Ubuntu Kurulum Hakkında Birkaç Soru

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Flex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slm arkadaşlar,ben kendi beklirlediğim diske ubuntuyu nasıl kurarım?Xp ve ubuntuyu aynı pcye kurabilir miyim? ve ilk önce hangisini kurmalıyım?
Şimdiden saolun :)

Flex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Verdiğin program çok iyi oldu kurarken hata veriyodu:D:D

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ben kubuntu 9.10 u indirdim iki gündür naptıysam kuramadım hard disk bölümleme kısmında kalıyorum hard diskim 80 gb ben 5 gb yer ayırdım ancak kurulumda hard diski tek parça olarak görüyor ve kök dosya sistemi yok gibi birşey diyor hem windows 7 hem kubuntu beraber kullanmak istiyorum linux konusunda hiçbir tecrübem yok öğrenmek istiyorum yardım ederseniz sevinirim

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
kubuntu gibi kde'nin yüz karası rezil bir sistemi niye kurma ihtiyacı hissettin ki

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bilmem merak ettim kdenin yüz akı olan sistem nedir onu da bilmiyorum gerçi bilsem de kuramıyorum zaten kurulmuyor meret kök dosya diyip duruyo bana

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
bilmem merak ettim kdenin yüz akı olan sistem nedir onu da bilmiyorum gerçi bilsem de kuramıyorum zaten kurulmuyor meret kök dosya diyip duruyo bana
Çakma debian yerine debian kurman daha iyi olur...:devil2::devil2:
yukarda wubi programı var...:yes::yes:

http://releases.ubuntu.com/9.10/wubi.exe
programı ile kubuntuyu bırak o kursun...:thumbup::thumbup:
2qmi4r8.png

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
debian şu an kde 3.5 paketlerini kullanıyor
stabil sistemdir ancak yeniliklerden geri kalırsın
sid denilen unstable sürümü kuracağına başka linuxleri kur daha iyi
zaten debian linux'e yeni başlayanlar için önerilmez
bakma bizim insanımız kendi ne kullanıyorsa onu öneriyor
yeni başlayanlar için önerim
mandriva, opensuse, pardus kur iyi gider

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çakma debian yerine debian kurman daha iyi olur...:devil2::devil2:
yukarda wubi programı var...:yes::yes:

http://releases.ubuntu.com/9.10/wubi.exe
programı ile kubuntuyu bırak o kursun...:thumbup::thumbup:
2qmi4r8.png
karcx ben dediğini yapmıştım daha önceden wubi de kurmadı kubuntuyu seçtim işte diski dosyaları yükledi cdyi çıkardı sürücüden bilgisayarı yeniden başlat dedim kapattı tekrar benim windows 7 hiçbişey olmamış gibi açıldı fazladan yapmam gereken başka birşey mi var acaba

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
İlginç bir durum...wubi grubu yüklemiş olmalıydı...
Tekrar denermisin...
CD ile işin yok....Wubi ıso dosyasını indirip ona göre harddiskine kurulum yapacaktır...

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
@özgün87
Başlarken Windows'un boot ekranı gelmesi lazım... Ordan Kubuntu'u seçeceksin...

Bende Ubuntu kullanıyorum:)... Var birkaç problem bakalım ne olacak:)

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
off indirmek biraz uzun sürer ancak iso dosyası zaten elimde var içine bakıyorum grub yüklenmiş ancak seçim ekranı gelmiyor açılışta tekrar deniyim belki olur busefer

naptıysam olmadı yine ben bi aralar easyBCD yle bişeyler yapmıştım onunla alakalı bi sorun olabilir ben en iyisi windows 7 yi formatlıyim önce sonra tekrar bunu deniyim başka seçenek kalmadı herkese teşekkürler iyi geceler arkadaşlar

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Uykusuzlıktan easyBCD yi freeBSD gördüğüm için hatalı mesaj yazmışım...
özgün87 kusura bakma...

trueorfalse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@özgün87

Eğerki hali hazırdaki Linux'unun yanına Windows kurduysan Windows'un boot manager'ı linux'u görmeyecektir. Bunun için grub'u tekrar kurman gerekiyor boot'a bununla ilgili bir ara bir şeyler yazmıştım bir kenera. Bakınayım arşivime.

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@karcx bunların hepsi kdeli midir görsel yönden de güzel görünsün istiyorum kubuntudaki araç çubuğu fontu falan alıştığımız windows boyutundaydı da hoşuma gitti pardus 2008 kurmuştum bi ara onda harfler sayılar kocamandı bi türlü küçültemedim belki warmıştır onu küçültmenin bir yolu ama silemyi tercih ettim o sıralar şimdi tekrar denemek istiyorum

@trueorfalse önce windows 7 kuruluydu bilgisayarda sonradan kubuntuyu denedim ama olmuyor çözemedim grub var ayrılan dosyanın içinde ancak içi boş görünüyor tam da anlamıyorum bu boot olaylarından kusura bakmayın

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
şaka gibi bu insanlar
adam yeni başlıyorum diyor
siz arch, debian diyorsunuz
dostum sen bunları dinleme, yok ben gerektiğinde kendi driverımı kendim yazarım diyorsan o zaman dinle arch yükle
kde'li başka bir sistem denesene sayın arkadaşım
önerim opensuse'dir, veya mandriva hatta pardus
bırak şu fiyasyo kubuntu'yu
hatta benim dediklerimi de salla
www.distrowatch.com
oraya gir, incelemeleri, yorumları falan oku dene kafana göre
korkuyorsan denemeye live cd'lerini indir öyle dene o zaman hard diskine bir işlem yapılmaz cd üzerinden çalışır işletim sistemi(eski cd üzerinden çalışan oyunlar gibi)
ben 15 tane linux denedim 2 haftada, her gün 1 tane indirdim denedim, korkma birşey olmaz
linux dünyasına hoşgeldin
unutma ki internette bile olsa özgürlüğün bir bedeli vardır

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
realmanager çok teşekkür ederim de şu an bir problemim var ve ben kubuntuyu bile kuramıyorum. Herhangi bir kök dosya sistemi tanımlı değil diyor wubiyle de denedim gene olmadı http://forum.ubuntu-tr.org/index.php/topic,1277.0.html burada birşeyler anlatılmış ve sorun çözülmüş ancak nasıl yapıldığını anlamadım swap falan bişeyleri bağlayın diyorlar:) anlatabilen olursa daha açık bir şekilde sevinirim. Bu arada format attım windows 7 yi baştan kurdum üzerine de kubuntu kurcaktım ama yine olmadı

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
kubuntu sanki çok mu birşey de kubuntuyu bile kuramadın
olabilir, format ile alakalı değil senin sorunun partition table'ı yeniden düzenleyeceksin ki bütün hard diski silip baştan c ve d'yi bölümlemen gerekiyor(c ve d'yi formatlama değil olay, hepsini delete yapıp hard diski tek parça haline getirip c ve d'ye yeniden bölümlemen gerek ki bunun için bilgilerini yedeklemede kullanabileceğin harici hard disk veya bilgilerin sığarsa bir flash disk lazım)
ne gerek var, olmadı işte bir sonraki sürümde kubuntu'yu bir daha denersin
zaten 6 ayda bir yeni sürüm çıkıyor hemen hemen hepsinin
diğer kde'li dağıtımlara baksana arkadaşım
başkalarının yorumlarını salla, profesyonel yorumlara bak ki az önce yukarıda verdiğim adresi incelersen mevcut
internetin kotalı mı, uğraşmak mı istemiyorsun
eğer ikinci seçenek ise linux'e geçme bile, linux'e alışman için elbette uğraşman bir çaba sarfetmen gerekecektir

---------- saat 12:47 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:31 eklenmişti ----------

bak mesela
internette opensuse hakkında yavaş demişler Türk kullanıcılar
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=centos_54_comparison&num=1
ubuntu ve opensuse karşılaştırması
sadece harddisk testlerinde ubuntu biraz önde
geri kalan herşeyde opensuse eze eze önde
dediğim gibi yorumların hepsine inanma

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benim kubuntuyu bile dememden kasıt herhangi bir linux dağıtımı olmasındandı. Kubuntuyu kuramadığım halde opensuseyi kurabilir miyim mi diyosun şimdi sen. İnternetim kotalı değil zaten indirme sorunum yok biyerden başlıyim demiştim ozaman opensuseyi denerim sorun değil benim için:D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
hepsinin kurulumu birbirinden tamamen farklıdır
mesela fedora anaconda kurulum yöneticisini kullanır
ubuntu ve türevleri kendi yöneticisi
pardus yalı kurulum yöneticisi
opensuse, mandriva hepsi birbirinden farklıdır
linuxler arasında baya baya fark var ki ben bunu fedora'yı yükleyince anladım
o kadar kötü bir linux ki bu linux ise diğerleri değil dedim, win98'i kullanmaya razıyım fedora yerine, bu benim düşüncem tabi:D şu anda zaten fedora 12'den yazıyorum

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
5 gb yetersiz gelmiş olabilir..wubi'yle falan uğraşma..madem w7 yi baştan kuruyorsun w7 kurulumunda 5 gb yerine 8-10 gb ayır..

ubuntu kullanıyordum bir de kubuntu'yu deneyeyim dedim...ayarlarının içinden çıkamadım..alttaki görev çubuğunu yanlışlıkla sildim daha da geri getiremedim..:)
şimdi ubuntu 9.10 kullanıyorum..kde'yi hiç tavsiye etmiyorum..
hele bir de her program adının başına "K" eklemiyorlar mı..O_o

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
gnome'da nasıl paneli silince ekleniyorsa kde'de de aynı
önce yeni bir panel oluşturup gerekli widgetlerı kafana göre istediğin şekilde ekliyorsun
kde'nin varsayılan programı gereksiz derecede fazla
mesela konqueror'a ne gerek var, firefox varken
gerçi kde'yi sadece kubuntu ile denemiş birisine cevap yazmak bile istemiyorum

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
cevap yazdıktan sonra yazmak istemiyorum diyorsun..tenezzül etmiyorsan yazmayabilirdin.
zaten belirtmiştim ubuntu'ya alışmış biri olarak kubuntu denediğimi..
o dediğin paneli aradım ama bulamadım..acele etmiş olabilirim..
kubuntu yerine kde kullanıp kde sevenleri incitmiş olabilirim. neyse
daha önceden de kde'li pardus, mandriva denemiş biri olarak menü yapısını beğenmiyorum.
gnome'un menü yapısı daha sade ve kullanışlı geliyor bana. yani...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@karcx bunların hepsi kdeli midir görsel yönden de güzel görünsün istiyorum kubuntudaki araç çubuğu fontu falan alıştığımız windows boyutundaydı da hoşuma gitti pardus 2008 kurmuştum bi ara onda harfler sayılar kocamandı bi türlü küçültemedim belki warmıştır onu küçültmenin bir yolu ama silemyi tercih ettim o sıralar şimdi tekrar denemek istiyorum

Yahu uykusuzluktan dün gece hatalı bir mesaj yazdık..Kusura bakama..
Önceki mesajı sildim...

PCBSD KDE4 ile çok harika görünüyordu...(Ancak başlangıç için uygun değil..)
http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/5945-herkes-masaustunu-koysun-bakalim-105.html
Orada bir resmini paylaşmıştım..
KDE li dağıtımlardan mandriva 2010 başlangıç için harikadır...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
vay be
forumda bsd kullanan da varmış
hocam bu bsd için program desteği linux kadar var mı? yeterli mi? önerir misiniz? hızı nasıl? wine falan bunda çalışıyor mu?

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
vay be
forumda bsd kullanan da varmış
hocam bu bsd için program desteği linux kadar var mı? yeterli mi? önerir misiniz? hızı nasıl? wine falan bunda çalışıyor mu?

Hiç denemedim bilmiyorum ama tahmin ediyorum ki, en kötü ihtimalle wine'nin kaynak kodlarını derlersen çalışacaktır.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bsd dağıtımları linux programlarını çalıştırır ama linux bsd programlarını çalıştıramaz bsd için özel linux kütüphaneleri vardır seçmeli olarak kurulursa istediğin linux programını çalıştırırsın

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
HapS helal olsun eleştiriyorsun ama yardım da ediyorsun bir kullanıcının Ubuntu'ya geçişine. Hadi sen de bırak inadı:D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@SmiLey

ben linux düşmanı değilim ki herkes kullansın linux'u ama üfürmesin. bu arada beni sdn yöneticilerine şikayet eden şahsiyeti kınıyorum yahu işinize gelmeyince hemen şikayet ediyorsunuz ağlıyorsunuz ben hiç sizi şikayet ettim mi birisine siz windowslarını sildiriyorsunuz milletin ben linux'u sildirmişim çok görüyorsunuz ayıp yahu