Türkiye nefesini tuttu! (İşte Tarihi Kararlar (!))

Persona Grata

Profesör
Emektar
Katılım
21 Aralık 2009
Mesajlar
3,516
Reaksiyon puanı
53
Puanları
48
Durumun özeti;

"Şikeye adı karışan takımları düşürmeyi g*tümüz yemedi, kanıt olmadığı bahanesini sunduk, ortada bu kadar kanaat ve onlarca konuşma - görüntü varken kanıt olmadığını savunmak için de zaten Türkiye gibi bir ülkede olmamız gerekiyordu."
 

muratteas

Dekan
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
Belgeleri görenler var galiba onca açıklama yetmemiş sanırım. :D
 

speedy

Doçent
Katılım
24 Mart 2011
Mesajlar
594
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Şaşıran oldumu? Ne karar çıkmasını bekliyordunuz sanki... Neyse bir neticeye bağlandığına sevindim artık bıktırdı feneri de şikesi de kümesi de tatışma bitmiştir. herkese iyi forumlar...
 

neskalii

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
3,932
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Yaş
38
TFF BAşkaınının Açıklamaları Full Tefsiri ....

[video=youtube;U8K6b76G_WY]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U8K6b76G_WY[/video]

Bağımsız bi TFF başkanı olarak prensibi az iş çok laf
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamasını değerlendirdi.

Şener, kendisinin, Asbaşkanı Nevzat Şakar ve Yönetim Kurulu Üyesi Recep Denizer'in tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edilmesine bir anlam veremediğini belirterek, "Biz tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edildik. Madem, 'Elimde yeterli belge yok' diyorsun, bizi nasıl PFDK'ya sevk ediyorsun. Hadi kulübe yazı geldi, savunmamız istendi ve biz de gittik, 'Belgeleri paylaşamam, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis var' diyorsun, biz o belgeleri görmeden kendimizi nasıl savunacağız. Böyle iş mi olur" dedi.

"FEDERASYONDA 4 - 5 TANE ADAMIMIZ OLSA BÖYLE Mİ OLURDU?"

Şener, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Orada bir gazeteci soruyor, 'Bu takımlar Avrupa kupasına gidecek, ilerde elenirseler veya yollarına devam ederse ve siz de bir karar verirseniz, ne olacak?' Bu soruya verilen cevap çok ilginç. Federasyon başkanı diyor ki, 'Onlar umurumda değil, o takımların bileceği bir şey.' Böyle bir şey olabilir mi? Bizim arkamız orada sağlam olsaydı böyle bir karar çıkabilir miydi. Benim federasyonda 4 - 5 tane adamım olsa böyle mi olurdu. Bizim tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edilmemiz fasa fiso. Recep Denizer adliyeye bile gitmedi. Nevzat niye sevk edildi. Biz tedbirsiz olarak sevk edildik ve şu anda görevimizin başındayız" diye konuştu.

"HAKKIMIZDAKİ İDDİALARI BİLMEDEN NASIL SAVUNMA YAPACAĞIZ?"
Federasyon başkanının net bir karar veremediğini de ifade eden Başkan Şener, "Federasyon başkanı çıkıp direkt şunu dese anlardım, 'Savunma hakkı alamadığımdan karar veremiyorum.' Ama bunu demedi, biraz öyle, biraz böyle, biraz şuradan ortaya konuştu. Şimdi lig başlayacak. İleride ne karar verilirse verilsin, biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Yargı denen müessese sadece bir tarafa işlemiyor. Elbet biz de hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Anlamadığım ise şu; Madem bazı belgeler bize gelmiyor diyorsun, o zaman hiçbir karar verme. Bizim PFDK'ya tedbirsiz olarak sevk edilmemiz son derece yanlış. Hakkımdaki iddiaları bilmeden nasıl savunma vereceğim. Belgelere ulaşmak yasak olunca ben nereden bilgileri alacağım. Onun bir çözümü bulunmak zorunda. Bir de en son şunu vurguluyor, 'Tüm kulüplere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.' Hangi kulüpler bunlar" şeklinde konuştu.

KAYNAK
 

gs_kadir

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
Federasyona Sorular


Adı karışan kulüplerin şike yapmış olup olmadıklarından çok futbolu yönetmekle mükellef kişilere basın toplantısında da ucundan dokunulan ama geçiştirilen bir iki soruyu sormak şart. Muhtemelen şimdi ofislerinde oturmuş bir yerlere telefon açıp bu güzel günü kutluyorlardır ve umurlarındaki en son şey sıradan futbol izleyicisinin fikirleridir ama olsun.

Birincisi; Mehmet Ali Aydınlar ilk önce karar vermemelerini “şüphelilerin ifadelerini alamamak”la gerekçelendirdi. Bir iki soru üzerine “yeterli kanıt da yok” demek durumunda kaldı ama esas dayanağı gizlilik kararı yüzünden ellerindeki belgeleri şüphelilere gösterememekti. Komedi de burada başlıyor. 25 gün önce, savcılıktan belgeleri isterken bunu bilmiyor mudunuz? Diyelim bilmiyordunuz, ikinci gün, üçüncü gün beşinci onuncu gün bu gerçeği öğrenmediniz mi? Neden 25 gün boyunca insanları beklettiniz. Hak ve hukuktan bahsederken, belgeleri kimseye gösteremeyeceğinizi dünkü çocuk bile biliyorken şimdi çıkıp “durum böyle böyle, o yüzden bekleyecez” derken özerk bir kurumun başkanı olarak hiç mi yüzünüz kızarmıyor? O 25 gün boyunca ne yaptınız peki. Diyelim bir hukukçunuz geldi dedi ki “Abi yalnız belgelere bakıyoz da bunları şüphelilere göstermemiz yasak, ifadelerini alamazsak karar veremeyiz”. O günden beri ne işle meşgul oldunuz?
“Savunma hakkı tanınmadan yapılacak bir disiplin yargılamasının hak arama hürriyetini ve adil yargılanma hakkını ağır bir biçimde ihlal edeceği açıktır. “ diyorsunuz, bu daha 3 temmuz’da bilinmiyor muydu? TFF başkanı olarak sanık avukatı ağzıyla yaptığınız bu açıklamayı yazarken hangi kişi ve kurumlardan akıl aldınız?


İkincisi
; Etik Kurulu diyor ki “Şüphe var kanıt yok!”. Siz de buna dayanarak gerçek bir hukuk kahramanı gibi yüzde yüz kanıt yokken düşüremem fikrinde olduğunuzu söylürsonuz. Peki TFF şahısları cezalandıran bir mahkeme midir ki ceza kanununu uygulama çabasındasınız? UEFA’nın usülsüzlüğe tölerans gösterilmemesini istediği, kuvvetli şüphe varsa federasyonların mahkemeden önce karar alabileceğini belirttiği bir ortamda “şüphe var” diyerek kendinizi hükümsüzleştirdiğinizin farkında değil misiniz? Ellerinizdeki belgeler “şüphe” ya da herhangi bir fikir oluşturmanızı sağlamış demek ki. Bu fikre sahip olmuşken adı geçen takımlar aleyhine ya da lehine bir karar almak yerine üzerinizdeki sorumluluklardan vazgeçmek hangi ahlakla bağdaşır?

Üçüncüsü
; Şüpheliler için demokrasi havarisi kesilip süt dökmüş kedi kadar uysal davranırken karşı görüş geldiğinde “Bazılarının istedikleri yerine gelsin diye karar veremeyiz” diyerek gladyatöre dönüşüyorsunuz. Bunun ardındaki motivasyon nedir? “Bazılarının istedikleri yerine gelsin diye” karar almıyorken hiç karar almamak da başka “bazılarının istedikleri değil mi”. TFF başkanı sıfatıyla “bazıları” diyerek sınıf arkadaşına taş atan ilkokul çocuğu havasına bürünmek yakışıyor mu? Dahası futbolu büyük ölçüde finanse eden Lig Tv yayın yönetmeni Şansal Büyüka’nın açıklamalarında gördüğümüz gibi parayı elinde bulunduranların “aman radikal kararlar çıkmasın, böyle devam edelim” şeklindeki fikirleri de aldığınız kararda hiç etkilemedi mi sizi? Elinden sadece maça gitmek, Lig Tv’ye abone olmak, forma almak gelen “bazıları”nın fikri bu kadar değersizken öbür “bazılarının” istediği yönde almış olduğunuz karar içinize sığıyor mu? Vicdanınız gerçekten rahat mı?


Dördüncüsü
; Yarın öbür gün toplanıp yeni kararlar almayacağınızın garantisi var mı? Malum, temmuz ayında önce “Ligler belirlenen tarihte başlayacak” dediniz. Bir iki gün sonra “Savcılıktan belgeleri isteyeceğiz ve bir karara varacağız” diyerek fikir değiştirdiniz, bugünse yeniden Temmuz ortasına dönüp kararsızlıkta karar kıldınız. Futbolseverler olarak size nasıl inanmazı bekliyorsunuz? Henüz iki aylık bir yönetimken inandırıcılığınızı bu hızla kaybetmek nasıl bir duygu? Bu işler durulup normal futbol kararları vermeye başladığınızda da aynı tavrı sürdürecek misiniz? Hakkında binlerce sayfa belge okuduğunuz insanlar söz konusu olunca insan haklarından bahsederken ortada saçma sapan bir mektuptan başka hiç belge bulunmayan başka bir kulüp için “Gerekirse küme düşürürüz” diyen bir insan olarak hak ve adalet kelimelerinin ağzınızda ne kadar iğreti durduğunun farkında mısınız?

Beşincisi
; Teşebbüsünde bulunulan şikelerin hayata geçirilip geçirilmediği konusu yazılanları gazetelerden okuyan bizlerin ahkam kesmemesi gerektiği ve mahkemelerin kararını beklememiz gereken bir konu, orası doğru. Fakat bu iddialar kadar vahim başka bir durum var. 13 Ağustos tarihli gazetelerde Şekip Mosturoğlu’nun sizin yönetim kurulunuzu kendi kulübünün şekillendirdiği, telefon kayıtlarında “Tahkim Kurulu 6-1, Disiplin Kurulu 4-3 bizde” dediği yazıldı. Aradan geçen iki günde federasyonunuzdan bu konuyla ilgili tek bir açıklama dahi yapılmadı. Bu sessizlik bütün bunların doğru olduğu anlamına mı geliyor? Galatasaray kulübüne iki saat içinde cevap verebiliyorken böyle bir iddia karşısındaki sinik tavrın nedeni nedir? Bundan sonra PFDK ve Tahkim Kurulu’nuzun alacağı kararların meşruiyeti sorgulanacak, sürekli kulüpçülükle itham edilecekken şike şüphesiyle tutuklu bulunanları savunduğunuz gibi kendinizi neden savunmuyorsunuz?

Altıncısı
ve sonuncusu; bugünkü kararınız sonrası ligler başladığında ortada kanıt bırakmadan şike teşebbüsünde bulunmayı federasyon eliyle yasal kıldığınızın farkında mısınız? Yarın öbür gün benzer durumla karşılaştığınızda ne kadar “şüphe duyarsanız” duyun kendi karar verme yetkinizden vazgeçtiniz bu hamlenizle. Artık “yüzde yüz” kanıt bırakmadan bu işleri becerebilenler sizin himayeniz altındadır. Kesin kanıtlar bırakacak kadar aptal olanları da barındırmazsınız zaten içinizde, ne güzel. Adı geçen takımların internet sitelerinde yayınlanan tehdit dolu açıklamalar, taraftarlarının “bu daha başlangıç, daha neler yapacaz” diyerek bulunduğu eylemler, tek derdi kaybedeceği paralar olan sermaye güçlerinin verdiği akıllar, kendi konumlarını kaybetmek korkan kulüp başkanlarının verdiği destek sonucunda aldığınız bu karar bu ülke liglerinde her tür usülsüzlüğü, şiddeti, kavgayı ve kaosu 15 Ağustos itibariyle meşru kılmıştır. Türk futboluna hayırlı uğurlu olsun.

http://www.soroscuaslanlar.com/2011/08/federasyona-sorular.html
 

annttiigs

Profesör
Emektar
Katılım
7 Şubat 2007
Mesajlar
2,589
Reaksiyon puanı
24
Puanları
38
Mahkemeyi bekleyeceğiz demek için 3 ay beklemeye gerek yoktu ki :) bunu ne zaman söylerseniz söyleyin anlardık ama sen 3 ay sonra yahu biz mahkemeyi bekleyelim dersen bana komik gelir. Yine de bakalım, suç ispat edilmedikçe yoktur !
 

gs_kadir

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
[video=youtube;Q0Zf7Mpcnzg]http://www.youtube.com/watch?v=Q0Zf7Mpcnzg[/video]
 

micoli27

Doçent
Katılım
16 Nisan 2011
Mesajlar
982
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
gs li kardeşlerim takmayın kafaya, ister ceza versinler ister vermesinler. 11 tane aslanın, sahada alnındaki ter ile mücadele ettiğini bilerek izleyeceğiz maçlarımızı. "futbolda daima önde daima tek başına; galatasaray"
 

noname82

Asistan
Katılım
18 Temmuz 2009
Mesajlar
188
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
fenerliyim.. ama "futbol asla sadece futbol değildir" lafına da inanırım.. kendi şahsıma amatör lige bile düşsek umurumda olmaz.. umurumda olmaz çünkü ben fenerbahçeliyim.. süper lig, avrup ligi, birinci lig için değil sadece ama sadece fenerbahçe için fenerbahçeliyim..


gelgelelim iddialara; -ki sanırım önce de yazmıştım-
* 19 maçta şike var.. -şike parasını veren belli deniyor, ya şikeyi alan kim..-
* geçen sene bursaspora şike yapamayan fenerbahçe nasıl bir hikmettir ki trabzonspora karşı yapabildi.. -taraftar, mali güç açısından ts bursaspordan daha iyi.. bu açık.. amaç bursaspora laf etmek değil..-
* lig bitmeden feryat figan eden şener, soruşturma açıldıktan sonra neden lig dönemindeki gibi konuşmadı/konuşmuyor..
* hem fb başkanı hem de işadamı kimliği olan -ki nato müteahhidi diye biliniyor hatırlatayım- aziz yıldırım 10.000 TL bedelli bir kriptolu telefon almayı akıl edemiyor mu..
* hadi bunu akıl edemeyen aziz yıldırım telefonda "koyunları güttünüz mü?", "tarlayı biçtiniz mi?" gibi konuşma ihtimali olabilir mi..
* fenerbahçenin böylesine at koşturduğu ligde galatasaray, beşiktaş, trabzonspor ne yaptı.. eğer dendiği gibi tek başımıza at koşturabiliyorsak 4 büyüklerden kasıt nedir.. yoksa bunun anlamı gs, bjk, ts ve bs olup bir de en büyük fener itirafı mıdır.. fenerin at koşturmasına seyirci kalan rakip takımların -ki bu durumda sözde rakip- yöneticileri hiç mi eleştiriyi haketmezler.. taraftarları fenerle uğraşacağına "tamam.. fener şunu yaptı bunu yaptı.. la senin elin armut mu topladı.." diye kendi takımlarının yöneticilerine hesap sormayı hiç mi akıl etmezler..
* ve.. en son olarak; aziz yıldırım en son hangi ihaleyi kime/kimlere karşı kazandı..


sonuç olarak şike -daha doğrusu futbolda haksız ekonomik fayda- yok demiyorum.. milyon dolarların hacada uçuştuğu bir ortamda "olur mu canım böyle hile-hurda" diyecek değilim.. ama bunu bir takımın -ki bu durumda takımımın başkanı- aleni yapacak kadar düşüncesiz davranmaz/davranamaz..
 

de-

Asistan
Katılım
21 Şubat 2011
Mesajlar
132
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Aradığınız Fenerbahçe şuan düşürülemiyor lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.:dil:
 

PRoMeTuS

Profesör
Katılım
17 Mayıs 2007
Mesajlar
1,617
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
[video=youtube;Q0Zf7Mpcnzg]http://www.youtube.com/watch?v=Q0Zf7Mpcnzg[/video]

yuh diyorum sadece.. "karar alırken bu kararı bütün yönleriyle irdeleyerek karar vermek zorundayız" şike var ama korktuğun ifadesi değil midir.. dahada temiz lig demeyin..
 

Plaka1907

Asistan
Katılım
30 Temmuz 2011
Mesajlar
245
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Alın teriyle kazandığımız kupayı fenerbahçenin şampiyonluğunu hazmedemiyenler, kıskananlar çatlasın


215183_230750753626971_100000761433929_574940_1553  196_n.jpg


[video=youtube;YlwryeBQLTY]http://www.youtube.com/watch?v=YlwryeBQLTY&feature=share[/video]
 

alsec_

Doçent
Katılım
1 Ekim 2009
Mesajlar
813
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Bunca olanlara rağmen ve biricik başkanınız içeride yatarken sen hala alın terinden bahsediyorsun iftarda falza yüklendin sanırım kendine...
 

speedy

Doçent
Katılım
24 Mart 2011
Mesajlar
594
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
hava çok sıcak yahu bugün alnım terledi oturduğum yerde...
 

Plaka1907

Asistan
Katılım
30 Temmuz 2011
Mesajlar
245
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Bunca olanlara rağmen ve biricik başkanınız içeride yatarken sen hala alın terinden bahsediyorsun iftarda falza yüklendin sanırım kendine...

evet alın terinden bahsediyorum, bu konu seni niye ilgilendiriyor he sorabilirmiyim.

=way_be saha içi alın teri değil onlar ama neyse

nedir peki ? söylede bizi aydınlat bakalım :D


 

YellowRed

Rektör
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
m.ali aydınlar eufa konusunda "o kulüplerin kendii bileceği iş. istiyorlarsa şimdi de başvurup avrupaya gitmeyebilirler" diyerek topu kulüplere atıyor. aksi takdirde, yunanistan örneğini vererek, olacaklar konusunda kulüpleri uyarıyor.

olaya fenerbahçe cephesinden bakalım.

şimdi başvurup şampiyonlar ligine gitmezlerse hem kamuoyu nezlinde suçu kabullenmiş olacaklar hem de 20 milyon avroluk bir gelirden mahrum kalacaklar.

eğer başvurmayıp şampiyonlar ligine katılırlarsa ve sezon içinde küme düşürme cezası alırlarsa şampiyonlar liginden ihraç edilip avrupa kupalarından 5 sene men cezasına çarptırılacaklar.

bunun zaten 2 senesi bank asya liginde geçecek. 3. sene süper lige çıkar çıkmaz şampiyon olup, şampiyonlar ligine katılmaları çok zor. 4. sezon sonunda da zaten cezaları bitmiş oluyor. şampiyon olmaları halinde direkt şampiyonlar ligine katılabilecekler.

kısacası fenerbahçenin avrupa ayağında kaybedeceği birşey yok.
 

lazuri

Doçent
Katılım
20 Mart 2008
Mesajlar
918
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Fenerbahçe için Türk Futbolu mu, Türk futbolu için Fenerbahçe mi kararının alınacağı günde Fenerbahçe için Türk futbolunun sonu hazırlandı.

Bu kararı alanların hepsinin şu ramazan ayında Allah belasını versin.
 

komoon

Profesör
Katılım
10 Nisan 2008
Mesajlar
2,934
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
M.A.A : "kurulumuz bazı inceleme ve değerlendirmeler sonunda kanaat oluşturmaya yeticek düzeyde kanıt bulunan bazı müsabakalardaki eylemlerin spor kulüpleri bakımından şike , şikeye teşebbüs, teşvik primi veya teşvik pirimine teşebbüs oluşturduğu KANAATİNE ULAŞMIŞ, bazı müsabakalarda ya da olaylarda adı geçen kişiler bakımından ise kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığı şeklinde görüş bildirmiştir."

Bu Raporunda okuduğu kısım.

Yani ''kulüpler bazında şike tesbit edildi'' ama şahıslarda yeterli kanıt yok diyor.

Sonuç: Kendi söylediğini kendi inkar ediyor hemde aynı anda..

 

Whisper1907

Profesör
Katılım
15 Haziran 2009
Mesajlar
4,512
Reaksiyon puanı
24
Puanları
0
"Savunma almadan yargılamak" hemde sırf gazete küpürlerinden yola çıkarak..bazılarının adaletten anladığı bu kadar işte..
 

komoon

Profesör
Katılım
10 Nisan 2008
Mesajlar
2,934
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
1302897395_17_ilhan_cavcav.jpg


TFF tarafından dün yapılan açıklamanın ardından gözler Kulüpler Birliğine çevrildi.Birlik adına basın karşısına çıkan Cavcav şu açıklamalarda bulundu,

"TFF ile Kulüpler Birliği toplantısını yaptık. Ana konu şike ve teşviktir. Konuyu TFF Başkanı ve yöneticileriyle paylaştık. Tüm kulüp başkanları ve yöneticiler görüşlerini bildirdi. Futbolun marka değeri olan Spor Toto Süper Ligi'ni oluşturan kulüpler olarak tek ses, tek yürek durumundayız. Tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde en ufak bir çatlak ses olmamakta. Herkes ortak mutabakat ve yüzde 100 birlik içerisindedir. Kulüpler birliği olarak önerilen tarifeler aşağıdaki gibidir. Son kararı TFF verecektir. Türk futbolu adına iyi günlerin geçmesini diliyorum.

2011-2012 Şike-Teşvik Tarifeleri


Deplasman maşı Şike tarifesi....................800.000€
Kendi saha maçı Şike tarifesi....................400.000€

Deplasman maşı Teşvik tarifesi.................400.000€
Kendi saha maçı Teşvik tarifesi.................200.000€


Önemli notlar;
  • İş bu tarifeler 2011-2012 sezonundan itibaren geçerlidir. 2012-2013 ve 2013-2014 sezonların da tarifelerde TEFE-TÜFE oranında artış yapılacaktır.
  • Takımlar paraları, TFF tarafından görevlendirilmiş menejerlere louıs watton çantalar içinde 100€ luk banknotlar halinde teslim edeceklerdir.
"
 

muratteas

Dekan
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
Şampiyonluğu kendisine verilmesini bekleyen Tslilere ne demeli? :D Daha başkanlarının ne ile suçlandığını bilmiyorlar. Şampiyonluk bekliyorlar, beklemede kalın siz. : )
 

lazuri

Doçent
Katılım
20 Mart 2008
Mesajlar
918
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Şampiyonluğu kendisine verilmesini bekleyen Tslilere ne demeli? :D Daha başkanlarının ne ile suçlandığını bilmiyorlar. Şampiyonluk bekliyorlar, beklemede kalın siz. : )

Dinime küfreden müslüman olsa.

Bizim başkanımızın sadece yurtdışı yasağı söz konusu olmakta.

Bu şampiyonluk eninde sonunda hakettiği sahibine verilmeli.
 

speedy

Doçent
Katılım
24 Mart 2011
Mesajlar
594
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Artık şu konuları kapatsak iyi olacak diye düşünüyorum. Bizce şike var yada yok bu ülkede böyle şeylere ceza gelmedi gelmeyecek en baştan belli olduğu gibi ee o zaman tartışmaya da gerek yok, boşa sinir stres sahibi olmayalım.
 
Üst