Türkiye dünyada dördüncü sırada! Sefalette...

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Bu konuya bende daha fazla yorum yapmak istemiyorum, 2013 den sonra bu ülkenin yaşadıkları ortada iken bütün bunları görmezden gelerek BECEREMEDİLER demek haksızlıktır.
Bu gün Cumhurbaşkanımız şöyle bir tabir kullandı, bu bulunan doğal gaz sadece bir başlangıç, peşinden başka müjdeler gelecektir diye düşünüyorum, aynı şekilde doğu akdenizden müjdeler gelebilir dedi, bütün bunları heyecanla bekleyelim.
Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Dolar ile ekonominin ölçüldüğü nerede görülmüş?
YOL YABDI

Sizde yapıcı olacaksınız hocam. Yaşınızı almış bir bireysiniz, öğreteceksiniz (doğruyu) ki yanlış düşüncelere sahip olmasınlar.

Bunu öğretirken de yaşınızın vermiş olduğu ağır başlılığı da fark ettireceksiniz. Ama siz o çocuk deyip bir kenara mendil gibi atarsanız, arkasından hiç bir zaman bu gelecek iyi yetişmiyor demeyeceksiniz.

Haksız isem lütfen haksızsın de. Tartışmak, kalp kırmak bir yere kadar sonuçta aynı ülkenin evlatlarıyız. Biz kenetleneceğiz ki ona göre güçlü olacağız.

Selametle.
Sevgili Creative,
Iphone'un bir sözü var. Her kesimin anlayacağı ve kullanacağı şekilde yapıyoruz arayüzlerimizi, buna göre şekillendiriyoruz diye. Bu şekilde anlatacağım;

Benden daha iyi bildiğin gibi, eski bir dönem var. Halkın okuyamadığı, okumaktan ziyade küçük yaşta çıraklık ettirildiği, mesleğin okumaktan daha iyi görüldüğü, türbanın daha çiftli yaşlara gelmemiş çocuklara takıldığı, türban yüzünden kendini çağdaş diye tabir eden kişilerin bu günahsız ama aile güdümündeki çocukları fiilen veya duygusal olarak okuldan uzaklaştırdığı. Bu kesim bir alt mahallede bir ev'e alınan tv'yi mahallece izleyen kesim. Bu kesim dün'ü bildiği için bugün SN Tayyibi seven bir kesim, kendinden gören bir kesim. Bu adam herkese hitap etmiş, bir şekilde gönüllerini çalmış. Şimdi bu devlette bunca şey yaşanmış, olmuş bitmiş eyvallah ama şu var. Hepimiz tv'lerde gördük, peygamber ilan edeni, kıl iddia edenini. Şimdi vaktiyle, mevkideki kültürünü almış, eğitim görmemiş bu gibi yaşlı insanların Türkçeyi kullanamadığını da biliyoruz.

Şimdi forumda yetkili diye savunmaya gayret ettiğin bu arkadaş yukarıdaki bu alıntıyla bu kesimi alaya alıyor mu almıyor mu ? Bunu bir irdeler misin ? Hiç bu konularla alakan yoksa youtube'yi aç binbir tane muhalif kanal var. Önüne gelen bu genç arkadaş gibi yoldan geçen hacı amcaları tutup, alay edercesine "röportaj " yapmaya çalışıyor, "gazeteci" ünvanına sığınarak. Hepimiz gayette biliyoruz ne olduklarını da konu da uzaklaşmadan.

Net söylüyorum kalıbımı basarım bu genç arkadaş ve büyüdüğü kesim bunları çokça izleyen, insanları tarihini geçmişini bilmeden küçümseyen, bir birey. Yine bu "yabtı" gibi önceki içeriklerinde de 50 yaşında olduğunu iddia eden bir abimize gönderme yapabiliyor tuttuğu parti üstünden. Devleti savunan biri olarak bunu bende üstüme alınıyorum, alınmak da zorundayım. ( 50 yaşındaki abi yanlış anlama bu durumu aman lütfen )
30 yaşındayım 3 üniversite bitirmişim 4ü yolunda hayat koşturmacasıyla uğraşırken, genç birinin forum yetkileri dahilinde böyle boş muhabbetlerle kimseye laf çarpmasını hoş karşılayamam. Yapıcı olacağım derken yüzsüz olamam.

Şimdi Sayın Creative,
Yapıcı olalım da neye yapıcı olalım ? Forum yetkisi var diye orda burda "ceza veririm", "uyarılarını yazılarını ifşa" ederim diye egosunu adım adım şişiren bir gence karşı mı ? Yaşımızı başımızı aldık ta elalemin çocuğunun ağzına sakız olalım, alay konusu olalım, yaşça büyük biriyle alay eden bu kişiye bu chat sayfasından ne anlatalım ki dinlesin? Yahu büyük küçüğe saygı duyacak ta, küçük büyüğe duymayacak mı ? Sende bilirsin sevgili creative o yaşlarda hangimiz bilgi aldık ? Hep bildiğimizi okumadık mı ? Ağır başlılık kavramını bilmeyen birine neyi fark ettirecek bu kişiler ? Bu gelecek iyi yetişmiyor derken, forumun bir ucunda muhalif yetişmiş bir bireye ne anlatabilirsin ki dinlemiyor ve yaşına başına bakmadan küçümseyip eleştirebiliyorken ?

Hocam eğitim ailede başlar. Kenetlenmek isteyen milli duygularla hareket eder, milli duyguyu çocuğunun içine bir kor olarak yerleştirir. İnanın ki hocam o kor hiç sönmez.

Ben bu genç arkadaşlara salladım bir kaç post öncesinde. Bu yazıyı yazmanızda benim de payım olduğumu düşünerek bu kadar uzun uzadıya yazma ihtiyacı duydum. Sizin için yazmak istedim bu arkadaşlar için değil. İlk yazdığım posttaki duygu ve düşüncelerim halen daha geçerlidir. Askerlik için belirli bir yaş var, evlilik içinde. Bu yaşta bırak forum idaresini, devlet iradesine kalkışmak çok yanlış. Devlet olarak 25'ten önce çocukları siyaset yalanından uzak tutmalıyız. Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum.

Yazdıklarımda kalp kırmaya yönelik hiçbir fikir yoktur. Bu konu içeriğinde son yazım olacaktır.

quaresma71

Asistan
Reaksiyon puanı
185
Bu hale getirenler derken iyi düşün, Ekli dosyayı görüntüle 113392öyle işkembeyi Kübra dan sallama, sözüm ona birde modmusun nesin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yerlerine kimi düşünüyorsunuz acaba merak ettim.

Acıdığın ülke karşısında Avrupa ve batı çaresiz kalmış durumda, sen kendi haline acı.
Avrupa ve batı çaresiz kalmış derken neyi kastediyorsun açıklar mısın
Ha bu arada baraj yapıcam, köprü yapıcam ve hiç bi işe yaramayan stadyumlar yapıcam diye darphanelerde para basıp türk lirasının değerini düşürmeye razıysanız siz orası sizin bileceğiniz iş

Son düzenleme:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
İşte vahsettiğim sözde gazeteci insanlar bunlar. Gram sevimli gelmeyen tonton, aklınca cahil kesimi göstererek muhalif bir tutumla takipçisini arttırarak para peşinde çirkinleşiyor. Söz konusu yaşlı bey amcalar bir çoğunuzun dedesi yaşında. Bunu izleyenin zekasından şüphe etmiyor değilim şahsen.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Adalet konusunda konuşuyor galiba malum birilerine fetöcü diyip hayatını mahvetmek çok kolay...
Tabii canım. İstenmeyen biri mi var? Aboooooooovv durduğu kabahat hemen hemen, saniyesinde Fetö yaz, üstüne yapıştır, hemen gazeteye ver. Maazallah istenmeyen kişi sevilir falan Allah korusun.

xPhoenix06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,186
Tabii canım. İstenmeyen biri mi var? Aboooooooovv durduğu kabahat hemen hemen, saniyesinde Fetö yaz, üstüne yapıştır, hemen gazeteye ver. Maazallah istenmeyen kişi sevilir falan Allah korusun.
İstenmeyen de değil halktan herhangi biri bile sevmediği birisine fetöcü dese herifin hayatı kayıyor herifin hayatını geç 7 kuşak sülalesinin de hayatı kayıyor eğer birilerinin hayatını mahvetmek bu kadar kolaysa seveyim böyle yargı sistemini böyle adaleti.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
İstenmeyen de değil halktan herhangi biri bile sevmediği birisine fetöcü dese herifin hayatı kayıyor herifin hayatını geç 7 kuşak sülalesinin de hayatı kayıyor eğer birilerinin hayatını mahvetmek bu kadar kolaysa seveyim böyle yargı sistemini böyle adaleti.
Kendi yargı hukuk adalet sistemin olmaz başka milletlerin hak hukuk adalet yargı sistemini alır dayatırsan olacağı budur

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
İşte vahsettiğim sözde gazeteci insanlar bunlar. Gram sevimli gelmeyen tonton, aklınca cahil kesimi göstererek muhalif bir tutumla takipçisini arttırarak para peşinde çirkinleşiyor. Söz konusu yaşlı bey amcalar bir çoğunuzun dedesi yaşında. Bunu izleyenin zekasından şüphe etmiyor değilim şahsen.
İronileri bazılarını rahatsız edecek düzeydede ondan zekası bazı kesime düşük görünüyor.
Genelde herkese soru sorar ve başkasından alır cevabını.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Sistemde birinin hayatını araştırmadan yargı verilmiyordur bence sistemi uygulayanlarda sorun var.
Yapmayın hocam hiç dava konularını görmüyor musunuz? Adam karısını öldürecek belli serbest dolaşıyor. Evlat babasınin malına çöküyor, insanlar birbirine iftira atıyor bunun gibi yüzlerce örnek var. İnsanlar zaten vicdansiz birde hukuk sistemin vicdansız olunca...

xPhoenix06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,186
Yapmayın hocam hiç dava konularını görmüyor musunuz? Adam karısını öldürecek belli serbest dolaşıyor. Evlat babasınin malına çöküyor, insanlar birbirine iftira atıyor bunun gibi yüzlerce örnek var. İnsanlar zaten vicdansiz birde hukuk sistemin vicdansız olunca...
O halde neden sistemi değiştirmeye uğraşmıyorlar? Çıkarlarına mı geliyor yoksa?

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Ah ah ülke ne halde... bir laf vardı nasıldı tam hatırlamıyorum... milleti nasılsa öyle yönetilir. Millet kendi kendine çeki düzen verirse iktidar ve muhalefet kendi kendine vermek zorunda kalır.. vermezlerse yok olur giderler... Yahu bu ülkede çok şeyler değişti eskiden daha cok çalışıyorlardı. Japonya gibiydik.. sadece teknoloji de iyi sayılamazdık... Motorlar üretildi.. devrim arabasına takıldı.. bugün saman ithal eden ülke haline geldik tuhaf... dolar 7.37 civarında sabah akşam bunu konuşuyoruz... japonyada eğitim seviyesi gayet yüksek ama ben bu işi yaparım bu işten başka iş yapamam demiyorlar..

Iktidar olası secimde gidecek zaten ama biz kendimize düzen vermeyip senin taraf benim taraf yaparsak çalışmazsak dünyanın 1 sefaleti ülkesi de oluruz...

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Bu konuya bir şeyler yazarak değerli vaktinizi aldığım için kusura bakmayın su dakidan sonra yazılacak bir şey kalmamış...

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Bu konuya son mesajımdır. Samanı bol ürettiğimiz yıllarda senin ülkenin vatandaşlarının dişleri bile kontrol edilerek almanya ya işçi olarak gidiyordu, yine o yıllarda bizim insanlarımız afrika ülkesi libyaya işçi olarak gidiyordu, sizin bütün vizyonunuz saman da saman. Ben bu saatten sonra bu samana kafasını gömen insanlara bir şey anlatamam anlatmam. İyi forumlar.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
Sadece peynir dağilki peynir olsa iyi 6 tn nie ithal ediliyoki ayrıca yetmiomuymus 50 ton

50 ton yetmiyor diye ithal etmiyoruz. Farkındaysan uzun zamandır Venezüela konusunda politik hamleler yapılıyor. Petrol rezervi olan bir ülke ama ABD enflasyonu tırmandırarak iç işlerine karışarak ülkeyi karıştırıyor. Sen bu ülkeyle ticaret yaparsan yarın bir gün bir ülke ben bu ülkeden ihracatı yasaklıyorum diyemez problem çıkar. Amaç politik hamlelerle petrolü uygun fiyatlı ithal etmek çünkü alternatif bir piyasa aynen Libyada olduğu gibi.

TheLastWarrior

Profesör
Reaksiyon puanı
3,046
50 ton yetmiyor diye ithal etmiyoruz. Farkındaysan uzun zamandır Venezüela konusunda politik hamleler yapılıyor. Petrol rezervi olan bir ülke ama ABD enflasyonu tırmandırarak iç işlerine karışarak ülkeyi karıştırıyor. Sen bu ülkeyle ticaret yaparsan yarın bir gün bir ülke ben bu ülkeden ihracatı yasaklıyorum diyemez problem çıkar. Amaç politik hamlelerle petrolü uygun fiyatlı ithal etmek çünkü alternatif bir piyasa aynen Libyada olduğu gibi.
İthal ede ede nerye varcz bklm hayırlısı olur inşallah

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
Ne zaman katma değerli mal üretimi artarsa o zaman ithal ettiklerimiz olsa da cari açık kapandığında hatta caride fazlalık verdiğimizde ithalat bizim için problem olmayacak. Özgür Demirtaş TED konuşmasında çok güzel anlatıyor katma değer hakkında dinleyin derim.