Türkiye ayrılırsa NATOnun NAsı kalır

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RuNaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Elmacik dedi ki:
Sevgili arkadaşım, hem en modern silahlarla donatılmış ordumuz var diyorsun, hem de 30 yıl öncesinin silahları pek değişmedi hala kullanılıyor diyorsun.

Sevgili vatandaşım, yürek birinci unsurdur. Silah ikinci unsur. Askerimizin yüreği eski yürek değil. Gerilla savaşını ne zaman yaptık ki ordumuzun bu konuda güçlü olduğunu düşünüyoruz?

Her fırsatta övündüğümüz ordumuzun, yeterliliği konusunda benimde ciddi kaygılarım var..

muhtar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Modern silah deyince aklına sadece top, tüfek gelmesin. Hava, Kara ve Deniz savaş araçlarımız sürekli olarak modernize edilmekte ve çağa uygun hale getirilmektedir. Gerilla savaşını ne zaman yaptık ki diye soruyor isen bu ülkede yaşamıyorsun demektir. Yıllardır pkk ile savaşıyoruz. Bu yeterli bir eğitimdir. Hatta tsk gürcistan ordusunu bu yönde eğittiği için rusların hep tepkisini çekmiştir. Bm ve Nato nun kabul ettiği ve tekrarladığı bir gerçektir ordumuzun tecrübesi.

Sırf gerilla taktiklerinin uygulandığı askeri eğitim kamplarımız ve okullarımız mevcut. Geçenlerde bir okul kapılarını medyaya açmış yapılan eğitimleri tek tek göstermiştir. Ülke basını birkaç gün bununla ilgili haberler vermiştir. Dünyada çok az birlik bu şekilde eğitilmektedir.

Ayrıca ben savaşların sadece silahla kazanılmadığını daha öncede ifade ettim. Ve dedim ki vietnam savaşını bir araştırıver.

Ayrıca uluslararası bazı yasalarla silah geliştirme faaliyetlerine kısıtlama getirilmiştir. Bugün abd den satın aldığımız m4 ler tahmini söylüyorum yaklaşık 20 küsür senelik silahlar. Ak 47 tüfekler 2.dünya savaşından sonra bir alman nazi tüfeğinden esinlenilerek geliştirilmiş, yaklaşık olarak 40 senedir kullanılmaktadır. Bu silahlar o zaman ki formlarından çok az şey kaybetmişlerdir.

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gerilla savaşını ne zaman yaptık ki ordumuzun bu konuda güçlü olduğunu düşünüyoruz?

Siz nerede yaşıyorsunuz? Ya da yazdıklarınızı okuyanlarla özür dilerim ama dalga mı geçiyorsunuz? Olayları bu şekilde gören bir kişinin yazdıklarına nasıl güvenirim siz daha gerilla savaşı nedir onu bilmiyorsunuz yazdıklarınız o nedenle baştan aşağıya yanlış, teslimiyetçi ağızlardan dökülen sözler.

"... İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır..."

İkinci şaşkınlığım bu cümleyi bölmüşsünüz sonra da kendinize yontmuşsunuz. Ve şöyle açıklamışsınız “Halbuki içinde bulunulan vaziyetin imkan ve şartlarını düşünmemek demek, düşüncesizce ve ne yaptığını bilmeden sağa sola saldırmak demek değildir”
Ben size bunun açıklamasını yapayım da bari bundan sonra insanları Atatürk hakkında yanlış bilgi vermeyin Allah muhafaza Atatürk’ü sizin gibilere benziyor sanırlar.

Hani sizin cümleyi tam kestiğiniz kısım var ya ondan önceki paragraflarda olaylar sıralamıştır, demiştir vatanın her şeyine el konulmuş, tersanelerine girilmiş olabilir diyor ama bu yoksullukta, bu zor durumda yani Atatürk’ün demesiyle “bu ahval ve şerait’de” dahi karşı koymalısın.

Atatürk’ün sözlerini kendinize yontmaya çalışmayın Atatürk şartlara göre savaşın dememiştir Atatürk bu yoksul durumda dahi başınızı dik tutun demiştir. Lütfen akp’nin zayıf siyasetini savunacağım diye, Atatürk’ün sözünü 180 derece zıttı bir anlamdan bahsetmediği halde hazırlıksız saldırın manasında kullanın dememiştir şeklinde kendinizce anlam çıkartmayın.

Hatta devamında demiştir ki “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” yani topu, tüfeği silahı aramana gerek yok senin kanında zaten bu güç var, yoksulluktan silahsızlıktan dem vurma. Yani sayın Elmacik Atatürk söylediği bu sözlerle sizi kastetmemiş olduğu ayan beyan ortada. Amerikan askerleri kerkükde analarımıza bacılarımıza tecavüz ettiler şimdi Barzaniler ediyor kalkmış bana kitap, namus, türban vs. lafları edip duruyorsunuz.

Gaziantep’te gerçekten kazmayla, kürekle Fransız’ların atıldığını bilirsiniz, sizin mantığınızda olsalardı "ya elimizde silah yok bekleyelim biraz, o zamana kadar kadınlarımıza tecavüz etsinler" derlerdi Allahtan siz gibi düşünmüyorlarmış ya da Atatürk öyle derdi, bu millet tren kullanırken yokluktan vagonları parçalayıp yakarak bu savaşları kazandı hala eskisiyle aynı değil deyip halkımızı pısırıklığa itiyorsunuz sayın elmacık.

Hazırlık derseniz, sizin abd'ye karşı koymanızı beklersek sayın elmacik Türkiye 10 defa bölünür.

Herşeyimizi de deşifre ettik.

Tayip erdoğanın sözü, onun sözleri benim için anlam ifade etmez.

Hatta teröristlerin ölülerini alıp kaçtıkları söyleniyor hele bu hiç inandırıcı değil.

Dedim ya siz çok farklısınız askerlerin teröristleri öldürmeyip geçiş yapmalarına izin verdiklerini söyleyecek kadar ordunuza karşı, ama teröristlerin cesetlerini kaçırdıklarına inanmayacak kadar da psikolojik savaşa mağlupsunuz.

Teröristler ölülerini alıp sınırı aşmazlar, teröristler bu ölüleri derin vadilere atarlar neden biliyor musunuz? İşte sizin bu psikolojik savaşta ordunuza böyle düşman olun, onlara inanmayın diye. Önce bir aynaya bakın ve teröristlerin nasıl da başarılı olduğunu görün.

99-02 arası terör bitmişti şu anda en güçlü zamanını yaşıyor derseniz, ben yine size bundan önce ölen binlerce vatandaşımızı hatırlatırım.

Ben de size derim ki beni ilgilendiren olay akp aldığında terör sıfır noktada mıydı? Bunun yanıtı evet o halde gerisi beni ilgilendirmez. Bitmiş bir şeyin hortlamasına sebep olmuşsa bu onun başarısızlığıdır, önceki hükümetleri eleştirmedik değil ki, yazdıklarımda hep söyledim önceden de vardı ama akp aldığında bu sıfırdı, akp teröristlere af getirerek onları kullanmayarak, leyla zanalar şerefine mecliste serbest kalır kalmaz Bülent arınç ve bugünkü cumhurbaşkanınız tarafından yemek verilerek azdırılmışlardır.

Yine ABD'den. Bütçemizin üçte biri nereye gidiyor? Yaptığımız üretim aldığımızın kaçta kaçını teşkil edebiliyor?

Operasyon yapılacağı gün açıklama yapıldı, Kıbrıs harekatında başlayan bu atılımlarda o dönemde kendi ihtiyacımızı karşılama oranımız yüzde 12 bugün operasyon gündeme geldiğinde bakanınız açıklama yaptı yüzde 62 diye. Bu bilgi de benden olsun, eminim o noktadan bu noktaya gelinmesi sizi hayrete düşürmüştür, belki de üzmüştür.

ABD'den silah alıyoruz diye onlara karşı çıkamayacak mıyız, onların kölesi mi olacağız diye bana değil ordumuza sormalıyız.

Ordumuza soruyoruz zaten siz ne dediğinizin farkında mısınız? Dedim ya baştan aşağıya yanlışlarla devam ediyorsunuz, ordu benim gücüm yeterli diyor siz elmacik ve başbakanınız buna karşı çıkıyorsunuz.

(Ben eminim yarın Abdullah Gül emekli olduğunda, herkes onun emekli maaşını eleştirecek, ama bugün kimse Ahmet Necdet Sezer'i bundan dolayı eleştirmiyor. Eleştirmesin de, ama Abdullah Gül eleştirilecek, seyredin 5 yıl sonra.)

Ne alaka diye sorarsam sanırım hata etmem ama bu konuda ki cevabı size ukalalık gibi olmasın da “mükemmel” şekilde vermiştim. Okuyun hafızanız biraz tazelensin.
http://www.shiftdelete.net/forum/cankaya-gecekondu-mu-olmus-t10859.0.html

Saldırdığı tüm ülkeleri önceden hazırladı çünkü

Dediğinize bakın evet daha önceden hazırladı ve şu anda akp iktidarında Türkiye’yi de hazırlıyor buna itiraz etmedik ki. Siz elmacik olarak zaten hazırsınız siz kafanızda yenilmiş, mahvolmuşsunuz abd benim ve benim gibileri etkilmesi için hala devam ediyor hazırlamaya ama ne akp ne siz sayın elmacik beni mağlubiyete, korkuya alıştıramazsınız.

2003'ten önce AB ve ABD sorunlarımız yok muydu ki bunu sadece bugünkü hükümete yüklüyoruz?

Bu günkü hükümete bu konuda laf edilmiyor nereden çıkardınız? Bu günkü hükümet hem abd güdümünde hem de abd hükümeti adam yerine koymuyor eyalet valisi gibi muamele ediyor, buna kızılıyor ya dün adamlar dedi ki “Türkiye’nin kaçırılan askerleri takip hakkı vardır” diyerek izin çıkarıldı, bundan utanç duymuyorsanız bu sizin yapınızla alakalıdır ama ben kaçırılan askerler için izne ihtiyaç duyan hükümeti reddediyorum.

Çünkü İran kendi silahını kendi mühimmatını kendi üretiyor

Gene bir yalan, İran tüm teçhizatını Rusya’dan ediniyor Türkiye ile Aynı montaj sanayisine sahip, sadece Türkiye’de İran’ı şirin göstermeye çalışan haber7 dir carttır o kanalalr “bakın İran şeriatle yönetiliyor ama uçak yapıyor diyor” hayır efendim İran gücünü Rusya’dan alıyor. O propagandalar da işe yaramış. Bunun yanında İran’ı örnek gösterirseniz yanılırsınız İran dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkelerinden birisi. Adamlarda para kum gibi aslında İran bu güne kadar bu parayla nasıl oldu da hala başarı elde edemedi diye hesap sormanız gerekir.

ABD savaş uçakları alacağız diye Ermeni tasarısını onaylamaktan korkuyor olabilir, ama uçakları aldığımızda onaylamayacağının garantisi yok

Bir yanlış daha, uçakla tasarının alakası yok kuzey Irak’ta peşmerge devletinin hatrına kabul etmiyorlar. Beslensin Türkiye bu desteği sürdürsün diye, eğer çıkarırlarsa kendi güdümlerindeki akp bile bize engel olamaz, önümüzde duramaz mecburen peşmerge devleti aleyhine kararlar alır nedeni budur.

Peki neden ABD İran'a karşı çıkmıyor? Bir de kalkmış İsrailin mağlubiyeti demişsiniz Lübnan’da sırf bu adamları övmek bizim orduyu yerin dibine sokmak için olmayan galibiyetleri var gibi gösterip abd İran’a yenilmiştir, İsrail Lübnan’da yenilmiştir diye olmayan başarıları yazıyorsunuz. İsrail Lübnan’da kazandı, istediğini başbakanınıza yaptırdı, gitti sivilleri öldürdü dünya bağırınca dedi ki “o zaman gelin sınırımı güvenlik altına alın” başbakanınız da hemen Türk askerini yolladı İsrail’in güvenliğini sağladı. Adamların amacı zaten buydu İsrail salak mı onca işgal ettiği yerler var daha oraları boşaltmadan dünya kamuoyunu ayağa kaldıracak. Bunun yanında İsrail’i örnek gösteriyorsunuz e İsrailin 1 çavuş için Lübnan’a asker yolladığını ne hikmetse kendi s.çtığını yemeye benzetiyorsunuz.

İran’a saldırmama nedeni daha Irak’da işinin bitmemesindendir, iranın silahı olmasından korkmasından dolayı değil, Türkiye’nin desteğini almış değil.
Hayret ne kadar da büyütmüşsünüz İran’ı gözünüzde hadi sadece onu büyütseniz gam yemeyeceğim de adamların sizi böleceğiz demesine rağmen ABD’den bile korkar olmuşsunuz aman silah yok mahvoluruz yahu adamlar füze atarlar en fazla ne yaparlar, bu kadar büyük topraklı bir ülkeye bu kadar kalabalık bir nüfüsa.

İran tayip Erdoğan gibi ümmetçi anlayışa sahip olmadığı için, adamlar FARS MİLLİYETÇİSİ olmalarından dolayı saldıramıyor, ıraktaki gibi şii bilmem ne diye ayrlıp üstüne bir de aşiret ayrımları yok, adamların ülkesi Irak gibi düz değil, dağlık ÜMMETİ SAVUNAN ÜLKEYİ YERLE BİR EDERSİNİZ AMA MİLLİYETÇİ ÜLKELERİ YOK EDEMEZSİNİZ. İran şeriat değil milliyetçidir, kadınlar bile saçlarını tam örtmezler bakmayın siz bizim medyamıza onlar da sizin gibi işine gelen kısımları haber yaparlar. Adamlar aşırı milliyetçidir, ebn Fars’ım diyene faşist demezler Ben Türk’üm deyince başbakanınız bana darbeci, faşist diyor.

Önceki mesajımda da dedim, tayyip’in operasyon yapmama nedeniyle sizin operasyon yapmama nedenleriniz tamamen farklı.

SON OLARAK GANDİ İSİMLİ FİLMİ İZLEYİN, O FİLMDE TEK BİR MERMİ ATILMADAN HİÇ BİR SİLAH KULLANILMADAN ÜLKELERİNDEKİ İNGİLİZ BİRLİKLERİNİ NASIL ATTIKLARINI GÖRECEKSİNİZ. Yani Irak’da operasyon yaparsak hani mahvoluruz, abd bizi yok eder ya işte o silahlara rağmen çıplak elle bile başarılı olabilirsiniz, o nedenle Gandi filmini bir izleyin gerçekten yaşanan olaylar anlatılır. Belki o zaman dersiniz ki “ya benim abd’den ödüm kopuyor, mahvoluruz TSK bir halt edemez” diye ettiğiniz sözlerden utanır da vay be helal olsun yazıklar olsun bana dersiniz.

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ya anlamıyorum arkadaşlar Türk olduğunu iddaa ediyor fakat. Manda kelimesini duymuşsunuzdur. Kurtuluş savaşı yıllarında... Bazı geri kafalılar amerikan mandası olalım diye fikirler öne atmıştır. Şimdide böyle buna benzer yok abd kıza yok abd izin vermez o ne derse bizde onu yapalım gibi saçma şeyler söylemeyin lütfen. ırak değil neresi olursa olsun o ülke topraklarından bize saldırı geliyorsa girmekle kalmayız o topraklarda canlarını alırız. Buna ne amerikan ne puşt ne de başkası kimse engel olamaz... Zamanında Atatürk hasta yatağından avrupa devletlerini dehdit edermiş... hasta yatağından hatayı aldı. Türk böyle Türk dür. Korkak değildir. Bizim ilk yapmamız gereken işler abye girmekten vazgeçmek natodan çıkmak gümrük birliği anlaşmasını bozmak avrupayla ilişkileri kesmek ondan sonra al ordunu kes talabanin barzaninin başını bak ne güzel oluyor... İslamda kısasa kısas vardır. Bizim evladımızı öldüreni bizde öldürmeliyiz ama yok neymiş ab uyum şartlarından dolayı kalkacakmış...ama biz ne yapıyoruz onları besliyoruz... onlara güven veriyoruz... Bunlar bizim suçumuz değil aslında şuanda muhalefet partilerinin destek yerine herzamankiki gibi köstek olması meclise pkklı teroristlerin girmesi içimizdeki kalleşler içimizdeki abdliler içimizdeki HAİN amerikan kuklası kürtler... tarih boyunca hiç bir yere başını sokamamış abdnin kuklası olmuş kürtler... kendilerine kucak açanlara mayın patlatan kürtler... Ama merak etmeyin... 7 cihan karşımıza gelse "Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddım var. "

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Ben gerçekten bu tavır ve körlüğü anlamıyorum.
Ben sizi bile ABD bağımlılığı konusunda eleştirirken, onlarla askeri ve ticari ilişkileri kesme konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini vurgularken, sizler %62 ihtiyaçlarımızı karşılıyor olmamızla övünüyor ve geri kalan bağımlılığımızı unutuyorsunuz.

Backdoor, sevgili vatandaşım, istediğini düşünmek ve istediğin yalanı söylemekte özgürsün. Çünkü ben bunu gerçekten çok açık bir şekilde görüyorum ki açık bir şekilde ve çekinmeden, bile bile yalan söylüyorsun. Peki, dediğin gibi olsun, Atatürk sağa sola kör yordamıyla saldırın demiş olsun. Vatanın tersanelerine girilince Kuvva-i Milliye'ye durmayın ne düzenli ordusu ne planı karşınıza çıkanı vurun demiş olsun.

ABD'nin yıllar içinde sağ kolu haline getirildik. Sizler o zaman enflasyon ve geçim sıkıntısı ile uğraşırken bizleri nasıl köleleştirip soyduklarını gerçekten unutmuşsunuz. Bütün dikkatinizi bir bez parçasına bağlamışsınız. Hey hat, bugün İsrail ve ABD'ye o kadar bağımlıyız ki, Irak'a ABD ile birlikte girmenin tezkeresini bile tartışmıştık. Gözümüz o kadar dönmüş ki, artık onları eleştirdiğimizi zannettiğimiz halde onlara hizmet ediyoruz. Çünkü bazı vatandaşımız onlara başbakan koltuğunda kafa tutmayı, ya da Irak'a girmeyin demesine rağmen Irak'a girmeyi, onları yok saymak ya da onların tekerine çomak sokmak olarak algılıyor ve öyle zannediyor. Dün de bir şehidimizin babası "Bu mitinglerin videolarını Bush'a seyrettirin" diyordu. İçimiz boşaltılmış. Düşünme yeteneğimiz elimizden alınmış. Düşünce üretemedikten sonra git Irak'ı yerle bir et, ABD maşası PKK'yı ortadan kaldırsan ne? Ey şehit babası, Bush'un bu mitinglerden, ABD'ye karşı öfkeden haberi yok mu? Elbette var, ama adamcağız bilmiyor ki öfkemizin bile onlara hizmet haline geldiğini.

Bu sözlerimi hala "yerimizde oturalım, aman dokunmayalım" diye anlayanların niyeti kötüdür ve ister farkında olsun ister olmasın, vatanın aleyhinde çalışıyor. Daha da kötüsü geleceğimizin düşmanlarına hizmet ediyor.

Sevgili vatandaş, bana cevap olarak yazmayınız, nitekim ben size cevap olarak yazmadım. İddialarınızın hangi birine hangi boyutta cevap vereyim diye düşünüyorum, sonra sizin "sen susmadıkça ben de susmayacağım" gibi bir inat içerisinde olduğunuzu anımsayıp vazgeçiyorum. Benim yazdıklarım size bir cevap değil, ortaya bir sitem.

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Elmacik dün giremedim o nedenle yanıtlayamadım, bugün baktım yine eski elmaciksın.

Teslimiyetçi, "vatanını böleriz" diyen adama "aman ses etmeyelim" diyen, onun silahı var mahvoluruz diye Türk milletini uyutmaya çalışan, peşmerge devletinin kurulması için can atan, mitinglere kafayı takıp gösterileri sırf akepeli olduğun için kaldıramayan, katılanları bölücü gibi gösteren akepe zihniyetiyle yine sahnelerdesin, kurtuluş savaşında "işgal kuvvetlerine direnmek aptallıktır" diye fetva veren zihniyetin kopyasısın.

62, 10 dan büyüktür bu bir gelişimi göstermektir bunun hesabı için matematik dahisi olmaya gerek yok, yükseliş hala devam etmektedir siz rakam sordunuz ben de rakamı verdim "gurur duyuyorum" diye bir şey yazdım mı? Soru sormuşsun yanıtını verdim ona da kulp bulmuşsun, sormazsan sana kimse yanıt vermez Allah Allah.

Haa madem içine dert olmuş yazayım, ben kendimle ve Türk milletiyle gurur duyuyorum sen kendi milletinle gurur duyamıyorsun, burada adlarını bile telaffuz edemiyorsun akp siyasetiyle Türk milletini sürekli uyutmak, sindirmek için mesajlar atıyorsun "siz de teslimiyetçi olun, onlar bizi mahveder" sizin gibler bir de filistin'de ki zulmü dilinden düşürmez ona gıcık olurum, siz onlara değil onların size acıması lazım, onların kafası sizin ki gibi olsaydı İsrail çoktan Irak sınırına gelmişti.

Demiştim ya "eski şeriatçilerle yeniler arasında fark var" diye, eskiler pkk ve abd karşıtıydı günümüzde şeriatçi ve pkk'lılar beraber haraket etmeye başladı, önceden karşındaki neydi tanırdın ama artık tanıyamıyorsun.

Örnek; Operasyonu her ikisi de istemiyor, hem pkk hem de şeriatçiler ABD yandaşıdırlar, ABD'ye karşı gelmeyelim derler, Atatürk düşmanıdırlar, Türk'üm diyene her iki görüş faşist diyor, şehit gösterilerinde yürüyenlere faşist ve bölücü derler, tayyip'i iki görüş de destekliyor, bu iki görüşün dernekleri "hepimiz ermeniyiz" diye bağırdı, TSK düşmanlarıdır nefret ederler, peşmerge devletine sıcak bakarlar, Ne mutlu Türküm diyene demek yerine ne mutlu Türkiyeliyim derler, her iki görüştekiler de günümüz Türkiyesinin en büyük demokratları olduklarını söyler listeyi uzatmayayım

Backdoor, sevgili vatandaşım, istediğini düşünmek ve istediğin yalanı söylemekte özgürsün.

Bu sözleri söyleyip "cevap verme" diyemezsin.
Yalan söylemek bana değil halkımızı abd ve akp kölesi yapmak için uğraşanlara has bir özelliktir. Çıkar yalan olan mevzuyu yazarsın, sana cevabını veririz.

Verdiğin örnekte Atatürk'ün sözlerini çarpıtıyorsun sonra da kızıyorsun Atatürk bugün olsa buş ile görüşeyim diyecek kadar onursuz mu davranırdı da kalkıp ondan örnek veriyorsun, kaldı ki senin gibi bir arkadaş Atatürk adını ağzına alıyorsa ne kadar aciz duruma düştüğünüze örnektir, başınız sıkışınca ondan örnek verirsiniz ama onlar da yanlış örnekler olur.

Tıpkı başbakanınız gibi Latife Hanım'ın örtüsünü örnek gösterip, devrimden sonra çıkardığını gizlemesi gibi, dedim ya sende kabahat yok senin önderin sana hep yanlış bilgi veriyor sen de ezberleyip foruma geliyorsun, tıpkı stratejik ortaklığı yanlış kullanıp senin de forumda yanlış kullandığın gibi, gerilla savaşı hakkında bilgin olmayıp gelip ahkam kesmen gibi, İran'ı dünyanın süper gücü sanmanı sağladıkları gibi, Lübnan'a Filistinliler için asker yolladığımızı sizlere söyleyip sizin de buna inanmanız gibi, türbanla namus kavramlarını bir arada kullananlara inanıp Kerkük'de ki Türk anasına bacısına tecavüz iznini 1 milyar dolara veren hükümet'e inanmanız gibi, ABD bir günde bu ülkeyi ezer geçer sanıp ellerinizi yukarı kaldırmanız gibi.

Yalanlar bizlere değil abd ve akp'ye köle yapmaya çalışanlara has bir özelliktir.
Psikolojide ki tanımıyla yaptığınıza yansıtma denir.