizi ciddi, ne yaptığını, ne söylediğini bilen, bilgili birisi olarak düşünüyordum.

Gerçekten hak etmişsiniz, aldığınız tüm cezayı. Afiyet olsun.

---------- saat 22:27 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:25 eklenmişti ----------

sudo ile başlayan bir komut mutlaka yetkili kullanıcı olan kişinin şifresini ister.
Uçbirim penceresini açarken veya açtıktan sonra root haklarını almadıysanız.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ama hani program kurarken "devam etsin mi" e - h diyor ya. Bunda da elindeki her şeyi alacağım eğer devam edersen gibi bir şey sorması gerekmez mi?

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@MaviAteş
Hocam ;bunun için forumdan uzaklaştırılma cezası verilmesi çok ağır bir ceza olmuş...
Ee böylece linux kullananlar dikkatli olmayı öğrenirler...
:D:D:D
:devil2:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@karcx

sen linuxnet forumlarinda takiliyordun dimi bundan 3-4 sene evvel

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
@MaviAteş
Hocam ;bunun için forumdan uzaklaştırılma cezası verilmesi çok ağır bir ceza olmuş...
Ee böylece linux kullananlar dikkatli olmayı öğrenirler...
:D:D:D
:devil2:

Olaya şu açıdan bakın. Siz emek verip sürekli güncel haberleri girerek SDN 'yi marka haline getirmişsiniz. Fakat sizin forumunuzda insanlar yardımcı olmak maksadıyla yanaşıp başkalarına zarar veriyor. Bu markanızın kalitesini düşürmez mi?

Ben olsam sadece ziyaretçiye değil, marka sahibine de zarar verdiği için temelli uzaklaştırırdım.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
olan oldu
en azından kazasız atlatıldı
gerekli insanlar uyarı aldılar
bir daha herhangi bir kişi tarafından yeniden yapılmamasını umarım

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@MaviAteş

bir nusubet bin nasihattan iyidir

ne öğrendik verilen her komutu komut satırında kullanmamayı öğrendik araştırmayı öğrendik asıl olan kullanıcıdır bunu öğrendik

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Bence HapS'a güvenmemeyi öğrendik.:D

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
@MaviAteş

bir nusubet bin nasihattan iyidir

ne öğrendik verilen her komutu komut satırında kullanmamayı öğrendik araştırmayı öğrendik asıl olan kullanıcıdır bunu öğrendik

Buradaki asıl musibet sen oluyorsun çünkü hiç acımadan insanların kişisel verilerine zarar vermeye çalışıyorsun. Orada silinecek tek şeyin işletim sistemi dosyaları olduğuna dair hiç bir garantin yok. Olsa bile bunu yapmaya hakkın yok.

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
linux kurarken biraz da milli düşünün ve pardus kullanın. temelde zaten hepsi aynı. makyaj değişik sadece. ben size performans, kullanım kolaylığı ve bizden birilerinin geliştirdiği bir dağıtım olarak pardusu öneriyorum.
bu da benim pardusumdan bir görüntü...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Buradaki asıl musibet sen oluyorsun çünkü hiç acımadan insanların kişisel verilerine zarar vermeye çalışıyorsun. Orada silinecek tek şeyin işletim sistemi dosyaları olduğuna dair hiç bir garantin yok. Olsa bile bunu yapmaya hakkın yok.

daha adam codeck yüklememiş ne kişisel verisi :) amma abarttınız yahu :huh:

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
senin verdiğin bu komut hard diskteki bütün partitionları siliyor
yani müzik, video, program, resim, yazı ve benzeri hiçbir veri de kalmıyor hard diskte
ancak bir yedekleri harici hard disk benzeri birşeyde varsa kurtulabilir

benim de yeni başlayanlara önerdiğim sistemlerden biri pardus'tur