Ubuntu açılış sorunum

nordpace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerli arkadaşlar herkeze selamlar. Benim bir sorunum vardı onu dile getirmek istedim. Dün itibariyle Wubi ile Ubuntu kurmaya çalıştım. Elektrik kesintisi yüzünden yaptığım işlem yarıda kaldı. Daha sonra bilgisayarı açmak istediğimde açılışta Windows 7 ve altında Ubuntu olarak iki seçimli bir ekran gelmeye başladı. İşlem yarım kaldığından dolayı ekle-kaldır da malesef görünmüyor Ubuntu. Benim sormak istediğim bu açılış ekranını düzeltip tekrar direk olarak Windows 7 ile açılışı nasıl sağlarım. Şimdiden teşekkürler. Sevgiler.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Öncelikle yarım kalan işi bitirmen gerekiyor.
Wubi ile bir kez daha kur
daha sonra ubuntu'da grub sırasına win'i ilk sıraya alırsan varsayılan olarak win'e girecektir
Program ekle kaldırda da görünecektir.

nordpace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim realmanager verdiğin bilgi için. Daha fazla bozmadan uğraşmak istemiyorum. Ben bu açılış ekranını düzelteyim yeter bana. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
bence bunu düzeltmenin en kolay yolu bu
yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın :)

nordpace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanırım bu işin en kolay yolu format gibi görünüyor. Onu da yapmaktan bıktım.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
format atmanıza gerek yok
yukarıda belirttiğim gibi yaparsanız olay çözümlenecektir

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Eğer ubuntuyu kullanmak istemiyorsanız Windows 7 dvdsini kullanarak mbr'yi baştan yazmanız mümkün. internette bununla ilgili doküman vardır. forumda da olabilir. sistemi dvd den çalıştırıp dil seçeneklerinden sonra kurulum ekranında olması lazım kurtarma ile ilgili bölüm. bir kaç kere gerek duymuştum o yüzden tam olarak hatırlamıyorum :)

nordpace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer ubuntuyu kullanmak istemiyorsanız Windows 7 dvdsini kullanarak mbr'yi baştan yazmanız mümkün. internette bununla ilgili doküman vardır. forumda da olabilir. sistemi dvd den çalıştırıp dil seçeneklerinden sonra kurulum ekranında olması lazım kurtarma ile ilgili bölüm. bir kaç kere gerek duymuştum o yüzden tam olarak hatırlamıyorum :)

Teşekkür ederim verdiğn bilgi için. Problem cd'yi bulamıyorum. Herhangi bir cd ile olmuyor sanırım illa kendi cd si olması gerekiyor. Belkide ben yanlış biliyorum.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Windows 7 hangi sürüm ise onun CD'si ile kurtarma konsolunu açabiliyorsunuz. fixmbr komutu ile MBR'yi tekrar yükleyebiliyorsunuz.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
son kez diyorum
benim dediğim haricindeki çözümler daha zor ve daha amatör çözümlerdir
diğer çözümlerde bilgisayarda kalıntılar kalma ihtimali yüksek

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Adamın istediği sadece GRUB'u silmek real. Bırak öyle yapsın. Karışamayız. Önerini yapmışsın sen. Boşver.