Türksat42 ?!

Sehri_Istanbul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu konuları pek anlamadığım için saçma ve alakasız yazabilirim belki önceden söyliyim =)

şimdiye denk turksat42'den ayarlıyordum frekansları ama artık nedense olmuyo. sadece üç beş kanalı ayarlayabildim. diğerlerinde sinyal yok diyor. turksat 31'den deniyorum ordan da yok diyor.

seçeneklerde turksat 31 ve turksat 42 var.
napmam gerekiyo?

Plaka1907

Asistan
Reaksiyon puanı
1
türksat 31 diye bir yörünge yok, türksat 42 var, senin cihazın eski olduğu için kanallar çıkmayabilir, bu konuda ne yapmam lazım diyorsan ? cihazına programlar yükletirmen lazım, cihaz satan yerlere uğra senin cihazına program atsınlar, o zaman bak kanallar hepsi açılır

http://www.flysat.com/turksat42.php

Sehri_Istanbul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi de daha önce hepsi ne güzel oluyodu değişen ne oldu onu anlamadım. 2 ay öncesine kadar vardı hepsi daha, taşındıktan sonra ayarlarken sinyal yok diyo sürekli.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
çanağı senmi ayarlıyorsun onu anlıyalım?

Sehri_Istanbul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır ben ayarlamıyorum. ayarlandı öyle de kaldı oynanmadı bir daha.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Ya kabloda yada uydu alıcısna gelirken o kablonun ucuna bağlanan metallerde sıkıntı var.
Belkide çanak sorunlu ufaktan başla ama ilk önce komşunun kapısını çal uydu cihazını bir dene onlarda.

Sehri_Istanbul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
diğer kanallar nasıl çalışıyo peki, onların da çalışmaması gerekmiyo mu? çanakla biraz oyniyim bakalım sonuç ne olacak

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
diğer kanallar nasıl çalışıyo peki, onların da çalışmaması gerekmiyo mu? çanakla biraz oyniyim bakalım sonuç ne olacak

Bazıları çalışır.Arkadaşımda da böyle bir sorun oluştu bize getirdi 300 400 kanal taradı ve açtı.Ama kendi evinde 65 kanal görüyordu duvardaki prizi değiştirdik sorun kalmadı.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
tahminimce çanağın ayarı kaymıştır buda bazı kanalların gelip bazılarının gelmemesi sonucunu çoğu zaman doğurur. çanağı komple çevirmeni tavsiye etmem fakat deneme maksatlı lnb yi kendi ekseni etrafında yarım santimlik denemeler halinde çevirip arama yaptırabilirsin.

Sehri_Istanbul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani çanakla oynadıktan sonra bi ihtimal sorun çözülür mü? komşuya gitme fikri pek iyi değil, almanlar pek misafirperver değildir biz gibi =)

---------- Post added at 02:47 ---------- Previous post was at 02:46 ----------

peki ilginize teşekkür ederim

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
tahminimce çanağın ayarı kaymıştır buda bazı kanalların gelip bazılarının gelmemesi sonucunu çoğu zaman doğurur. çanağı komple çevirmeni tavsiye etmem fakat deneme maksatlı lnb yi kendi ekseni etrafında yarım santimlik denemeler halinde çevirip arama yaptırabilirsin.

Bence önce evde arasın problemi işi büyütmeden :D sonra her seye bakar kablo ucundaki metalden bağlantıdan sorun çıkarsa aa bu muymuş tüm sıkıntı demesin :D

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Daha önce bütün kanallar Türksat 2A uydusundan yayın yapıyordu. Şimdi ise Kanalların çoğu Türksat 3A uydusuna geçti.
Her iki uydu aynı yönde olmasına rağmen Türksat 3A için çok ince anten ayarı gerekiyor. Ufak bir kaymada dahi kanallar göstermiyor.
1- Antenin rüzgardan yönü dönmüştür.
2- LNB arıza yapmıştır.
3- Kablo bağlantıları oksitlenmiştir.
4- Cihazha kayıtlı frekanslar silinmiş ve cihazın yeni frekansları otamatik bulmuyordur. ( yeniden yüklemen gerekir)
5- Uzak ihtimal ama cihazın tünel grişinde arıza vardır.
6- Anten kablosu çok önemlidir eğer kablo iyi değile Türksat 3A dan yayın alman çok zordur.

skara

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bazen bende de o sorun var ama zamanla bütün kanalları buluyor

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
canak la oynama türksat42 c yörüngesi değişmez yapılan hata sende şu fabrika ayarlarına geridönülmüş o yüzden var olan kanal frekansları silinmiş hepsinin bula bilmen icin tek tek elle girmen lazım tüm kanaları
ben de var aynısını yaptım şurdaki frekansı girersen otomotik tarama yapabilirsin

türksat:Türksat tanıtım kanalı frekansları 11844 V (Dikey), 2222SR, 3/4 FEC olarak değişmiştir. Otomatik tarama ve Teletext hizmetleri verilmektedir