Tv de bilgisayar açıkken uydu alıcısını kullanma

asdasd91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
led tv'nın arkasında scartla bağlı uydu alıcım var hdm lede masa üstü bilgisayarım bağlı bilgisayar açıkken uydu yayınını bılgısayarımda alma gibi bi ihtimalim varmı veya ala bileceğim başka bir yöntem varmı?

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
sanırım onun için tv kartı gerek diye biliyorum(bilgisayara)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
HDMI la monitöre bağlarsan alırsın..

Reaksiyon puanı
189
Derdin kayıt gibi bir şey ise eğer ya TV kartı alırsın ve yayını direkt olarak bilgisayardan izlersin ve kaydedebilirsin ya da bir capture kartı alarak her türlü görüntüyü alıp istediğin gibi kayıt yapabilirsin. Ama sırf izlemek için soruyorsan hiç bu kadar kasma bence TV'den izle gitsin...

asdasd91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Derdin kayıt gibi bir şey ise eğer ya TV kartı alırsın ve yayını direkt olarak bilgisayardan izlersin ve kaydedebilirsin ya da bir capture kartı alarak her türlü görüntüyü alıp istediğin gibi kayıt yapabilirsin. Ama sırf izlemek için soruyorsan hiç bu kadar kasma bence TV'den izle gitsin...
masa üstü kasam için ayrıca ekranım olmadı için tv bağlı video kaydı yapmıcam bilgisayar başında çok zaman geçirmem gerektiği için arkada bir sese ihtiyaç duyuyorum peki şöyle birşey mümkünmüdür uydu alıcısını hoparlör bağlasam ondan ses gelse ben bilgisayarda normal çalışmaya devam edebilsem kısacası elimdeki parçaları sayıyım ben ona göre çözümlerinizi bekleyim :)

bir adet led tv
bir adet uydu alıcısı linkte olandan
http://urun.gittigidiyor.com/ses-go...du-biss-emu-usb-ye-kaydet-amp-seyret-73278421
bir adet tv kartı linkte olandan
http://www.akortek.com/cevre-biriml...llikli-harici-mobile-usb-analog-tv-karti.html
ve bir adet hoparlör

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
O kadar bozuk, düşük, vurgusuz yazı yazıyorsun ki her iki mesajınıda 4 kez okumak zorunda kaldım ne yapmaya çalışıtığını anlamak için!

Söylediğin şey teknik olarak mümkün olsade yapamazsın.

Ya bilgisayar üzerinden ses ve görüntü alıp TV yi kullanacaksın, yada uydu alıcı üzerinden ses ve görüntü alacaksın.

Şöyle ilginç bişey deneyebilirsin;
Bilgisayarı açıp kullanırken arka planda MP3 dinlemek veya internetden canlı radyo veya tv dinlemek... Bilgisayarlar aynıda birden fazla işlem için kullanılabilir, yani internette dolanırken müzik falan dinleyebilirsin sıkıntı olmuyor, ben sürekli yapıyorum.

asdasd91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O kadar bozuk, düşük, vurgusuz yazı yazıyorsun ki her iki mesajınıda 4 kez okumak zorunda kaldım ne yapmaya çalışıtığını anlamak için!

Söylediğin şey teknik olarak mümkün olsade yapamazsın.

Ya bilgisayar üzerinden ses ve görüntü alıp TV yi kullanacaksın, yada uydu alıcı üzerinden ses ve görüntü alacaksın.

Şöyle ilginç bişey deneyebilirsin;
Bilgisayarı açıp kullanırken arka planda MP3 dinlemek veya internetden canlı radyo veya tv dinlemek... Bilgisayarlar aynıda birden fazla işlem için kullanılabilir, yani internette dolanırken müzik falan dinleyebilirsin sıkıntı olmuyor, ben sürekli yapıyorum.

yazın internetim olmiyacak
uydu'yu aparat alıp bılgısayara bağlarım ama kalite düşüyo
bazende bilgisayar kapalıyken tv ye bakma imkanım olsun istiyorum

ayeda

Asistan
Reaksiyon puanı
0
led tv'nın arkasında scartla bağlı uydu alıcım var hdm lede masa üstü bilgisayarım bağlı bilgisayar açıkken uydu yayınını bılgısayarımda alma gibi bi ihtimalim varmı veya ala bileceğim başka bir yöntem varmı?
istedıgınız yapabılecek ancak dreambox 500s modelıdır cıhaza ınternet kablosunu takarsın
cıhazın ipsi ogrenırsın
bılgısayardan program ile izlıyebılırsın

asdasd91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
istedıgınız yapabılecek ancak dreambox 500s modelıdır cıhaza ınternet kablosunu takarsın
cıhazın ipsi ogrenırsın
bılgısayardan program ile izlıyebılırsın

masanın üstünde duran bir cihaz istemiyorum
büyük ihtimal birçok aparat gerekecek bağlantı yapa bilmem için

ayeda

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dreamboxı masa ustune koymana gerek yok ıpyı ogrendıkten sonra aynı modeme baglı olsun yeterli ev veya işyerı ıstedıgın pcden gırersın

asdasd91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dreamboxı masa ustune koymana gerek yok ıpyı ogrendıkten sonra aynı modeme baglı olsun yeterli ev veya işyerı ıstedıgın pcden gırersın

teşekkürler güzel cihazmız tam istediğim gibi ama keske uyu alıcısını yeni almamış olsaydım

asdasd91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
farklı bişey buldum biraz karışık olcak ama umarım anlaşırlır

uyduyu bu aparata takıp http://www.sanalpazar.com/Scart-Disi-Erkek-Skart-Rca-Adaptor-1.kalite-Urun__isp5818572 aparatıda tv bağlıyoruz üstündeki girişleri en azından sesi bilgisayara aktara bilirmiyiz veya üstündeki girişlere ait ara kabloyu bulsak bağlasak aynı şekilde yukardaki tv kartında usb girişi var ve içinden çıkan ara kablosunda da bu çıkıştan mevcut biraz karışık oldu ama bu bağlantılardan biri mümkünmüdür.

asdasd91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
resimlide anlatıyım :)

tv sonra şu aparat

cache_500_1__i_4895785_YXF.jpg

sonra

73278421_tn50_0.jpg

sonra aparata ekliyeceğimiz kablo

cache_500_1__i_2599287_KOY.jpg

sonrada kabloları diğer ucunu tv kartının resimde görülen apartına bağlıcam

dark_usbtv__disgorsel_1.jpg

bu dediklerimi yaparsam eğer görüntü alırmıyım yoksa fantezimi arıyorum siyah kablo ne girşidir o konudada beni aydınlatırsanız sevinirim

ayeda

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iyi güzelde hocam tos to tos kabloyu cihazın neresine takıcaksın
çıkışı yokki :)

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Evet görüntü alırsın. Bende tv kart var. Uyduyu tv karta bağladım.Lakin görüntü kalitesi düşüyor. Ilk aparat sanırım görüntünün hangi yönden gideceğine tercih sağlıyor.Eğer öyleyse bilgisayar kapalıyken de tv izleyebilirsin.Siyah kabloyuda kafana takma ben boş bıraktım, herhangi bir sıkıntı yok.Ne ise yaradığını bedeli bilmiyorum.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
70 lira veririm ve Ubuntu kullanabilirim diyorsan Dark HDDream al derim. DVB-S2 (FullHD) destekli uydu kartı. Aparat almaya kalksan zaten 50 liradan başlarsın toplamda..

asdasd91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi güzelde hocam tos to tos kabloyu cihazın neresine takıcaksın
çıkışı yokki :)
cihaza takılmıcak en baştaki aparata takılcak kablo

Evet görüntü alırsın. Bende tv kart var. Uyduyu tv karta bağladım.Lakin görüntü kalitesi düşüyor. Ilk aparat sanırım görüntünün hangi yönden gideceğine tercih sağlıyor.Eğer öyleyse bilgisayar kapalıyken de tv izleyebilirsin.Siyah kabloyuda kafana takma ben boş bıraktım, herhangi bir sıkıntı yok.Ne ise yaradığını bedeli bilmiyorum.
ilk aparat görüntüyü 2 ye bölüyor 1 scart dişi 2 erkek ararken bu aparatı buldum daha mantıklı geldi

70 lira veririm ve Ubuntu kullanabilirim diyorsan Dark HDDream al derim. DVB-S2 (FullHD) destekli uydu kartı. Aparat almaya kalksan zaten 50 liradan başlarsın toplamda..

eksiklerim ilk aparatla kablo onlarıda fazla araştırmadan 7.5 liraya buldum 5 lirada kargo olsa 12.5 lira

asdasd91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki şu aparatı kullanarak tv kartını devreden çıkarsam görüntü ala bilirmiyim

Usb-to-3-Rca-Lale-Tos-Ses-ve-Goruntu-Kablosu__74686919_0.jpg

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Uydu alıcısının üzerinde ayrıca ses varsa doğrudur. Ben HDMI'dan alıp dijital görüntüyü bilgisayarı almayı düşünmüştüm

asdasd91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uydu alıcısının üzerinde ayrıca ses varsa doğrudur. Ben HDMI'dan alıp dijital görüntüyü bilgisayarı almayı düşünmüştüm

ayrıca ses yok ama aparatla çeviri yapıcam yada şu resimdeki ara kablosundan bitane daha alıp onuda uydu alıcısına eklesem olur sanırım uydu alıcısındada küçük usb girişinden var

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
ayrıca ses yok ama aparatla çeviri yapıcam yada şu resimdeki ara kablosundan bitane daha alıp onuda uydu alıcısına eklesem olur sanırım uydu alıcısındada küçük usb girişinden var

Resimdekini uydu alıcısının USB girişine takarsan olmaz, ben şimdiden söyleyeyim. Resimdeki cihazı bilgisayara takacaksın, sürücüyü yükleyeceksin, sonra çalışır. Uyduna sürücü yükleyebilecek misin?

Resimdeki cihazı al, scartı da cihazın sarı, kırmızı, beyaz kablosuna bağla ( scart çıkışını bu renkli kablolara ayırıcı çevirici var) cihazı usb ile bilgisayara bağla görüntünü al.

Cihaz 44 dolar. Dur hafta sonu ben uydu alıcım ile windowsta deneme yapayım görüntü yaparsam onu al 60 lira.. Hem de cam gibi görüntü alırsın...

asdasd91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Resimdekini uydu alıcısının USB girişine takarsan olmaz, ben şimdiden söyleyeyim. Resimdeki cihazı bilgisayara takacaksın, sürücüyü yükleyeceksin, sonra çalışır. Uyduna sürücü yükleyebilecek misin?

Resimdeki cihazı al, scartı da cihazın sarı, kırmızı, beyaz kablosuna bağla ( scart çıkışını bu renkli kablolara ayırıcı çevirici var) cihazı usb ile bilgisayara bağla görüntünü al.

Cihaz 44 dolar. Dur hafta sonu ben uydu alıcım ile windowsta deneme yapayım görüntü yaparsam onu al 60 lira.. Hem de cam gibi görüntü alırsın...

yanlış anlaşılma olmuş sanırım usb girişi bilgisayara o resimde bağlı olan aparat küçük usb girişine bağlı ben onu kastettim

tamam senin anlattığını yapacağım tek fark ben istediğim zaman sadece uydu alıcısından da görüntü alacağım

birde resimdeki ürün elimde mevcut zaten

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
yanlış anlaşılma olmuş sanırım usb girişi bilgisayara o resimde bağlı olan aparat küçük usb girişine bağlı ben onu kastettim

tamam senin anlattığını yapacağım tek fark ben istediğim zaman sadece uydu alıcısından da görüntü alacağım

birde resimdeki ürün elimde mevcut zaten

Kardeş bak alınma ama noktalama işaretleri cidden vurguyu değiştiriyor. Şöyle ki, evet kafandakileri yazıyorsun ve kendin okuduğunda rahatlıkla anlıyorsun ancak burada yazdıklarını okuduğumuzda aktarmak istediğin düşünceler biz de doğru şekilde oluşmuyor. Amaç yazıları değil, düşünceleri paylaşmak ;)

Cihaz varsa sorun yok, işi bitirmiş olmuşsun ;)

asdasd91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş bak alınma ama noktalama işaretleri cidden vurguyu değiştiriyor. Şöyle ki, evet kafandakileri yazıyorsun ve kendin okuduğunda rahatlıkla anlıyorsun ancak burada yazdıklarını okuduğumuzda aktarmak istediğin düşünceler biz de doğru şekilde oluşmuyor. Amaç yazıları değil, düşünceleri paylaşmak ;)

Cihaz varsa sorun yok, işi bitirmiş olmuşsun ;)
haklısın dicek bişeyim yok keske bugun gelen kargomda kabloyu doğru gönderselerdi iş ozaman bitecek ti :)

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
verilebilecek tüm cevaplar verilmiş bana cevap kalmamış.