Türkiyedeki rezalet çalışma şartları

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Bu konu hakkında düşünceniz nedir ?

Herkes eleman bulamıyorum diye şikayetçi

Ama Eleman değil Sopa vurulacak köle arıyorlar

1600 maaş-10 saat-12 saat çalışma-Verilen yemekte makarna

Üstelik beden olarak insanı yıpratan işler.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Herkes masa başına oturup çalışmak istiyor ama olmuyor. O iş için gerekli eğitimi yaptığına dair üniversite diploması, tecrübeye ve büyük şirketlerde çalışabilmek için büyük projeler üretebiliyor olmak lazım ki adamlar direk sorunsuz işe alıp test etsinler.
Bunları yapamadıkları için bu iş yerlerine katlanmak zorundalar. Okumayıp iyi bir girişimci olmayanın sonu ülkemizdeki şartlara göre böyledir maalesef.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Bu konu hakkında düşünceniz nedir ?

Herkes eleman bulamıyorum diye şikayetçi

Ama Eleman değil Sopa vurulacak köle arıyorlar

1600 maaş-10 saat-12 saat çalışma-Verilen yemekte makarna

Üstelik beden olarak insanı yıpratan işler.
Çok haklısın ama bunda birazda hakkını savunmayan elemanlarında katkısı var.

Tahtadolap

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam doğru da arkadaşım Amerika'da WOT programında kendisi Subway'de 13 saat çalışıyor. Tabi saati 10 dolardan çalışıyor. Yani 130 dolar günlük kazanıyor. Yani karşılığını alıyor. Türkiye'de saat çok ama para az. Şimdi tabi Türkiye ile Amerika'yı karşılaştırmak da saçma ama öyle işte.

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
İş neysede para az
2500tl olsa asgari ücret ama ozamanda ekmek 2.50 tl olur yine aç kalıtız

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Okuyana şartlar kötü değil malesef

bence fark yok tamam 10 saat beden gücü ile çalışmıyoruz ancak yapmış olduğumuz işlere ek, farklı departmanların işi verilebiliyor. Bazen de uzun süreli destek verebiliyorsun ve maaşında bir farklılık olmuyor.

Reaksiyon puanı
16,128
böyle konular açma çok yanlış yapıyon hukuk var kötü davranan işverenin varsa Bimer'e şikayet et Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na da şikayet et...

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Üstad gerçektende eleman bulma konusu çok sıkıntılı. Mesela çalıştığım yer şuanda Vodafone da çalışacak birisini arıyor. Günümüz şartlarına göre iyi ücreti de var. Sadece kart tamiri nedir bilsin yeter diyoruz. Kimseyi bulamıyoruz.
İnsanlar işsizlikten intihar ediyor yada çalışma ortamının ağırlığından bahsediyor , tertemiz ve iyi şartlarda işçi aranırken bulunamıyor.

Sanırım önce kendimizi eleştirerek başlayalım. "Ben hiçbişeyden anlamam ama rahat şartlarda ve iyi maaşla çalışayım" diyorsak malesef çok mümkün değil.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
119
Üstada gerçektende eleman bulma konusu çok sıkıntılı. Mesela çalıştığım yer şuanda Vodafone da çalışacak birisini arıyor. Günümüz şartlarına göre iyi ücreti de var. Sadece kart tamiri nedir bilsin yeter diyoruz. Kimseyi bulamıyoruz.
İnsanlar işsizlikten intihar ediyor yada çalışma ortamının ağırlığından bahsediyor , tertemiz ve iyi şartlarda işçi aranırken bulunamıyor.

Sanırım önce kendimizi eleştirerek başlayalım. "Ben hiçbişeyden anlamam ama rahat şartlarda ve iyi maaşla çalışayım" diyorsak malesef çok mümkün değil.

kart tamiri nasıl bir şey? işe alırken bilmesinimi istiyorsunuz yoksa öğretiyorsunuzda adam mı yapamıyor ?

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
kart tamiri nasıl bir şey? işe alırken bilmesinimi istiyorsunuz yoksa öğretiyorsunuzda adam mı yapamıyor ?
elektronik kart görmüşsündür , mesela tv lerin uzaktan kumandasının içindeki yeşil kart. Bu şekilde GSM sektörüne özel kartlar gelecek ve hata bulup düzeltilecek. "Ben hayatım boyunca pastanede yada muhasebede çalıştım ama bu işi yaparım" denilirse olmaz tabii. Elektronik bilgisi olan birileri olmalı. İşe girerken expert olması maaş konusunu farklılaştırır , değilse işi işte öğrenir.

Reaksiyon puanı
119
elektronik kart görmüşsündür , mesela tv lerin uzaktan kumandasının içindeki yeşil kart. Bu şekilde GSM sektörüne özel kartlar gelecek ve hata bulup düzeltilecek. "Ben hayatım boyunca pastanede yada muhasebede çalıştım ama bu işi yaparım" denilirse olmaz tabii. Elektronik bilgisi olan birileri olmalı. İşe girerken expert olması maaş konusunu farklılaştırır , değilse işi işte öğrenir.

tanıdığım bir çok muhasebeci var eczacıbasında çalışıyorum işe giren birinin uzmanlık alanı muhasebe ama sap kullanmayı bilmiyor işini işde öğreniyor kayıt atmayı öğreniyor felan, sizin işinizde böyle bir bölüm var heralde ki bilgisi olan birisini istiyosunuz tuhaf

---- Mesajlar birleştirildi ----

Son düzenleme:

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
tanıdığım bir çok muhasebeci var eczacıbasında çalışıyorum işe giren birinin uzmanlık alanı muhasebe ama sap kullanmayı bilmiyor işini işde öğreniyor kayıt atmayı öğreniyor felan, sizin işinizde böyle bir bölüm var heralde ki bilgisi olan birisini istiyosunuz tuhaf

Hocam aslında aynı şeyleri söylüyoruz.Muhasebeyi biliyor , SAP kullanarak işlemlerini yapıyor. Bizde kart tamirini bilsin istiyoruz ama GSM operatörlerinin kullandığı kart yapısını bilsin demiyoruz. O kısmı işe girdikten sonra öğrenecek.

M

Murat Burç

SDN Okuru
İsyankar falan filan ama dediği çoğu şey doğru.
Bu ülkede kesinlikle köle arıyorlar. Müslümanım diye geçinirler ama işçinin hakınıı hak ettiği miktarda vermezler ya çalışırsın ya da git derler. Ücretsiz mesai yaptırırlar. Sigortasız işçi kaçırırlar vergi kaçırırlar. Ama Allah görüyor.Göreceğiz kıldıkları namazlar, tuttukları oruçlar işledikleri kul hakkı günahını kapatabilecek mi?

Herkes masa başına oturup çalışmak istiyor ama olmuyor. O iş için gerekli eğitimi yaptığına dair üniversite diploması, tecrübeye ve büyük şirketlerde çalışabilmek için büyük projeler üretebiliyor olmak lazım ki adamlar direk sorunsuz işe alıp test etsinler.
Bunları yapamadıkları için bu iş yerlerine katlanmak zorundalar. Okumayıp iyi bir girişimci olmayanın sonu ülkemizdeki şartlara göre böyledir maalesef.
Hakikaten öyle boş konuşuyorsun ki. Yani kelimelerle nasıl ifade ederim bilmiyorum. Bu ülkede asgari ücretli modern köle olarak görülüyor çoğunlukla. Yok okumamışmış yok söylemiş. Ulan napalım adam okuyamamış diye onun çalışma şartlarının iyileştirilmesini savunmayalım mı? Evet okuyamadılar ama böyle rezil bir maaşı alıp böyle rezil şekilde çalışmayı kimse hak etmiyor.

Son düzenleyen moderatör:

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Evet okumadı,okuyamadı ama en azından bir 3000 tl kazansada evine 2 kilo et alsa,kimse demiyor zaten asgari ucret 10000 lira olsun diye, sadece yaşama,yeme içme ve barınmaya yeterli olsun, kiralar zaten 1500 tl olmuş, 600-700 liralık yerlerde köpek durmaz.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Babam okumadı
İlkokul mezunu
Kamyon şoförü olarak 1999 yılında emekli oldu.
2017 yılında neredeyse emekliliğinin üzerinden 20 yıl geçtikten sonra 3500 Tl maaş ile işe çağırdılar.
Kimseye gidin kamyon şoförü olun demiyorum.

Ama işinizi iyi yapmışsanız sizi arar bulurlar 20 yıl sonra bile.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Oda bişeymi biz iş gereği kapı kapı gezmek zorundayız bizi köye bırakıyor adamlar hadi kolay gelsin diyip gidiyorlar köyde 200 tane köpek var kangalı çoban köpeği de dahil neredeyse her cins 200 tane varsa 175 tanesi bağlı değil mesela köylüler diyor biz bile rahat gezemiyoruz sizi nasıl bırakıyorlar böyle diye gel de anlat.Bir de az ev yaptığın zaman kızıyorlar neden az diye korkudan başımıza ne geleceğini düşünmekten çalışamıyoruz ki.

Reaksiyon puanı
16,128
Oda bişeymi biz iş gereği kapı kapı gezmek zorundayız bizi köye bırakıyor adamlar hadi kolay gelsin diyip gidiyorlar köyde 200 tane köpek var kangalı çoban köpeği de dahil neredeyse her cins 200 tane varsa 175 tanesi bağlı değil mesela köylüler diyor biz bile rahat gezemiyoruz sizi nasıl bırakıyorlar böyle diye gel de anlat.Bir de az ev yaptığın zaman kızıyorlar neden az diye korkudan başımıza ne geleceğini düşünmekten çalışamıyoruz ki.
ne işi ki? köpeğe korkma dünyalı biz dostuz barış için geldik dersen şaşırıp kalıyorlar neresi ora? İzmir'de ki köpekler korkma dünyalı biz dostuz barış için geldik deyince saldırmıyor...

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
ne işi ki? köpeğe korkma dünyalı biz dostuz barış için geldik dersen şaşırıp kalıyorlar neresi ora? İzmir'de ki köpekler korkma dünyalı biz dostuz barış için geldik deyince saldırmıyor...
Kapı numarası güncelliyoruz Mardin'de yapıyoruz bu işi her evde 2 3 tane oluyor köpek bir arkadaşı ısırdı dün gitmişler hastaneye iğne yapılmış.Ben bu işten sonra artık hangi işe girsem iyi gelir sanırım böyle bişey yok arkadaş ne zaman başına ne geleceği belli değil.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Kalitesiz bir kültür iş kültürü, kalitesiz eğitim, kalitesiz kişilikler... Bence bunlara rağmen yine iyiyiz!

Reaksiyon puanı
16,128
Kapı numarası güncelliyoruz Mardin'de yapıyoruz bu işi her evde 2 3 tane oluyor köpek bir arkadaşı ısırdı dün gitmişler hastaneye iğne yapılmış.Ben bu işten sonra artık hangi işe girsem iyi gelir sanırım böyle bişey yok arkadaş ne zaman başına ne geleceği belli değil.
aba6d785-c1b0-4861-85b8-612fed9f9cc4.jpg

bunun ucuzundan al havalayan köpeğe sık kendine de sık ısıracağı yerlere kolonyanın tadından hoşlanmazlar ısıramaz yüzüne sıkınca kaçar.
kaçmazsa sorunu var demek.