Türkiye'de İnternet Bağlantı Hızı 1 Yılda %56 Arttı

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
telekom'un işi o telefon altyapısını kurma belediye'nin değil.
Tamam telekomun işi ozaman neden yapmıyor ? Ben kaç defa Telekom müdürlüğüne gittim telefon bağlatılması için hiçbirşey yapmıyorlar ? Sadece sorun bende yok daha binlerce ev var sarayda onlardada aynı sıkıntı var. Küçücük yerleşim alanlarına bile yapıyorlarken neden buraya yapılmıyor ? Yaşadığım yer 40 bin civarı nüfusu var bide :(

- - - Mesaj Güncellendi - - -

O sizin sorununuz arkadaşım ben varya kayserinin bir ilçesine bağlı 3 bin kişinin kaldığı köy gibi bir yere gittim orda bile 8 mbps hızında net veriyor ttnet anlayacağın net her halukarda var arada 1 kopma olsada hava şartları kötü olunca genede kullanılıyor tekirdağ merkezde yeni yapılmış apartmana değil net telefon bağlatamıyorsanız adam koca binayı dikerken aklınız nerdeydi diye sorarlar adama belediye başkanının veya belediyenin yapacağı birşey yok telefon olayı superonline,turk telekom,turkcell gibi özel şirketlere bağlı çalışır hangisini bağlatırsanız ondan kullanırsınız hata apartmanı dikerken yapılmış ben napabilirim..çok sorun ediyorsanız başka evde oturun koca tekirdağda oturcak ev kıtlığımı var telefon hattı ve interneti olan 1 tanemi apartman yok arkadaşım?
Hadi biz salağız cahiliz bilmiyoz ( Babam bile 50 yaşında üni mezunu ) Ya diğer bağlanılamayan binlerce ev ? Onlardamı mal cahil salaklarda binayı dikerken bağlatmıyorlar. Bir binaya hat döşemek için ne gerekir ? Telefon kulübesi gerekir orada eğer yeterli seviyede kablo varsa binaya hat çekilir. Ama bizim sokağımızda yeteri kadar hat yok . Yani alt yapı eski olduğu için mesela o sokağa 10 tane binaya kadar hat verebiliyor. Sen bu sokağa 20 tane ev koyarsan ne olur ? Hat bağlanılmaz. işte bizim sorunumuz bu yani altyapının yenilenip kaçtane ev varsa ona göre altyapıyı yapılması gerekli. Ve bu anlattığım altyapı sorunu hemen hemen her sokakta var. Ve tabiki kentsel dönüşüm yıllarında olduğumuz için eski evler yıklıyor ve yeni yeni fazladan binalar dikiliyor.

Birazcık bu konu hakkında bilgin varsa anlayabilirsin yazdıklarımı onun haricinde istediğin kadar oku boş...

O değilde arkadaşlar burdan klavye bilginliği yapanlar ( Hani çok biliyonuzya ) Güzel kardeşinize bi yardım etseniz ozaman ? Gelin Tekirdağ / Saraya bana telefon bağlatın evime ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Tamam telekomun işi ozaman neden yapmıyor ? Ben kaç defa Telekom müdürlüğüne gittim telefon bağlatılması için hiçbirşey yapmıyorlar ? Sadece sorun bende yok daha binlerce ev var sarayda onlardada aynı sıkıntı var. Küçücük yerleşim alanlarına bile yapıyorlarken neden buraya yapılmıyor ? Yaşadığım yer 40 bin civarı nüfusu var bide :(

Hadi biz salağız cahiliz bilmiyoz ( Babam bile 50 yaşında üni mezunu ) Ya diğer bağlanılamayan binlerce ev ? Onlardamı mal cahil salaklarda binayı dikerken bağlatmıyorlar. Bir binaya hat döşemek için ne gerekir ? Telefon kulübesi gerekir orada eğer yeterli seviyede kablo varsa binaya hat çekilir. Ama bizim sokağımızda yeteri kadar hat yok . Yani alt yapı eski olduğu için mesela o sokağa 10 tane binaya kadar hat verebiliyor. Sen bu sokağa 20 tane ev koyarsan ne olur ? Hat bağlanılmaz. işte bizim sorunumuz bu yani altyapının yenilenip kaçtane ev varsa ona göre altyapıyı yapılması gerekli. Ve bu anlattığım altyapı sorunu hemen hemen her sokakta var. Ve tabiki kentsel dönüşüm yıllarında olduğumuz için eski evler yıklıyor ve yeni yeni fazladan binalar dikiliyor.

Birazcık bu konu hakkında bilgin varsa anlayabilirsin yazdıklarımı onun haricinde istediğin kadar oku boş...
niye yapmıyorlar? ya kullanacak malzeme yok ihale ile alıcaklar ondan yada ilgili bakanlıktan izin bekliyorlar yada bu telekom'un ilgili kişisi çorba istiyor sizden ve aynı durumdaki kişilerden telekom'un kötü niyetinin sonucu.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Suçu belediyede bulmuyanların yazdığına göre TT gelecek asfaltı kazacak, yeni kabloyu döşeyecek ya da direk dikip yeni kabloları döşeyecek... Abimin anlattığına karşılık sizin verdeğiniz cevaplardan bunu anladım.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
niye yapmıyorlar? ya kullanacak malzeme yok ihale ile alıcaklar ondan yada ilgili bakanlıktan izin bekliyorlar yada bu telekom'un ilgili kişisi çorba istiyor sizden ve aynı durumdaki kişilerden telekom'un kötü niyetinin sonucu.
Ya benim buradaki amacım kavga çıkarmadan sadece dertlerimi dökmekti yoksa ben zaten şuanda eski büyük bir apartman dairesinde oturuyorum ve internetimde var ( Onu bile 1 ayda bağlattık o bile 4 mbit hızında ) Altyapı sorunu olan daireyide kiraya verdik ve hala sorun devam ediyor 2 senedir yani. Yani bende diyorumki ozaman hani çok bilgililerya biliyolarya biz salağızya apartmanı yaparken kabloları yapmadık ( Apartmandaki kablolar hazır sadece sokaktan bağlantı yapılmıyor ) gelsinler yardımcı olsunlar güzel kardeşine ? Para mara lazımsa hiçsıkıntı değil. Tekirdağ / Saray merkezdeyim tam gelsinler evime bağlasınlar telefon ve interneti.

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bir bina yapilirken apartmana internet hatti cektirmek yapan kisinin turk telekoma muracaat yapmasi gerekiyor. Yani eski ve bir cok yerde bulunmamasi bir bahane degil.Antalya merkezde 2 ayligina bir kirada kaldim. Yoldan internet hatti geciyor ama bina yapim esnasinda binaya hat cekilmemis , haliyle binada oturan en az 6 kisinin turk telekom yada baska bir internet servisine muracaat etmesi gerekiyor. islemler tamamlandiktan sonra artik en az 3 aylik bir bekleme donemi oluyor. (Bekleme sırası yani). Ardindan internet hatti apartmana cekilince abone olabiliyorsunuz. Suan tasinacagim ev yeni olmasina ragmen apartmani yapanlar en basta ttnet ve superonline hatlarini evlere kadar cekmisler. Dedigim gibi evde hat yoksa ama yoldan geciyorsa tamamiyle müthaitin problemi.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Suçu belediyede bulmuyanların yazdığına göre TT gelecek asfaltı kazacak, yeni kabloyu döşeyecek ya da direk dikip yeni kabloları döşeyecek... Abimin anlattığına karşılık sizin verdeğiniz cevaplardan bunu anladım.

Evet kazıcak ya da direk dikecek. Evimizin fiber hattını belediyeden izin aldıktan sonra Süperonline kendisi döşedi mesela.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127

belediye yapmıyor o işleri superonline fiber kabloyu kendi çeker doğalgazcı kendi çeker borusunu elektrikçi kendi çeker bunları yaptıktan sonra yolu buldukları hale sokmak ta onların işi.

Ya benim buradaki amacım kavga çıkarmadan sadece dertlerimi dökmekti yoksa ben zaten şuanda eski büyük bir apartman dairesinde oturuyorum ve internetimde var ( Onu bile 1 ayda bağlattık o bile 4 mbit hızında ) Altyapı sorunu olan daireyide kiraya verdik ve hala sorun devam ediyor 2 senedir yani. Yani bende diyorumki ozaman hani çok bilgililerya biliyolarya biz salağızya apartmanı yaparken kabloları yapmadık ( Apartmandaki kablolar hazır sadece sokaktan bağlantı yapılmıyor ) gelsinler yardımcı olsunlar güzel kardeşine ? Para mara lazımsa hiçsıkıntı değil. Tekirdağ / Saray merkezdeyim tam gelsinler evime bağlasınlar telefon ve interneti.

suçlu sen değilsin suçlu telekom ve ttnet .

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
belediye yapmıyor o işleri superonline fiber kabloyu kendi çeker doğalgazcı kendi çeker borusunu elektrikçi kendi çeker bunları yaptıktan sonra yolu buldukları hale sokmak ta onların işi.

suçlu sen değilsin suçlu telekom ve ttnet .
Valla onu bunu bilmem kim suçluysa Allahından bulsunlar. Millet fiber bağlayamıyor diye yanıyor biz burda 1800 lü yıllarda icat edilen telefon bağlayamıyoruz :D Komik ya cidden 2014 deyiz millet fiberi bırakcak daha üst noktaya gelcek biz daha 8 mbitlik o yavaş olan neti bağlayamıyoruz :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Valla onu bunu bilmem kim suçluysa Allahından bulsunlar. Millet fiber bağlayamıyor diye yanıyor biz burda 1800 lü yıllarda icat edilen telefon bağlayamıyoruz :D Komik ya cidden 2014 deyiz millet fiberi bırakcak daha üst noktaya gelcek biz daha 8 mbitlik o yavaş olan neti bağlayamıyoruz :D

sen superonline fiber internete her gün başvur eninde sonunda bağlıcaklar bizimkini öyle yaptık ben 6 ay www.superonline.com 'daki online başvuryu doldurdum.
http://www.superonline.net/basvur/fiber-internet

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90

comoglu_53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım benim sorunum 6 gün önce sınırsız 16 mbit hız internete geçtim fakat 11 e kadar alabildim ve kopukluklar oluyor musteri hızmetlerını aradm duzelttıler kopma sorununu fakat hızım 3 e dustu yıne aradım 6 ya cıktı hattınız kaldırmıyor olabılır dedı modem arayuzun de 16.962 ye kadar hız alımı yazıyor neden kaynaklanıyor ne yapmalıyım bi fikriniz var mı

akademik_bakis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biz daha 3G'ye bile pek çok yerde kavuşamamışken, çoğu ülkeler artık 4G'nin de ötesine geçti

cadance

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
AKK istemeyen arkadaşlar Doping İnternet kullansın. 2 yıldır kullanıyorum 16 mbit sınırsız 49 TL ve akk devreye girmiyor. Download miktarlarım aylık olarak en az 500 gb civarı :) Fakat akk bulunduğunuz bölge ilede alakalı olabiliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
[MENTION=424409]akademik_bakis[/MENTION]
onlarda oparatörler cimri ve mahallelerde baz istasyonları parçalatan deliler yok... hizmetleri tam alabiliyorlar...

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Doğru anlamışsın.
Belediyecilik kanunu halka açık bir bilgidir, herkes ulaşabilir.
Belediyelerin hizmet alanlarında telekomünikasyon altyapısı kurmak yoktur.
O yüzden Türk Telekom'un özelleştirilmesine bu kadar gürültü çıktı zaten.

anectodist

Asistan
Reaksiyon puanı
21
bu artış süperonline sayesinde olmuştur muhtemelen, şaka bir yana gerçekten rezillik bu fiyatlara aldığımız hizmet kesinlikle bu olmamalı

S

SDN Anonim 1

SDN Okuru
SüperOnline 16 mbps internet paketini alıyorum 12 mbps anca kullanabiliyorum soruyorum altyapı yetersiz diyolar.Yetersizdi neden 16 mbps diye paket çıkarıp milleti kazılıyorsunuz.Ben kullanımıyorum ki 16 mbps.İstanbulun merkezinde kullanımıyoruz gelmiş bize arttı demesinler.Altyapı hızlı internet için yetersiz !!!

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
SüperOnline 16 mbps internet paketini alıyorum 12 mbps anca kullanabiliyorum soruyorum altyapı yetersiz diyolar.Yetersizdi neden 16 mbps diye paket çıkarıp milleti kazılıyorsunuz.Ben kullanımıyorum ki 16 mbps.İstanbulun merkezinde kullanımıyoruz gelmiş bize arttı demesinler.Altyapı hızlı internet için yetersiz !!!

12mbps kullanıyorsun ya ttnet 16mbps deyip 4 verirken 12mbps gayet iyi.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Ttnet'e göre iyi olabilir evet ama genel olarak iyi değil.

fiberi çok daha iyi biz hiç ttnet almadık almayız.
3910347303.png

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
İstanbulun merkezinde fiber olmadığı için SüperOnline Yalın İnternet 16 mpbs aldım.Yoksa Fiber kullanıcaktım.
Oturduğum yer SDN Ofisinin iki yan sokağı :)

belediye izin verse oraya da fiber gelirdi izmirde %90 falan fiber var superonline ve telekom döşüyor telekom mevcut kablo kanallarını kullanıyor.

S

SDN Anonim 1

SDN Okuru
belediye izin verse oraya da fiber gelirdi izmirde %90 falan fiber var superonline ve telekom döşüyor telekom mevcut kablo kanallarını kullanıyor.

En az 150 kere bu konu hakkında SüperOnline ile konuştum onlarında dedikleri Türk Telekom alt yapıları yetersizmiş süperonline onlardan alıyor haralde fiberi doğru mu bilmiyorum herkes ayrı birşey söylüyor.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
En az 150 kere bu konu hakkında SüperOnline ile konuştum onlarında dedikleri Türk Telekom alt yapıları yetersizmiş süperonline onlardan alıyor haralde fiberi doğru mu bilmiyorum herkes ayrı birşey söylüyor.

superonline kendi fiberini kendi çekiyor adsl'de telekom'um alt yapısını kullanıyor ttnet ayrı telekom ayrı aynı kurum olsa da iki ayrı şirket telekom olmadan ttnet ve diğer adsl şirketleri olmazdı ama fiber kablolarda telekom'un ayrı superonlie'nın ayrı .

S

SDN Anonim 1

SDN Okuru
superonline kendi fiberini kendi çekiyor adsl'de telekom'um alt yapısını kullanıyor ttnet ayrı telekom ayrı aynı kurum olsa da iki ayrı şirket telekom olmadan ttnet ve diğer adsl şirketleri olmazdı ama fiber kablolarda telekom'un ayrı superonlie'nın ayrı .
Bilgilendirme için sağol.

based1984

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diger ulkeler Neyse de, bizim ulkemizde paramizla rezil oluyoruz
Bi ornek ; 8mb'e kadar paket aliyoruz aldigim max deger 5mb civari.....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kimse upload hızından bahsetmemiş. Normalde download hızının 1/4 ü kadar olmalı en az. Ama bizde 20 mbit de olsa upload olarak 1 mbit veriyorlar o da 800 kbit olarak görünüyor. Bunu hiç dile getiren bile yok. Bir videoyu göndermek saatlerce sürüyor. Çoğu kişi modemin sayfasına bile girmiyor. Orada yazan hızlardan haberi bile yok. Akk zaten adam kazıklama kotası. Sana 100 mbit verdim diyor 2 gün içinde 3 mbite düşürüyor. Ne anlamı var o zaman yüksek hızın.