Türksat mı? Digiturk mü?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Her iki şirket de TV hizmeti veriyor. Her iki şirket de çok sayıda kanalı evinize getiriyor. Seçenekleri arasında HD kanallar da var. Hangisini seçmek daha mantıklı?

Yazının en başında bu açıklamayı yapmakta fayda var. Yazıda geçen olaylar ve kişiler, yaşanmış bir hikayeden alınmıştır ve gerçek olmakla birlikte yazarın kişisel görüşünü ifade etmektedir.
Evinizde veya işyerinizde keyifli bir şekilde TV izlemek için birkaç alternatifiniz var. Bunlar; normal anten, uydu anteni, Digiturk, D-Smart, Kablo TV.
Normal Anten
Hem kalitesiz görüntüsü hem de çevrede oluşturduğu görüntü kirliliği nedeni ile tercih edilmese daha iyi olur.
Uydu Anteni
Gerçekten de iyi bir seçenek. Bina uygunsa ve receiver'ınız başarılı ise çok sayıda kanalı izleyebiliyorsunuz. Ancak tematik kanalların olmaması, ikinci bir uydu anteni ihtiyacı nedeni ile bu seçenek de yeniden gözden geçirilebilir.
Digiturk
Aslında uydudan çözüm veren bir seçenek. Ancak bu hizmeti özel kanallar ve interaktif TV keyfi ile bütünleştirmeyi başarmış. Kendine özel çok sayıda kanal ve HD seçeneklerle de cazip bir seçenek olabilir.
D-Smart
Digiturk'ün bir başka alternatifi olabilir. Ancak Digiturk kadar fazla tematik kanal seçeneği bulunmuyor.
Kablo TV
İçerdiği kanal sayısı, birkaç tane HD kanal desteği, gerekirse internet hizmetinden de faydalandırma gibi avantajları nedeni ile cazip gelebilir. Ancak, her bölgeden bu hizmeti alamamanız, hizmet aldığınız bölgeden size verilen servisin kalitesiz oluşu, sizi daha sonrasında pişman edebilir.
Yazının devamını okumak için
buraya tıklayın.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Aslında hiçbiri diyelim. Elinde internetin varsa izleyemeyeceğin kanal yok.

mortalrocky

Asistan
Reaksiyon puanı
2
her ay para verecek durumun varsa Digi yok bi kere veririm başka para vermem dersen türksat.. Sonuç olarak Digi hepsinden daha iyi :D

Aslında başka alternatiflerde var örnk: Dreambox gibi(neredeyse dünyadaki bütün kanalları izleye bilirsin biraz illegal ama :D)..

kuyuduzu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
mortalrocky,
Türksat da aylık paralı hatırladığım kadarıyla.
Ben oyumu 100 megabit hızında internete kullanıyorum. :D

mortalrocky

Asistan
Reaksiyon puanı
2
türksat parasız yani biz para vermiyoruz :D ama ücretli kanalları varmı onu blmiyorum..

theformul

Asistan
Reaksiyon puanı
1
beyler bir digiturk almayı düşünüyoruz ama ligtv nin sözleşmesini d-smart alırsa naparız :D

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yıllarını elektronik ve bilişime adamış biri olarak derim ki, digiturk diğerleri arasında önplana çıkıyor gibi görünse de, en mantıklı seçimler aslında uydu anteni ve kablo tv.dir.
Digiturkte bulunup, normal uyduda yer almayan kanallardan birçoğu, extra ücretler ödeyerek izlenebilmekte olup, standart paket diye adlandırılan ekonomik paketin neredeyse standart bir uydu alıcısından hiçbir artısı bulunmamakta, hatta kanal sıralama vs. kullanışlılık özelliklerini de hesaba katarsak, kaliteli bir receiver, size digiturk standart paketten çok daha fazlasını verecektir.
Fakat, maddi açıdan iyi durumdaysanız ve paranızı harcayacak yer arıyorsanız, spor, sinema paketi vs. gibi extraları katarak, digiturk nimetlerinden tabiri caizse parayı bastırıp faydalanabilirsiniz, eğer lig maçları olmazsa olmaz diyorsanız, digiturkten başka seçeneğiniz yok şuan için..
Teknik destek olarak ise, tartışmasız en öne çıkanı uydu yayınıdır.
Çünkü uyduda teknik hizmet konusunda tekel yok, kim kaliteli hizmet veriyorsa ondan alma özgürlüğünüz var teknik desteği, diğerlerinde ise genellikle, teknik hizmetler, ticari jargondaki tabiriyle "fason" olarak anlaşmalı çalışan çeşitli elektronikçiler tarafından sağlanmakta ve bu da verilen teknik hizmetin aksamasına hatta sivri dilli biriyseniz, hizmeti paranızla aldığınız halde mimlenmeye kadar sebep olmaktadır.
Yıllarca elektronik sektöründe kafa patlatmış biri olarak, evimde uydu anteni kullanıyorum. Bir kez alıyorsunuz, uzun süre tek kuruş ödemeden kullanıyorsunuz, kurulum kaliteli yapılmış ve çanağın bulunduğu yer çok aşırı rüzgar almıyor ise yıllarca teknik desteğe de ihtiyaç duymazsınız,Bana göre, tek eksisi ise bazı avrupa kupaları, milli maçlar vs. sırasında şifrelenerek yayının kesilmesi, Kablo Tv ise bu olumsuzluktan etkilenmemesi ile ön plana çıkıyor fakat onun da eksileri teknik destekteki zaman zaman aksaklıklar oluşu, kablolu oluşu nedeniyle zaman zaman kabloların hasar görüp yayınların kesilebilmesi vs...
Fiyat/Performans ve en az sorun yaşatan olarak düşünüldüğünde en mantıklı seçim, çanak anten de denilen uydu alıcıları olacaktır.

kuyuduzu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Belgesel izleyen kaldı mı hala :confused1:

Sorunuzun amacını anlayamadım.
Ben bir yere gittiğimde orada Discovery veya National gibi belgesel kanalları varsa televizyonu gaspederim. İnternette pek izlemem ama tv'de çok zevkli oluyor izlemek. :closedeyes:
Öyle bir sormuşsunuz ki yurdum insanı çekilmiş (ve çekilecek) tüm belgeselleri biliyor da izlemesine gerek yok der gibi. :bored: