TYT Türkçe Nasıl Çalışmalıyım

Berkay_2003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,
Yaklaşık 1 sene bir zamanım var YKS için meslek lisesi öğrencisiyim sorum şu TYT türkçe nasıl çalışmalıyım başlangıç için nasıl kitaplar önerebilirsiniz fazla bir temelim yok cevaplarsanız sevinirim

İyi Forumlar

M

Murat Burç

SDN Okuru
4-5 tane paragraf kitabı çözmen lazım. Tyt Türkçe'nin çok büyük bölümü, 40 soruda en az 30 paragraf. Hadi en az 30 demeyelim ama 25-30)
şüphesiz kesin.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Pegemin ezberbozan paragraf soru bankasını al ve çöz yavaş yavaş. Dil bilgisi kısmı için de bulabilirsen Uğur Yücel dinle. YouTube de var mı bilmiyorum ama gördüğüm en iyi Türkçe anlatan hocadır. O yoksa benim hocamın turkce hocasını dinle. Bir de bol bol kitap oku. Tür farketmez sevdiğin bir tür olsun yeterli.

siannn

Asistan
Reaksiyon puanı
35
kanka bende meslek lisesiydim bu sene girdim. Tyt türkçe için kesinlikle paragraf çözüp kitap okuman lazım. geri kalan zaman da ise dil bilgisine yüklen. bu ikisini fullesen 30 net garanti cepte. geri kalan sorularda okuduğunu anlama.

aesthetey

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Bitirebildiğin kadar paragraf kitabı bitir. Dil bilgisi çalışırken de önce konuyu oku ya da dinle, anladıktan sonra yine test çöz. Test çözmek en iyi pekiştirme yöntemi diye düşünüyorum, ne kadar fazla çözersen o kadar iyi. Zamanla hızın da artar, ki bu da güzel olur :)