Haber Türkiye, Dünya'nın en sinirli ikinci ülkesi oldu!

alikocunsoforu

Öğrenci
Katılım
13 Temmuz 2021
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
13
Puanları
3

Tablo 1: Dünya geneli negatif duygu hissetme oranı.
az pozitif.jpg


Dünya'nın önde gelen anket firmalarından olan Gallup'un yayınladığı sonuçlara göre Türkiye, Irak'ın ardından Dünya'nın en sinirli ikinci ülkesi oldu. Ayrıca ülkemiz, pozitif duyguların en az yaşandığı 10. ülke konumunda. Özellikle Ortadoğu ülkelerinin sinirli ve mutsuz çıktığı ankette Avrupa ve Güney Amerika ülkeleri sakinlik ve pozitif duygu hissetme sıralamasında tepelerde yer alıyor.

Özelikle Covid-19 pandemisi sonrası Dünya genelinde pozitif duygular sabit kalırken negatif duygular ciddi artış gösterdi. Uzun süredir devam eden salgın toplumların psikolojisini bozmaya başladı. Anket sonuçları; üzüntü, acı, stres gibi duyguların son 15 senenin en yüksek değeri olduğunu gösteriyor.

Ayrıca 2. görselde gösterildiği üzere Türkiye, en az pozitif duygular hissetme sıralamasında Dünya'da onuncu. Aşağıdaki tablolar ise ülkemizin öfke ve stres hissetme sıralamasındaki yerini gösteriyor.

Sizce ülke olarak neden bu kadar mutsuzuz? Bu sorudan daha önemlisi, bu problemi nasıl düzeltebiliriz? Fikirlerinizi bekliyorum!


E7TmD6HX0AobDWS.jpg
E7TmOUQWYAM2Vim.jpg
 

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Katılım
13 Ağustos 2019
Mesajlar
3,683
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
4,806
Puanları
358
Böyle bir anket yapılsa böyle bir sonucun çıkacağını biliyordum ve böyle bir sonuç çıktı. Sebebini söylerim fakat hesabımın tatile çıkmasını istemiyorum. (Bu mesajla profesör oldum :))
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,200
Reaksiyon puanı
10,315
Puanları
293
Kızgın ülkeler sıralamasına itirazım yok. Ama sakin ülkeler sıralamasındaki ilk iki'den sonrasına itirazım var. İşin o kısmını pek inandırıcı bulmadım. Özellikle Portekizlilerin sakin olduklarına pek inanasım gelmiyor.

Ayrıca bir de bu sıralamaların ekonomik durumla yakın ilişkisi olduğu gerçeğini kabul etmek lazım. Ekonomi yanında sosyolojik bazı kriterlerin de önemli rolünü unutmamak lazım diye düşünüyorum. Ki, Türkiye'nin demografik yapısı ve sosyolojik parçalanmışlığı yanında geçmişten tevarüs ettiğimiz değerler yanında manevi yapımızın da büyük bir erozyona uğramışlığına da buna örnek gösterebiliriz.
 
Katılım
20 Temmuz 2017
Mesajlar
6,855
Reaksiyon puanı
5,171
Puanları
293
Konum
Türkiye
Aklımdaki tek soru Irak nasıl bizden daha sinirli. Bizim gibi osmanlı torunlarına yakışmamış:D


Şaka bi yana abi harbiden çok sinirli insanlarsınız. Az benden örnek alın daha geçen trafikte 2 saniye bekleyemeyip söven adamı evire çevire ağzını burnunu kırdım. Bu ne abi az bi sakin olun?
 
Son düzenleme:

404 Error

Müdavim
Müdavim
Katılım
22 Şubat 2019
Mesajlar
6,364
Reaksiyon puanı
12,464
Puanları
293
Yaş
24
Konum
Roma, Roma İmparatorluğu
Bu ülkede sinirli olmak için çok neden var. Olan şeylerden dolayı insanlar sinirli, mutsuz veya ailecek huzursuz olabiliyorlar. Bende yaşıyorum onlardan ve bıktım bu ülkeden ama işte hapiste gibi kaldım burada.
 

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Katılım
24 Nisan 2020
Mesajlar
2,603
Reaksiyon puanı
2,185
Puanları
358
Bu neye göre nasıl yapıldı onu merak ediyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu ankete inanmıyorum
 
Üst