:: Ubuntu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Güzel bir sistem ama benim ekran kartım düşük oludğu için tam performansıyla kullanamadım önceki sürümünü yada ben Halledemedim
okulda gördüğümüz açık kaynak dersinde de ubuntu işletim sistemini görüyoruz ancak daha derinlere inemedik ekran ayarları felan en son ulaştığımız nokta
Kurup kullanmak istiyorum ama ne kota ne de donanımım izin vermiyor
Kullanacak arkadaşlara hayırlara vesile olması dileğinde ve temennisinde bulunuyorum
Arkadaşlar Ubuntu mu daha iyi, yoksa Kubuntu mu?
Birde keşke Windows oyunlarını çalıştırabilse hemen geçerdim ama neyazıkki çalıştıramıyor.
Eğer bedava Cd istersen, istediğin dağıtıma göre aşağıdaki sitelerden birine gir. Üye olduktan sonra adresine 1 cd istetebilirsin. 4 veya 6 hafta içinde eline ulaşıyor. Hiç bir ücret istenmiyor. Posta masrafıda onlara ait. (problem çıkmaması için adres ve diğer bilgilerini doğru yaz.) Daha kapsamlı yardım için Ubuntu Türkiye | Ubuntu Türkiye adresini ziyaret et.
Sipariş adresleri
ubuntıu için: https://shipit.ubuntu.com
kubuntu için: https://shipit.kubuntu..org/
Ubuntu bazı kapalı kaynak kodlu yazılımları (flash eklentisi, video codecleri ve bazı fontlar gibi) kullanıcı onaylamadan kurmadığı için bunları kurmamız gerekiyor.İlk olarak synaptic paket yöneticisinden aratarak ve yükle diyerek ya da daha kolayı terminalden (uçbirim) komut yazarak bunları kuruyoruz:
Ubuntu için Kod : sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras
Kubuntu için Kod: sudo aptitude install kubuntu-restricted-extras
sana birşey tavsiye edeyimmi sevgili dostum :wassat:
Evet, iyi olur. Tavsiyeni bekliyorum.
arkadaşlar arayüzle yapılabilen işleri mümkün olduğu kadar arayüzle tavsiye edelim, ondan sonra "konsola düşmeden mp3 çalamıyor" falan diyor arkadaşlar.
@EnziM: ubuntu geldiği zaman ve sen bir mp3 dosyasını çalmaya çalıştığın zaman codec yok yükleyeyim mi der ve sen evet'i tıklayınca paket (program) yöneticisini açar ve gerekli paketleri yükler.
sen firefox'u açıp firefox bu sitede flash var yükleyeyim mi dediği zaman evet dersin ve onu yükler.
bu kadar basit.
he diyelim ki böyle istemiyorsun, menüden sistem->yönetim->synaptic paket yöneticisini açarak oraya "restricted extra"benzeri bir arama girersen ilgili paketler gelir, kurulum için işaretler, uygula dersin ve kurulurlar, geçmiş olsun.
Arkadaşlar Ubuntu mu daha iyi, yoksa Kubuntu mu?
Birde keşke Windows oyunlarını çalıştırabilse hemen geçerdim ama neyazıkki çalıştıramıyor.
Türkçe durumunu merak ettim en çok %100 mü acaba. Diğer sürümlerinde tam değildi de.
iyi de ubuntuda windows live messenger calismiyor. buna ne demeli. messengerplusta calismiyor. bunlarsiz olmaz..
pidgin e razi degilsek?
Amsn kullan, en iyi alternatif bence, kısa bir ubuntu deneyimim olmuştu.iyi de ubuntuda windows live messenger calismiyor. buna ne demeli. messengerplusta calismiyor. bunlarsiz olmaz..
pidgin e razi degilsek?
iyi de ubuntuda windows live messenger calismiyor. buna ne demeli. messengerplusta calismiyor. bunlarsiz olmaz..
pidgin e razi degilsek?
Windows 7 nin yanına kurmayı düşünüyordum; bu mesajdan sonra vazgeçtim..Ben çok fazla bi fark görmedim 8 ile, gözle görülür farklılık gören var mı ? Gerçi uzun zamandır kullanmıyordum ama.
Anasayfa'da 64bit olarak ubuntu'nun değil, K-ubuntu'nun linki verilmiş. Dikkatinize...
nassı yani, sabahtan beri inen kubuntumu şimdi benim ???Düzeltildi arkadaşlar. Özür dileriz.