ustadmucit
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Arkadaşlar aslında ubuntu nin masaustu lxde olan lubuntu da sorun var
bende suan 10.04 10.10 11.04 var
ilk önde şunu belirteyimki daha onceden linux deneyimim var ilk defa kullanmıyom
denediğim pcler(internet bağlı ve sürücüleri tanıyorlar)
Laptop özellikler
4 2.0 ghz-320 mb drr1 ram-30 gb hdd-dvdrw-onboard ekran kartı sis650 64 mb ram paylaşımlı-15.6 inc ekran-2 tane usb 2.0 hi speed bağlantı disket sürücü yü çıkardım (o kalan boş yere wifi adaptor bağlıcam usb hup ile)
Masaüstü Özellikler
4 1.70 ghz-320 mb sd ram-20gb + 30gb hdd+dvdrw+geforce 2 64 mb ekran kartı
11.04 sürümü ile ilgili sorun
1)laptop a kuramadım çünkü 5 dakika bayunca açılış menüsü gelmedi (cd okudu ve ışıklar yanıp sonuyor ama tık yok inanın çok bekledim öğle yemeğimi yedim hala görüntü yoktu)
2)Masaüstü açılış menüsü geliyor. Ama kurulumda hiç görüntü yok. Işıklar falan yanıyor.
sadece masaüstu açılınca(live açılış) görüntü geldi .Ama sadece bir kere oldu bi daha ki denemelerde siyah ekranda hardware error lu yazılar yazdı...
10.04
1)laptopa kurdum çalıştı ekranı tanıdı fakat D sürücüsünü belirtmediğim için tekrar format attım
2)Masaüstünde denemedim
10.10
1)laptopa kurdum şuan kullanıyorum bana pencere geliyor yükselt 11.04 e diye daha sonra sor dedim ne yapacagımı bilmiyorum?
Öneriniz ne
laptopta suan 10.10 lubuntu var sorun yok peki 11.04 e güncellersem görüntü sorunu çıkarmı?(suan güncelle dedim hadi hayırlısı)
Masaustu neden hardware errorlu yazılar çıktı?Çünkü daha önce Xubuntu kurmustum driver otamatik tanımıştı..
sizin linux oneriniz varmı bu makinalar için yada donanım yükseltmek için her türlü öneriye açığım
Bide laptop çok eski 7 senelik. Pili hiç değişmedi linux pil çok eski yada bozuk uyarısı veriyor..Laptop bana beleş geldi
128 mb ram vardı bende 256 ddr ram taktım üstüner..Üstundeki celeron 2.00 ghz çıkarıp pentium 4 2 ghz(aynı mimari sadece önbelleği 128 kb olcağına 512 kb) koydum ama hiçbir fark görmedim(windows xp de) fanlar hep dönüyor bende işlemci ısını düşürmek için vid voltaj swich ten 1.525 olan voltaji 1.35 e taktım çalışıyordu az ısınıyordu bide 5 dk fazla pil ömrü oldu(sanki) ama pen4 te 1.35 (1.35 1.5 1.525 vid voltajları yazıyor) yaptıgımda açılmıyor
sizce linuxta işlemciyi pen4 ten celerona tekrar dönsem performans azalırmı?
hersey yazabilirsiniz adımı işimi sorabilirsiniz!!
Simdiden çok tesekkürkler..
---------- Post added at 19:29 ---------- Previous post was at 18:36 ----------
xscreensaver and xlockmore must be restarted before upgrading
one or more running instances of xscreensaver or xlockmore have been detected on this system. becausebunu consoldan verdi nasıl yapacagımı bilmiyorum suan güncelleme durdu
bende suan 10.04 10.10 11.04 var
ilk önde şunu belirteyimki daha onceden linux deneyimim var ilk defa kullanmıyom
denediğim pcler(internet bağlı ve sürücüleri tanıyorlar)
Laptop özellikler

Masaüstü Özellikler

11.04 sürümü ile ilgili sorun
1)laptop a kuramadım çünkü 5 dakika bayunca açılış menüsü gelmedi (cd okudu ve ışıklar yanıp sonuyor ama tık yok inanın çok bekledim öğle yemeğimi yedim hala görüntü yoktu)
2)Masaüstü açılış menüsü geliyor. Ama kurulumda hiç görüntü yok. Işıklar falan yanıyor.
sadece masaüstu açılınca(live açılış) görüntü geldi .Ama sadece bir kere oldu bi daha ki denemelerde siyah ekranda hardware error lu yazılar yazdı...
10.04
1)laptopa kurdum çalıştı ekranı tanıdı fakat D sürücüsünü belirtmediğim için tekrar format attım
2)Masaüstünde denemedim
10.10
1)laptopa kurdum şuan kullanıyorum bana pencere geliyor yükselt 11.04 e diye daha sonra sor dedim ne yapacagımı bilmiyorum?
Öneriniz ne
laptopta suan 10.10 lubuntu var sorun yok peki 11.04 e güncellersem görüntü sorunu çıkarmı?(suan güncelle dedim hadi hayırlısı)
Masaustu neden hardware errorlu yazılar çıktı?Çünkü daha önce Xubuntu kurmustum driver otamatik tanımıştı..
sizin linux oneriniz varmı bu makinalar için yada donanım yükseltmek için her türlü öneriye açığım
Bide laptop çok eski 7 senelik. Pili hiç değişmedi linux pil çok eski yada bozuk uyarısı veriyor..Laptop bana beleş geldi

hersey yazabilirsiniz adımı işimi sorabilirsiniz!!
Simdiden çok tesekkürkler..
---------- Post added at 19:29 ---------- Previous post was at 18:36 ----------
xscreensaver and xlockmore must be restarted before upgrading
one or more running instances of xscreensaver or xlockmore have been detected on this system. becausebunu consoldan verdi nasıl yapacagımı bilmiyorum suan güncelleme durdu