Türkiye, Atınç gibi iyi bir stoper kazanacak

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Ersan Adem Gülüm ve Tomas Sivok’un sakatlığında savunmada şans bulan Beşiktaş’ın genç futbolcusu Atınç Nukan, Gaziantep’teki performansıyla göz doldurdu. 1,96 metre boyundaki 21 yaşındaki öğrencisini öven Slaven Bilic, “Ayaklarını yere sağlam basarsa onu parlak bir gelecek bekliyor.” dedi.

atinc.jpg

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Gaziantepspor deplasmanında kadroda zorunlu değişikliğe gitti. Veli Kavlak, Demba Ba, Mustafa Pektemek, Tomas Sivok, Uğur Boral, Ersan Adem Gülüm ve Cenk Gönen dahil 7 öğrencisinden yararlanamayan Hırvat teknik adamın en büyük sürprizi, 1,96 metre boyundaki Atınç Nukan oldu. Kafileye dahil ettiği Ersan’ı sakatlığından ötürü 18’e alamayan başarılı çalıştırıcı, stoperde Kolombiyalı Pedro Franco ile birlikte 1993 doğumlu savunmacıya yer verdi. 1-0’lık galibiyetin ardından talebesini metheden Bilic, “Performansı sürpriz değil. Sürekli konuşuyoruz, öğrenmeye açık. Sezon başında Türk stoper transfer etmek istiyorduk ama Atınç’ı görünce bu düşüncemizi rafa kaldırdık. Onu parlak bir gelecek bekliyor. Ayaklarını yere sağlam basarsa Beşiktaş ve Türk futbolu iyi bir stoper kazanacak.” ifadelerini kullandı.

Büyük takımlarda bazen işler yolunda gitmeyince gençlerin oynatıldığını aktaran Kartal’ın sahadaki bir numaralı patronu, şöyle devam etti: “Üzerlerinde baskı vardır ancak bizim durumumuz onlar açısından ideal. Çünkü ekibin özgüveni yüksek ve bu da onların gelişimine fayda sağlayacak bir hal.” Galibiyeti getiren golü atan Oğuzhan Özyakup’u da kutlayan deneyimli çalıştırıcı, kenardan gelenlerin katkısının önemine dikkati çekti. Hocasıyla görüşmesini anlatan Atınç Nukan ise şunları kaydetti: “Her zaman rahat olmamı, idmanlardaki gibi davranmamı ve bana güvendiğini söyledi. Bu da yetti zaten.” Forma giydikçe daha iyiye gittiğini vurgulayan 21 yaşındaki defans, “Altyapıdan gelen biriyim. Sürekli gelişiyorum. Tribünler karşılaşmanın bitiminde beni çağırınca duygulandım.”

KAYNAK

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Dün rakibine kafa topu birakmadi. İnsallah duzenli forma sansi bulur ve daha iyi hale gelir.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
olacak olacak daha pişecek sabır bıraz ımkan verılmelı .....