Türkiye'ye Formula şoku!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Formula 1 Takımları Birliği (FOTA) yönetimi, geçtiğimiz günlerde 2010 sezonundan itibaren yeni bir yarış serisi düzenleyeceklerini bildirmişti.

Ve şimdi de 17 yarıştan oluşacak takvim ve pistler belli oldu. Fakat bu pistler arasında İstanbul yok.

İşte alternatif serinin 2010 takvimi:
(3 Mart) Buenos Aires,Arjantin
(21 Mart) Mexico City, Meksika

(11 Nisan) Jerez, İspanya
(25 Nisan) Portimao, Portekiz
(2 Mayıs) Imola, San Marino
(23 Mayıs) Monte Carlo, Monako
(6 Haziran) Montreal, Kanada
(13 Haziran) Indianapolis, A.B.D.
(1 Temmuz) Silverstone, İngiltere
(25 Temmuz) Magny-Cours, Fransa
(15 Ağustos) Lausitzring, Almanya
(29 Ağustos) Helsinki, Finlandiya
(12 Eylül) Monza, İtalya
(26 Eylül) Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri
(10 Ekim) Marina Bay, Singapur
(24 Ekim) Suzuka, Japonya
(8 Kasım) Adelaide veya Surfers, Avusturalya

KAYNAK

Kriz çözüldü

Uluslararası Motor Sporları Federasyonu (FIA) Başkanı Max Mosley, Formula 1 Takımları Birliği (FOTA) ve 8 takım ile uzlaşıldığını belirterek, 2010 sezonunda yeni bir yarış serisi düzenlenmeyeceğini, Formula 1 Şampiyonası'nın eskisi gibi devam edeceğini söyledi.

Mosley, FIA'nın, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlediği Dünya Motor Sporları Konseyi sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, FOTA ve ona bağlı 8 takımla Formula 1'e alternatif yeni bir yarış serisinin düzenlenmemesi konusunda anlaşmaya vardıklarını bildirdi. ''Ayrılık olmayacak, maliyet kısıtlaması konusunda da uzlaştık'' diyen Mosley, eskisi gibi tek bir Formula 1 şampiyonası düzenlenmeye devam edileceğini bildirdi.

FIA Başkanı ayrıca, hafta başındaki, ''yeni seçim döneminde başkanlık için adaylığımı koyacağım'' açıklamalarının aksine, aday olmayacağını açıkladı.

-FOTA VE FIA ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK-

FIA ile bütçe kısıtlamaları konusunda anlaşmazlığa düşen FOTA yönetimi, İngiltere Grand Prix'si öncesinde Perşembe akşamı yaptıkları toplantının ardından, Formula 1'den 8 takımla yeni bir yarış serisi oluşturacaklarını açıklamıştı. Formula 1 takımlarının bütçe kısıtlamasına gitmesini isteyen FIA yönetiminin ısrarı, Formula 1'de bir süredir krize yol açmıştı. Teknolojik yenilikleri engelleyebilecek olan bütçe kısıtlamasının, 2010 sezonunda hayata geçirilmesini istemeyen 8 Formula 1 takımı, bağlı bulundukları FOTA ile ortak bir açıklama yapmıştı.

''Formula 1 sporunun temel değerleri üzerinde uzlaşma sağlanamayacağı'' belirtilen açıklamada, ''Bizlerin, katılımcılarının ve ortaklarının değerlerini yansıtan yeni bir şampiyonaya hazırlanmaktan başka bir seçeneği kalmamıştır. Şeffaf bir yönetim anlayışı ve belli kurallar çerçevesinde gerçekleşecek yeni seride, yeni katılımcılar desteklenecek, taraftarların dilekleri gözönüne alınacak ve dünya çapında izlenmesi için bilet fiyatları düşürülecek'' denilmişti.

KAYNAK

sahan2106

Asistan
Reaksiyon puanı
5
İzleyiciler adına üzüldüm, Artık başka yerde piknik yaparlar.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
son çıkan dedikolar doğruysa ki bunlardan biri büyük takımların bazıları ayrılacak deniliyor formula1 benim için anlamını yitirecek. ondan sonra istanbulda olmuş olmamış önemi yok.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Formula 1 yarış takviminde var ama bu gidişle o da çıkacak.

Seyirci sayısı git gide azalıyor. Yeterli reklam yapılamıyor.

Zaten Ferrari yarışlardan çekilirse Formula 1 benim için biter. :D

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İstanbul park'ın hakları bildiğim kadarıyla F! başkanında o yüzden İstanbul Park'ta yarış yok maalesef :(

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bu arada yeni bir haber geldi. Bu organizasyondan vazgeçilmiş...

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Hiç şaşırmadım, ben olsam Türkiyede yapmazdım.İsveçte yağlı güreş yaptırmak gibi bişeydi.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bu zaten Teoride Bir Planlamaydı . İstanbuL Park Yeni takvimde olucak zannediyorum.!

Ferrari F1 ile bütünleşmiş Bir Takım . Hepsi çıkabilir Kabul edilebilir Ama Mclaren ile Ferrayi hiç düşünemiyorum

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hiç şaşırmadım, ben olsam Türkiyede yapmazdım.İsveçte yağlı güreş yaptırmak gibi bişeydi.

ne alaka? nesini beğenmiyorsun istanbuldaki organizasyonun.
tüm pilotlar son derece keyif alıyorlar burada düzenlenen yarışlardan. iki tane kıçıkırık sponsor üç tane gündeme gelme çabasındaki fia yöneticisi yüzünden zaten bitme noktasına geliyor yarışlar...

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
formula 1`de türk sporcumuz yoksa, formula 1 izlemenin de bir anlamı yok benim için, türk sporcumuz olacak ki o stadları ancak doldurabilirsin, michael schumachelsiz formula 1 sarmıyor, hem türkiyede michael fanatiği çoktu, onun görmek, onu izlemek için insanlar bir şekilde michale izlemek için türkiyenin başka bölgelerinden gelenler vardı artık onsuz formula bence hiççç

kryyltkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ya size birşey söliyim bana gerici de diyebilirsiniz ama dünyanın en saçma şeyi formuladır bence. Gittim izlemeye o sıcağın altında lanet ettim 5 dakikada bir araba geçecek de ona bakacaksın televizyonda izlemek en mantıklısı ki o da heyecan vermiyor yani bir yarışta zaten 2-3 araba geçiliyor

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
formula 1`de türk sporcumuz yoksa, formula 1 izlemenin de bir anlamı yok benim için, türk sporcumuz olacak ki o stadları ancak doldurabilirsin, michael schumachelsiz formula 1 sarmıyor, hem türkiyede michael fanatiği çoktu, onun görmek, onu izlemek için insanlar bir şekilde michale izlemek için türkiyenin başka bölgelerinden gelenler vardı artık onsuz formula bence hiççç

seninkide bir bakış açısı tabiki. ama senin mantığınla bir futbolseversen barcelona - manchester united finalinin hiç bir anlamı yok... ama kocaeli - hacettepe maçının var.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1

michael schumacher hiç istanbul park'ta yarışmadı ama :mrgreen::4:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
michael schumacher hiç istanbul park'ta yarışmadı ama :mrgreen::4:
Yanlışın var hocam. Schumi 2006'da sezon sonu bıraktı yarışları...

Schumi İstanbul Park'ta 2005'te yarışı tamamlayamadı, 2006'da üçüncü oldu.