Ubuntu 9.04 Çıktı!

SaykoArt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
"Microsoft'un Linux ve türevlerini takmadığının en önemli belirtisidir..."

Takmamak değilde bu tarz açık kaynak kodlu yazılımlar herzaman iyidir..microsoft yaşamasını ister bu sektörün ama diğer konuda haklısın..

beterman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevmeye calisiyorum Linux'i inad ediyorum ama ben sevmeye calistikca o beni kendinden sogutuyor. Ya bir sürücü yüklenmiyor yada externe hardiskimi tanimiyor. Ubuntu bile olsa benden uzak dursun. Ben windows'cuyum ama Linux kullananada saygim sonsuz ötesi...

pisipardus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:: Ubuntu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Güzel bir sistem ama benim ekran kartım düşük oludğu için tam performansıyla kullanamadım önceki sürümünü yada ben Halledemedim :D
okulda gördüğümüz açık kaynak dersinde de ubuntu işletim sistemini görüyoruz ancak daha derinlere inemedik ekran ayarları felan en son ulaştığımız nokta :D
Kurup kullanmak istiyorum ama ne kota ne de donanımım izin vermiyor :(
Kullanacak arkadaşlara hayırlara vesile olması dileğinde ve temennisinde bulunuyorum :)

Eğer bedava Cd istersen, istediğin dağıtıma göre aşağıdaki sitelerden birine gir. Üye olduktan sonra adresine 1 cd istetebilirsin. 4 veya 6 hafta içinde eline ulaşıyor. Hiç bir ücret istenmiyor. Posta masrafıda onlara ait. (problem çıkmaması için adres ve diğer bilgilerini doğru yaz.) Daha kapsamlı yardım için Ubuntu Türkiye | Ubuntu Türkiye adresini ziyaret et.

Sipariş adresleri
ubuntıu için: https://shipit.ubuntu.com
kubuntu için: https://shipit.kubuntu.org/

systemplus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Ubuntu mu daha iyi, yoksa Kubuntu mu?

Birde keşke Windows oyunlarını çalıştırabilse hemen geçerdim ama neyazıkki çalıştıramıyor.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Eğer bedava Cd istersen, istediğin dağıtıma göre aşağıdaki sitelerden birine gir. Üye olduktan sonra adresine 1 cd istetebilirsin. 4 veya 6 hafta içinde eline ulaşıyor. Hiç bir ücret istenmiyor. Posta masrafıda onlara ait. (problem çıkmaması için adres ve diğer bilgilerini doğru yaz.) Daha kapsamlı yardım için Ubuntu Türkiye | Ubuntu Türkiye adresini ziyaret et.

Sipariş adresleri
ubuntıu için: https://shipit.ubuntu.com
kubuntu için: https://shipit.kubuntu..org/

8.10 şu anda elimde var şimdi sipariş versem 9.04 gönderirlermi bilmiyorum çünkü daha önce 8.10 u da sipariş etmiştim gelmedi bende hocadan almıştım...
Yine de bi sipariş ediyim Teşekkürler ;)

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu bazı kapalı kaynak kodlu yazılımları (flash eklentisi, video codecleri ve bazı fontlar gibi) kullanıcı onaylamadan kurmadığı için bunları kurmamız gerekiyor.İlk olarak synaptic paket yöneticisinden aratarak ve yükle diyerek ya da daha kolayı terminalden (uçbirim) komut yazarak bunları kuruyoruz:

Ubuntu için Kod : sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras

Kubuntu için Kod: sudo aptitude install kubuntu-restricted-extras

arkadaşlar arayüzle yapılabilen işleri mümkün olduğu kadar arayüzle tavsiye edelim, ondan sonra "konsola düşmeden mp3 çalamıyor" falan diyor arkadaşlar.

@EnziM: ubuntu geldiği zaman ve sen bir mp3 dosyasını çalmaya çalıştığın zaman codec yok yükleyeyim mi der ve sen evet'i tıklayınca paket (program) yöneticisini açar ve gerekli paketleri yükler.

sen firefox'u açıp firefox bu sitede flash var yükleyeyim mi dediği zaman evet dersin ve onu yükler.

bu kadar basit.

he diyelim ki böyle istemiyorsun, menüden sistem->yönetim->synaptic paket yöneticisini açarak oraya "restricted extra"benzeri bir arama girersen ilgili paketler gelir, kurulum için işaretler, uygula dersin ve kurulurlar, geçmiş olsun.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Evet, iyi olur. Tavsiyeni bekliyorum.

macera istiyorsan PC-BSD dene kesmezse FreeBSD ikiside aynı şey ama biraz farklar mevcut Linuxla felan hiç uğraşma zaman kaybetme bu işlere bulaştığın zaman eninde sonunda geleceğin yer BSD dağıtımlarıdır. :wassat:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
arkadaşlar arayüzle yapılabilen işleri mümkün olduğu kadar arayüzle tavsiye edelim, ondan sonra "konsola düşmeden mp3 çalamıyor" falan diyor arkadaşlar.

@EnziM: ubuntu geldiği zaman ve sen bir mp3 dosyasını çalmaya çalıştığın zaman codec yok yükleyeyim mi der ve sen evet'i tıklayınca paket (program) yöneticisini açar ve gerekli paketleri yükler.

sen firefox'u açıp firefox bu sitede flash var yükleyeyim mi dediği zaman evet dersin ve onu yükler.

bu kadar basit.

he diyelim ki böyle istemiyorsun, menüden sistem->yönetim->synaptic paket yöneticisini açarak oraya "restricted extra"benzeri bir arama girersen ilgili paketler gelir, kurulum için işaretler, uygula dersin ve kurulurlar, geçmiş olsun.

onun derdi artistlik :D aptitude he :D yarınde dpkg ile yaptirir

pisipardus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Ubuntu mu daha iyi, yoksa Kubuntu mu?

Birde keşke Windows oyunlarını çalıştırabilse hemen geçerdim ama neyazıkki çalıştıramıyor.

Ben kubuntu kullanıyorum. Ama tavsiyem ikisini de kullan öyle karar ver. Görsellik bakımından Kubuntu daha üstün. Diğer konularda herşey aynı gibi.

En ufak bir sorunda pes etmeyin. Yardım için Ubuntu Türkiye sitesini ziyaret edin.

Oyunu soran arkadaşım. Linux da PlayonLinux diye bir program var. Oyun ve diğer windows kurulumlarında baya yardımcı oluyor.

Şunu da asla unutmayalım: Windows da Ubuntu programlarını çalıştırmıyor. Ama Ubuntu üzerinde Wine emülatörü ile bir çok windows programı çalıştırabiliyorsunuz.

Fanatik olmak için Linux kullanmayın. Seviyorsanız kullanın. Sevmiyorsanız Windows'a ve Mac'e parasını verip kullanın. Özgür iradenizle seçim yapın. Hepsini deneyin maddi durumunuza ve kişsel tercihlerinize göre bir işletim sistemi seçin. Ama bütün bunları yaparken tekel'e de karşı çıkın. Çünkü rekabe her zaman bizlere yarayacaktır.

Heyban

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkçe durumunu merak ettim en çok :) %100 mü acaba. Diğer sürümlerinde tam değildi de.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Türkçe durumunu merak ettim en çok :) %100 mü acaba. Diğer sürümlerinde tam değildi de.

ubuntu 5,04 veya 5,10 olması gerekiyor tam hatırlamıyorum türkçe kullananlar wmv uzantılı videoları codeck yüklemelerine rahmen izleyemiyorlardır :D komik bir hata dimi :D irc de ben izliyorum felan dedim muhabbet ediyoruz vs. saatlerce uğraşti elemanlar yok olmuyor sonra sistemi ingilizceye çevirin birdaha deneyin dedim ve bingo Türkçe ubuntu wmv oynatamıyordu :D o günden bu güne asla hiçbir sistemi windows hariç türkçe kullanmıyorum :D

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iyi de ubuntuda windows live messenger calismiyor. buna ne demeli. messengerplusta calismiyor. bunlarsiz olmaz..

pidgin e razi degilsek?

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
iyi de ubuntuda windows live messenger calismiyor. buna ne demeli. messengerplusta calismiyor. bunlarsiz olmaz..

pidgin e razi degilsek?

ubuntu'da windows live messenger nasıl çalışsın yahu, microsoft'a mail atıp sorar mısın benim için niye ubuntu'da çalışmıyor bu program diye? lütfen ama.

yüklenebilecek alternatifleri ben sana söyleyeyim, pidgin, emesene, amsn, kopete. bildiklerim bunlar, esasında digsby uyarlansa güzel olacak, ama o gelene kadar üsttekilerden birisini kullanabilir veya windows altında WLM çalıştırabilirsin. gayet makul.

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12

pidgin e razi degilsek?
Amsn kullan, en iyi alternatif bence, kısa bir ubuntu deneyimim olmuştu.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145

pidgin e razi degilsek?

AMSN kullanabilirsin. İllaki windows live messenger diyorsan onuda wine ile çalıştırabilirsin.

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Şu an 8.10 kurulu.Bir ara 9.04'e geçelim bari,o kadar tantana kopmuş burda :D

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Ben çok fazla bi fark görmedim 8 ile, gözle görülür farklılık gören var mı ? Gerçi uzun zamandır kullanmıyordum ama.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ben çok fazla bi fark görmedim 8 ile, gözle görülür farklılık gören var mı ? Gerçi uzun zamandır kullanmıyordum ama.
Windows 7 nin yanına kurmayı düşünüyordum; bu mesajdan sonra vazgeçtim..

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
vallahi bende denemek isterdim ama benim internet kotalı olduğu bide kotayı açtığım için fzla uğraşmak istemiyorum, artık interneti sınırsız yaptımmı belki ozaman indirme işlemi yapabilirim.

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ubuntu güncelleme sunucuları bu saatte bile çok yoğun. Ekran kartı sürücünü yükleyecem doğru dürüst bağlanamadı yahu :D Normalde çok hızlı yüklerdi.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
xubuntu tecrübesinden sonra bide ubuntuya bakalım, varmı bi numarası (:

efa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
son derece hızlı.yapanların ellerine sağlık.8.10 dan daha iyi ve daha hızlı.
oyun ve kameralı sohbet harici bilgisayar kullananlar için son derece elverişli ve masrafsız bir sistem ubuntu.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
balcis evet haklısın codec lazım olunca veya bi eklenti otomatik indirme ve yükleme açılıyor ben komutu tek tek karşılarına çıkmasın diye hepsini 1 kerede halletsinler diye vermiştim çözüm yolu çok özellikle ubuntuda

Dün akşam sadece ubuntu 9.04 32 Bit kurabildim sistemime niyetim 64 Bit kurmaktı. 64 bit ubuntuyu yurt dışındaki forumlar olsun türkiyedeki forumlar olsun perfermans olarak çok övüyorlardı ama dün 32 bit kurdum bir kaç saatte kullandım hiç bir sorun yaşamadım. Performansı beni şaşırttı bu kadar beklemiyordum çok hızlı bi ubuntu sürümü ortaya çıkmış linux çeşitlerini kullananlar mutlaka kurup denemeli.

Geliştiriciler ve çeviri tayfası mükemmel bir çalışma yapmış katkıda bulunan herkese teşekkürler böyle bir işletim sistemini ortaya çıkardıkları için.

alfonzoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya arkadaşlar bu ubuntuyu usb belege kurabilirmiyiz....????