masa üstü kasam için ayrıca ekranım olmadı için tv bağlı video kaydı yapmıcam bilgisayar başında çok zaman geçirmem gerektiği için arkada bir sese ihtiyaç duyuyorum peki şöyle birşey mümkünmüdür uydu alıcısını hoparlör bağlasam ondan ses gelse ben bilgisayarda normal çalışmaya devam edebilsem kısacası elimdeki parçaları sayıyım ben ona göre çözümlerinizi bekleyimDerdin kayıt gibi bir şey ise eğer ya TV kartı alırsın ve yayını direkt olarak bilgisayardan izlersin ve kaydedebilirsin ya da bir capture kartı alarak her türlü görüntüyü alıp istediğin gibi kayıt yapabilirsin. Ama sırf izlemek için soruyorsan hiç bu kadar kasma bence TV'den izle gitsin...
O kadar bozuk, düşük, vurgusuz yazı yazıyorsun ki her iki mesajınıda 4 kez okumak zorunda kaldım ne yapmaya çalışıtığını anlamak için!
Söylediğin şey teknik olarak mümkün olsade yapamazsın.
Ya bilgisayar üzerinden ses ve görüntü alıp TV yi kullanacaksın, yada uydu alıcı üzerinden ses ve görüntü alacaksın.
Şöyle ilginç bişey deneyebilirsin;
Bilgisayarı açıp kullanırken arka planda MP3 dinlemek veya internetden canlı radyo veya tv dinlemek... Bilgisayarlar aynıda birden fazla işlem için kullanılabilir, yani internette dolanırken müzik falan dinleyebilirsin sıkıntı olmuyor, ben sürekli yapıyorum.
istedıgınız yapabılecek ancak dreambox 500s modelıdır cıhaza ınternet kablosunu takarsınled tv'nın arkasında scartla bağlı uydu alıcım var hdm lede masa üstü bilgisayarım bağlı bilgisayar açıkken uydu yayınını bılgısayarımda alma gibi bi ihtimalim varmı veya ala bileceğim başka bir yöntem varmı?
istedıgınız yapabılecek ancak dreambox 500s modelıdır cıhaza ınternet kablosunu takarsın
cıhazın ipsi ogrenırsın
bılgısayardan program ile izlıyebılırsın
dreamboxı masa ustune koymana gerek yok ıpyı ogrendıkten sonra aynı modeme baglı olsun yeterli ev veya işyerı ıstedıgın pcden gırersın
cihaza takılmıcak en baştaki aparata takılcak kabloiyi güzelde hocam tos to tos kabloyu cihazın neresine takıcaksın
çıkışı yokki![]()
ilk aparat görüntüyü 2 ye bölüyor 1 scart dişi 2 erkek ararken bu aparatı buldum daha mantıklı geldiEvet görüntü alırsın. Bende tv kart var. Uyduyu tv karta bağladım.Lakin görüntü kalitesi düşüyor. Ilk aparat sanırım görüntünün hangi yönden gideceğine tercih sağlıyor.Eğer öyleyse bilgisayar kapalıyken de tv izleyebilirsin.Siyah kabloyuda kafana takma ben boş bıraktım, herhangi bir sıkıntı yok.Ne ise yaradığını bedeli bilmiyorum.
70 lira veririm ve Ubuntu kullanabilirim diyorsan Dark HDDream al derim. DVB-S2 (FullHD) destekli uydu kartı. Aparat almaya kalksan zaten 50 liradan başlarsın toplamda..
Uydu alıcısının üzerinde ayrıca ses varsa doğrudur. Ben HDMI'dan alıp dijital görüntüyü bilgisayarı almayı düşünmüştüm
Resimdekini uydu alıcısının USB girişine takarsan olmaz, ben şimdiden söyleyeyim. Resimdeki cihazı bilgisayara takacaksın, sürücüyü yükleyeceksin, sonra çalışır. Uyduna sürücü yükleyebilecek misin?ayrıca ses yok ama aparatla çeviri yapıcam yada şu resimdeki ara kablosundan bitane daha alıp onuda uydu alıcısına eklesem olur sanırım uydu alıcısındada küçük usb girişinden var
![]()
Resimdekini uydu alıcısının USB girişine takarsan olmaz, ben şimdiden söyleyeyim. Resimdeki cihazı bilgisayara takacaksın, sürücüyü yükleyeceksin, sonra çalışır. Uyduna sürücü yükleyebilecek misin?
Resimdeki cihazı al, scartı da cihazın sarı, kırmızı, beyaz kablosuna bağla ( scart çıkışını bu renkli kablolara ayırıcı çevirici var) cihazı usb ile bilgisayara bağla görüntünü al.
Cihaz 44 dolar. Dur hafta sonu ben uydu alıcım ile windowsta deneme yapayım görüntü yaparsam onu al 60 lira.. Hem de cam gibi görüntü alırsın...
yanlış anlaşılma olmuş sanırım usb girişi bilgisayara o resimde bağlı olan aparat küçük usb girişine bağlı ben onu kastettim
tamam senin anlattığını yapacağım tek fark ben istediğim zaman sadece uydu alıcısından da görüntü alacağım
birde resimdeki ürün elimde mevcut zaten
haklısın dicek bişeyim yok keske bugun gelen kargomda kabloyu doğru gönderselerdi iş ozaman bitecek tiKardeş bak alınma ama noktalama işaretleri cidden vurguyu değiştiriyor. Şöyle ki, evet kafandakileri yazıyorsun ve kendin okuduğunda rahatlıkla anlıyorsun ancak burada yazdıklarını okuduğumuzda aktarmak istediğin düşünceler biz de doğru şekilde oluşmuyor. Amaç yazıları değil, düşünceleri paylaşmak
Cihaz varsa sorun yok, işi bitirmiş olmuşsun![]()